Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Cine ne dezinformează? (4)

Cine ne dezinformează? (4)

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 19.05.2009
Citit de: 464 ori
Conţine: 1407 cuvinte
9.90
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=189

(continuare din partea III)

"Ziua" ? "Gardianul" ? "Averea" ? Realitatea TV ? Radio Total - Prima Tv - Cotidianul

În 2004 Global Media a devenit unul dintre cele mai mari trusturi de presă din România. Liviu Luca (foto) este şi preşedintele Asociaţiei Salariaţilor din Petrom şi a Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente din Petrom. El conduce de fapt Petromservice, care s-a format prin externalizarea serviciilor de întreţinere a utilajelor Petrom, firmă care este în continuă extindere prin parteneriate cu instituţiile statului: primării, consilii judeţene, societăţi naţionale.

Din trustul Global Media fac parte nu numai Averea, Ziua, Gardianul, Realitatea TV, Radio Total ci există parteneriate şi cu Prima TV, Alpha TV, Cotidianul, Radio Star (al lui Cristi Burci, asociat într-o firmă de editare: Grafititi Press cu Global Media), Kiss FM, 16 televiziuni şi 9 posturi de radio locale. Liviu Luca mai deţine afaceri şi în domeniul bancar (Romexterra Bank), asigurări, agricultură şi servicii.

Realitatea TV

Realitatea TV s-a lansat în noiembrie 2001 reprezentând din multe puncte de vedere o premieră. Primul post de ştiri din România, primul post care emitea la nivel naţional 24 de ore din 24, primul post care a introdus 2 benzi derulante cu ştiri şi buletine informative din oră în oră. În toamna anului trecuţ reprezentanţii televiziunii au semnat un contract de colaborare cu CNN, care le permite preluarea de imagini.

Fondatorul este Silviu Prigoană (foto), patronul firmei de salubrizare Rosal Management. Din trustul media al lui Silviu Prigoana făceau parte şi posturile Etno TV, TV Sporţ Meteo TV, Sigma TV, Taraf TV.

În noiembrie 2003 Silviu Prigoană a vândut pachetul majoritar de acţiuni motivând că avea pierderi financiare însemnate şi că nu mai doreşte "să investească în posturi TV de nişă" Întrebarea cheie este cui a vândut? Se ştie că cel care deţine pachetul majoritar este Liviu Luca deşi Silviu Prigoană, fondatorul postului a declarat iniţial că a cesionat acţiunile unei persoane fizice, nu asociaţiei salariaţilor.

La Registrul comerţului figurează trecerea acţiunilor de la societatea Realitatea Media la firma de investiţii din Elveţia Bluelink Comunicazioni reprezentată de Dario Colombo si Anna Croci. Aceştia nu sunt de fapt decât angajaţii unei case de avocatură care intermediază tranzacţii. Bluelink Comunicazioni este o societate anonimă, cu acţiuni la purtator, adică nu se ştie cine este în spate de fapt.

Odată cu numirea lui Sergiu Toader în 2004 ca manager de proiect s-au făcut mari transformări care au dus la o modificare a audienţei. Cu toate acestea a fost evident pentru toată lumea că prin politica editorială din ultimii ani, Realitatea TV s-a dovedit un post care sprijină făţiş PSD.

Grupul de presă Ziua SRL

Pe lângă cotidianului Ziua, apărut în 1994 s-au dezvoltat tipografia Ana Maria Press (1995), editura Ziua (2001) şi o reţea proprie de distribuţie Euroest Press (2001).

Printre editorialişti se numără academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici (foto), mason de vază prezentat drept "mentorul" ziarului, Stelian Tănase (realizatorul de la Realitatea TV "Zece fix") etc. Interesant de remarcat este că în prezentarea Ziua de pe site-ul interneţ se afirmă că începând cu 2004 este editat şi un supliment intitulat "Ziua Masoneriei".

Cele trei ziare care fac parte din grupul Ziua sunt conduse de Sorin Roşca Stănescu (foto) prin intermediul societăţii "Fulcrum". El este director la Ziua şi manager la Gardianul şi din 2005 al unui ziar cu specific financiar - economic, Averea. În prezenţ tot societăţile lui Liviu Luca sunt acţionari majoritari, dar lucrurile nu au stat la fel din totdeauna.

Un lucru mai puţin ştiu este că până de curând Ziua a aparţinut tustului Omega Press Investment SA, al cărui preşedinte a fost până în 2000 Dinu Patriciu, bine cunoscutul om de afaceri de la Rompetrol, acţionar şi la Alpha Construcţii şi Investiţii Imobiliare SA, Agrochim Impex SRL, Sanex SA, Praxis SRL.

Personaj discret şi dornic să se ţină departe de scandaluri, de care presa este atât de dornică, Dinu Patriciu şi-a făcut propriul ziar şi s-a ocupat la început personal de conducerea lui: "Din 1995 până prin 98, m-am ocupat personal de chestia asta şi a avut întotdeauna profit" a declarat el. El a fost atât preşedintele Omega Press Investment SA, societatea care edita cotidianul "Ziua" cât şi administrator, alături de Sorin Roşca Stănescu si de George Gaiţă. La sfârşitul anului trecuţ a renunţat însă la acţiunile deţinute la trustul de presa "Ziua" în favoarea Sindicatului condus de Liviu Luca.

Gardianul (SC Best Media Press SRL)

Gardianul a fost lansat sub conducerea lui Sorin Ovidiu Bălan (foto) şi Gabriel Stănescu cu banii lui Şerban Roibu. Iată câteva informaţii despre aceste trei personaje. Sorin Ovidiu Bălan este un bine cunoscut ziarist de investigaţii, a realizat emisiunea "Brigada mobilă" pe Antena 1 şi "Echipa de investigaţii" pe Naţional TV. El a fost şi directorul unei agenţii de informaţii de presă numită Universul, patronată de Sorin Ovidiu Vântu.

Şerban Roibu este fiul senatorului Aristide Roibu: membru vechi al PSD, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, trezorier al PSD. Despre Gabriel G. Stănescu, directorul de la Gardianul trebuie spus că el este profesor de etică mass-media la Universitatea Bucureşti, autorul codului deontologic al jurnalistului şi membru în consiliul Clubului Român de Presă.

E lesne deci de înţeles de ce Gardianul este unul dintre cele trei ziare care apăreau pe site-ul lui Adrian Năstase în timpul alegerilor (alături de Ziua şi Adevărul) şi de ce fost implicat în mai multe rânduri în campanii de dezinformare.

După alegeri, Gabriel Stănescu şi Şerban Roibu au început să caute un investitor şi l-au găsit pe Sorin Roşca Stănescu care a preluat 10% dintre acţiunile ziarului cu dreptul de a mai avea încă 40% în cazul în care ziarul ar fi vândut.

În spatele acestui mare grup este însă Sorin Ovidiu Vântu (foto), cunoscut românilor din scandalul FNI, cercetat în două dosare penale şi implicat în alte câteva zeci de dosare civile şi comerciale. Implicarea lui nu mai poate fi ascunsă, căci Sorin Ovidiu Vântu este consilier la postul de televiziune Realitatea TV şi participă la unele întâlniri de lucru. Chiar şi preşedintele Băsescu a declarat de curând la o emisiune de pe TVR că "Realitatea TV este postul de televiziune al d-lui Vîntu şi al d-lui Liviu Luca".

Concluzii

Ar mai fi multe de spus. Practic în spatele fiecărui ziar sau televiziune se află o mare afacere. Lista poate continua. Suntem nevoiţi să încheiem acest lung articol, nu înainte de a vă prezenta rezultatele unor studii ce răspund la întrebarea cheie:

Şi totuşi de unde se dezinformează românii?

Un sondaj de opinie Insomar realizat în aprilie 2005 şi publicat în revista Capital arată că o treime din populaţia României nu citeşte presa scrisă şi doar 22% citesc zilnic ziare. Acestea sunt procente foarte mici, în viziunea specialiştilor în mass media. Cei de la oraşe citesc ziarele doar cu 7% mai mult decât cei din mediul rural, procent de asemenea nesemficativ.

Ziarele locale sunt preferate. Dintre ziarele naţionale sunt preferate ca sursă de informare Jurnalul Naţional şi Libertatea. Este lesne de înţeles de ce. Jurnalul Naţional beneficiază din plin de campania publicitară făcută pe gratis la Antena 1 la care alte ziare nu au acces căci Antena 1 este unul dintre posturile TV cu mare audienţă. Libertatea este de departe ziarul cu cea mai mare reţea de distribuţie prin vânzători volanţi.

La nivel naţional Adevărul este mult mai citit decât Evenimentul zilei, dar în ce ce priveşte cititorii de la oraşe, locurile se inversează. Cotidianul, Gardianul, Curentul sau Realitatea Românească au obţinut punctaje nesemnificative.

În ceea ce priveşte televiziunile în joc nu sunt cu adevărat decât patru: Pro TV, Antena 1, TVR 1 si Realitatea TV. TVR 1 are o poziţie importantă mai ales datorită preferinţei celor din mediul rural (care de altfel nici nu au acces la alte posturi, în cea mai mare parte). În oraşe pe locu1 1 este Realitatea TV.

Precizăm încă o dată că datele de mai sus nu indică audienţa ci preferinţele publicului exprimate într-un sondaj de opinie.

Un studiu naţional de audienţă privind presa scrisă realizat de BRAT pentru perioada 2 februarie 2004 - 30 ianuarie 2005 arată următorul clasament:

1.LibertateaRingier1.112.515
2.Evenimentul ZileiRingier709.119
3.Jurnalul NaţionalDan Voiculescu708.783
4.Gazeta SporturilorDan Voiculescu513.038
5.Pro SportRingier498.128
6.Adevărulfosta Scânteia408.128
7.7 plus (fost Naţional)W.A.Z.253.902
8.Romania LiberăW.A.Z.242.460
9.ZiuaLiviu Luca, Sorin Roşca Stănescu168.693
10.Ziarul FinanciarMedia Pro165.943
11.Ziarul 134.054
12.Curierul Naţionalfraţii Păunescu75.701


Iată deci cine deţine şi finanţează presa din România şi cine poate astfel manipula ştirile, informaţiile şi opinia publică. Dacă pentru o singură zi acest control asupra presei scrise, radiourilor şi televiziunilor s-ar întrerupe, avem toate motivele să credem că ar putea interveni o veritabilă mutaţie la nivel planetar şi adevărul ar ieşi la iveală.

Articol preluat după yogaesoteric.net



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=189

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM a preluat acest articol de la yogaesoteric.net

Recomandări:

Pensie de 1500 EUR după numai 1 an de lucru
Aţi observat că politicienii noştri se luptă ca nebunii să intre în administraţia Uniunii Europene? Ştiţi de ce? Pentru că pensionarea la vârsta de 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună, pentru funcţionarii Uniunii Europene a fost aprobată! Cine plăteşte?
nota 9.98 din 1714 vizite
Peste 2000 vizite
SIRIUS: Laşitate şi manipulare tipic "expert ştiinţific"
Excepţionalul documentar "Sirius", realizat de dr. Steven Greer, este piatra de temelie în acţiunea planetară "Dezvăluirea", şi prezintă mumia unui mic extraterestru găsit în deşertul Atacama în 2003. Cum comentează "experţii ştiinţifici" analiza ADN a acestei fiinţe?
nota 9.83 din 2491 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting