Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Guvernul şi E-urile

Guvernul şi E-urile

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 18.05.2009
Citit de: 298 ori
Conţine: 2066 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=153

PERICOL LA SĂNĂTATE. Lista aditivilor prezentaţi în broşura "ABC-ul siguranţei alimentare" conţine o grămadă de E-uri "compromise" despre care medicii oncologi afirmă că provoacă, în timp, cancer, boli intestinale, de piele, digestive, tumori ale glandei tiroide sau atacă sistemul nervos:

1. E-uri Suspecte: E150, E171, E172, E173, E141, E477
2. E-uri Periculoase: E102, E110, E120, E124
3. E-uri Toxice: E220, E221, E222, E224, E338, E339, E340, E341, E407, E450, E461, E463, E465, E466, E230, E231, E232, E200, E320, E321, E311, E312, E330
4. E-uri Cancerigene: E131, E123, E142, E211, E213, E214, E215, E217, E230

Autorităţite ştiau exact ce va conţine pliantul "ABC-ul siguranţei alimentare", care face reclamă aditivilor alimentari, deşi iniţial au susţinut că atribuţiile lor se opreau la verificarea concordanţei cu legislaţia.

În urma cu o lună [august 2004], marile centre comerciale erau invadate de un pliant denumit "ABC-ul siguranţei produselor alimentare" editat de Prais Corporate Communication sub sigla Ministerului Sănătăţii, Autorităţii Naţionale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) şi Agenţiei Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (AVSA). Pliantul prezintă o listă cu aditivii alimentari şi face pledoarie pentru folosirea acestora de către populaţie.

PROPAGANDĂ. Consumatorilor li se prezintă o definiţie a aditivilor alimentari care sunt "substanţe cu sau fără valoare, care se folosesc la prepararea unor alimente, în scopul îmbunătăţirii calităţii acestora sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare". Broşura explică şi motivele pentru care sunt folosiţi aditivii: "Menţin calitatea şi siguranţa produselor pentru o perioadă mai mare de timp, îmbunătăţesc gustul produselor, asigură controlul acidităţii şi alcalinităţii produselor, menţin consistenţa produselor şi îmbunătăţesc aroma sau culoarea produselor". Toate aceste beneficii ale aditivilor erau subliniate şi prin prezentarea grafică a pliantului, unde o familie fericită cumpără şi consumă "în siguranţă" produse care conţin E-uri. Totul tiparit în 400.000 de exemplare!

DEZINFORMARE. Deşi lucrarea vorbeşte despre dreptul consumatorilor de a fi "informaţi complet, corect şi precis" lipsesc cu desăvârşire informaţiile despre pericolele la care se supun cei care consumă mult timp produse cu E-uri. Aproape 40 dintre aditivii alimentari prezentaţi în pliant sunt suspectaţi de către medicii oncologi că provoaca, în timp, cancer, boli intestinale, de piele, digestive, tumori ale glandei tiroide sau atacă sistemul nervos.

Mai mult, ţara noastră nu dispune de aparatura necesară pentru a determina toţi aditivii alimentari folosiţi în produse. "Noi nu putem determina decât o parte din aceşti aditivi. Aici este aspectul negativ al folosirii aditivilor, pentru că la ora actuală suntem la mâna producătorilor, a cinstei şi corectitudinii lor. Ei ştiu că nu pot fi controlaţi pentru unii aditivi şi pot fi tentaţi să folosească cantităţi mai mari decât cele legal admise sau pot să folosească aceşti aditivi şi în alimente în care nu au voie să-i folosească", a spus Sebastian Dumitrache, profesor doctor universitar din cadrul Institutului de Sănătate Publică.

SPONSORI. Cele trei instituţii ale statului au admis să facă reclamă aditivilor alimentari într-un pliant sponsorizat chiar de marii producători de alimente care folosesc din plin E-urile. Nici una dintre cele trei autorităţi ale statului nu se simte vinovată că a acceptat acest lucru. Ministerul Sănătăţii, ANPC şi AVSA susţin că reclama făcută E-urilor face parte dintr-un program de protejare a sănătăţii publice (!!!) prin care se urmăreşte dezvoltarea unei pieţe alimentare sigure. Iniţial, cele trei instituţii au spus că singura lor atribuţie a fost să verifice dacă informaţiile apărute în pliant sunt în conformitate cu legislaţia româneasca şi europeană.

MISTERELE PRAIS. Reprezentanţii Prais Corporate Communication, societatea de comunicare care a gestionat toate activităţile programului Siguranţa Produselor Alimentare, păstrează încă tăcerea privind sumele de bani cheltuite pentru publicarea "ABC-ului siguranţei produselor alimentare". Firma de comunicare nu s-a grăbit să ofere nici o informaţie referitoare la: sumele cheltuite, modalitatea prin care a fost aleasă pentru gestionarea acestui program şi protocolul semnat cu sponsorii programului şi instituţiile statului.

E-uri criminale promovate de autorităţi

Desi 37 din E-urile prezentate drept sigure de Ministerul Sănătăţii, AVSA şi ANPC sunt suspecte de a fi toxice şi cancerigene, marile magazine bucureştene au fost împânzite de pliante care promovează, pe banii bugetului, aditivii alimentari. Cunoscuţi şi sub numele popular de E-uri, o bună parte dintre aceştia sunt suspecţi de a fi periculoşi, toxici şi chiar cancerigeni.

Surprinzător, lista aditivilor prezentaţi de cele trei instituţii, care ar trebui să se preocupe de sănătatea consumatorilor, conţine o grămadă de E-uri "compromise" despre care se ştie că fac parte din cele care provoacă, în timp, cancer, boli intestinale, de piele, digestive, tumori ale glandei tiroide sau atacă sistemul nervos.

PROMOVARE. Pe lângă o lipsă de informare corectă care să specifice măcar faptul că anumiţi aditivi sunt consideraţi, de către specialiştii în domeniu, suspecţi sau că unii ar putea provoca anumite boli, pliantul explică cât de necesari ne sunt aditivii pentru alimentele folosite zi de zi.

Mai mult, în broşura, se specifică faptul că "aditivii alimentari sunt riguros testaţi înainte de a fi aprobaţi spre folosire în alimente destinate consumului...".

EXPLICAŢII. Datele din "ABC-ul Siguranţei Produselor Alimentare" sunt contrazise de specialiştii în domeniu. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne-a declarat că "ân România nu există âncă aparatură performantă pentru detectarea tuturor E-urilor".

"Nu este normal să se facă reclamă aditivilor alimentari, ci să se spună adevărul ştiinţific. Populaţia nu trebuie speriată, ci educată, să cunoască exact lista E-urilor cu probleme, lista celor suspecte şi lista celor bune. Daca vrea cu bună-ştiinţă să se otrăvească, să o facă măcar în cunoştinţă de cauză", ne-a declarat Mecinicopschi.

El spune că majoritatea aditivilor alimentari de sinteză nu sunt bine evaluaţi în ceea ce priveşte aportul zilnic admis. "Aceiaşi aditivi se pot regăsi în decursul unei zile în mai multe alimente. Să spunem că cineva consumă salam cu nitriţi de 7 mg/100 g, apoi un alt produs care are aceeaşi concentraţie de nitriţi. Până seara se poate depăşi doza admisă.

Este o diferenţă mare între cantitatea admisă într-un produs şi cantitatea zilnică admisă de organism", a adăugat profesorul Mecinicopschi.

MÂNCARE IEFTINĂ. De regulă, produsele alimentare ieftine sunt şi cele mai bogate în E-uri nocive. În loc să promoveze o politică dură, dar sănătoasă chiar şi faţă de aditivii consideraţi a fi cel puţin suspecţi, autorităţile nu au nici un fel de probleme, legislaţia românească fiind mai mult decât permisivă.

Aproape 70% din bolile românilor sunt provocate de alimente, mai precis de conţinutul acestora.

Din păcate, legislaţia naţională în domeniu nu interzice nici unul dintre aditivii alimentari prezentaţi mai sus, indiferent că fac parte dintre cei consideraţi a fi cancerigeni, toxici, periculoşi sau suspecţi, dimpotrivă, îi promovează intens ca fiind siguri îi benefici.

SUSPECTE: E150, E171, E172, E173, E141 ? coloranţi, E477 ? emulsificator.

PERICULOASE: E102 denumit tratrazină (colorant galben) extrem de nociv, se găseşte în băuturi, muştar şi gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic, E110 sau Sunset Yellow (colorant galben) ? cancerigen, se găseşte în dulciuri, prăjituri, napolitane, budinci, diverse sucuri, E120 (colorant) provoacă alergii, E124 sau Ponceau 4R (colorant roşu) ? toxic interzis în SUA produce tumori pe glanda tiroidă şi se găseşte în mezeluri.

TOXICI: De asemenea, aditivii cei mai periculoşi, dar care, culmea, apar şi ei în aceste pliante, ca fiind benefici sunt E220, E221, E222, E224 (sulfiţi ? conservanţi) produc boli intestinale şi alergii, se găsesc în carnea de hamburgeri, cartofi deshidrataţi, fructe confiate, prăjituri, bere, vin, oţet de vin.

E338 (acidifianţi) afectează tubul digestiv, se găsesc în produsele cu gust acru sau acid ridicat.

E339, E340, E341 (săruri de topire) afectează tubul digestiv. E407 (gelifiant) afectează tubul digestiv, E450 (emulsificator) afectează tubul digestiv, E461, E463, E465, E466 (agenţi de încărcare) afectează tubul digestiv.

E230 (bifenil ? conservant), interzis în Australia, dar permis la noi, poate produce boli de piele, se găseşte în citrice, E231 (ortofenilfenol ? conservant), posibil şi cancerigen, interzis în SUA şi Australia, produce boli de piele, E232 (conservant) poate produce boli de piele.

E200 (conservant) extrem de toxic şi periculos deoarece suprima din organism vitamina B12, E320 (butil-hidroxi-anisol BHA ? conservant) posibil şi cancerigen se găseşte în cartofi deshidrataţi, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, gumă de mestecat.

E321 (acidul benzoic ? antioxidant), posibil şi cancerigen, creşte de asemenea nivelul colesterolului, se găseşte în margarină. E311, E312 (antioxidant) atacă sistemul nervos. E330 (acidul citric sau sarea de lămâie) ? cel mai periculos adaos cancerigen recunoscut care produce boli ale aparatului bucal.

CANCERIGENI. O ultimă categorie de E-uri este cea care în timp poate produce cancer la diferite organe interne: E131, E123, E142 (coloranti), E211 (acidul benzoic şi derivaţii săi ? conservant) interzis în SUA, dar permis la noi, se găseşte în unele băuturi răcoritoare; E213, E214, E215, E217 (conservanţi) în unele băuturi răcoritoare.

E230 (conservant), E631 (glutamatul de sodiu) ? potenţiator de arome. Marea majoritate a lor sunt interzişi în SUA.

RISCURI: Alimentele cu cele mai multe toxine sunt margarina vegetală, guma de mestecat, uleiul de muştar, mezelurile, băuturile răcoritoare. Consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce un bombardament asupra organelor interne, care provoacă distrugerea sistemului imunitar, precum şi o serie de tumori maligne şi benigne.

În România cancerul este într-o creştere alarmantă, iar oncologii atrag permanent atenţia asupra riscurilor la care ne expunem consumând produse care au în componenţă aditivi sintetici alimentari.

Propaganda pentru E-uri, la tribunal

Pliantul care recomandă produsele conţinând E-uri toxice a fost făcut pe banii unor firme private interesate. Jurnalul Naţional dă în judecată cele trei autorităţi ale statului care au promovat acest pliant ce aduce grave prejudicii consumatorilor prin informatii false.

"ABC-ul siguranţei consumatorilor" nu a fost tipărit pe banii populaţiei, ci sponsorizat chiar de producătorii de alimente. Deoarece instituţiile statului au acceptat să facă reclamă la E-uri, Jurnalul Naţional a decis să acţioneze în judecată cele trei autorităţi.

Deşi iniţial surse din cadrul AVSA au precizat că pliantul care propavăduia beneficiile aduse de E-uri a fost tipărit din bani de la buget, situaţia a stat cu totul altfel. "Pliantul nu a fost tipărit pe banii publici. Este un parteneriat public privat, banii nu au intrat în buzunarele instituţiilor statului. Banii au fost daţi de către mari societăţi care au iniţiat astfel de actiuni şi în alte ţări şi au dorit să facă acest lucru şi în România, fiind conştienţi că un consumator bine informat este un aliat al lor şi va şti ce să urmarească la achizitionarea unui produs când vor citi eticheta", a declarat Stelică Nicula, director Direcţia de Supraveghere şi Control a Pieţei Produselor şi Serviciilor din ANPC în cadrul emisiunii Marius Tucă Show. Directorul ANPC a refuzat să ofere informaţii suplimentare privind numele societăţilor care au sponsorizat pliantul care face reclamă la E-uri argumentând că din funcţia pe care o ocupa nu are acces la aceste informaţii.

PE BANII PRODUCĂTORILOR. Dezvăluirile făcute de directorul Stelică Nicula nu fac decât să agraveze situaţia. Cele trei instituţii ale statului au luat bani de la producători pentru a "informa" populaţia despre E-urile admise de legislaţia româneasca. Pliantul sponsorizat de producătorii de alimente, care au tot interesul să-şi vândă produsele, nu menţionează însă nimic despre suspiciunile care planează asupra unor E-uri şi nici despre faptul că autorităţile nu dispun de aparatura necesară pentru a detecta toţi aditivii alimentari. În schimb, apar informaţii despre cum E-urile sunt testate "riguros înainte de a fi aprobate spre folosire în alimente destinate consumului uman".

NU POT FI CONTROLAŢI. Situaţia stă cu totul altfel. "Noi nu putem determina decât o parte din aceşti aditivi. La ora actuală suntem la mâna producătorilor, a cinstei şi corectitudinii lor. Ei ştiu că nu pot fi controlaţi pentru unii aditivi şi pot fi tentaţi să folosească cantităţi mai mari decât cele legal admise", a spus Sebastian Dumitrache, profesor doctor universitar din Institutul de Sănătate Publică.

PROCES. În urma acestor afirmaţii şocante, Jurnalul Naţional a decis să dea în judecată cele trei instituţii ale statului pentru că au girat o astfel de broşură tiparită din banii celor care comercializează produse cu aditivi alimentari. Jurnalul Naţional a apelat la serviciile unei societăţi de avocaţi care analizează posibilităţile legale de a demara acţiunea în instanţă.

INTREBARI. Jurnalul Naţional a cerut public celor trei instituţii ale statului să furnizeze informaţii despre societăţile care au sponsorizat campania de promovare a aditivilor alimentari. Întrebările la care se aşteaptă răspunsul autorităţilor sunt următoarele:

1. Conform cărei legi s-au folosit bani privaţi pentru realizarea pliantului "ABC-ul Siguranţei produselor alimentare", în care se face reclamă aditivilor alimentari?
2. Care sunt societăţile care au finanţat realizarea pliantului pe care apare sigla ANPC?
3. Cu ce sumă au finanţat această campanie fiecare dintre societăţile implicate în acest parteneriat public-privat?
4. Cum se numeşte persoana care a administrat fondurile primite de la producătorii de alimente şi aditivi alimentari?

(O selectie din articole aparute in Jurnalul National)



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=153

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM

Recomandări:

Peste 4.000 vizite
Profeţie: Vanga despre misiunea planetară a României
Profeţia a fost ?nregistrată pe bandă de magnetofon. Vanga i-a indicat nepoatei sale, Diana, să dezvăluie această profeţie la data de 24 ianuarie 2005 şi mesajul să ajungă ?n Rom?nia.
nota 9.43 din 7373 vizite
Peste 4.000 vizite
Metode pentru tâmpirea populaţiei
V-aţi întrebat vreodată de ce nu vă ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, etc?
nota 9.63 din 6253 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting