Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » România este un Porto Rico

România este un Porto Rico

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 18.05.2009
Citit de: 253 ori
Conţine: 1402 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=154


Europa are propriul Puerto Rico: România, stat care urmează să devină membru al UE, dar care nu are o democraţie potrivită şi nici o economie de piaţă adecvată.

O colonie exploatată de vecinii mai puternici.

În toiul crizei din Kosovo, în luna mai 1999, premierul britanic Tony Blair se îndrepta spre Bucureşti, capitala României, pentru a cere sprijin autorităţilor locale pentru intervenţia periculoasă a NATO în Serbia.

Primul-ministru britanic şi-a uimit consilierii prin anunţul neaşteptat făcut în avion potrivit căruia va promite României devansarea aderării la UE în schimbul sprijinului acordat NATO.

Până în acel moment, aderarea României la UE părea un vis îndepărtat. Miniştrii de externe ai principalelor state europene au considerat România o ţară-problemă, schilodită în permanenţă de o brutală dictatură comunistă.

Nicolae Ceauşescu a fost executat în 1989 chiar de agenţii săi, dar apoi aceştia şi-au împarţit între ei cele mai profitabile întreprinderi şi bunuri ale statului. Gesturile făcute în direcţia democraţiei au fost deosebit de şovăielnice.

Adio comunism, bun venit capitalism - dar cei mai agili şi mai neîndurători membri ai elitei de dinainte de 1989 continuă să tragă sforile.

Ion Iliescu, preşedintele României, tocmai fusese scos din funcţie pentru scurt timp în momentul în care Blair făcea anunţul pentru România şi aderarea la UE.

În anul 2000, în momentul în care el a fost reales, ţara sa fusese invitată să demareze negocierile pentru a deveni membru cu drepturi depline în UE. Bruxellesul a sperat că, în schimb, partidul de guvernâmant, PSD, se va transforma într-o organizaţie politică, moderată referitor la viziuni şi pofte (dorinţe).

Însă nu a avut loc o astfel de schimbare. Şi continuă să existe o asemănare stranie între PSD şi diferite partide din fosta Uniune Sovietică, partide care au renunţat la ideologia comunistă dar s-au orientat către o abordare de tip monopol a puterii şi a proprietăţilor.

Administraţia, al cărei prim ţel este să servească interesele partidului de guvernământ, are serioase dificultăţi în îndeplinirea prevederilor din planul de aderare la UE.

Până în această lună, când Bruxellesul îşi va îndrepta din nou atenţia asupra României şi probabil va acorda ţării statutul de economie de piaţă funcţională, autorităţile europene nu au reuşit să găsească în România suficiente dovezi ale capitalismului occidental.

Conform unui raport elaborat de Parlamentul European, dat publicităţii în ianuarie, în România legile şi drepturile omului sunt frecvent încălcate.

Autoarea raportului, baroana Emma Nicholson, raportorul european pentru România, a criticat corupţia, hărţuirea jurnaliştilor şi vânzarea copiilor către străini, acţiuni care sunt coordonate de figuri politice de la nivel înalt.

Este, deci, greu de imaginat cum se vor putea îndeplini criteriile cerute de UE, cum ar fi respectarea legilor, garantarea democraţiei şi alinierea la standardele şi provocările Uniunii.

România se îndreaptă spre calitatea de membru cu drepturi depline în 2007.

La fel ca în 1999 în problema Kosovo, problemele de securitate se pare că sunt salvarea României şi a ineficientei sale elite. Occidentul a privit cu atenţie sporită spre această ţară după atacurile de la 11 septembrie din SUA.

Romania a oferit mai mult sprijin concret Marii Britanii şi Statelor Unite în invazia şi ocuparea Irakului decât orice alt stat european.

În timp ce Grecia şi Turcia, vechi state membre ale NATO, adiacente Orientului Mijlociu, au refuzat să se implice, acest regim a oferit bucuros o schimbare de imagine prin sprijinul acordat Marii Britanii şi SUA, într-o regiune în care acestea au puţini aliaţi.

Franţa şi Germania au fost mâhnite şi îngrozite de pactul mefistofelic al lui Blair cu George W. Bush, dar este vorba de dependenţa faţă de rezervele de petrol ale Orientului Mijlociu: premierul român Adrian Năstase nu a fost pedepsit pentru atlantismul extravagant.

În plus, pentru Franţa, Italia şi Germania, România reprezintă un important premiu economic pentru că economiile acestor state stagnează.

Reducerea barierelor tarifare, în conformitate cu cerinţele UE, au permis un aflux de importuri în această ţara cu 22 de milioane de consumatori.

O parte dintre cele mai bune terenuri arabile din Europa au fost cumpărate aici la preţuri de nimic (italienii de exemplu sunt foarte ocupaţi în a cultiva grâu şi porumb modificat genetic).

Hypermarket-urile de tip Carrefour sau Selgros domină piaţa cumpărăturilor. Pentru producătorii români competiţia este imposibilă. Este greu de crezut cum ar putea România să devină o economie de piaţă funcţionala cu produse ieftine, dar bune.

În schimb se pare că soarta acestei ţări este asemenea celei a statului Puerto Rico ? o colonie exploatată de vecinii tip Goliat.

În trecut, în anii '50, România a fost prădată de Uniunea Sovietică, când cea mai mare parte a bunurilor transportabile erau încărcate în vagoane şi duse către Est.

Spre deosebire de sovietici, UE ia, dar şi dă. Numeroşi oficiali, printre care şi Jonathan Scheele, şeful delegaţiei Comisiei Europene, se pare că doresc ca România să aibă beneficii de pe urma aderării la UE. Se doreşte modernizarea infrastructurii şi a economiei astfel încât să devină competitive cu cele ale statelor membre UE.

Intenţia este ca, prin alocarea unor fonduri de circa 6 miliarde de euro, să se modernizeze infrastructura şi economia ţării, astfel încât România să poata intra în competiţie cu actualii membri ai UE în domeniul economic de piaţă.

Dar alocarea fondurilor este de cele mai multe ori în mâna politicienilor locali care domină dezvoltarea regională a agenţiilor şi sunt preocupaţi de profiturile personale. Unii sunt de părere că direcţionarea unei sume mari de bani pentru pregătirea ţării în vederea aderării, având şi clauza potrivit căreia suma trebuie cheltuită repede, este o stimulare uriaşă a corupţiei.

Într-adevăr, în raportul realizat pe perioada iulie 2002 ? iunie 2003 de catre Biroul European Anti-Frauda (OLAF), se specifică existenţa a 123 de dosare de investigare în 13 state candidate, iar dintre acestea 49 se referă la România. OLAF nu a reuşit să-i aducă pe fraudatori în faţa justiţiei.

Aceasta este o decizie ce aparţine autorităţilor legislative care sunt în mâna guvernului. În cea mai mare parte a ţării, sistemul juridic este o mică afacere de familie a PSD şi partidul a refuzat să introducă măsuri care să elibereze sistemul juridic de intervenţia politicului.

Acest lucru se pare că este suficient pentru ca Bruxellesul să ameninţe cu întreruperea negocierilor pentru aderarea la UE. În definitiv, este vorba de siguranţa străzilor noastre, dacă de exemplu un judecător corupt poate elibera un înalt oficial implicat în acordarea unor paşapoarte pentru femei, care apoi sunt trimise în Occident să activeze în industria sexului.

Acum, mulţumita puternicului lobby realizat de premierul Năstase la Bruxelles, România nu este trasă la răspundere de abordarea cosmetică în reforma unui domeniu atât de vital. În schimb, anumiţi oficiali europeni îşi spun că o transformare la standarde europene poate avea loc prin ignorarea guvernului.

Cuvantul magic este twinning: oficialii români merg la departamentele de justiţie îi la tribunalele din statele europene, unde fac practică şi învaţă, iar apoi revin în România pentru a pune în practică ce au învăţat. Consultanţii civili şi funcţionarii sunt sprijiniţi de europeni pentru a lucra în instituţii asemenea Ministerului Justiţiei din România.

La inceputul anului 2002 existau nu mai puţin de 503 proiecte mixte în cele 13 state candidate. În 2003, Curtea Europeana de Audit a realizat o evaluare a programelor mixte şi a ajuns la concluzia că acestea au realizat un progres insuficient în implementarea legilor şi reglementarilor UE.

Aderarea rapida la UE prin actualele mecanisme era destinată, de fapt, ţărilor puternic industrializate, cu un sector al serviciilor foarte mare şi dezvoltat. România are cel mai redus sector al serviciilor şi cel mai ridicat procent al forţei de muncă implicat în agricultură (46%) dintre toate statele candidate.

Ar fi fost mult mai bine dacă UE s-ar fi concentrat asupra reformării de la bază a departamentelor guvernamentale şi a agenţiilor cu ajutorul profesioniştilor, care au fost eliminaţi forţat pentru că au refuzat să adopte standardele PSD în viaţa publică.

România este exemplul clasic al abordării napoleonice a politicii externe de către Blair. El lansează o politică îndrazneaţă şi refuză experienţa acceptată, iar apoi atenţia sa se orientează către alte probleme şi metoda (tactica) se clarifică.

În faţa privirii fixe, dar satisfăcute a agenţilor împuterniciţi ai UE, liderii opoziţiei din România sunt hărţuiţi şi se tem că alegerile din România din luna noiembrie vor fi măsluite.

Pentru PSD, miza este foarte mare: companii fantomă au fost deja aranjate pentru a lua comisioanele intermediarilor, milioane de euro ce urmeaza a fi canalizate către România după 2005.

S-a discutat aprins pe tema implicarii puternice a UE în problemele interne ale ţării, implicare ce ar duce la consolidarea fragilei democraţii. Este posibil ca România să confirme însă această axiomă greşită a timpurilor noastre.

(Articol difuzat de publicaţia New Statesman, la 6 septembrie 2004, sub semnătura lui Tom Gallagher)



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=154

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM

Recomandări:

Peste 4.000 vizite
Profeţie: Vanga despre misiunea planetară a României
Profeţia a fost ?nregistrată pe bandă de magnetofon. Vanga i-a indicat nepoatei sale, Diana, să dezvăluie această profeţie la data de 24 ianuarie 2005 şi mesajul să ajungă ?n Rom?nia.
nota 9.43 din 7373 vizite
2012 - intervenţia extraterestră pe Pământ (16a)
Tensiunea subtilă formidabilă care există în acest moment la nivel mondial ne face impresia unei "fierberi" sub presiune a situaţiei generale; ea se datorează luptei care se duce între sistemul de corupţie şi teroare - ce a fost incredibil de bine pus la punct de către cabala criminală masonică în ultimii zeci de ani - şi facţiunea benefică ce înglobează militari, organizaţii secrete pozitive, "lucrători ai luminii" şi civilizaţii ET benefice.
nota 9.96 din 1797 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting