Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!

Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 22.01.2016
Citit de: 639 ori
Conţine: 1170 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
996
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
639
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2355
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1158
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
776
Originea democratiei: o poveste cu tilc
449
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1685
Vladimir Putin - agentul trezirii?
5861
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
2610
Se intampla ceva extraordinar in lume
527
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1033
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
842
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
710
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
3738
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
862
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
612
Stalin a inviat din morti
1323
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1730
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1028
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
860
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=1032


Există reclame care utilizează sunete inaudibile pentru a conecta între ele telefonul mobil, televizorul, tableta şi calculatorul dumneavoastră!

Preluare de la http://bit.ly/23gtpGQ

Militanţii pentru dreptul la intimitate şi viaţă privată avertizează autorităţile federale din SUA asupra unei noi tehnologii care foloseşte sunete inaudibile de înaltă frecvenţă pentru a monitoriza pe ascuns comportamentul virtual al unei persoane ce utilizează diferite aparate, incluzând telefoane mobile, televizoare, tablete şi calculatoare.Undele ultrasonice sunt incluse în reclamele de televiziune sau sunt activate atunci când utilizatorul unui calculator întâlneşte o reclamă pe internet. În timp ce asemenea sunete nu pot fi auzite de urechea umană, telefoanele smart şi tabletele din apropiere le pot detecta. Atunci când se petrece aceasta, cookie-urile browser-ului de internet pot face legătura dintre utilizator şi celelalte dispozitive aflate în jur şi pot monitoriza reclamele TV pe care le vede acesta, pentru cât timp le priveşte şi dacă subiectul acţionează în urma reclamei căutând pe internet sau cumpărând un produs.

Centrul pentru Democraţie şi Tehnologie (CDT) a semnalat în luna octombrie 2015, în cadrul unei plângeri trimisă către Comisia Federală de Comerţ (FTC) că monitorizarea prin intermediul dispozitivelor aflate în mediul înconjurător trezeşte uriaşe temeri cu privire la dreptul la intimitate. Adesea oamenii pot utiliza într-o zi în jur de cinci dispozitive conectate virtual: telefon, calculator, tabletă, un aparat pentru sănătate şi o cartelă RFID (dispozitiv pentru identificare pe bază de unde radio) pentru acces. Până în prezent nu a fost uşor să se poată monitoriza activitatea unuia dintre ele şi apoi să fie conectată la celelalte.

„În timp ce o persoană îşi realizează zilnic activitatea pe fiecare dintre dispozitive, ele emit unde care conţin date în legătură cu preferinţele şi comportamentul subiectului. Dispozitivele şi programele care le conectează împreună adună toate aceste date.” „Acest gen de monitorizare încrucişată prin intermediul dispozitivelor electronice conectate virtual, permite distribuitorilor să îmbine datele despre un individ, adunând astfel din ce în ce mai multe detalii despre acesta”, afirmă oficialii CDT.

De asemenea, ei spun că mai multe companii cum ar fi SilverPush, Drawbridge şi Flurry lucrează pentru a descoperi modalităţi de a face legătura dintre un anume subiect şi diferite dispozitive specifice. Și Adobe urmăreşte să dezvolte tehnologii de urmărire încrucişată, deşi nu există nicio menţiune că se vor folosi de sunete inaudibile.

Reprezentanţi ai CDT au consemnat următoarele:

„Monitorizarea încrucişată prin intermediul dispozitivelor din apropiere mai poate de asemenea să fie realizată prin utilizarea impulsurilor ultrasonice inaudibile. În comparaţie cu supravegherea probabilistică prin intermediul amprentelor pe care le lasă browser-ul, folosirea semnalelor sonore este o modalitate mult mai eficientă de a monitoriza utilizatorii prin intermediul dispozitivelor.

Liderul industriei pentru supravegherea prin semnale sonore este SilverPush. Atunci când un utilizator întâlneşte o reclamă bazată pe tehnologia SilverPush poate fi sigur că ea ea va insera un cookie pe calculator în acelaşi timp cu emiterea unui semnal audio ultrasonic prin intermediul boxelor ataşate calculatorului sau respectivului dispozitiv.Acest cod care nu se poate auzi cu urechea umană este recunoscut şi primit pe un alt dispozitiv smart cu ajutorul unui program (kit software) pe care îl are instalat. SilverPush mai inserează de asemenea semnale audio în cadrul reclamelor TV. Aceste semnale sunt «înregistrate în tăcere de către o app (aplicaţie) instalată pe dispozitivul respectiv fără ştirea utilizatorului».

Semnalul audio permite companiilor precum SilverPush să afle ce reclame a văzut utilizatorul, pentru cât timp le-a privit înainte să schimbe canalul şi ce tip de dispozitive smart foloseşte utilizatorul, împreună cu alte informaţii care se adaugă profilului specific fiecărui utilizator, date ce au putut fi coroborate datorită conexiunii dintre dispozitivele utilizatorului.

Utilizatorul nu este conştient de semnalul audio dar dacă un dispozitiv smart are o aplicaţie care foloseşte kit-ul software dezvoltat de SilverPush, acesta va recepta semnalul audio şi imediat dispozitivele sunt recunoscute ca fiind folosite de către acelaşi individ. SilverPush afirmă că ei (compania) nu ascultă în background toate sunetele care apar în proximitatea dispozitivului.

Singurul factor care împiedică receptarea unui astfel de semnal audio de către un dispozitiv este distanţa şi nu există nicio altă posibilitate ca utilizatorul să opteze să se afle înafara acestei forme de monitorizare încrucişată prin intermediul dispozitivelor.

Politica companiei SilverPush este de «a nu divulga numele aplicaţiilor în care este inserată tehnologia», aceasta însemnând că utilizatorii nu au cum să ştie care aplicaţii utilizează această tehnologie şi nu dispun astfel de niciun mijloc prin care să aleagă să nu fie supuşi aceastui gen de urmărire. Începând cu aprilie 2015, software-ul SilverPush este folosit de către 67 de apps iar compania supravegează astfel 18 milioane de telefoane smart.”

Metoda de monitorizare prin intermediul conectării încrucişate a dispozitivelor din apropiere cu ajutorul ultrasunetelor, dezvoltată de compania SilverPush, a fost făcută publică încă din luna iulie 2014. Mult mai recent, SilverPush a primit un nou val de publicitate atunci când a obţinut 1,25 milioane de dolari capital în acţiuni. Plângerea înaintată de CDT pare a fi prima dată când a fost prezentat în amănunt potenţialul de încălcare a vieţii private pe care produsele acestei companii îl au.

Urmărirea prin intermediul conectării încrucişate a dispozitivelor din apropiere se află în plină desfăşurare

Plângerea CDT a citat articole care au făcut public faptul că tehnlogia SilverPush este folosită de peste 12 companii de marketing. Tehnologia invazivă, a cărei prezenţă în diferite aplicaţii nu este menţionată şi cu privire la care nu putem opta să nu funcţioneze pe dispozitivele personale, permite comercianţilor să alcătuiască o imagine şocant de detaliată a fiecărei persoane.

„De exemplu, o companie ar putea observa că utilizatorul a căutat în spaţiul virtual despre simptomele bolilor cu transmitere sexuală de pe calculatorul personal, sau că a căutat despre planificarea familială de pe telefonul său, a vizitat o farmacie şi apoi s-a reîntors acasă”, se arată în plângerea CDT.„În timp ce mai demult unele detalii şi aspecte legate de acest exemplu ar fi fost distribuite în cadrul mai multor servicii, în prezent, supravegherea prin intermediul conectării încrucişate a dispozitivelor din apropiere permite companiilor să facă deducţia că utilizatorul a cumpărat un tratament pentru boli venerice. Combinarea informaţiilor culese prin conectarea dispozitivelor aflate în apropiere nu doar ridică serioase probleme cu privire la dreptul la intimitate şi viaţă privată dar, de asemenea, lasă cale liberă companiilor de a trage concluzii eronate şi posibil vătămătoare la adresa cetăţenilor.”

Utilizarea sunetelor ultrasonice pentru supravegherea utilizatorilor prezintă anumite asemănări cu badBios, un malwere care se pare că ar utiliza sunete inaudibile pentru a permite conectarea la calculatoare care folosesc măsura de securitate în reţea supranumită „air gap” sau „air wall”. Deocamdată nimeni nu a dovedit că badBios chiar există, deşi au apărut multe indicii care conduc la această concluzie, dar folosirea undelor sonore pentru supravegherea utilizatorilor evidenţiază viabilitatea conceptului.

Din moment ce companii precum SilverPush şi altele folosesc această tehnologie invazivă, este inevitabil ca ea să rămână în uz într-o formă sau alta. Din păcate, la ora actuală nu este simplu pentru oamenii care nu au o pregătire în domeniul IT să afle dacă sunt monitorizaţi şi să poată să refuze aceasta. Oficialii ar trebui să intervină pentru respectarea intimităţii şi a dreptului legitim la viaţă privată.

Preluare de la http://bit.ly/23gtpGQ

Sursa: The Atlantic (articol în lb. engleză)Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=1032

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Preluare de la http://bit.ly/23gtpGQ

Sursa: The Atlantic (articol în lb. engleză)

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Revoluţie în genetică
Cele mai recente cercetări ruseşti explică fenomene ca intuiţie, clarviziune, vindecări miraculoase spontane, autovindecări, influenţa mentalului asupra climei, etc.
nota 9.70 din 3653 vizite
Pericol anti-gripal
Până nu am intrat în băcănia de lângă mine nu am realizat la ce modalităţi penibile se pot deda companiile farmaceutice pentru a-şi face propagandă mincinoasă. Când am ajuns la casa de marcat, o tânără care-mi împacheta cumpărăturile mi-a zâmbit şi mi-a spus: "V-aţi vaccinat antigripal?" Am rămas mut de uimire.
nota 9.64 din 1804 vizite


Cele mai comentate articole: