Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Azil politic în Suedia

Azil politic în Suedia

Publicat de: andrei_comanescu.aim redactor AIM
Publicat la: 12.05.2009
Citit de: 519 ori
Conţine: 1700 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1053
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
862
Originea democratiei: o poveste cu tilc
482
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3078
Se intampla ceva extraordinar in lume
1186
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1089
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1527
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=16

Gregorian Bivolaru a primit azil politic în Suedia

În ultima zi a anului 2005, avocaţii lui Gregorian Bivolaru au fost anunţaţi că acesta a primit dreptul de rezidenţă permanentă în Suedia, avand statut de refugiat, au anuntat miercuri (4 ianuarie 2006), la o conferinţă de presă, reprezentanţii MISA. Potrivit legii suedeze, acest statut este echivalent cu cel de azilant. După cum transmit agenţiile de presă, în aceste condiţii, Gregorian Bivolaru nu poate fi extrădat.

Interpolul va anula mandatul de urmărire pentru Gregorian Bivolaru, după ce va primi oficial sentinţa instanţei suedeze, astfel că Grieg va putea călători în orice ţară cu excepţia Romaniei, susţine vicepreşedintele Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor, Mihai Rapcea.

Ministrul Justiţiei din România, Monica Macovei - referindu-se la gravele încălcări ale drepturilor omului şi la erorile de procedură penală din acest caz - a cerut efectuarea unor verificări pentru a stabili modul în care s-a produs anchetarea liderului MISA de către procurori şi a declarat că "trebuie făcută rapid o anchetă corectă, în termen cel mai scurt, astfel încât să se afle cine a greşit, iar vinovaţii [procurorii şi organele de anchetă - n.AIM] să răspundă".

Decizia judecătorilor suedezi umileşte practic România şi o pune într-o situaţie fără precedent de a avea azilanţi politici în prag de aderare la UE, aşa cum recunoaşte şi ziarul Averea, care continuă:

"Decizia i-a ingrozit la propriu pe procurorii români care au lucrat pe brânci la cazul MISA..." şi recunoaşte că "la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti este finalizat un nou rechizitoriu privind infracţiunea de trafic de persoane imputată lui Bivolaru şi altor 18 capi ai sectei MISA". Este evident că procurorii sunt până peste cap într-o mocirlă pe care tot ei au produs-o şi din care nu mai pot ieşi curaţi! Asta pentru că au ascultat orbeşte de ordinele politice date de Adrian Năstase (cum se arată şi în celebrele Stenograme PSD), şi acum nu mai pot justifica acţiunile lor.

Cu toate că s-a încercat din răsputeri distrugerea celei mai mari mişcări spirituale din Europa, MISA este azi mai puternică decât înainte. Abuzurile la care au fost supuşi yoghinii sunt reclamate internaţional. Cazul MISA este pe agenda parlamentarilor europeni şi pe cea a secretarului ONU, Kofi Annan. Pentru cei care au dorit distrugerea şcolii de yoga MISA, toate acestea nu sunt deloc motive de bucurie. De aceea, se fac puternice presiuni pentru a reduce la tăcere vocile ce reclamă marea înscenare din cazul MISA. În disperare de cauză, se recurge chiar la atentate criminale. Citiţi şi vă minunaţi...

Pe 7 decembrie 2005, în faţa Parchetului General, în timpul unui miting de protest al Şcolii de yoga MISA, un bărbat încearcă să provoace o explozie a generatorului de curent ce funcţionează cu motorină. Surprins asupra faptului, acesta este urmărit şi prins de către doi yoghini, apoi predat jandarmilor. Încercând să se dezvinovăţească, bărbatul afirmă că este de la SRI!!!

De 15 ani, Serviciul Român de Informaţii monitorizează toate activităţile liderului mişcării yoga din România şi a apropiaţilor săi. În continuare, Gregorian Bivolaru este vânat de serviciile secrete. Aceleaşi acuzaţii care i s-au adus pe timpul lui Ceauşescu sunt reformulate ca să fie compatibile cu "democraţia" română. Înainte de 1989 mentorul MISA a fost anchetat pentru complot împotriva regimului. După revoluţie, acuzaţiile s-au numit infractiuni împotriva siguranţei statului.

Pentru că în urma zecilor de ani în care Gregorian Bivolaru s-a aflat sub supravegherea serviciilor secrete nu s-a gasit nimic care să-l incrimineze pe acesta, s-a trecut la un alt gen de acţiuni. Fondatorul MISA a primit în mod repetat ameninţări cu moartea, în urma publicării unor cărţi în care a făcut dezvăluiri despre masonerie. Ultimul bilet de ameninţare a fost primit chiar înainte de percheziţiile sălbatice ce au avut loc în 18 martie 2004 în locuinţele yoghinilor.

Relatia dintre supravegherea continuă a serviciilor secrete, atentatele criminale şi comanda politică în cazul MISA formează un triunghi. Figura geometrică ce reflectă realitatea este însă, mai complexă. Vorbim, de fapt, de o piramidă: există încă un punct, care le comanda tuturor celorlalte: masoneria.

Ochii oficialilor europeni sunt aţintiţi asupra României. Elmar Brok - preşedintele Comitetului de Afaceri Externe al Parlamentului European - a cerut ambasadorului Romaniei la Uniunea Europeana - Lazăr Comănescu - să dea explicaţii în legătură cu asigurarea standardelor justiţiei europene de către România (în propriul sistem de justiţie), referindu-se la decizia Suediei de a nu-l extrăda pe Gregorian Bivolaru.

Active Information Media vă prezintă - în premieră în mass-media romanescă - documentul pe care Elmar Brok l-a trimis lui Lazăr Comanescu la 29 noiembrie 2005. Iată mai jos traducerea:

"Dragă domnule ambasador Comănescu, vă mulţumesc foarte mult pentru fax-ul pe care l-aţi trimis pe 14 octombrie 2005 în care mă asigurati că procesul în cazul Gregorian Bivolaru "va avea loc în acord cu principiile independenţei justitiei şi a respectării drepturilor omului" şi conform cu standardele Europene.

Cu toate acestea, după cum ştiţi, Curtea Supremă Suedeză a decis pe 21 octombrie 2005 să nu dea curs cererii de extrădare formulată de România, ajungând la concluzia că dl. Bivolaru "datorită credinţelor sale religioase, riscă să fie sever persecutat". Mai mult, Curtea Supremă a Suediei şi-a bazat decizia pe faptul că interogarea presupusei victime a d-lui Bivolaru (Mădălina Dumitru - n.AIM) a avut loc într-un mod precar şi că autorităţile române au avut un rol clar în orientarea opiniei publice împotriva acuzatului.

Libertatea religioasă şi independenţa justiţiei sunt două dintre principiile fundamentale care stau la baza Uniunii Europene. În lumina aspiraţiilor Romaniei de a se alătura Uniunii Europene, sentinţa Curţii Supreme Suedeze este foarte îngrijorătoare.

Se pare că există o discrepanţă între asigurările dvs. în ce priveşte aplicarea standardelor europene în sistemul justiţiei române şi descoperirile Curţii Supreme Suedeze. Declaraţia dvs. în această privinţă va fi binevenită. Ar fi interesant de ştiut cum se pregăteşte România să asigure aceste standarde în viitor, şi cum va fi asigurată integritatea d-lui Bivolaru dacă acesta se va întoarce în România.

Cu sinceritate, Elmar Brok"

Elmar Brok a transmis o scrisoare şi Directiei Generale de Extindere a Comisiei Europene, în care propunea ca acest caz să fie luat în considerare atunci când va fi redactat următorul raport de ţară pentru România. Acesta va fi dat publicităţii în luna aprilie şi este decisiv pentru stabilirea momentului integrarii României în UE.

Romania nu respectă drepturile fundamentale ale omului

Conform unui raport al APADOR-CH, reclamaţiile yoghinilor sunt justificate. Iată câteva dintre concluziile acestuia: "Peste 300 sute de jandarmi, procurori, poliţişti şi lucrători SRI, folosind cagule, au forţat simultan intrarea în 16 imobile în care se aflau membri MISA. Au fost sparte uşile şi geamurile, cei găsiţi au fost maltrataţi, trântiţi la pământ sub ameninţarea armelor, unora li s-au pus cătuşe. Aceste acţiuni au fost filmate şi date la posturile de televiziune pentru a-i discredita pe cei retinuţi şi pentru a sugera opiniei publice vinovăţia lor".

Purtatorul de cuvânt al MISA, Eduard Frenti, a declarat pe 4 ianuarie 2006, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost înaintate, până acum, autorităţilor române 82 de plângeri pentru abuzuri săvârşite de anchetatori numai în timpul descinderii din 18 martie 2004, în mai multe sedii MISA şi locuinţe ale cursanţilor yoga. Membrii MISA au arătat că argumentele care i-au convins pe suedezi să-i acorde, pe 23 decembrie 2005, "rezidenţa permanentă cu statut de refugiat" lui Gregorian Bivolaru au schimbat percepţia politicienilor scandinavi asupra traseului european al ţării noastre.

În cadrul întalnirii cu ziariştii, reprezentanţii MISA au amintit reacţia deputatului liberal Carl B. Hamilton, care a adresat interpelări guvernului suedez şi Ministerului de Externe, criticând sprijinirea României în condiţiile în care "justiţia română nu poate asigura un proces corect, echitabil, tuturor cetăţenilor săi". O atitudine similară au avut-o şi alţi doi parlamentari finlandezi, dar şi un fost europarlamentar.

În aceste condiţii, se poate spune că modul de soluţionare a acestui caz va determina o eventuală amânare a integrării României chiar dincolo de 2008! Este curios cum de o declaraţie atât de clară ca a d-lui Elmar Brok nu a fost luată în seamă de mass-media din România (cu excepţia ziarului Evenimentul Zilei). Există un răspuns plauzibil: mass-media noastră nu face decât să execute nişte ordine. Venite din vârful piramidei...

Agitaţie în România

Consiliul Superior al Magistraturii, la cererea Ministerului Justiţiei, a declanşat o anchetă pentru a verifica legalitatea procedurilor derulate în acest caz. Înspecţia judiciară a CSM a decis să verifice legalitatea procedurilor derulate în cazul lui Gregorian Bivolaru, atât la organele de urmărire penală, cât şi la instanţa de judecată, după ce autorităţile suedeze i-au acordat azil politic acestuia.

"Întreg cazul este o palmă la adresa sistemului judiciar romanesc. El denotă faptul că Justiţia din România nu a fost capabilă să convingă o instanţă suedeză de acuzaţiile pe care i le aduce unei persoane", a declarat Diana Călinescu, director executiv al APADOR-CH. Călinescu a apreciat că decizia autorităţii pentru migranţi din Suedia de a-i acorda statutul de azilant şi, implicit, de refugiat mentorului MISA este "un semnal de alarmă ce trebuie luat ca atare". Singura autoritate care ar fi oportun să acţioneze pentru "a repara cumva" imaginea asupra Justiţiei române în ansamblul ei ar fi CSM, care ar trebui să-i tragă la răspundere pe cei care au încălcat legea.

Vinovaţii se află la Parchet şi la SRI. Procurorii lui Ilie Botoş, pe baza informaţiilor furnizate de agenţii lui Radu Timofte, au dictat mersul anchetei în campania împotriva MISA din anul 2004. Executanţi au fost poliţiştii şi jandarmii din subordinea ministrului de interne, Ioan Rus. Reamintim că MISA a organizat 44 de proteste în anul 2005 prin care au denunţat abuzurile şi discriminarea la care au fost supuşi. Aproape nici-unul din aceste proteste nu au fost "observate" de mass-media română. Pentru că ordinul era clar: "faceţi-vă că plouă"!

De 14 saptamâni consecutiv, prin 16 mitinguri, cursanţii MISA au cerut demisia sau demiterea procurorului general al României - Ilie Botoş, responsabilul moral pentru violenţa percheziţiilor din 18 martie 2004 (pe care cu toţii le-am văzut la televizor) din locuinţele yoghinilor.

CSM are acum rolul ingrat de a face curăţenie în propria ograda. Este un moment crucial pentru justiţia română şi pentru România. Suntem convinşi că nu toţi procurorii şi judecătorii sunt corupţi, că nu toţi ascultă de ordine politice venite pe linie masonică. Au aceştia curajul şi puterea de a arunca la gunoi pe cei care sunt deja în putrefacţie? Pentru că mirosul îngrozitor se simte tocmai din Suedia!



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=16

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Andrei Comanescu este redactor AIM

Recomandări:

Peste 4.000 vizite
Anti-gripal natural: vitamina D
Vitamina D are un rol crucial pentru funcţionarea sistemului imunitar: stimulează funcţia imună şi distruge micro-organismele invadatoare (inclusiv viruşii).
nota 9.15 din 4478 vizite
Peste 2000 vizite
Extraterestri - de la A la Z
O privire de ansamblu, pe scurt, a principalelor rase extraterestre care au fost sau sunt implicate in evenimente pe planeta Pamant, in ordine alfabetica.
nota 9.75 din 2425 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting