Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!

Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!

Publicat de: FlorentinU82 colaborator AIM
Publicat la: 08.11.2015
Citit de: 862 ori
Conţine: 1863 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
996
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
638
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2354
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1158
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
775
Originea democratiei: o poveste cu tilc
449
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1684
Vladimir Putin - agentul trezirii?
5861
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
2609
Se intampla ceva extraordinar in lume
526
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1033
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
841
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
710
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
3737
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
862
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
611
Stalin a inviat din morti
1323
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1730
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1028
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
860
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=1019Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!

de Mihai Alexandru Craciun

preluare partiala de la blogul lui Mihai Alexandru Craciun

În viaţă sunt momente când simţi istoria. Se întâmplă uneori evenimente despre care ştii că vor rămâne scrise în cărţile de istorie pentru că pur şi simplu înseamnă mult prea mult. Este însă dureros să constaţi direct şi brutal adevărul că istoria se scrie cu sângele nevinovaţilor şi al eroilor fără voie. Căci sigur nici unul dintre cei care a ieşit la concertul din Colectiv din fatidica zi de 30 octombrie, nu s-a gândit vreo clipă ca se va sacrifica pentru a doua mare revoluţie a României. Dar fi-va ea o revoluţie cu adevărat?!O dramă ca cea de la Colectiv cere întotdeauna vinovaţi [...]. Dar asta nu este suficient. Da, este impresionantă emoţia din stradă. Da, este vibrantă solidaritatea şi nevoia de a simţi că faci parte dintr-o ţară, dintr-o societate. Doar că fix aici este problema…

Da, i-ai alungat pe Ponta, pe Oprea şi pe Piedone. Meritau! De mult! Și este extraordinar şi că, şi cum ai făcut-o. Chiar prea elegant. Politicienilor trebuie să le fie frică de tine. Trebuie să ştie oricând că dacă deraiază, îi vei da afară din funcţiile lor calde şi pline de avantaje, chiar cu forţa dacă va fi nevoie. Doar că dacă te opreşti la politicieni, te minţi singur. Și atunci tragedia celor de la Colectiv, drama poliţistului Gigină, toate vor fi în zadar. Căci altele la fel de tragice le vor urma.

Incendiul de la Colectiv a fost picătura care a umplut paharul, dar a fost şi o oglindă tăioasă pe care viaţa ne-a pus-o în faţă nouă românilor. Da, imaginea grotescă din oglindă este cea a societăţii româneşti. Oamenii nu au murit la Colectiv doar din cauza lui Ponta, a lui Oprea sau a lui Piedone. Și nici măcar doar din cauza clasei politice. Oamenii au murit la Colectiv din cauza faptului că România este o societate disfuncţională în ansamblul ei. Iar tu, tu nu trăieşti într-o societate disfuncţională. Tu eşti societatea disfuncţională. Și asta este adevărata problemă! Eşti deci pregătit de adevărata revoluţie, mult prea mult întârziată în România, aceea din mintea ta?!

Patronii de la Colectiv şi Gabriel Oprea n-au făcut nimic din ceea ce nu faci şi tu zilnic pe stradă. Doar că ei au făcut-o la alt nivel. Nu crezi? Gândeşte-te mai bine. Câte gesturi ilegale sau imorale faci zilnic, gândindu-te că sunt inofensive şi oricum având întotdeauna o explicaţie perfectă pentru tine.

Să luăm de exemplu traficul rutier, locul în care se întâlneşte întreaga societate şi care este expresia perfectă a modului în care societatea românească de fapt nu funcţionează. Zilnic în orele de vârf, dimineaţa şi seara, blochezi intersecţia. Știi că n-ai cum să avansezi şi ştii că-i vei bloca şi pe cei de pe strada perpendiculară. Ba chiar există şi o lege care îţi interzice să blochezi intersecţia sub o sancţiune chiar drastică. Și totuşi nu-ţi pasă. Intri în intersecţia în care n-ai loc pentru că ”ai o urgenţă” şi ”dacă nu mă bag eu, se bagă altul”. De fapt n-ai nici o urgenţă. Sau dacă ai nu este una reală, ci doar rezultatul unui prost management al timpului personal. Da, cei pe care i-ai blocat te vor claxona şi tu îi vei privi tâmp şi chiar revoltat, pentru că oricum la următoarea intersecţie şi ei vor face la fel. Vezi? Societate disfuncţională! În nici o intersecţie nu e nici Ponta, nici Oprea, nici Piedone. Eşti doar tu cu românii tăi. Cei alături de care astăzi protestezi că vrei schimbare. Uită-te bine la ei. Probabil ieri i-ai înjurat în trafic.

Lista de nereguli în trafic comise în masă este nesfârşită. Nici nu ştiu care este mai gravă. Că depăşeşti coloana pe linia de tramvai? Că vorbeşti non-stop la telefon în timp ce conduci maşina, ceea ce apropo e ştiinţific demonstrat că e mai grav decât dacă ai fi beat la volan? Și costă doar treizeci de lei un kit handsfree, dacă l-ai pierdut pe cel cu care a venit telefonul. Sigur, de fapt tu crezi că vorbitul la telefon la volan e o chestiune privată. Nu-ţi dai seama că-i pui în pericol sau măcar că-i încurci pe ceilalţi. Ei, aşa gândeau şi patronii de la Colectiv. Nu s-au gândit nici o clipă că lipsa instalaţiei de stingere înseamnă punerea în pericol a vieţii clienţilor. Ci doar că e o investiţie tâmpită cerută de stat ca să poată lua pompierii şpagă când nu o ai. Vezi? La fel ca tine.

Dar cu parcarea cum stai? Este că parchezi neapărat la maxim 20m de unde ai treabă în oraş, chit că este ilegal. Ori chit că blochezi pe cineva. Normal, ai o explicaţie perfectă: ”stau numai cinci minute” şi oricum te consideri civilizat pentru că ”am lăsat numărul de telefon în geam”. Ah, şi neapărat, ai aprins avariile, deci te minţi că eşti cât se poate de în regulă. ”Păi ce să fac, dacă aici am treabă?” te vei întreba, asta deşi ştii că poţi face multe. Poţi lua un taxi, aşa cum se întâmplă în ţările civilizate, poţi parca unde e legal, chiar dacă asta înseamnă la 200m de mai încolo, că mersul pe jos n-a omorât pe nimeni sau poţi să renunţi la maşină cu totul. Orice în afară de a-ţi face tu ţie o societate disfuncţională. Pentru că singura diferenţă între tine şi Gabi Oprea este că el putea să-şi comande coloană oficială şi tu nu. Căci dacă ai putea, ai face-o. Ai toate explicaţiile pregătite.

Nu te mai întreb de câte ori te-ai strecurat pe după câte o ambulanţă care a făcut pârtie în trafic, ca să-i depăşeşti pe doi trei de dinaintea ta. Ori de câte ori depăşeşti pe dreapta. Ori de câte ori încalci semnificaţia benzilor rutiere. Nici nu-ţi mai dai seama. Faci stânga de pe banda de dreapta şi invers cu o nonşalanţă totală. Și cu siguranţă n-ai nici o problemă să parchezi pe locurile pentru pesoanele cu dizabilităţi, pentru că ”e loc de premiant” şi oricum ”de unde să aibă handicapaţii bani de maşini”, nu?!

Ah, nu ai maşină. Ok, atunci precis ai ”motor”. O motocicletă din aia luată special cu tobă de peste 100 decibeli, pentru că aşa-ţi place ţie, să te auzi şi să ştie toată lumea ce motor ai tu. Nu ţi-a zis nici Ponta, nici Oprea, nici Piedone să o turezi prin oraş, mai ales la 2 noaptea, ca să-i deranjezi pe toţi şi să trezeşti jumătate de cartier. Aşa vrei tu, ”că e libertate”.

Nu ai nici motor? Atunci mergi cu metroul şi în fiecare zi, la fiecare staţie îţi este imposibil să pricepi că întâi se coboară şi pe urmă se urcă. Și că nimeni nu trebuie să stea în mijlocul uşii. Sau dacă nu mergi cu metroul, mergi cu autobuzul unde istoria se repetă. La metrou nu ai cum, dar în autobuz seara după opt şi în week-end nu mai taxezi bilet ”că doar nu sunt controlori la ora asta”.

Ori poate eşti pieton şi atunci crezi că ai toate drepturile din lume. Nu doar că traversezi pe unde te taie capul ”că doar n-o să dea peste mine”. Dar de exemplu te poţi opri oriunde în mijlocul trotuarului pentru că te-ai întâlnit cu cineva. Nu contează că e fix în singurul punct de îngustare al unei căi de acces. Tu acolo ai treabă. Ignori cu desăvârşire că în jurul tău sunt alte zeci sau sute de oameni care folosesc acelaşi trotuar. ”Să mă ocolească!” îţi spui. Și din nou, vezi?! Societate disfuncţională! Din cauza ta! Nu ”a lor”.

Pentru că într-o societate civilizată fiecare este ATENT ÎN PRIMUL RÂND LA CEILALȚI să nu-i încurce. Știi care este rezultatul? Că TOȚI AU GRIJĂ SĂ NU TE ÎNCURCE PE TINE! În loc ca de tine să ai grijă doar tu, de tine au grijă toţi. Asta înseamnă civilizaţie şi societate funcţională! Eşti capabil să faci această revoluţie cu tine?

Dar asta nu e tot. Da, ai ieşit în stradă acum. Admirabil şi sublim. Doar că acum e ceasul al cincisprezecelea, când deja treizeci [44 - nota AIM, 8/11/2015] de oameni au murit. Trebuia să fii ieşit demult şi de multe ori. Trebuie să fii în stradă ori de câte ori ceva nu merge bine. Pentru că ţara este treaba ta ZILNICĂ. La fel ca şi familia, şi ţara tot a ta este, două zeci şi patru de ore pe zi. Nu te ocupi, se duce de râpă. Și exact asta s-a întâmplat. Nu ”ei au făcut” ci ”ei au făcut pentru că tu i-ai lăsat”. Și i-ai lăsat pentru că şi ei te-au lăsat pe tine într-o dulce complicitate.

A trebuit să moară un poliţist ca să afli că rutierii din Bucureşti nu mai sunt demult pe străzi pentru că sunt ocupaţi cu coloanele oficiale. Dar tu chiar n-ai remarcat că de aproape un an Poliţia Rutieră nu mai apare în Bucureşti decât atunci când trebuie să treacă o coloană oficială? Și că atunci apar pe principiul ”intersecţia şi poliţistul”? Iar imediat după ce trece coloana oficială, toţi dispar. Știi de ce n-ai remarcat? Pentru că ţi-a convenit. Da, te-a deranjat că Oprea avea coloană oficială la restaurant, dar nu, nu vrei Poliţia Rutieră pe stradă, pentru că nu vrei să te amendeze cu 1600 de lei că vorbeşti la telefon în timp ce conduci. Și nu vrei să-ţi ia carnetul când ”furi” un roşu sau când nu le dai prioritate pietonilor. Complicitatea perfectă…

Apoi mai ţii minte când plecai la munte şi la mare în zilele de vot ”pentru că n-ai pe cine să alegi”. De ce nu erai în stradă atunci, tocmai pentru că n-aveai pe cine să alegi? Dizolvarea Parlamentului trebuia cerută în stradă A DOUA ZI după ce ai aflat că printr-o lege strâmbă s-a ajuns la 600 de parlamentari. Sau trebuia să stai în stradă până când se adopta legea votului prin corespondenţă. Ori ai uitat ce ai păţit chiar tu fix acum un an?!

Ceva e în neregulă cu noi. Nu cred că suntem mai necivilizaţi decât ceilalţi, pentru că în ţările altora ştim să ne comportăm impecabil, semn că ştim bine ce înseamnă să fii civilizat. Doar că la noi în ţară alegem să ne comportăm a-social. Cam cum alegi să faci pe dos ce te-au învăţat mama sau bunica, atunci când îţi spuneau să nu intri încălţat în casă. Numai că noi nu doar că intrăm încălţaţi în casă, ci intrăm până în dormitor unde ne urcăm în picioare în pat, pentru că ”sunt la mine acasă şi fac ce vreau”. Iar când asta se-ntâmplă la nivel de ţară şi de societate în ansamblu, atunci oamenii mor. Și asta nu mai poate să continue aşa!

Aşadar, dacă vrei să faci ceva, dacă vrei să se schimbe ceva cu adevărat în România, începe de astăzi cu tine. Fii tu de azi cetăţeanul ţării pe care ţi-o doreşti. Respectă-ţi tu valorile ţării şi susţine-le, nu le huli. Respectă tu educaţia şi sănătatea. Nu mai promova tu la subcultura. Și toate celelate vor urma după asta. Dacă vrei cu adevărat o nouă revoluţie, fă-o pe cea pe care nu ţi-o poate confisca nimeni: Revoluţia din tine!

Deşteaptă-te, române! Crede-mă, este demult timpul pentru asta…

Citeste articolul intreg pe blogul lui Mihai Alexandru CraciunActive Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=1019

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Mihai Alexandru Craciun

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Revoluţie în genetică
Cele mai recente cercetări ruseşti explică fenomene ca intuiţie, clarviziune, vindecări miraculoase spontane, autovindecări, influenţa mentalului asupra climei, etc.
nota 9.70 din 3653 vizite
Peste 4.000 vizite
UPDATE VIDEO: şeful NATO este hibrid reptilian-uman
În această înregistrare video, şeful NATO îşi modifică pupilele ochilor şi pielea feţei, demonstrând că este un hibrid reptilian-uman. Atenţie, secvenţe şocante! PLUS completare 28 mai 2012.
nota 9.63 din 7167 vizite


Cele mai comentate articole: