Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Droguri şi otravă pentru dvs.

Droguri şi otravă pentru dvs.

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 15.05.2009
Citit de: 684 ori
Conţine: 2059 cuvinte
7.56
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=105

E-urile ameninţă sănătatea
În România nu există aparate care să controleze calitatea aditivilor din alimente

Societatea este într-o continuă evoluţie. Tehnologia este prezentă în aproape toate mediile. Produsele alimentare sunt şi ele obţinute astăzi cu ajutorul celor mai noi procedee. Supraproducţia şi oferta foarte variata îi obligă pe producatori să facă tot ceea ce este posibil pentru ca alimentul lor să aiba succes.

Astfel, produsele sunt conservate pe perioade lungi, se introduc culori cât mai atractive, vitamine produse pe cale artificială etc. Conservanţii, aromele, coloranţii - într-un cuvânt aditivii - sunt indicaţi pe ambalaj cu litera E urmat de un numar format din trei cifre sau patru cifre. Majoritatea cumpărătorilor nu cunosc semnificaţia acestui cod.

Unele dintre aceste substante sunt nocive, toxice, chiar cancerigene. Oamenii de ştiinţă afirmă că, în cantităţi mici, consumul lor nu constituie un pericol pentru organism. Totuşi, pentru a preveni eventualele pericole, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au interzis o mare parte din E-uri.

În România, laboratoarele nu pot detecta toţi aditivii ce sunt introduşi în alimente, iar de multe ori produsul este introdus pe piaţă doar prin datele furnizate de producător. Există astfel riscul de a nu se respecta cantitatea adaosurilor sintetice conform reglementărilor legale.
Ce sunt E-urile?
Conform normelor oficiale, prin aditivi alimentari se înţelege orice substanţă care în mod normal nu este consumată ca aliment în sine şi care nu este utilizată ca ingredient alimentar caracteristic, având sau nu o valoare nutritivă, prin a carei adăugare intenţionată la produsele alimentare în scopuri tehnologice pe parcursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratament, ambalare a unor asemenea produse alimentare, devine o componentă a acestor produse alimentare.

E-urile sunt acei aditivi adăugaţi în alimente cu rol de îndulcitori, coloranţi, emulgatori, conservanţi. Mulţi dintre aceştia erau folosiţi şi ănainte de 1989. Alinierea la normele Uniunii Europene a presupus folosirea codurilor de tip E pentru aditivii alimentari.

Numeroase organisme internaţionale de sănătate au tras însa serioase semnale de alarmă cu privire la aceste adaosuri sintetice, declarându-le toxice. Folosirea lor îndelungată sau improprie poate duce, în timp, la formarea unor afectiuni grave care nu mai pot fi tratate.

Potrivit rapoartelor organizaţiilor internaţionale, mortalitatea în rândul populaţiei globului, cauzată de consumul alimentelor îmbogăţite cu substanţe artificiale, se află pe locul al III-lea, după consumul de droguri şi medicamente şi după accidentele de circulaţie. În România numarul bolnavilor de cancer se află într-o continuă creştere şi se estimează că această afecţiune va deveni în scurt timp boala mileniului III împotriva căreia nu există înca premizele că se va descoperi un antidot.
Alimentele-otravă
Consumul îndelungat de alimente, care au în compoziţie aditivi obtinuţi pe cale sintetică, supune organismul la un adevarat bombardament chimic care afectează organele interne şi dereglează profund armonia proceselor fiziologice din corp. În cazurile nefericite rezultatul acestor procese este distrugerea iremediabilă a sistemului imunitar şi apariţia unor tumori maligne sau benigne.

Studiile de specialitate arată că sunt câteva produse a căror folosire îndelungată favorizează crearea unui astfel de dezechilibru în organism. Folosirea lor întamplatoare, pentru o perioadă limitată de timp nu are efect dăunator la nivel fizic. Pe Internet sunt site-uri care vorbesc despre nocivitatea acestor produse.

Margarina are o structură moleculară identică cu cea a plasticului

Este un produs apărut în al doilea război mondial, atunci când untul începuse sa devină inaccesibil. Cercetătorii americani au descoperit accidental, că dacă se încălzeşte la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, în prezenţa hidrogenului şi folosind catalizatori de nichel, se obţine un produs alb, asemănător untului, cu o structură moleculară identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat margarină, dupa numele soţiei (Margot) unuia dintre savanţi.

Din acel moment şi până acum progresul tehnologic a permis ca produsul, cu ajutorul substanţelor sintetice, să fie din ce în ce mai apetisant şi mai atrăgător. Mirosul de lapte al margarinei e obţinut pe cale chimică. Grăsimile care se află în compoziţia ei sunt însă greu asimilate de organism care, pentru a face faţă solicitării, utilizează o cantitate mare de energie.

Sistemul imunitar este astfel neglijat şi se creează o mai mare sensibilitate la infecţii, la intoxicaţii şi la îmbolnăvirea de cancer. De asemenea, în procesul de metabolizare a grăsimilor ficatul este solicitat excesiv, favorizând hepatita.

Zahărul - moartea albă

Pe termen lung, consumul de zahăr expune la gripă, boli de plămâni, infecţii urinare şi intestinale. Lipsa de calciu apare şi ea în timp, mai ales dacă consumul regulat de zahăr este însoţit şi de un stres puternic. Caria dentară apare la peste 94% din populaţia care consumă produse cu zahăr.

De şase ori mai mult decât în urmă cu 200 de ani, înainte de descoperirea zahărului. Cauza nu este însă, cum se credea, faptul că zahărul şi dulciurile favorizează dezvoltarea bacteriilor pe dinţi, ci perturbarea unui lanţ de procese metabolice ale calciului.

O altă problemă este obezitatea, care se instalează frecvent la marii consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce, deşi zahărul nu este atât de bogat în calorii pe cât s-ar crede, dar are darul de a perturba echilibrul hormonal, ceea ce duce la creşterea apetitului şi la dezvoltarea în exces a ţesutului adipos.

Conştienţi de toate aceste probleme, producătorii au inventat substituenţi ai zahărului. Paradoxal însă, mulţi dintre ei sunt cu mult mai nocivi. Aspartamul şi acesulfam K (E 950 si E 951) sunt îndulcitori foarte des folosiţi şi pot fi sursa a peste 70 de tipuri de boli mortale.

Supele concentrate şi boala Alzheimer

Conţin în exces glutamatul de sodiu (natrium glutaminat), E 621, considerat de specialişti dintre cele mai cancerigene substanţe. Supele se obţin prin deshidratarea ciorbelor şi a supelor preparate normal, în cantităţi industriale, până rezultă un praf, care ulterior este amestecat cu substante chimice (coloranţi, aromatizanţi, conservanţi şi glutamat de sodiu), după care se ambalează în vid, sau sub forma de cubuleţe.

Glutamatul de sodiu se vinde producătorilor sub forma de cristale albe, fără gust şi se combină întotdeauna cu alţi aditivi chimici, aromatizanţi. Rolul lui este acela de a intensifica gustul, oricare are fi acesta. De fapt, este un fel de drog (cu observaţia că drogurile clasice intensifică trăirile psihice, emoţionale, nu gustul).

Se foloseşte şi pentru conservarea laptelui, brânzeturilor, mezelurilor şi ciupercilor. Organizaţii de profil din Uniunea Europeană duc o intensă campanie de interzicere a acestei substanţe. Opinia publica din USA a fost informată de US Food & Drug Administration (FDA) că glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc boala Alzheimer.

Injectiile cu glutamat, efectuate pe animale, în laborator, au distrus celulele nervoase din creierul cobailor, câinilor şi maimuţelor.

Guma de mestecat şi berea - inamici ai stomacului

Chiar şi în acest produs destinat cu precădere copiilor, producătorii au găsit de cuviinţă să introducă în ingrediente, nu mai putin de 7-8 tipuri de substanţe chimice, multe dintre ele fiind pe lista celor suspecte sau declarate deja ca fiind cancerigene ori toxice.

Într-o pastilă de gumă se pot gasi: E 171, E 320, E 330, E 420, E 421, E 422, E 950, E 951, E 967 si alte asemenea chimicale. Persoanele care mestecă regulat gumă şi pentru o vreme îndelungată se expun următoarelor afecţiuni: colesterol (E 320), boli ale aparatului bucal (E 330) şi cancer (E 950 si E 951).

Chiar dacă multe dintre ele sunt declarate a fi produse naturale, majoritatea băuturilor răcoritoare au în componenţa lor şi aditivi chimici. Cel mai des folosit este acidul citric (E 330) sau sarea de lămâie (care se vinde şi separat, ca suc de lămâie) precum şi înlocuitorii de zahăr ca aspartamul. Coloranţii folosiţi (E 110 si E 102) sunt şi ei declaraţi toxici.

Băuturile alcoolice, cum ar fi berea şi vinul, sunt saturate de metabilsufit, care dă limpezime, dar care atacă aparatul digestiv. La bere, în procesul de pasteurizare sunt folosite substante chimice care provoaca migrene.

Este posibil ca producătorul să folosească altă substanţă decât cea afişată

În Occident, populaţia a devenit mult mai preocupată de calitatea alimentelor pe care le consumă. Se încearca renunţarea la produsele de tip fast-food şi înlocuirea lor cu alimente naturale. Fructele şi legumele produse cu îngrăşăminte naturale devin din ce in ce mai consumate, chiar dacă sunt mai scumpe decât cele obţinute prin metode moderne.

Supermagazinele au deja standuri separate pentru acestea şi pentru semipreparatele care nu conţin aditivi. Cercetătorii au studiat legumele Victoria Vârgolici, inspector-şef adjunct la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, declară: În prezent nu există un laborator care să determine cantitativ şi calitativ concentraţia de aditivi din produse.

Pe ambalaj apare substanţa folosită, dar s-ar putea ca producătorul să folosească ceva asemănător sau o cantitate mai mare. Inspectorii OPC s-au confruntat cu un caz în care au interzis un colorant, respectiv E 103. Era folosit în compoziţia preparatelor din carne.

Am primit plângeri de la consumatori că apa în care fierbeau cremwurştii se colora. Cu ajutorul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică am reuşit să retragem acest colorant.

Inainte aveam produse calitative fără aceste E-uri, dar trebuie aliniată legislaţia la reglementarile UE, spune Victoria Vârgolici. Cei de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului pot controla doar ca pe ambalaj să se specifice existenţa aditivilor.

Cercetătorii se pot înşela

Avizul pentru alimente este dat de Institutul de Sănătate Publică. Anca Telniceanu, cercetător ştiintific în cadrul ISP Bucureşti precizează: Avem metode standard prin care se poate determina prezenţa aditivilor, însă nu pentru toţi, deoarece nu avem dotarea necesară. Lista se modifică şi din ce în ce mai mulţi aditivi sunt acceptaţi în alimentaţia din Comunitatea Europeană.

Avizul pentru E-uri este dat de specialiştii europeni. Aceştia stabilesc o concentraţie maximă per litru sau kilogram. Să luam cazul benzoatului de sodiu, respectiv E 211. Acesta este folosit în preparatele din ouă, legume, fructe, sosuri, supe, sucuri etc. Limita stabilită este de un gram per kilogram, respectiv 200 miligrame per litru.

Deoarece s-a dovedit foarte nociv (cancerigen agresiv), Uniunea Europeana şi SUA au retras E 211 din alimentaţia publică. Avizul este dat în urma unui studiu prin care concluzionează că o persoana poate consuma acel produs 70 de ani fără să se îmbolnăvească. Studiul nu este întotdeauna sigur. Cercetările se fac de mai multe ori, iar dacă aditivul nu corespunde poate fi retras, spune Anca Telniceanu.

Un alt aditiv care este considerat nociv este E 330, cunoscut ca acid citric. De fapt, acesta este sarea de lămâie folosită de gospodine de foarte mult timp. Anca Telniceanu este de părere că E 330 nu este dăunator organismului: Acidul citric nu e periculos. Este folosit ca acidifiant şi este larg răspândit în natură.

Nici nu poate fi folosit în cantităţi mari pentru că produsul ar deveni foarte acru. Produsele importate şi comercializate sunt avizate de Institutul de Sănătate Publică daca sunt însoţite de buletinul de analiză şi după verificarea listei cu aditivii admişi în alimentaţie.

Cei mai periculoşi aditivi

Există deja o listă cu cei mai periculoşi aditivi prezenţi în produsele alimentare. Majoritatea ţărilor care îi folosesc sunt conştiente de nocivitatea lor şi fac, sau au făcut deja, demersuri legislative pentru a-i scoate de pe piaţă.

E 123 - este interzis în Statele Unite ale Americii şi în fostele state sovietice. Se găseste în bomboane, jeleuri, dropsuri mentolate, brânzeturi topite şi creme de brânză. Este considerat cel mai puternic cancerigen dintre aditivi. În aceeaşi categorie face parte şi E 110, care intră în componenţa dulciurilor, mai ales a prafurilor de budincă colorându-le într-un galben atrăgător, apetisant, cunoscut şi sub numele de apus de soare (sunset yellow).

E 330 - produce afecţiuni ale cavităţii bucale şi are acţiune cancerigenă puternică. Se găseşte în marea majoritate a sucurilor care se află în comerţ.
E 102 - este un alt colorant care se găseşte în dulciuri, mai ales în budinci. Are de asemenea acţiune cancerigenă.

Această listă a fost realizată cu ajutorul unui raport întocmit de Oficiul Consumatorilor din Piaţa Comună Europeană. Lista nu este completă, urmând a se face cercetări pentru descoperirea altor aditivi nocivi.

În România au existat multe cazuri în care sănătatea populaţiei a fost pusă în pericol. Sunt de referinţă cazurile în care coloranţii din vopselele de ouă erau toxici sau oţetul chimic era un adevărat pericol pentru stomac.

Cercetătorii din Uniunea Europeană se pot înşela în privinţa unor aditivi şi astfel apar în comerţ unele produse ce contin substante toxice. Este bine deci ca atunci când mergeţi la cumpărături să citiţi cu atenţie numele ingredientelor inscripţionate pe ambalaj, iar dacă aveţi nelămuriri, să vă adresaţi comerciantului sau direct la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului.

Cel mai bine însă, renunţaţi la consumarea produselor ce conţin E-uri, nu sunt nici necesare şi au o calitate nutritivă mult mai scăzută decât cele tradiţionale, naturale.



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=105

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM

Recomandări:

Mass-media şi războaiele
Dl. Yohanan Ramati este directorul unui institut de studii strategice celebru în intreaga lume: JERUSALEM INSTITUTE FOR WESTERN DEFFENCE. Dânsul mai este şi o mare competenţă în domeniu, recunoscută ca atare pe plan internaţional. Un cercetător sobru şi plin de acribie, ce se apleacă asupra fenomenelor geopolitice şi geostrategice contemporane.
nota 9.96 din 1370 vizite
Pensie de 1500 EUR după numai 1 an de lucru
Aţi observat că politicienii noştri se luptă ca nebunii să intre în administraţia Uniunii Europene? Ştiţi de ce? Pentru că pensionarea la vârsta de 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună, pentru funcţionarii Uniunii Europene a fost aprobată! Cine plăteşte?
nota 9.98 din 1714 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting