Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Războiul economic

Războiul economic

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 15.05.2009
Citit de: 255 ori
Conţine: 1729 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=120


Atenţie! "Fiecare om al planetei este angrenat, chiar fără ştirea sa, în marele război economic, cea mai cumplită formă de război, deoarece nu ocoleşte pe nimeni, nu cunoaşte momente de pace şi produce mai multe victime decât orice alt mod de confruntare umană."

La o analiză atentă veţi descoperi că mai nimic nu este ce pare la prima vedere, că interesul material, ascuns sub slogane variate, a stat la baza tuturor confruntărilor umane, începând din cele mai vechi timpuri şi până în zilele noastre.

Învăţăturile lui SUN TI :
a) o naţiune coruptă şi imorală poate fi înfrântă uşor. Corupeţi şi semănaţi imoralitatea în rândul naţiunii adverse.
b) peştele de la cap se împute. Corupeţi mai întâi liderii! Compromiteţi-i, şantajaţi-i, aduceţi-i la ascultare!
c) o naţiune care posedă o singura credinţă este puternică. Sfărâmaţi şi divizaţi credinţa. Semănaţi lipsa de încredere în zeii locali, în lideri şi căpetenii.

Metode de luptă economică :
1. Cea mai perversă metoda de luptă economică constă în ameninţarea cu forţa coercitivă directă (mai ales, cu armata) şi invadarea militară. Ocuparea militară a unei naţiuni poate fi efectuată deschis, prin atac armat clasic sau mascat prin lovituri de stat şi revoluţii organizate de trupe speciale (servicii secrete şi trupe de comando). De regulă, prin invadări mascate se urmăresc următoarele :
- păstrarea aparenţei de onestitate şi neamestec în treburile interne ale statului agresat de către statul agresor;
- evitarea scandalurilor publice, prin mass-media şi demonstraţii populare;
- impunerea în statul lovit a unor lideri favorabili agresorului, care, ulterior îşi vor plăti datoriile prin înfeudarea economica a natiunii lor (vânzători de ţară).
2. A doua metodă vizează înrobirea economică prin schimbări fundamentale în psihologia naţională a poporului ţintă. Ceea ce este adevărat, puternic şi etern într-o naţiune nu este ideologia socială, schimbătoare prin vremi, ci psihologia naţională, sufletul naţiunii, adică un ansamblu coerent şi puternic de credinţe, speranţe, idealuri, modele de comportament, obiceiuri, moravuri, stări volitive şi emoţionale, puternic implantate în subconştientul naţional.

Direcţiile de acţiune în atactul psihologic (parte esenţială a războiului economic), vizează schimbarea mentalităţilor, aspiraţiilor, ideilor, teoriilor, comportamentelor, moravurilor etc. (elemente de psihologie naţională). Sunt folosite metode de manipulare foarte greu de depistat, bazate pe exploatarea instinctelor primare (de hrană, de apărare, de reproducere) şi a înclinaţiilor primitive din om :

1. inocularea şi dezvoltarea spiritului consumatorist, în dauna spiritului de economie, prin reclama manipulatorie, trezirea instinctelor acaparatorii, exploatarea orgoliului, uşurinţei (nechibzuinţei), superficialităţii, naivităţii şi altor trăsături negative de personalitate. Fiecare om are un complex de nevoi care-i asigură o viaţă normală. Agresorul economic îşi propune însă să dezvolte în omul-ţintă (fiecare naţiune) şi în naţiunea-ţintă nevoi şi cerinţe artificiale, să-i smulgă ultimul bănuţ din buzunar sau din bancă, pentru a-l aduce în starea de falit, dependent de împrumuturi pe care tot el, manipulatorul, le oferă. Astfel că dacă individul (naţiunea) ţintă nu rezistă tentaţiilor abil construite, va ajunge sclav economic. Ce observăm în România la ora actuală? Multe persoane se vaietă că o duc prost cu banii dar consumă bunuri scumpe, de import, la care ar putea renunţa fără a suferi nimic (ţigari, alcool, dulciuri etc.)
2. abaterea atenţiei şi interesului cetăţenilor de la sectorul economic, material, producător de bunuri şi valori, către direcţii neproductive sau nocive. Cele mai cunoscute manipulări spre direcţii inutile în România sunt :
   a. fetişizarea sectorului politic, concentrarea atenţiei opiniei publice naţionale pe acest sector neproductiv (dar consumator) şi de intensităţi neobişnuite.
   b. mistica, sub diferitele ei forme şi manifestări (oficială şi neoficială, "zeiască" sau "demonică", mai veche sau mai nouă etc.). În această acţiune invadatorii economici contează pe câteva elemente reale, cum ar fi : tendinţa celor slabi de a se refugia în mistică, la primul contact cu greutăţile vieţii sau cu fenomene necunoscute; fascinaţia pentru mister; înclinaţia spre credinţa în supranatural; speranţa salvării prin intervenţia miraculoasa a divinităţii; reminescenţe psihice primitive (teama de necunoscut sau de zei, de fenomene inexplicabile, tendinţa de a fabula mistic dincolo de realitatea demonstrată ştiinţific, speranţa de a rezolva pe cale mistică, uşoară, fenomene rezolvabile pe cale naturală etc.)
   c. preocupări dezumanizante de tipul aberaţiilor sexuale, pornografiei, violenţei, traiului în jocul hazardului (la întâmplare, fără planuri de viitor), necinstei, consumului de droguri, alcoolismului. Pentru impunerea acestora se folosesc din plin mass media, agitatori, agenţi, comisari etc. Propaganda pentru îmbolnăvirea cu aceşti "viruşi sociali" se face deja direct, prin organisme specializate, ascunse sub lozinci umanitare.
   d. o altă direcţie către care invadatorii economici încearcă să ne abată atenţia este senzaţionalul (o categorie aparte constituind-o fenomenele paranormale).
3. crearea şi impunerea în conştiinţa (şi inconştientul) naţiunii-ţintă a unor false valori umane şi tehnice, în scopul înlocuirii valorilor adevărate şi tradiţionale (naţionale).
4. orbirea, surzirea, distrugerea spirituală sau fizică a liderilor leguitori-politici hotărâţi să lupte pentru înflorirea economică a naţiunii lor. În ce constă orbirea şi surzirea unui lider legiuitor-politic? În doparea acestuia cu informaţii false cu privire la domeniul pe care trebuie să-l conduca, la economie, în primul rând.
5. afectarea relaţiilor economice ale ţării respective cu alte state ori cu firme economice din diferite zone ale lumii. Pentru a atinge acest obiectiv sunt folosite măsuri complexe:
   a. ideologizarea economică, prin care eşti făcut să crezi că poţi face afaceri bune numai cu o anumită tabără dominată de o anumită ideologie. Desigur, invadatorii economici fac afaceri cu toată lumea, indiferent de ideologie, religie etc. În războiul economic planetar nu există altă ideologie decât a avantajului economic propriu.
   b. promovarea amatorismului în rândul liderilor economici.
   c. Denigrarea produselor şi serviciilor proprii, prin mijloace de luptă psihologică: propagandă neagră, zvonuri, bancuri, ştiri false sau denigratoare în mass media etc.
6. spionajul economic
7. confruntarea economică planetară modernă a determinat apariţia unor noi forme de luptă economică :
   a. lupta pentru impunerea standardelor pentru anumite categorii de produse. Fiecare creator şi producător este interesat să acapareze întreaga piaţă mondială, să elimine toţi concurenţii, prin obţinerea standardizării produsului său (cazul luptei dintre sistemele de televiziune PAL şi SECAM; lupta pe piaţa informaticii dintre Microsoft şi alte companii de sisteme de operare, etc).
   b. Devalorizarea forţata a valutelor naţionale, prin speculaţii financiar-bancare (cazul lirei englezeşti devalorizată de miliardarul George SOROS).
   c. Crearea dependenţei printr-un produs livrat foarte ieftin, dar al carui preţ creşte pe masură ce populaţia din ţara-piaţă devine dependentă de el.

CAZUL "COSTA RICA"
Înainte ca FMI şi Banca Mondială să fi restructurat politicile economice ale acestui stat, în numele atenuării poverii datoriei sale externe, Costa Rica era cunoscută în întreaga lume ca o societate mai egalitaristă decât cea din ţările vecine. Avea o bază puternică de mici fermieri şi foarte puţine din marile moşii tipice societăţilor latino-americane. Politicile impuse de FMI şi Banca Mondială au lipsit producţia fermelor mici de stimulentele economice. Aceste ferme produceau hrana zilnică a populaţiei. Stimulentele au fost canalizate spre marile proprietăţi funciare care produc pentru export. În consecinţă, mii de mici fermieri au fost dizlocaţi, pământurile lor au fost înglobate de marile ferme şi proprietăţi funciare care produc pentru export, iar decalajul în veniturile din Costa Rica începe să semene cu cel din alte ţări latino-americane. O creştere a criminalităţii şi violenţei a necesitat o sporire substanţială a bugetului forţelor de poliţie şi de siguranţă publică. Acum ţara este dependentă de importuri pentru a satisface necesităţile alimentare vitale, iar datoria externă, pe care această restructurare economică şi socială ar fi trebuit s-o reducă, s-a dublat. În ciuda faptului că aceste consecinţe ale politicilor promovate de cele doua instituţii internaţionale au fost catastrofale, ele consideră Costa Rica un exemplu al succesului restructurării economice şi sociale, deoarece creşterea economică a sporit, iar ţara este acum capabilă să facă faţă datoriei sale externe crescute.

PROBLEMA ARGENTINEI
Criză economică şi socială de proporţii în Argentina
Înfometaţi, zeci de mii de oameni au luat cu asalt magazinele alimentare
12 morţi, aproape 200 de răniţi, sute de arestaţi la Buenos Aires
Populaţia acuză FMI pentru falimentul economiei argentiniene
Lavinia Tudoran

Douăsprezece persoane au fost ucise şi peste 150 rănite în cursul jafurilor colective asupra magazinelor şi al protestelor, care au izbucnit miercuri seara în Argentina, informeaza agenţiile de presă. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi de condiţiile extrem de sărace de trai. Planul de austeritate al Guvernului argentinian a eşuat, ţara aflându-se într-o gravă criză economică şi socială. Tensiunea pe străzile capitalei Buenos Aires a mai scăzut ieri-dimineaţă odată ce demisia ministrului argentinian al economiei, Domingo Cavallo, considerat cel mai vinovat de actuala situaţie în care se află Argentina, a fost acceptată. Premierul Christian Colombo le-a cerut şi celorlalţi membri ai Guvernului să demisioneze. Manifestanţii au cerut şi demisia preşedintelui argentinian. Poliţia a arestat sute de manifestanţi. Miecuri seara, preşedintele Fernando de la Rua a decretat stare de asediu pentru mai mult de o lună în întreaga ţară.

Poliţia, depăşită de situaţie
Argentina, confruntată cu trei ani şi jumătate de recesiune şi restricţii, a ajuns acum două zile în pragul falimentului financiar. Declanşate săptămâna trecută, în nord şi în vest, violenţele s-au înteţit de miercuri în toate regiunile mari ale ţării.
Protestatarii au devastat magazinele, au incendiat clădirea Ministerului de Economie, maşini, pneuri, şi au luat cu asalt palatul prezidenţial şi clădirea parlamentului. Forţele de ordine au format cordoane în jurul magazinelor şi baraje pe autostrăzile de acces către Buenos Aires. Poliţia a încercat să înăbuşe revoltele cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.
Maşina care îl transporta pe şeful statului a fost ţinta pietrelor şi a loviturilor de picioare din partea manifestanţilor. Potrivit CNN, protestatarii strigau că sunt flămânzi şi că vor de mâncare şi fugeau cu braţele încărcate de alimente furate din supermaketurile devastate. Potrivit presei argentiniene, guvernanţii provinciilor şi şefii grupurilor parlamentare au fost convocaţi ieri de urgenţă într-o şedinţă pentru a analiza situaţia din ţara.

După trei ani de recesiune
Guvernul argentinian a lansat planul de austeritate în vară. Dar Fondul Monetar Internaţional a refuzat să mai acorde Argentinei o ultimă tranşă de ajutor de peste 1 miliard de dolari, pentru că nu şi-a echilibrat bugetul conform planului.
Rata şomajului depăşeşte 18%, în timp ce mai mult de 14% lucrează cu jumătate de normă, ceea ce înseamnă că Argentina nu prea mai produce nimic. Agenţia "Standard and Poor's" a anunţat de curând că Buenos Aires va fi declarat în stare de "încetare de plăţi", fiind în incapacitate de a-şi achita datoriile.
Guvernatorul provinciei Cordoba, cea de-a treia a ţării, este de părere că situaţia "va duce la anarhie într-unul din cele mai dificile momente pe care le traversează ţara" pentru că guvernul nu ar avea autoritate. Cancelaria a difuzat un mesaj al Papei Ioan Paul al II-lea care le-a cerut argentinienilor "să găsească o cale de înţelegere reciprocă".
Sursa : Jurnalul Naţional, 1 feb. 2002


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=120

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM

Recomandări:

Pensie de 1500 EUR după numai 1 an de lucru
Aţi observat că politicienii noştri se luptă ca nebunii să intre în administraţia Uniunii Europene? Ştiţi de ce? Pentru că pensionarea la vârsta de 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună, pentru funcţionarii Uniunii Europene a fost aprobată! Cine plăteşte?
nota 9.98 din 1714 vizite
Dezvăluirile extraordinare făcute de un fost angajat al serviciilor secrete despre supravegherea populaţiei (1)
Dezvăluirile extraordinare furnizate de Edward Snowden cu privire la supravegherea şi monitorizarea populaţiei la nivel global au fost făcute publice în iunie 2013 prin cotidianul englez The Guardian. Câteva detalii şi aspecte mai puţin cunoscute, în acest articol. Plus VIDEO cu subtitrare în limba română.
nota 10.00 din 1688 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting