Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Dictatură in 2004?

Dictatură in 2004?

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 18.05.2009
Citit de: 218 ori
Conţine: 3593 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=142


Reinstaurarea dictaturii comuniste în România

Sub acest titlu publicăm materialul care urmează, din dorinţa de a sensibiliza opinia publică românească şi de a aduce în prim-plan adevarata problematică în cazul MISA şi a lui Gregorian Bivolaru. Bunicii noştri care mai trăiesc ne pot confirma că agresiunile comuniste din anii 1940 - 1950 au început la fel ca cele realizate împotriva unor practicanţi yoga din ziua de 18 martie 2004. Întrebaţi-vă bunicii despre acele zile şi gândiţi-vă bine ce veţi face în continuare!

Iată mai jos un material oficial pe care nu aţi avut ocazia să-l găsiţi în mass-media de propagandă. El este poziţia oficială a MISA urmată de câteva declaraţii ale celor care au avut de suferit de pe urma percheziţiilor. Toate acestea le puteţi găsi la adresa www.yogaesoteric.net (Info Yoga).

De asemenea, vă recomandăm şi poziţia echipei de la altermedia.info în legătură cu acest subiect, pe care o puteţi citi la AlterMedia.Info.

Vă reamintim că Active Information Media nu este afiliată şi nu are nici-o legătură cu MISA sau cu Gregorian Bivolaru.

În dimineaţa zilei de 18.03.2004, începând cu orele 8.00, organe ale poliţiei au dat buzna în câteva dintre casele particulare ale unor practicanţi yoga din Bucureşti. Având echipamente antiteroriste şi cagule pe cap, au intrat fără să ceară permisiunea, au spart geamuri şi forţat uşi. În cazurile în care erau persoane în casă, acestea au fost luate prin surprindere, puse la sol şi ameninţate cu arma la tâmplă. Au fost ţinute aşa câteva ore, timp în care jandarmii au încărcat în camioane, în mod de neînţeles, tot ce au găsit în cale - cărţi, obiecte personale - devastând efectiv locuinţele private în care au intrat.

Toţi cei care se aflau în locuinţele respective au fost apoi bruscaţi, trataţi ca nişte criminali şi duşi în dube blindate la sediul Parchetului unde au fost interogaţi timp de mai multe ore. Încercările unora de a filma aceste acţiuni abuzive au fost stopate în mod violent, aceştia fiind urcaţi cu forţa în maşinile jandarmeriei şi duşi la sediul Poliţiei. Fără a li se acorda dreptul de a fi însoţiţi de avocaţi, fără a li se spune ce se petrece şi de ce, zeci de practicanţi yoga, au fost supuşi unor represalii de neconceput din partea Poliţiei române. Deşi nu s-a găsit absolut nimic compromiţător, spectacolul s-a vrut să fie de proporţii mari pentru a face vâlvă. Şi trebuie să recunoaştem că s-a reuşit.

La fel s-a acţionat şi în cazul profesorului de yoga, Gregorian Bivolaru, care atunci când s-a întors acasă a avut surpriza neplăcută să-şi găsească apartamentul devastat şi GOLIT de către jandarmi. Ai crede că este actul unor hoţi care fură tot ce găsesc atunci când dau o spargere, dar în mod paradoxal, de data aceasta a fost mâna poliţiştilor. Vasta sa bibliotecă care cuprindea extrem de multe cărţi de spiritualitate adunate cu grijă şi pasiune, au fost toate încărcate în camioanele Poliţiei o dată cu toate obiectele personale găsite. Sperăm că acestea îi vor fi returnate la finalul anchetei şi că "domnii" poliţişti vor înceta să se mai confunde cu nişte adevăraţi hoţi şi îşi vor aminti regulamentele, conduita corectă şi modurile de acţiune justă şi obiectivă. Ne întrebăm de ce oare toate acestea? De ce atâta ură şi lipsă de omenie, ca să nu mai vorbim de nerespectarea clară a Drepturilor Omului. Orice fel de anchetă s-ar vrea a se face, există totuşi nişte reguli şi legi pe care până şi poliţia trebuie să le respecte în mod normal. De data aceasta însă nu s-a respectat nimic şi nimeni nu a mai fost respectat.

În mod surprinzător este faptul că aflăm de la ştiri că această anchetă a urmărit o reţea de droguri şi prostituţie. Ei, domnilor poliţişti, aici aţi întrecut orice limită. Dacă aţi citi cu atenţie cursurile de yoga ale şcolii de noastre yoga, aţi putea remarca cu uşurinţă că se indică vegetarianismul, evitarea alcoolului precum şi a altor substanţe care să inducă dependenţă şi alienarea fiinţei umane, le fel cum se menţionează în mod clar importanţa iubirii şi a sexualităţii spiritualizate.

Se pare însă că deşi "am scăpat", ca să zicem aşa, de comunism de câţiva ani buni, totuşi modalităţile total nedemocratice care încalcă în mod flagrant drepturile omului şi bunul simţ uman nu au dispărut, ci dimpotrivă, s-au perpetuat în umbră şi ies acum la iveală.

Ce să înţelegem din această masivă înscenare penibilă şi oripilantă? Sperie pe cineva faptul că sunt din ce în ce mai mulţi oameni care se interesează de spiritualitate şi aderă la acest sistem al practicii yoga care conferă echilibru, fericire şi independenţă fiinţei umane? Este prea mult pentru "siguranţa statului" cîteva mii de yoghini care se adună uneori pentru a medita în linişte pentru binele şi pacea omenirii? Sunt interese mult mai absconse la mijloc... O societate în care banul are puterea are tot interesul să ţină sub control şi chiar să anihileze orice tentativă de spiritualizare, care ar putea să aducă în mintea şi conştiinţa oamenilor idei mult mai elevate şi mai aproape de Adevăr, de Divinitate.

Noi ştim însă că Adevărul va ieşi la iveală!

Mărturii:

Percheziţie în Bucureşti str. Calea Plevnei 50

Subsemnatul Szanto Ştefan Raul, domiciliat în Bistriţa, str. Împăratul Traian, bloc 53, scara E, apart. 68, declar următoarele:

"La data de 18.03.2004, orele 9.00 dimineaţa forţele Jandarmeriei însoţite de un Comisar de Poliţie au pătruns cu forţa în imobil spărgând geamul uşii de la intrare, fără ca în prealabil să sune sau să bată la uşă. Jandarmii mascaţi şi înarmaţi au dat buzna în toate încăperile imobilului. Toţi cei din casă au fost somaţi să închidă telefoanele mobile şi nu li s-a dat voie să răspundă la telefonul fix şi nici să dea telefon. Mi s-au ridicat mai multe bunuri personale (cd player, casete audio, casete video, cărţi şi agende cu înscrisuri personale), care nu făceau obiectul percheziţiei neavând legătură cu obiectul mandatului de percheziţie.

La solicitarea mea de a se consemna amănunţit în cuprinsul Procesului Verbal de percheziţie toate obiectele ridicate, d-l. comisar  Dumitraş Ilie a replicat că el nu face aşa ceva dar că dacă eu doresc pot face acest lucru cu casetele video, dar nu şi cu cd-urile din imobil. În urma acestor măsuri abuzive precum şi datorită modului huliganic în care au pătruns în imobil distrugând uşa de la intrare mi-am pierdut încrederea în justiţie. Cei care ar trebui să mă apere mă agresează, încălcăndu-mi cele mai elementare drepturi."

Percheziţie Str. Vasile Grozavu nr. 2, sector 5

Subsemnata MIRONA MARIA FARCAŞI, domiciliata în Bucureşti, str. Peleaga nr. 9, sector 5, CI seria RD nr. 290484, în vârstă de 23 ani declar următoarele:

"La data de 18.03.2004, orele 9.00 dimineaţa forţele jandarmeriei au pătruns în incinta imobilului sarind gardul, fără să sune la poartă în prealabil, au spart geamurile clădirii, au forţat uşa de acces în casă, au batut câinele ce se afla în curte, ne-au întins la podea şi ne-au ţinut aşa cca. 15 min. S-a filmat din partea Jandarmeriei momentul în care am fost trântită cu forţa la pamant. Deşi am cerut să fiu informată de ce sunt supusă unui asemenea tratament dur, procuroarea Andreea Nica şi comisarul Ionuţ (…?), nu mi-au prezentat legitimaţiile, spunandu-mi-se ca nu am nici o calitate în acţiunea pe care dânşii o desfăşurau. Ulterior, cand am fost reţinută şi dusă la parchet, mi s-a spus că am calitatea de martor  şi am fost pusă să dau declaraţii !?

Deşi ne-au pus să semnăm procesul verbal de percheziţie şi cutiile în care s-au ridicat obiectele, nu ne-au lăsat să asistăm în totalitate la percheziţie şi la închiderea cutiilor cu probe, deşi am fost pusă ulterior să mă semnez pe ele.

Obiectele ridicate (cărţi, documente, casete video şi audio, inclusiv neânregistrate, poze) nu au fost descrise amănunţit (individualizate) în procesul verbal, neputând fi identificate.Toate persoanele intrate în imobilul percheziţionat au participat activ la percheziţie, (inclusiv jandarmii, cameramanul şi martorii asistenţi), răscolind prin lucrurile aflate în imobil, fără a ne da posibilitatea să îi supraveghem.

În urma acestei percheziţii efectuată ilegal şi fără respectarea normelor de procedură, din imobil au dispărut bunuri care nu se regăsesc în procesul verbal. "

Percheziţie Str. Vasile Grozavu nr. 2, sector 5

Subsemnata DUMITRU MĂDĂLINA, domiciliată în Constanţa, comuna Costineşti, având reşedinţa în Bucureşti, str. Trompetului nr. 14, sector 5, identificată cu CI seria KT nr.151797 din 18.03.2004, în vârstă de 17 ani (minoră) declar următoarele:

"La data de 18.03.2004, orele 9.00 dimineaţa forţele Jandarmeriei au intrat sărind gardul, fără să sune la poartă, au spart geamul, au forţat uşa, au bătut câinele aflat în curtea imobilului.

Unul dintre jandarmii mascaţi m-a lovit cu piciorul în piept, întinzându-mă la pământ cu forţa unde m-au ţinut aşa cca. 15 minute, sub ameninţarea armei.

Cameramanul Jandarmeriei a filmat şi momentul când am fost lovită şi m-au pus cu forţa la pământ. Procuroarea Andreea Nica şi comisarul Ionuţ (...!?), nu mi-au prezentat legitimaţiile, spunându-mi-se că nu am nici o calitate.

La pecheziţia efectuată mi s-a confiscat suma de 2 610 000 lei, 3 USD, câteva monede străine, telefonul mobil, agenda telefonică cd playerul portabil, cărţi din ghiozdan, carnetul de alocaţie şi legitimaţia de cursanta yoga, deşi am obiectat că toate aceste bunuri îmi aparţin şi nu au nici o legătură cu obiectul percheziţiei.

Ulterior, când am fost reţinută cu forţa de o trupă de jandarmi înarmaţi şi transportată la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, procurorul anchetator mi-a spus că am calitatea de "martor", fără a-mi da detalii la ce anume am fost martoră. Am fost obligată să dau declaraţii, în absenţa apărătorului ales, deşi am solicitat cu insistenţă să mi se permită să iau legătura cu el sau cu părinţii mei.

Am fost ameninţată cu bătaia, fiind forţată să scriu o declaraţie după dictarea făcută de către un domn procuror care m-a ameninţat că dacă nu scriu cum îmi dictează el nu-mi mai dă drumul să plec."

Perchezitie in str. Turturica nr. 123, sector 5 Bucuresti

Subsemnata DIMITRIU HELEN ANCA, domiciliata în Tecuci, str. Elena Doamna, nr. 32, cu CI seria GL nr. 192415 declar urmatoarele:

"La ora 9.00 dimineata o trupa de jandarmi mascati, înarmati, au patruns cu forta în imobil fara sa sune în prealabil la poarta, prin escaladarea zidurilor si prin fortarea ferestrelor. Dupa ce au patruns în curte a imobilului, jandarmii au început sa sparga ferestrele si usile încaperilor chiar si ale acelora care nu erau încuiate, mai întâi la parterul imobilului iar apoi la etaje.

 Toate persoanele aflate în imobil au fost scoase cu forta în curtea imobilului nefiind lasate sa se îmbrace sau sa atinga vreun obiect din încaperile în care se gaseau. Barbatii au fost tiniti sub amenintarea armelor  cu mâinile la ceafa, cu fata la perete siu nu li s-a permis sa vorbeasca între ei. Nici o persoana din cele gasite în imobil nu a avut voie sa foloseasca telefonul mobil interzicându-ni-se sa luam legatura cu aparatorul ales.

La sosirea aparatorului (avocat Mâtu Cristina) acestuia nu i s-a permis inital accesul în imobil (desi avea împuternicirea avocatiala) ci numai dupa multe insistente.

Am fost tinuti timp de 2 ore în curtea imobilului îmbracati în hainele în care am fost retinuti dimineata (pijamale, tinuta sumara), tremurând în frig fara a ni se permite sa mergem sa ne îmbracam, dupa care am fost cu totii înghesuiti într-o camera a imobilului. Toate acestea au fost fimate de catre politie.

Jandarmii care au patruns în imobil au rascolit toate lucrurile din camere, dupa care au patruns în imobil si procurorul, însotit de martorii asistenti si de înca câteva persoane civile. Mentionez ca nimeni nu mi s-a legitimat si nu mi s-a prezentat nici un document de perchezitie. De asemenea, nu mi s-a spus de ce sunt retinuta, jandarmii rastindu-se mereu la mine sa tac din gura, fiind tinuta permanent sub amenintarea armelor.

În jurul orei 12 mi s-a permis sa ma îmbrac, iar apoi am fost scoasa afara din imobil împreuna cu celelalte persoane din imobil, în curtea acestuia, dupa care am fost urcati cu forta în dubele jandarmeriei, fara a ni se spune de ce suntem retinuti si încotro ne duc.

Am fost dusa împreuna cu alte persoane cu forta într-o cladire despre care ulterior am aflat ca este sediul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti, unde am fost supusa încontinuu unui tir de întrebari agresive si jignitoare, cu privire la viata mea personala, fiind obligata sa redactez o declaratie sub dictarea unui procuror al carui nume nu îl cunosc.

Doar dupa redactarea acelei declaratii mi s-a dat voie sa parasesc cladirea în cauza."

Perchezitie în str. Bonea Constantin nr. 26, sector 5 Bucuresti

Subsemnata STEFANESCU MAGDA, domiciliata în Bucuresti, Aleea Livezilor nr. 22, bloc 32, scara 2, etaj 4, apart 156, sector 5, posesoare a BI seria BU nr. 455189, declar urmatoarele:

"La data de 18.03.2004 orele 9.00 ma aflam în incinta imobilului din str. Bonea Constantin nr. 26, sector 5 Bucuresti, când am auzit zgomote de geam spart, tropaituri iar apoi somatia "Stai, nu misca !". Pe usa deschisa a intrat un jandarm cu cagula pe cap, înarmat, care m-a somat pe mine si pe Obrejan Mihaela, atintind arma asupra noastra, sa ne culcam cu fata la podea si cu mâinile la ceafa. Întrucât nu m-am conformat imediat, jandarmul m-a îmbrâncit si am fost nevoita sa ma întind cu fata la sol.

Am fost tinuta cu fata la sol si cu mâinile la ceafa, alaturi de Obrejan Mihaela, în una dintre camerele imobilului, timp de aproximativ 5 minute, sub amenintarea armei, dupa care ni s-a ordonat sa ne ridicam în picioare, dar cu mâinile la ceafa, fiind filmate în tot acest timp, desi am cerut sa nu fiu filmata, întrucât eram îmbracata foarte sumar.

În fata camerei de filmat mi s-a cerut sa-mi spun numele, adresa unde locuiesc si sa indic numele parintilor mei. Întrucât nu m-am conformat imediat, am fost agresata verbal (s-a urlat la mine), dupa care am fost perchezitionata corporal de catre o femeie (nu s-a gasit nimic asupra mea) si mi s-a indicat sa iau loc pe o canapea.

Ulterior au fost aduse în aceeasi camera cu mine si alte persoane aflate în acel moment în imobil, fiind paziti în tot acest timp de catre jandarmi, care ne tineau sub amenintarea armelor, fiind obligata sa stau în tot acest timp cu mâinile la ceafa.

Apoi, un individ care nu s-a prezentat, care intrase în încapere cu ceilalti jandarmi, a început sa mi se adreseze mie si celorlalte persoane foarte agresiv si vulgar, solicitându-ni-se sa prezentam actele de identitate.

După aceea, a început percheziţia în celelalte camere ale imobilului, timp în care eu, împreună cu celelalte persoane am fost obligate să rămânem în continuare cu mâinile la spate, păzite de doi jandarmi, fiind obligate să nu ne privim şi să nu vorbim între noi.

Întrebând pe unul dintre jandarmi de ce suntem tinute asa, acesta a urlat la mine, amenintându-ma ca daca mai vorbesc, ma loveste.

Am fost tinuta împreuna cu alte 5 femei în aceasta stare timp de 9 ore, timp în care unora dintre cele 5 femei li s-a facut rau, iar ulterior mi s-a facut si mie rau.

În tot acest timp (aproximativ 9 ore), imobilul a fost perchezitionat, iar obiectele din imobil au fost ambalate în cutii.

La sfârsitul celor 9 ore epuizante, am fost chemata afara din imobil, în curtea acestuia si am fost pusa sa semnez un proces verbal al carui continut mi s-a citit fragmentar. Am solicitat sa se mentioneze ca nu sunt de acord cu continutul acestui proces verbal de perchezitie, solicitând sa mi se dea voie sa iau legatura cu un avocat. Desi am semnat procesul verbal, nu am primit copie dupa acesta.

Apoi am fost dusa împreuna cu celelalte 5 femei la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti, unde mi s-a solicitat de catre un procuror ce nu s-a prezentat, sa dau o declaratie. Am refuzat, spunând ca nu semnez nimic decât în prezenta avocatului meu. Atunci am fost amenintata ca îmi voi petrece noaptea în arestul Parchetului, "ca sa am motiv sa cer avocat", fiind avertizata sa-mi bag mintile în cap, pentru ca altfel o pot pati rau.

Nefiind lasata sa iau legatura cu avocatul meu, am fost tracasata pentru a da declaratie fara avocat. La ora 1 noaptea, fiind la capatul puterilor, simtindu-ma foarte rau, am acceptat sa scriu dupa dictarea domnului inspector Florea Valerica o "declaratie", pe care am dat-o împotriva vointei mele si care nu corespunde realitatii.Dupa semnarea declaratiei, am fost lasata sa plec."

Perchezitie în str. Ion Câmpineanu, nr. 26, sector 1, Bucuresti

Subsemnata PETRACHE NATALIA ELENA, 27 ani, domiciliata în Buzau, Cartierul Dorobanti, bloc 7B, apartament 24, angajata la SC EXTAZ S.R.L. pe postul de functionar documentatie, declar urmatoarele:

"În data de 18.03.2004 ma aflam la sediul firmei la care lucrez. În jurul orei 9 dimineata în timp ce ma aflam la toaleta, am auzit busituri în usa. Nici nu am apucat sa ma ridic de pe WC, ca m-am trezit cu trupe de jandarmi mascati si înarmati care au deschis brusc usa la baie. M-au ridicat de pe toaleta fara sa-mi permita sa-mi trag chilotii si cu "pantalonii în vine", m-au dus cu forta în zona de birouri, în tot acest timp fiind filmata de cameramanul care însotea Procurorul.

M-au forţat să mă întind pe jos cu mâinile la spate, în continuare nepermitându-mi-se să îmi trag chiloţii şi continuând să mă filmeze. Alături de mine fusese deja culcat şi şoferul firmei, Ilie Marian, care mai era cu mine în societate.

M-au întrebat de telefoanele mobile pe care de altfel mi le-au şi luat imediat şi le-au închis. Abia după aceea mi-au permis să mă ridic de jos şi să mă îmbrac. La insistenţele mele multiple, bărbatul care s-a prezentat a fi Procuror Neagu Tomiţă mi-a aratat în graba un mandat de percheziţie. Desi nu mi-au spus nici un cuvânt despre ce anume căutau în firmă, şi faptele pentru care suntem suspectaţi a le fi savârşit, a început percheziţionarea imobilului.

Aceasta a durat între orele 9.00 si 22.00, timp în care nu mi s-a permis să mănânc. La un moment dat, când mi s-a găsit un telefon mobil în geantă, desi eu îl informasem pe procuror de existenţa acestuia, am fost ameninţată de procuror cu bătaia pentru că nu i-am spus de acest telefon mobil.

La finalizarea percheziţiei a fost încheiat un proces verbal în care deşi subsemnata am fost trecută ca şi martor şi am fost pusă sa semnez, nu mi s-a înmânat nici un exemplar al procesului verbal.

Am fost pusă să semnez cutiile care conţineau obiectele ridicate din sediu, când acestea erau deja sigilate, fără să mi se permită să verific conţinutul lor.

În jurul orelor 22, eu şi soferul Marian Ilie am fost transportaţi împotriva voinţei noastre cu duba Jandarmeriei la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bucureşti.

Când am fost introdusă la audiere, deşi procurorul care a efectuat percheziţia mi-a spus că va fi o simplă declaraţie de martor pentru obiectele ridicare de la firmă, am constatat că Procurorul Dubai care mă interoga urmărea să obţina de la mine cu totul şi cu totul alte informaţii, ce nu aveau legatură cu percheziţia. Acest procuror voia să asocieze numele meu şi calitatea mea de cursant yoga cu diverse site-uri porno, producţii video pentru adulţi, realizări de fotografii porno în vederea comercializării şi raporturi sexuale cu domnul profesor yoga Gregorian Bivolaru.

Întrucât am refuzat să dau o asemenea declaraţie care era complet falsă, procurorul Dubai m-a amenintat că mă va aresta, că nu voi mai părăsi clădirea Parchetului şi a pus imediat mâna pe telefon, pentru a-mi demonstra seriozitatea ameninţării.

Deşi am solicitat prezenţa avocatului meu ales, mi s-a refuzat şi acest drept. În final am reuşit să dau o declaraţie cât de cât în acord cu voinţa mea şi am fost lăsată să părăsesc cladirea Parchetului în jurul orelor 2 dimineaţa. Nici până în prezent nu mi-au fost restituite obiectele personale care mi-au fost reţinute abuziv în timpul percheziţiei (telefon mobil Nokia 6510, telefon mobil Siemens, ceas original marca "Bulgari").

Percheziţie în str. Peleaga nr. 5, sector 5 Bucuresti

Subsemnata Diana Mihăilescu, în vârstă de 32 de ani, domiciliată în Bucureşti, strada Pantelimon, nr.258, Bl.47, sc.B, ap.59, sector 2, posesoare a CI seria nr. ... declar următoarele:

"În data de 18.03.2004, în jurul orelor 9:00 dimineaţa, mă aflam în vizită la un prieten în strada Peleaga nr.5. În timp ce stateam într-o cameră, am auzit voci puternice bărbăteşti, care strigau "culcat" şi m-am trezit cu o trupă de jandarmi mascaţi şi înarmaţi cu arme de foc, care au intrat în casă, unii dintre ei spargând şi geamul de la camera. Am fost perchezitionata. Asupra mea s-au gasit suma de 1000 euro si un telefon mobil marca Nokia cu hands free, care mi-au fost confiscate, în ciuda protestelor mele. Apoi am fost mutata în alta camera cu ceilalti din casa. Orice legatura de comunicare a celor din casa cu exteriorul a fost interzisa, toate telefoanele au fost închise. Am fost dusa la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti,  unde am solicitat prezenta unui avocat. Raspunsul procurorului a fost ca nu este necesara prezenta avocatului întrucât nu sunt acuzata de nimic, urmând sa dau doar "o simpla declaraţie".

Deşi la început am refuzat să dau declaraţie în aceste condiţii,  în final am cedat din cauza oboselii şi a stresului la care am fost supusă.

Ştiu ca mi-a fost încalcat un drept fundamental "dreptul de a fi asistată de un avocat" drept care, din câte ştiu, îi este acordat şi ultimului răufăcător. Chiar în condiţiile în care nu eram acuzată de nimic, modul în care am fost tratată mi-a dat senzaţia de insecuritate: autorităţile care se presupune ca veghează pentru bunăstarea şi securitatea mea practic au acţionat ilegal. Lucrul acesta ridică oricui semne de întrebare despre aplicarea justiţiei în România.

Mentionez ca nici până în momentul de faţă nu am reintrat în posesia bunurilor ce mi-au fost confiscate. "


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=142

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM

Recomandări:

Inversarea polilor magnetici
"Inversarea polilor ar putea duce la căderea reţelelor de distribuţie a electricităţii, mărirea găurilor de ozon din atmosferă, extinderea aurorelor polare până la ecuator şi chiar derutarea păsărilor migratoare şi a altor animale care se bazează pe liniile magnetice planetare pentru a-şi găsi drumul." New York Times
nota 9.88 din 1960 vizite
Pensie de 1500 EUR după numai 1 an de lucru
Aţi observat că politicienii noştri se luptă ca nebunii să intre în administraţia Uniunii Europene? Ştiţi de ce? Pentru că pensionarea la vârsta de 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună, pentru funcţionarii Uniunii Europene a fost aprobată! Cine plăteşte?
nota 9.98 din 1714 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting