Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Tortura legalizată

Tortura legalizată

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 18.05.2009
Citit de: 359 ori
Conţine: 1182 cuvinte
7.50
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=157

Peste doar câteva luni, cercetătorul Peter Anthony Schlesinger speră să poată trece o rază laser peste un grup de animale de probă, situate la câţiva zeci de metri într-o cuşcă. Dacă totul merge cum trebuie, animalele vor "îngheţa", muşchii le vor fi paralizaţi de sarcina electrică, în timp ce inima şi plămânii lor vor funcţiona, în continuare, normal.

Pentagonul finanţează cercetările

Printre cei interesaţi de rezultat se numără şi Pentagonul, care a ajutat la finanţarea proiectului lui Schlesinger şi care nu este - evident - interesat doar de paralizarea unor pui de găină. Astfel de aparate, cunoscute şi sub denumirea de arme cu energie direcţionată, ar putea fi folosite în razboaiele viitoare.

"Când poţi să faci lucruri cu viteza luminii, apar multe posibilităţi noi", spune Delores Etter, fost subsecretar de stat al Apărării însărcinat cu ştiinţa şi tehnologia, şi un susţinător al armelor cu energie direcţionată.

Energia direcţionată ar putea aduce o mulţime de avantaje în anumite teatre de luptă, precum Irak sau Afghanistan, unde trupele au avut de înfruntat mulţimi ostile neînarmate, dar şi insurgenţi periculoşi.

În afară de paralizarea de la distanţă a potenţialilor atacatori sau noncombatanţi, aceste arme ar putea distruge nucleul electronic al rachetelor şi bombelor ghidate, declară proiectanţii acestor arme, sau chiar ar putea scoate din uz un vehicul în timpul unei urmăriri.

Cel mai ambiţios program este Laserul Aeropurtat al Forţelor Aeriene ale SUA, prin care asemenea armă ar fi montată pe un Boeing 747 şi ar fi folosită în doborârea rachetelor.

Complexul militar-industrial american

În acelaşi timp, în Laboratorul pentru Cercetări al Forţelor Aeriene, situat în New Mexico, cercetătorii care lucrează împreună cu compania Raytheon Co. au creat o armă numită Active Denial System, care pune pe fugă adversarii prin încălzirea cu microunde a moleculelor de apa conţinute în pielea acestora. Durerea e atât de mare pe moment, încât cei vizaţi vor fugi imediat.

"Simţi ca şi cum pielea ţi-ar lua foc", declară Rich Garcia, purtător de cuvânt al proiectului, care, în calitate de "cobai", a simţit chiar pe pielea lui, în sensul propriu, efectul aparatului. "Când te dai la o parte din calea razei, sau raza se opreşte, totul revine la normal. Nu mai există nici un fel de durere reziduală."

Un astfel de dispozitiv, montat pe un autovehicul de teren Humvee, va intra în serviciul armatei la sfârşitul acestui an pentru a fi testat, în cazul eficienţei sale urmând să intre în uz până la sfârşitul lui 2005.

Suspiciuni îndreptăţite

Dar ideea utilizării acestor arme cu energie direcţionată împotriva oamenilor aduce dezbateri aprinse, alimentate de cazurile de moarte pretins cauzate de puştile paralizante Taser, şi de abuzurile armatei americane în inchisorile irakiene, evenimente care au pus sub lupă respectul armatei americane pentru drepturile omului.

Unii experţi consideră că folosirea acestor arme va fi limitată prin dreptul internaţional. "Deşi se pare că ar fi mult mai bine să scoţi din luptă decât să omori inamicii, problema e că există o mulţime de tratate în vigoare care limitează modul în care poţi să scoţi din luptă noncombatanţii," declară Loren Thompson de la Institutul Lexington, un grup de reflecţie axat pe probleme de apărare. "E oarecum pervers, însă uneori legi în vigoare pot sta în calea unei purtări umane."

Oficiali militari consideră că folosirea acestor arme nu contravine nici unei legi internaţionale sau unui alt tratat şi nu cauzează probleme permanente de sănătate. "Puteţi fi siguri că, folosind acest sistem, vom arăta foarte clar cum intenţionăm să-l folosim, explicând şi care îi sunt limitele", a arătat cpt. Daniel McSweeney din Marina SUA, purtător de cuvânt al Directivei pentru Arme Non-Letale. "Scopul său nu e de a fi un instrument de tortură. Tortura contravine tuturor parametrilor în care a fost el conceput."

Cercetări intense

Studiile asupra armelor cu energie direcţionată au început la sfârşitul anilor '90 la baza aeriana Brooks City din San Antonio. Cercetătorii au început prin a revizui rezultatele studiilor asupra energiei de radiofrecvenţă, implicată în telecomunicaţiile militare, radar şi alte tehnologii, spun oficialii.

Testările Active Denial System pe oameni au început după ce cercetătorii au concluzionat că nu dau naştere la daune permanente sănătăţii. Mai mult de 200 de voluntari, incluzând unii septuagenari, din diferite branşe militare şi agenţii guvernamentale au fost supuşi efectelor acestui sistem, de trei ori fiecare, în medie. Rezultatele nu au arătat vreunele probleme ulterioare de sănătate, afirmă oficialii.

"Acest tip de dispozitiv nu penetrează prea adânc," este concluzia lt. col. William Roach, şeful echipei de radiofrecvenţă de la laboratorul de cercetare al Forţelor Aeriene ale SUA.

Însă faptul că aceste studii legate de efectul armelor cu energie direcţionată asupra oamenilor n-au fost date încă publicităţii, îngrijorează mediile non-guvernamentale. Dominique Loye de la Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, a făcut apel la o cercetare mai amănunţită a acestor arme şi la investigaţii independente asupra posibilelor efecte secundare. Energia direcţionată ar putea cauza "noi tipuri de răni pe care nu le cunoaştem şi, poate, nici vindeca", crede dna Loye.

"Mesajul nostru este: 'înţelegem că anumite companii investesc bani, aşa că poate ar fi profitabil pentru ele să înceapă investigatiile cât de curând posibil, şi nu să investească milioane şi milioane pentru a găsi, peste 10 ani, că arma este de fapt ilegală.'"

În numele mai-binelui !!!

Creatorii armelor, pe de altă parte, atrag atenţia asupra faptului că ele ar fi destinate salvării unor vieţi. Acurateţea punctuală a laserului ar putea elimina distrugerile colaterale create de exploziile rachetelor, spun ei, şi astfel de arme paralizante ar putea salva vieţi în luări de ostatici sau în ameninţări cu bombă. Ele pot, de asemenea, detona mine sau bombe de la distanţă.

"Aici avem de-a face cu abilitatea de a pre-detona majoritatea explozibililor artizanali folosiţi azi", crede Pete Bitar, preşedintele companiei Xtreme-Alternative Defense Systems, companie ce încearcă dezvoltarea, pentru Marina americană, a unei arme cu energie direcţionată de tipul şi marimea unei puşti. Aparatul funcţionează creînd o sarcină electrică într-un gaz ionizat sau în plasmă.

Bitar spune că ar putea fi reglat pentru a ataca aparatura electronică a unei maşini, un dispozitiv explozibil sau pentru a paraliza muşchii voluntari, precum cei care controleaza picioarele şi mainile. Musculatura involuntara, precum cea care controlează inima şi plamânii, operează pe o altă frecvenţă şi nu va fi afectată.

Deocamdată există doar câteva prototipuri de arme de acest fel. Producţia lor de serie nu va putea începe în următorii ani.

Aparatul care e proiectat de compania lui Schlesinger, HSV Technologies Inc. (www.hsvt.org) din San Diego, va funcţiona asemănător cu cel al lui Bitar, doar că sarcina electrică va fi creată printr-o rază laser ultravioletă, în locul utilizării plasmei. Şi el spune că dispozitivul are doar o funcţie non-letală.

"Mai târziu, cand anumite organisme cu rol de menţinere a ordinii publice se vor implica în această direcţie, şi vor avea nevoie de arme letale, sunt sigur că vor putea fi modificate", a declarat Schlesinger. "S-ar putea crea arme care să provoace stop-cardiac, de exemplu, dar nu acesta e scopul nostru."

Totuşi, acest potenţial va face cu siguranţă ca oponenţii armelor cu energie direcţionată să rămâna sceptici. "Este încurajant că SUA caută arme mai umane," declară dna Thompson. "Dar este foarte greu să convingem alte ţări că scopurile noastre sunt etice."

Articol scris de Mihai Surducan (AlterMedia)

(Notă: subtitlurile ne aparţin)



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=157

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM

Recomandări:

Peste 4.000 vizite
Profeţie: Vanga despre misiunea planetară a României
Profeţia a fost ?nregistrată pe bandă de magnetofon. Vanga i-a indicat nepoatei sale, Diana, să dezvăluie această profeţie la data de 24 ianuarie 2005 şi mesajul să ajungă ?n Rom?nia.
nota 9.43 din 7373 vizite
Peste 2000 vizite
VIDEO: interviu - Proiectul Montauk şi tunelul secret din Bucegi
În luna august 2012, Peter Moon (publicistul seriei Montauk) a vizitat România, ocazie cu care a fost realizat un interviu care se dovedeşte a fi extrem de interesant; printre subiectele discutate se află Proiectul Montauk, manipularea, perceptia şi transformarea timpului, tunelul secret din Bucegi, părintele Arsenie Boca, şi extratereştrii. Un aspect important: intuiţiile lui Peter Moon despre 21 decembrie 2012 au trecut testul timpului!
nota 9.82 din 3441 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting