Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Apocalipsa, după ONU

Apocalipsa, după ONU

Publicat de: andrei_comanescu.aim redactor AIM
Publicat la: 12.05.2009
Citit de: 3070 ori
Conţine: 1871 cuvinte
9.29
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1053
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
862
Originea democratiei: o poveste cu tilc
482
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3078
Se intampla ceva extraordinar in lume
1186
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1089
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1527
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=17

Ploi şi furtuni puternice în loc de zăpadă şi ger. Iarna nu mai e ce-a fost... Se pare că suntem cu toţii de acord că ceva se schimbă: clima. Şi totuşi, Christopher Monckton afirmă că se încearcă regizarea unei apocalipse climatice şi acuză ONU şi pe cercetătorii săi că distorsionează adevărul.

Inundaţii şi secete biblice?

O remarcă interesantă aparţine lui Gordon Brown care a spus că "încălzirea globală este sintagma publicitară cu cel mai mare eşec". Dacă mai amintim că Jacques Chirac a adăugat în context expresia "pentru crearea unui guvern unic mondial", începem să ne dăm seama de realitate.

În cele ce urmează veţi afla cum politicieni, cercetători şi birocraţi lucrează împreună pentru a "pune pe picioare" isteria biblică din Apocalipsă.

Societatea Regală Britanică afirmă că în privinţa încălzirii globale există un consens ştiinţific mondial. Adică toată lumea e de acord. Mai mult, plusează spunând că cei care nu sunt de acord cu asta nu pot fi decât lachei plătiţi de corporaţiile petroliere şi miniere internaţionale. Oare e chiar aşa?

În 1988, climatologul James Hansen s-a adresat Congresului SUA spunând că temperatura va creşte cu 0,3 grade Celsius până la sfârşitul secolului (dar a crescut cu doar 0,1 grade Celsius - nota autorului). El a adăugat că nivelul mării va creşte cu câteva zeci de centimetri (dar nu s-a modificat nici măcar cu 1 cm - nota autorului). Ca urmare, ONU a pus bazele unei birocraţii transnaţionale, Grupul Interguvernamental pentru Schimbarea Climei (IPCC).

ONU manipulează datele

Veţi afla cum ONU a subevaluat efectele soarelui asupra climei de-a lungul istoriei şi până în prezent, cum a ignorat efectul de seră susţinut natural, cum a "mărit" creşterea temperaturii din ultimul secol, cum a "desfiinţat" o lege fundamentală a fizicii, şi cum a triplat valorile efectului de seră cauzat artificial.

Să începem. Mai întâi, ONU afirmă că dioxidul de carbon (CO2) a pus capăt celor patru ere glaciare cunoscute în istoria planetei. Ne arată două grafice întinse pe parcursul a 400.000 ani: unul ce reprezintă temperatura, iar celălalt reprezintă CO2 (şi care este scalat ca să arate similar). De obicei, graficele similare sunt în mod normal şi logic suprapuse, pentru a fi comparate. ONU nu a făcut acest lucru. Dacă ar fi făcut-o, adevărul ar fi fost altul: schimbările temperaturii le preced pe cele ale concentraţiei de CO2.

Apoi, ONU a ignorat complet perioada de încălzire din evul mediu (de la sfârşitul primului mileniu). În anul 1995, David Deming de la Universitatea Oklahoma a realizat un studiu bazat pe probe concrete şi a scris un articol. Mai târziu, el avea să afirme că: "Odată cu publicarea articolului meu în revista Science, am câştigat suficientă credibilitate în comunitatea oamenilor de ştiinţă care se ocupă de schimbările climatice. Ei au crezut imediat că eram unul de-al lor, că aş putea să pervertesc rezultatele ştiinţifice pentru a servi unor scopuri politice şi sociale. Unul dintre ei (o personalitate în domeniul climei) chiar mi-a trimis un email în care spunea "Trebuie să scăpăm de perioada de încalzire din evul mediu"."

Ceea ce au şi făcut. Raportul ONU din 1996 a arătat un grafic pe 1000 de ani care demonstra că temperatura din evul mediu era mai mare decât astăzi. În schimb, în raportul din 2001 era un nou grafic care arăta că în evul mediu temperatura se încadra în "normalitate", adică perioada de încălzire dispăruse. În consecinţă, s-a declarat că secolul 20 era cel mai cald din ultimii 1000 de ani.

Iată cum au făcut: au folosit o anumită tehnică pentru a reconstitui temperaturile dinainte de momentul descoperirii termometrului, înmulţind valorile estimate astfel cu 390 (dar nu au spus asta). Este vorba de acea tehnică de măsurare care a fost declarata de ONU ca fiind nesigură, şi anume măsurarea inelelor din trunchiul pinilor. Aceste inele sunt mai mari în anii calzi, dar şi in perioadele în care CO2 este mai abundent, pentru simplul motiv că acest gaz este hrana copacilor. Această fertilizare "uitată" a copacilor distorsionează calculele.

S-a spus că au fost incluse 24 de seturi de date care mergeau până în anul 1400. Dar, fără să spună, au lăsat deoparte setul ce conţinea măsurătorile din evul mediu, ascunzându-l într-un dosar pe care scria "Date cenzurate".

Au folosit un model pe calculator pentru a desena graficul din acele seturi de date (grafic care are ca ultime valori cele măsurate în ziua de azi), dar cercetătorii au descoperit că modelul întotdeauna desena un grafic care se termina cu o creştere de temperatură, chiar şi în cazul în care erau folosite pseudo-date (adică cifre aleatoare).

Şi ce dacă e greşit?

Acest grafic "aranjat" a stat la baza raportului ONU din 2001. Guvernul canadian chiar a distribuit acest grafic în fiecare casă. A trebuit să treacă o perioadă de 4 ani pentru ca un respectat jurnal ştiinţific să publice adevărul despre acest grafic. Dar oare ONU sau guvernul canadian şi-au cerut scuze pentru "greşeală"? Bineînţeles că nu. Mai mult, ONU încă foloseşte acest grafic în publicaţiile sale.

ONU spune că graficul nu este important. Ba este. Dacă nu ar fi, de ce îl mai folosesc încă? Date ştiinţifice corecte arată că în evul mediu temperatura era mai mare cu 3 grade Celsius decât astăzi. Pe atunci nu existau gheţari în munţii Anzi, dar astăzi există. Pe atunci vikingii aveau ferme în Groenlanda, astăzi acolo nu e decât gheaţă.

Antarctica, care deţine 90 % din cantitatea de gheaţă a planetei, s-a racit şi şi-a mărit suprafaţa în ultimii 30 de ani, inversând tendinţa de topire ce dăinuia de 6000 de ani. Măsurători făcute în peste 6000 de sondaje peste tot în lume arată că temperaturile erau mai ridicate în evul mediu decât azi. Zăpezile din Kilimanjaro dispar nu datorită creşterii temperaturii (pentru că nu creşte deloc), ci datorită despăduririi sălbatice din zonă, care a uscat aerul.

Aşadar ONU a "aranjat" datele şi modul de calcul pentru a ascunde realitatea, dar a şi eliminat rolul soarelui. Iată cum: ONU şi-a datat lista de valori cu influenţa temperaturii la 1750, atunci când soarele (şi temperatura aerului) erau la fel ca acum. Dar momentul în care a început creşterea termică este datat 1900, când temperatura era mai scăzută.

Fiecare astfel de val de influenţă produce un efect paradoxal: temperatura creşte şi mai repede. De exemplu, pe măsură ce temperatura creşte ca urmare a unui asemenea val de influenţă, aerul transportă o cantitate mai mare de vapori de apă (cu un rol major în efectul de seră), iar gheaţa polară se topeşte crescând absorbţia de căldură. Şi temperatura creşte din nou.

ONU a dublat aceste valuri de influenţă cauzate de efectul de seră, dar nu a făcut acelaşi lucru şi cu efectul constant al soarelui.

Au uitat de soare

Acum 200 de ani, astronomul William Herschel a realizat că preţul grânelor scădea atunci când numărul petelor solare creştea. Şi avea dreptate. În maximele solare, când soarele era cel mai activ şi mai încins, temperatura era mai ridicată, grânele creşteau mai repede şi preţurile scădeau. Asemenea observaţii simple arată că chiar şi micile schimbări solare afectează climatul în mod detectabil.

Dar recentele schimbări solare au fost mult mai mari. Un fizician, Sami Solanki, spune ca în ultima jumătate de secol, soarele a fost mai "rece", mai mult timp comparativ cu orice perioadă din ultimii 11.400 de ani, contribuind astfel cu un sfert din încălzirea acumulată în ultimul secol.

ONU exprimă valurile de influenţă în waţi/metru pătrat/secundă şi estimează că soarele a contribuit cu doar 0,3 W din 1750 încoace. Începând din 1900 însă vedem că această valoare devine mai mult decât dublă, adica 0,7 W. Apoi înmulţim cu 2,7 (factorul sugerat de ONU pentru valurile de influenţă) şi avem deja 1,9 W, ceea ce este de 6 ori mai mult decât cifra avansată de ONU.

Realitatea este că pe parcursul secolului 20, întreaga încălzire a fost sub 2 W, iar soarele a cauzat aproape întregul proces (după cum am demonstrat).

Apoi, ONU a micşorat efectul de seră datorat cauzelor naturale cu 40 %, de la 33 grade Celsius (cifră găsită în cărţile de fizica climei) la 20 grade Celsius, făcând astfel ca influenţa omului să pară mult mai mare.

Apoi ONU a ales cea mai mare creştere de temperatură din secolul 20 pe care a putut să o găsească. În SUA, unde înregistrările climatice sunt cele mai de incredere, secolul 20 s-a încălzit doar cu 0,3 grade Celsius. AccuWeather, un serviciu meteorologic mondial, avansează o cifră de 0,45 grade Celsius. Centrul Naţional de date climatice din SUA spune 0,5 grade Celsius. ONU a hotărât 0,6 grade Celsius!

Numărul staţiilor meteo a atins un maxim de 6000 în 1970, dar a scăzut astăzi la doar 2000, forţănd folosirea unor formule de "ghicit" realitatea, bazate pe computere, model îmbrăţişat de ONU.

ONU a desfiinţat o lege fundamentală

Dar chiar şi o creştere de 0,6 grade Celsius era insuficientă. Aşa că ONU a desfiinţat o lege fundamentală din fizică. Îngropat într-un subcapitol din raportul anului 2001, există o secţiune scurtă dar importantă ce discută despre factorul "lambda" care acoperă valurile de influenţă a temperaturii. ONU a spus că modelele sale climatice au relevat că lambda este aproape constant cu o valoare de 0,5 grade Celsius/Watt.

Dar nu aveţi nevoie de calculator pentru a "găsi" lambda. Valoarea sa este dată de o lege cunoscută de zeci de ani, determinată experimental de un profesor sloven şi demonstrată de un student austriac. Legea Stefan-Boltzmann (niciodată menţionată în raportul ONU) este la fel de importantă pentru dinamica climei aşa cum este celebra ecuaţie a lui Einstein pentru astrofizică.

Folosind această lege fundamentală, valoarea factorului lambda scade până la doar 0,22 Celsius/Watt. În raportul din 2001, ONU a făcut abstracţie de această lege, dublând valoarea lui lambda. Mai mult, recente declaraţii "ştiinţifice", în ton cu "direcţia" ONU, avansează valori de 0,67 până la 1 Celsius/Watt. Alegeţi dvs. cât doriţi, cu cât mai mare, cu atât mai bine pentru ONU.

Modelele computerizate folosite de ONU nu iau în considerare rolul de echilibrare al oceanelor, a căror temperatură din adâncuri este aproape constantă, cu o valoare puţin deasupra limitei de îngheţ.

Modelele folosite tind să supraestimeze încălzirea globală, de până la 3 ori. John Lyman de la US National Oceanic and Atmospheric Association arată că oceanele s-au răcit destul de mult în ultimii 2 ani. Calculatoarele nu au prezis asta, ba chiar ne asigurau că se vor încălzi.

Predicţiile ONU sunt fundamentate nu numai pe un factor lambda exagerat (care nu este justificat nici de observaţiile directe şi nici de legile fizice), dar şi pe o rată excesivă de creştere a CO2. Adevărata rată este de doar 0,38 % / an. Modelele presupun o rata de 1 % pe an, cu mult mai mare. În 2001, ONU a folosit aceste date modificate pentru a prezice o creştere de temperatură în secolul 21 de 1,5 până la 6 grade Celsius.

Repetarea constantă a unor cifre greşite nu le face să devină corecte. Folosind date reale (nu presupuse) şi folosind un model simplu, ajungem la concluzia că temperatura va creşte în acest secol cu 0,1 pana la 1,4 grade Celsius, cu cea mai probabilă valoare de 0,6 grade Celsius, cu mult sub cea prezisă de ONU.

De ce oare temperatura aerului sau a oceanelor nu au crescut aşa cum prezice modelul ONU? Pentru că s-a folosit pseudo-ştiinţă, pentru că acest "consens" este complet greşit, şi pentru că legea Stefan-Boltzmann este la fel de corectă azi ca şi în secolul trecut.

[continuare în partea a doua]



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=17

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Andrei Comanescu este redactor AIM

Recomandări:

Peste 4.000 vizite
Anti-gripal natural: vitamina D
Vitamina D are un rol crucial pentru funcţionarea sistemului imunitar: stimulează funcţia imună şi distruge micro-organismele invadatoare (inclusiv viruşii).
nota 9.15 din 4478 vizite
VIDEO: Explozia rachetei ruseşti Proton M a fost provocată de un OZN
Explozia rachetei ruseşti tip Proton M din data de 16 mai 2014 a fost cauzată de un OZN care a lovit-o în cea de-a treia componentă (în partea inferioară). Racheta s-a dezintegrat total în atmosferă, astfel că la sol nu au ajuns nici-un fel de resturi. Ce încărcătură avea racheta?
nota 9.97 din 1853 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting