Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii

Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 13.01.2016
Citit de: 481 ori
Conţine: 3301 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1051
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
768
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2914
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1304
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
861
Originea democratiei: o poveste cu tilc
481
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1814
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6178
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3076
Se intampla ceva extraordinar in lume
1185
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1088
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
863
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4746
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1276
Stalin a inviat din morti
1375
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2257
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1526
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1979
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=1028


Poluarea electromagnetică dăunează grav sănătăţii

Preluare de la http://bit.ly/1J2dxRH

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România lansează Campania Naţională de Informare şi Conştientizare a Consumatorilor intitulată „S.O.S. poluarea electromagnetică”. Această campanie de informare se adresează atât utilizatorilor de gadgeturi, cât şi neutilizatorilor, căci nimeni nu se mai poate sustrage astăzi omniprezenţei undelor electromagnetice artificiale.



La fel ca în toate acţiunile sale, APC România îşi asumă misiunea să aducă la cunoştinţa consumatorilor informaţiile necesare utilizării în cunoştinţă de cauză a tehnologiilor care funcţionează cu unde electromagnetice artificiale. De asemenea, APC îşi propune să răspundă la întrebările consumatorilor, dar şi să prezinte mijloacele de protecţie disponibile în acest moment.

„Societatea modernă se află în toiul unui uriaş experiment global realizat prin intermediul unei noi forme de poluare energetică, numită electrosmog sau poluare electrică”, scria cercetătorul B. Blake Levitt în cartea sa Electromagnetic Fields.

„Aceasta ţine de fapt de biofizică – este locul unde toate dispozitivele noastre wireless create de disciplinele fizicii şi ingineriei întâlnesc în calea lor sistemele vii. Electrosmogul afectează astăzi ADN-ul tuturor fiinţelor vii şi poate avea efecte nocive chiar şi asupra atmosferei Pământului. Cel mai probabil, aceasta se va dovedi a fi cea mai mare provocare a secolului pentru mediul înconjurător.”

De asemenea, numeroşi entuziaşti ai progresului tehnic au îmbrăţişat imediat ideea accesului liber şi gratuit la internet Wi-Fi ca răspuns la problema „împărţirii din punct de vedere digital” a oamenilor în comunităţi bogate şi sărace – fără a înţelege posibilele consecinţe adverse asupra sănătăţii comunităţilor, provenind atât de la partea de hardware wireless, cât şi de la infrastructură.

„Este clar – conchide Blake Levitt – că în această direcţie există goluri mari în educaţia populaţiei. Avem nevoie doar să ne deschidem puţin ochii, şi – atunci când cumpărăm ceva – să luăm decizii ţinând cont mai mult de siguranţa noastră, a familiilor noastre şi a planetei. Zicala «Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, probabil că nici nu este» pare să se fi întors să ne bântuie. S-ar putea să fie nevoie să regândim toate aceste tehnologii «miraculoase». Dacă ceva poate funcţiona wireless, ar trebui să ne punem întrebări.”

Înecaţi într-un ocean de radiaţii electromagnetice

Niciodată în istorie rasa umană nu a fost expusă la astfel de câmpuri electromagnetice în mod continuu, ca în zilele noastre, şi există serioase îngrijorări, care continuă să crească, în legătură cu efectele acestora nu doar asupra indivizilor, ci şi asupra întregului nostru ecosistem.



Cercetătorii au observat o creştere continuă a multor tipuri de cancer (independent de cancerele datorate tutunului, sau de creştere a populaţiei), pe care mulţi dintre aceştia o consideră direct proporţională cu creşterea nivelurilor câmpurilor electromagnetice, care le includ pe cele din domeniile microundelor şi radiofrecvenţelor (RF/MW).

Unii oameni de ştiinţă cred că această relaţie de legătură este cea mai pronunţată în cazul cancerelor glandulare şi ale sistemului nervos central.

În ultimii 10-15 ani, segmentul populaţiei care a fost probabil cel mai expus la astfel de medii cu valori permanent ridicate ale câmpurilor electromagnetice îl constituie tinerii ce lucrează în mediul urban. Ei sunt de obicei aceia care stau mai mult timp la calculator, care îşi pregătesc mâncarea în bucătării high-tech, care vorbesc mult la telefonul mobil sau la cel fix fără fir, care sunt conectaţi la internet wireless şi care folosesc şi alte dispozitive de ultimă generaţie, toate acestea emiţând diferite forme de câmpuri electromagnetice.

O zi obişnuită de început de secol XXI

În cartea sa Electromagnetic Fields, B. Blake Levitt descrie foarte sugestiv cum se desfăşoară acum o zi obişnuită din viaţa noastră:

„După toate probabilităţile, aţi fost treziţi de dimineaţă de alarma unui ceas deşteptător electric sau a unui ceas cu radio [sau a telefonului mobil], aşezat la câţiva centimetri de pat.



Noaptea trecută aţi dormit cu capul lângă un perete prin care, fără îndoială, trec cabluri electrice. După ce v-aţi trezit, v-aţi făcut cafeaua pe o plită electrică sau la o maşină de cafea introdusă în priză. Micul dejun a sărit probabil din prăjitorul de pâine sau a fost încălzit într-un cuptor cu microunde, a fost turnat dintr-un blender sau extras dintr-un storcător de fructe electric.

Aţi aruncat poate o privire şi la ştirile de dimineaţă de la televizor, sau aţi ieşit la jogging pe strada care este intersectată de cabluri de înaltă tensiune. După duş, aţi folosit probabil un aparat de ras electric, poate chiar şi o periuţă de dinţi electrică, sau un uscător de păr electric, şi eventual aţi efectuat şi un apel de pe un telefon fix fără fir(cordless).

Poate aţi plecat la lucru cu trenul electric [acesta este un lucru obişnuit în special în America – n.n.]. Dacă însă aţi plecat cu maşina, v-aţi deschis şi închis, poate, uşa garajului folosind o telecomandă.

Probabil toată autostrada sau şoseaua aţi călătorit paralel cu un coridor major de utilităţi electrice, sau aţi trecut pe lângă mulţi şoferi care vorbeau la telefonul mobil, chiar dacă dumneavoastră nu foloseaţi unul.

Chiar înainte de a ajunge la birou, v-aţi oprit o clipă la un magazin să vă luaţi un ziar sau ceva de ronţăit, pe care le-aţi plătit la o casă care foloseşte acele scannere care citesc automat codurile de bare de pe ambalaje. Când aţi ajuns la lucru, aţi intrat probabil pe mai multe uşi care se deschideau automat când vă apropiaţi de ele.

Odată ce aţi intrat la birou, primul lucru pe care l-aţi făcut a fost să aprindeţi luminile, care sunt probabil cu fluorescenţă; apoi aţi deschis computerul şi aţi pornit faxul, copiatorul şi imprimanta. Dacă aţi fi cercetat mai mult, aţi fi descoperit poate şi nişte antene sau transmiţătoare radio care funcţionează deasupra clădirii în care lucraţi sau în care locuiţi. Sau, dacă astfel de echipamente de comunicaţii nu se află pe clădirea dumneavoastră, este foarte posibil să vă aflaţi sub «umbrela» radiaţiilor emise de antenele echipamentelor localizate pe vreo clădire vecină.

Probabil că există în vecinătate şi o substaţie electrică, fie deasupra nivelului solului – şi atunci este vizibilă, sau poate este ascunsă privirilor de vreun zid fără ferestre sau de vreo structură metalică – fie sub nivelul solului – fapt des întâlnit în ariile metropolitane, caz în care nici nu sunteţi conştienţi de prezenţa lor.

După serviciu, aţi repetat probabil aceleaşi activităţi, sau pe cele mai multe dintre ele, în ordine inversă, cu singura diferenţă că aţi adăugat mai mult timp petrecut în faţa unui cuptor cu microunde sau a unui cuptor electric, precum şi câteva ore de privit la televizor înainte de culcare.

Felicitări. La fel ca milioane de persoane, v-aţi expus 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, la câmpuri electromagnetice de diverse frecvenţe şi intensităţi. Și, tot la fel ca restul populaţiei, probabil nu deţineţi cunoştinţele necesare sau liniile directoare reglementate guvernamental care să vă avertizeze cu privire la bioefectele ce pot fi serioase şi care vă pot afecta.

După unele estimări, chiar şi simplul fapt de a locui într-o mare regiune metropolitană vă creşte nivelul expunerii la câmpuri electromagnetice de cel puţin trei ori, faţă de cei ce locuiesc în suburbii sau în mediul rural. Desigur, gradul oricărei expuneri depinde de proximitatea faţă de orice sursă ce ar putea crea aceste radiaţii.”

Pentru contracararea ignoranţei noastre şi pentru sensibilizarea autorităţilor medicale asupra acestei iminente catastrofe sanitare, oamenii de ştiinţă altruişti au lansat în 2015 două apeluri către Umanitate:

1. Apel solemn adresat către ONU şi OMS

În data de 11 mai 2015, un grup de 190 de oameni de ştiinţă şi cercetători, din 39 de ţări, au semnat un apel adresat Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), prin care atrag atenţia asupra efectelor negative ale câmpurilor electromagnetice asupra sănătăţii umane şi solicită revizuirea normelor de protecţie din acest domeniu.

Semnatarii acestui apel au publicat în total peste 2.000 de lucrări ştiinţifice pe tema efectelor asupra sănătăţii ale radiaţiilor neionizante, ale câmpurilor electromagnetice de foarte joasă frecvenţă (Extremely Low Frequency fields – ELF) folosite în domeniul electricităţii sau ale radiaţiilor de radiofrecvenţă (RFR) utilizate pentru comunicaţii fără fir (GSM, wireless).

Martin Blank, profesor doctor la Universitatea Columbia din S.U.A., Departamentul de Fiziologie şi Biofizică Celulară, transmite în numele tuturor semnatarilor apelului următorul mesaj:

„Vă aduc ştiri tulburătoare despre gadget-urile noastre preferate: telefoane mobile, tablete, Wi-Fi etc. În mod clar ele sunt dăunătoare celulelor vii din trupurile noastre şi ne ucid prematur pe mulţi dintre noi.

Mă numesc Dr. Martin Blank şi lucrez în cadrul Departamentului de Fiziologie şi Biofizică Celulară de la Universitatea Columbia. Problema poluării electromagnetice reprezintă o mare încercare atât pentru mine cât şi pentru mai mult de 160 de colegi de-ai mei, alături de care mă adresez astăzi către Naţiunile Unite, solicitând o acţiune pentru rezolvarea acestei situaţii.

Suntem oameni de ştiinţă şi ingineri, şi doresc să vă transmit că am creat ceva care ne afectează şi care ne-a scăpat de sub control! Înainte de inventarea becului de către Edison, în mediul înconjurător radiaţiile electromagnetice erau foarte puţine.

Nivelurile de astăzi sunt de foarte multe ori mai mari decât nivelurile de fond naturale şi se află în creştere rapidă, din cauza tuturor noilor dispozitive care emit această radiaţie.

Un exemplu pe care mulţi dintre noi îl purtăm de multe ori în buzunarele noastre, este telefonul mobil. Un studiu arată că răspândirea pe scară largă a utilizării telefonului mobil a condus la triplarea incidenţei cancerului cerebral în special la persoanele mai tinere.

Noi însă punem antene de telefonie mobilă pe clădiri rezidenţiale, precum şi pe spitale, acolo unde oamenii se duc cu speranţa de a se face bine.

Utilităţile wireless şi pilonii de telefonie mobilă ne obligă să trăim într-un mediu extrem de poluat magnetic.

Este deosebit de îngrijorător faptul că radiaţiile emise în cadrul telecomunicaţiilor alterează ADN-ul celulelor noastre. Este clar pentru mulţi biologi că acest lucru poate constitui o explicaţie a creşterii incidenţei cazurilor de cancer.

Generaţiile viitoare sunt expuse unui risc semnificativ. Cercetătorii care se ocupă de protecţia mediului şi oamenii de ştiinţă care trag semnale de alarmă sunt ignoraţi de comisiile care stabilesc standardele de siguranţă. Dovezile aduse de aceştia sunt ignorate, iar ca rezultat, limitele de siguranţă sunt mult prea mari. Ele nu protejează!

Mai multă protecţie vom avea, probabil, doar după dezvăluirea completă a posibilelor conflicte de interese între autorităţile de reglementare şi industrie.

Expunerea în creştere la radiaţiile electromagnetice este o problemă globală. Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Organismele internaţionale nu acţionează eficient pentru a proteja sănătatea publică.

Liniile directoare internaţionale de expunere la câmpurile electromagnetice trebuie să fie modificate astfel încât să reflecte realitatea impactului acestora asupra trupului nostru, şi, în special, asupra ADN-ului nostru.
Deşi suntem încă în plină transformare tehnologică, protejarea în faţa efectelor nocive asupra sănătăţii este aşteptată de mult timp.

Facem parte dintr-un uriaş experiment biologic, început fără să ni se fi cerut în prealabil consimţământul.

Pentru a ne proteja copiii, pe noi şi ecosistemul nostru, trebuie să reducem expunerea prin stabilirea unor linii directoare care să ofere mai multă protecţie.

Și astfel, astăzi, oameni de ştiinţă din întreaga lume semnăm un apel către Naţiunile Unite, către statele membre şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru a rezolva această criză globală de sănătate publică.”

2. Declaraţia participanţilor la Congresul „Appel de Paris“ pe tema hipersensibilităţii electromagnetice

La doar trei zile după acest prim semnal de alarmă trimis la ONU şi OMS, pe data de 18 mai 2015 a avut loc Congresul internaţional „Appel de Paris”, ediţia a cincea, cu tema „Intoleranţa idiopatică ambientală: rolul câmpurilor electromagnetice şi al produselor chimice”.

Congresul, desfăşurat la Bruxelles la Académie Royale de Médecine Belge, a reunit peste 180 de medici, cercetători, jurişti, jurnalişti, fiind probabil cel mai important eveniment ştiinţific organizat vreodată pe acest subiect.

Cercetătorii şi specialiştii s-au reunit cu scopul de a înţelege mai bine mecanismele celor două patologii – hipersensibilitate electromagnetică (ElectroHyperSensitivity – EHS) şi sensibilitate multiplă la agenţi chimici (Multiple Chemical Sensitivity – MCS) – şi de a stabili legătura lor cu factorii de mediu.

Mulţi vorbitori au subliniat faptul că, începând cu anul 1960, câteva mii de studii au demonstrat nocivitatea expunerii de lungă durată la câmpurile electromagnetice. Cu toate acestea, factorii de decizie din industrie şi guverne neagă încă existenţa vreunui risc.

Participanţii la acest congres internaţional au decis în mod unanim să emită o declaraţie comună pentru a solicita recunoaşterea oficială din partea instituţiilor şi organismelor internaţionale abilitate, în special OMS, a acestor boli şi a consecinţelor medicale la nivel mondial.

Cum să ne protejăm de radiaţiile emise de telefoanele mobile? Soluţii şi recomandări propuse de oamenii de ştiinţă

Oamenii de ştiinţă avertizează că următoarele categorii de persoane sunt cele mai expuse la efecte negative asupra sănătăţii cauzate de radiaţiile emise de telefoanele mobile:
- copiii;
- femeile însărcinate;
- persoanele în vârstă;
- persoanele suferind de maladii imunodepresive:
- persoanele cu hipersensibilitate la radiaţiile electromagnetice (electrosensibile).

Protecţia acestor categorii de populaţie trebuie să fie, aşadar, o preocupare majoră, fără a neglija însă faptul că efectele radiaţiilor emise de telefoanele mobile nu se limitează doar la aceştia, ci ne pot afecta într-o măsură mai mare sau mai mică pe toţi.

În cele ce urmează prezentăm o serie de recomandări propuse de numeroşi medici, cercetători, epidemiologi şi alţi oameni de ştiinţă pentru minimizarea efectelor expunerii la aceste radiaţii:

1. Nu permiteţi copiilor mai mici de 12 ani să folosească un telefon mobil, excepţie făcând cazurile de urgenţă. Organele în dezvoltare sunt cele mai sensibile la influenţe negative în urma expunerii la câmpurile electromagnetice.

2. Limitaţi folosirea telefonului mobil la apelurile cele mai importante şi micşoraţi durata convorbirilor. Efectele biologice sunt direct legate de durata expunerii. Rezultatele cercetărilor au arătat că şi numai o convorbire de două minute modifică activitatea electrică naturală a creierului timp de până la o oră după acea convorbire. Comunicaţi mai degrabă prin SMS decât prin telefon (aceasta limitează durata expunerii şi proximitatea corpului).

3. În timpul convorbirii, menţineţi telefonul la o distanţă cât mai mare de corp. Schimbaţi în mod regulat partea capului de care sprijiniţi telefonul sau, şi mai bine, comutaţi pe speaker, care permite utilizatorului să ţină telefonul la distanţă de cap (amplitudinea câmpului scade de 4 ori la o distanţă de 10 cm şi de 50 de ori la o distanţă de un metru).

4. Nu ţineţi telefonul mobil în apropierea vreunui organ vital (de exemplu inima) sau la centura pantalonilor. Ţesuturile din partea inferioară a trupului prezintă o bună conductivitate a radiaţiei şi o absorb mai repede decât o absoarbe creierul. Rezultatele unor studii arată că bărbaţii care îşi ţin telefoanele mobile în apropierea organelor genitale sunt supuşi riscului unei scăderi a numărului de spermatozoizi cu până la 30%.

5. Atunci când sunaţi pe cineva, aşteptaţi ca interlocutorul dumneavoastră să răspundă şi abia apoi puneţi telefonul la ureche. Intensitatea radiaţiilor este cea mai ridicată în momentul apelării, când telefonul încearcă să contacteze staţia de bază. Acesta este un sfat foarte important şi mult prea adesea neglijat şi ne poate feri de o parte însemnată din radiaţiile care altfel ar fi pătruns în trupul nostru.

Noi, de obicei, când formăm numărul celui pe care îl apelăm punem imediat telefonul la ureche, şi astfel primim cele mai intense radiaţii pe care telefonul le emite până la stabilirea legăturii telefonice.

Adeseori se petrece chiar ca cel apelat să nu răspundă şi ne iradiem inutil ţinând telefonul timp de jumătate de minut lipit de ureche, când am putea ţine telefonul în mână, urmărind pe ecranul lui momentul în care cel apelat răspunde, iar apoi să punem telefonul la ureche şi să vorbim. Cât de simplu este!

6. Nu efectuaţi un apel atunci când semnalul este slab, de exemplu în cazul deplasărilor rapide, precum cele cu maşina sau cu trenul, deoarece expunerea la radiaţii se măreşte în mod corespunzător, telefonul având nevoie de o putere mai mare pentru a realiza conexiunea. Acelaşi lucru este valabil şi pentru zonele cu acoperire mai redusă (precum staţiile de metrou, unele regiuni rurale etc.).

7. Evitaţi să telefonaţi de pe mobil în locurile în care se găsesc produse inflamabile, precum benzina, alcoolul, eterul etc. (staţii de benzină, spitale). În prezenţa unor astfel de substanţe, un telefon mobil poate chiar declanşa un incendiu.

8. Nu folosiţi telefoanele mobile în spaţii închise ai căror pereţi conţin metal, precum autovehiculele şi lifturile. Acestea se comportă ca o cuşcă Faraday care captează radiaţia şi o reflectă înapoi către ocupanţii acestora.

9. Depărtaţi-vă la o distanţă de mai mult de 1 m de o persoană ce vorbeşte la telefonul mobil şi evitaţi să folosiţi telefonul mobil în locuri precum metrou, tren sau autobuz, unde îi supuneţi pe cei din jurul dumneavoastră la o expunere pasivă la radiaţiile emise de telefonul mobil.

10. În timpul nopţii, ţineţi telefonul mobil închis (caz în care nu mai emite radiaţii electromagnetice), sau măcar la distanţă de doi metri de trup.

11. Deşi unii cercetători recomandă folosirea kitului hands-free, alţii sunt de părere că hands-free-ul, dimpotrivă, amplifică radiaţia emisă de telefonul mobil, direcţionând mai multă radiaţie electromagnetică direct în ureche şi spre cap (cu peste 300% faţă de cazul când telefonul este folosit fără căşti).

12. Folosiţi un dispozitiv de protecţie validat ştiinţific împotriva radiaţiilor electromagnetice.

13. Nu cumpăraţi un telefon mobil cu o rată specifică de absorbţie (SAR) mare. Multe dintre telefoanele mobile conţin în manualul lor de folosire indicaţia nivelului SAR. Aceasta reprezintă o modalitate de a măsura cantitatea de energie RF (de radio frecvenţă) care este absorbită în trup. Evident, SAR trebuie să fie cât mai mic. (Nu uitaţi, totuşi, că studiile care au fost efectuate folosind radiaţii situate chiar şi de sute de ori sub limitele SAR curente au dovedit că aceste radiaţii prezintă efecte biologice negative.)

Desigur, această listă nu este exhaustivă, dar prezintă câteva niveluri de intervenţie rapidă pentru protecţia dumneavoastră şi a copiilor dumneavoastră.

Bazându-se pe frecvenţa şi pe durata apelurilor ce produc aceste probleme de sănătate, cercetătorii recomandă limitarea duratei fiecărui apel la 4 minute, limitarea numărului apelurilor la 6 pe zi şi nedepăşirea duratei de 22 de minute de expunere zilnică la radiaţiile emise de telefonul mobil.

Tehnologia bazată pe unde radio generează poluare electromagnetică şi este cea mai perfidă formă de poluare cunoscută până în prezent. Aceasta nu poate fi detectată prin intermediul organelor de simţ, ci prin metode speciale de determinare a densităţii de putere şi a altor parametri ai câmpului electromagnetic, în acelaşi timp fiind şi costisitoare.

Este adevărat că ofertele celor care folosesc astfel de tehnologii sunt foarte atrăgătoare din punct de vedere al costurilor, dar economiile realizate astăzi se vor regăsi peste câţiva ani în afecţiuni ale sistemului cardiovascular şi ale sistemului nervos, pentru a căror ameliorare vor fi cheltuite sume foarte mari.

Deci, fiţi atenţi la oferte, nu le evaluaţi numai din punct de vedere al avantajelor financiare, ci încercaţi să vedeţi şi dezavantajele. Invenţiile ştiinţifice din acest domeniu pot avea consecinţe nefaste asupra consumatorilor.

„Nu vă aşteptaţi ca cei care lucrează cu această tehnologie să recunoască nocivitatea undelor radio. Întotdeauna vor nega acest lucru şi vor utiliza toate mijloacele posibile pentru a ascunde adevărul.” Conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România

„Gradul în care suntem afectaţi de aceste radiaţii depinde foarte mult şi de noi şi de mijloacele de protecţie pe care ni le luăm. Multe dintre aceste măsuri sunt foarte simplu de aplicat, dar nu le întrebuinţăm pur şi simplu fie din cauză că nu ne-am gândit niciodată la ele, fie din cauză că nimeni nu ne-a spus ce putem face concret pentru a ne proteja.” Adrian Vornicu, Bioelectronist, Vincent – Franţa

„Au fost observate şi corelaţii între expunerea la radiaţii electromagnetice şi afecţiuni ale sistemului imunitar, cum ar fi, de pildă, sindromul oboselii cronice, precum şi ceea ce este astăzi cunoscut sub numele de sindrom de sensibilitate electromagnetică (sau electro-hipersensibilitate) – o constelaţie de simptome care cuprind incapacitatea de concentrare, stare uşoară de panică, dezorientare, tulburări ale vederii, iritaţii ale pielii, slăbiciune musculară şi chiar stări de leşin.

Deloc surprinzător, cei mai mulţi dintre cei ce acuză aceste simptome sunt cei cu profesii precum operatori PC, electronişti, piloţi, chirurgi şi personalul din sălile de operaţii – adică acele persoane care lucrează în medii în care se emit continuu radiaţii electromagnetice, uneori şi din mai multe surse, iar această aparatură a fost pusă la îndemâna populaţiei fără să se fi cercetat dacă prezintă efecte negative asupra sănătăţii.” Șef lucrări/lector, doctor, inginer Andrei Drăgulinescu, de la Universitatea Politehnica Bucureşti.

Preluare de la http://bit.ly/1J2dxRH



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=1028

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Preluare de la http://bit.ly/1J2dxRH

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Cosmetice moderne
Tehnologia de îngrijire a pielii a avansat foarte mult în ultimul secol, graţie noilor produşi chimici derivaţi din industria petrolului. În acest articol ne vom opri asupra unor produse tipice din domeniul cosmeticii moderne. Atât bărbaţii, cât şi femeile folosesc fiecare câte un astfel de produs, şi e important să ştie la ce riscuri se expun.
nota 9.94 din 2035 vizite
Peste 4.000 vizite
Monitorizarea VIDEO a cipurilor RFID
Fie că este vorba de microcipul RFID din paşaport, carnet de conducere sau buletin, sau chiar de celebrul implant RFID uman (localizat sub piele, pe braţ), există sisteme de urmărire care se bazează pe aceste microcipuri. Vă prezentăm un foarte scurt documentar are arată monitorizarea în timp real a persoanelor care poartă asupra lor obiecte ce conţin cipuri RFID.
nota 9.70 din 4554 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting