Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Irealitatea realităţii

Irealitatea realităţii

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 20.05.2009
Citit de: 1790 ori
Conţine: 810 cuvinte
9.56
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
995
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
638
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2354
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1157
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
775
Originea democratiei: o poveste cu tilc
448
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1684
Vladimir Putin - agentul trezirii?
5860
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
2609
Se intampla ceva extraordinar in lume
526
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1032
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
841
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
709
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
3737
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
861
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
611
Stalin a inviat din morti
1323
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1730
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1028
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
860
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=199

de prof. Aleksander Samarin

Mecanică cuantică, conştiinţă, realitate şi timp

Atunci când văd o persoană (sau când percep un obiect prin atingere, miros, etc.), am impresia că recunosc diverse manifestări ale fiinţei umane, dar în realitate percep un nor de atomi şi particule sub-atomice, care la rândul lor sunt manifestate ca rezultat al conştiinţei aşa cum a descoperit fizicianul David Bohm.

[Pentru mai multe detalii, consultaţi "Implicaţiile cuantice în variabile ascunse şi ordinea implicită" de David Bohm, editat la Hiley and Peat, London 1987, şi "Limbajul creierului" de Karl Pribram, tipărit la Wadsworth Publishing, California 1977]

Holograma realitatiiCunoscutul scriitor Carlos Castaneda, autor a câteva volume devenite best-seller, afirmă în "Povestiri despre putere" (editat de Simon şi Schuster, New York 1974 şi tradus în româneşte prin editura Rao): "Noi suntem cu toţii martori. Suntem conştiinţă. Nu suntem obiecte, nu avem materialitate. Nu avem limite. Acestea [limitele] sunt doar o descriere [iar eu aş adăuga: o decepţie] care a fost creată ca să ne ajute. Noi, sau mai degrabă mintea noastră, uităm că descrierea este doar o descriere şi astfel cădem cu totul în cursa unui cerc vicios din care ieşim foarte rar."

O altă realitate

Un alt citat, din volumul "Universul holografic" de Michael Talbot, editat de Grafton Books, London 1991, ne ajută în continuare: "Una dintre cele mai uimitoare afirmaţii ale lui Bohm este că realitatea tangibilă din viaţa de zi cu zi este, de fapt, o iluzie, ca o imagine holografică. Dincolo de această iluzie, există o ordine mai ascunsă a existenţei, un nivel vast şi primordial al realităţii care creează toate obiectele şi aparenţele lumii noastre fizice". Mai mult, "schimbul constant şi dinamic dintre cele două nivele de ordine, explică modul în care o particulă, cum este electronul din cadrul atomului de pozitron, poate să-şi schimbe forma de la o particulă la alta. [..] Aşa se explică, de asemenea, şi cum de o particulă cuantică se poate manifesta în acelaşi timp ca particulă şi ca undă".

Imaginile realitatii"Pentru Pribram, această sinteză l-a făcut să realizeze că lumea obiectivă nu există, cel puţin nu în modul în care suntem obişnuiţi să credem. În realitate, tot ceea ce există în această lume nu este decât un vast ocean de frecvenţe şi unde, iar această "realitate" nouă ne pare concretă, solidă şi tangibilă doar pentru că creierul nostru este capabil să transforme interior această holograma în pietre, beţişoare şi alte obiecte familiare care compun lumea noastră.

Asta nu înseamnă că nu există ceaşca de ceai de pe masă sau nisipul de pe plajă. Înseamnă doar că ceaşca de ceai are două aspecte foarte diferite ale realităţii ei. Când este filtrată de "lentila" creierului nostru, ea se manifestă [este percepută] ca o ceaşcă. Dar dacă am reuşi să scăpăm de această lentilă, am reuşi să o percepem ca un model de interferenţă. Care dintre aceste două aspecte este real şi care este iluzie? Pentru Pribram, amândoua sunt reale, sau, dacă vreţi, niciunul nu este real".

Timpul conştient

Timpul este o parte integrantă a continuum-ului spaţio-temporal. Ceea ce percepem ca "mişcare a timpului" este în realitate o mişcare a diverselor procese fizice, mentale, etc. în acest spaţiu-timp. Percepem această mişcare sub forma unui pendul, ca vibraţie a atomilor dintr-un ceas atomic cu Cesiu, în mişcările planetare sau în dinamica impulsurilor nervoase din cadrul complexelor procese care au loc în creierul nostru.

În acest fel se creeaza noţiunea sau iluzia noastră despre "curgerea timpului". Alexis Carrel, laureat al premiului nobel, scria în cartea sa "Omul, necunoscutul" că există mai multe feluri de timp: fizic, interior, intrinsec, fiziologic şi psihologic. Desigur, nu timpul este cel care suferă transformări, ci cursul evenimentelor ce se derulează în spaţiu-timp. Acest fenomen este dramatic în experienţele numite "din preajma morţii", aşa cum au fost descrise de medicii Kubler-Ross, Moody şi Ring, ca să numim doar câţiva dintre cei mai cunoscuţi. În starea de moarte clinică, mulţi pacienţi îşi reamintesc complet întreaga viaţă într-o clipă. Exact, o viaţă întreagă este re-văzută într-o clipă.

Trecut şi viitor, simultan în prezent

Kenneth Ring descrie în lucrarea sa "Viaţa în preajma morţii - o investigaţie ştiinţifică a experientelor NDE" că "în această stare [de moarte clinică] pacientul percepe trecutul, prezentul şi viitorul ca îi când ar fi un singur prezent". Pentru mine este clar că s-a schimbat doar dinamica proceselor conştiente ale pacientului, nu şi timpul în sine.

Trecut si viitor. Unde e prezentul?Astfel, în continuumul spaţio-temporal ne mişcăm prin timp aşa cum ne mişcăm prin spaţiu, dar mereu în aceeaşi direcţie. Trecutul deja nu mai există pentru noi, este mort. Viitorul poate să aibă loc sau nu. Iar prezentul, această clipă este tranziţia, întâlnirea între trecut şi viitor (ambele inexistente de-facto). Prezentul are un obicei uluitor: de îndată ce spunem "Acum", clipa aceasta deja a dispărut, pierdută definitiv în trecut. Practic, ceea ce încercăm noi să "prindem" ca prezent, dispare continuu în trecut.

Trecutul nu mai este, viitorul nu suntem siguri că va veni. Doar prezentul rămâne. De aceea el este cel mai important.Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=199

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Revoluţie în genetică
Cele mai recente cercetări ruseşti explică fenomene ca intuiţie, clarviziune, vindecări miraculoase spontane, autovindecări, influenţa mentalului asupra climei, etc.
nota 9.70 din 3653 vizite
Asteroizi şi meteoriţi - noua "ameninţare" a Cabalei
Recenta explozie a unui "meteorit" la Celiabinsk în Rusia, a "agitat spiritele" în mass-media, a isterizat publicul, şi a oferit ocazia Rusiei şi a Uniunii Europene să anunţe fiecare că dezvoltă programe de înarmare spaţială pentru a "face faţă" "ameninţărilor" ce vin din cosmos! Să vedem cum interpretăm aceste semne evidente... prin prisma declaraţiilor celebrului Wernher von Braun.
nota 9.97 din 1974 vizite


Cele mai comentate articole: