Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Biologia credinţei (3)

Biologia credinţei (3)

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 01.06.2009
Citit de: 319 ori
Conţine: 1371 cuvinte
Fii primul care apreciază
acest articol cu o notă,
folosind zona galbenă de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=233

[urmare din partea a doua]

Aceasta ne da un indiciu important asupra motivului pentru care copiii, ale caror creiere opereaza in principal la aceleasi frecvente de la nastere pana la varsta de sase ani, pot prelua volumul incredibil de informatii de care au nevoie pentru a prospera in mediul in care traiesc. Capacitatea de a procesa aceasta cantitate vasta de informatii este o adaptare neurologica importanta pentru a facilita acest proces intens de culturalizare.

Mediul uman si moravurile sociale se schimba atat de rapid incat nu ar fi avantajos sa se transmita comportamente culturale prin intermediul instinctelor programate genetic. Copiii mici observa cu mare atentie mediul inconjurator si preiau intelepciunea lumeasca oferita de parinti direct in memoria lor subconstienta. Ca rezultat, comportamentul si credintele parintilor devin proprii copiilor acestora.

Cercetatori de la Institutul de Cercetare a Primatelor din cadrul Universitatii din Kyoto au descoperit ca puii de cimpanzei invata si ei la fel, observandu-si pur si simplu mamele. Intr-o serie de experimente, o mama a fost invatata sa identifice ideogramele japoneze pentru un numar de culori.

Atunci cand litera japoneza pentru o culoare specifica aparea pe monitorul unui computer, cimpanzeul a invatat sa aleaga materialul colorat corespunzator. Dupa ce selecta culoarea corecta, cimpanzeul primea o moneda pe care o putea folosi la un automat ce vindea fructe. In timpul procesului de invatare, cimpanzeul femela isi tinea langa ea puiul.

Spre surpriza cercetatorilor, intr-o zi, in timp ce mama isi lua fructul de la automat, puiul de cimpanzeu a activat computerul. Cand a aparut litera pe ecran, el a selectat culoarea corecta, a primit o moneda si apoi a urmat-o pe mama sa la automat. Cercetatorii uimiti au conchis ca puii pot capata deprinderi complexe doar prin observare si ca nu trebuie sa fie dirijati de parintii lor.

Nou-nascutSi la oameni comportamentele, credintele si atitudinile fundamentale pe care le observam la parinti devin cai sinaptice in mintiile noastre subconstiente. Dupa ce sunt programate in mintea subconstienta, ele ne controleaza biologia pentru tot restul vietii ? in afara cazului in care gasim o cale de a le reprograma.

Oricine se indoieste de sofisticarea acestui mod de dobandire de deprinderi ar trebui sa se gandeasca la momentul in care, pentru prima data, copilul sau a lasat sa-i scape o injuratura culeasa chiar de la parinti. Sunt sigur ca ati observat gradul de sofisticare, pronuntarea corecta, stilul nuantat si contextul care poarta semnatura parintilor.

Fiind data precizia acestui sistem de inregistrare a comportamentului, va puteti imagina care sunt consecintele faptului de a-ti auzi parintii spunand ca esti "un copil stupid", ca "nu meriti aceste lucruri", "nu esti bun de nimic", "nu ar fi trebuit sa te nasti vreodata" sau ca "esti o fiinta slaba, bolnavicioasa".

Cand parinti nechibzuiti sau nepasatori transmit aceste mesaje copiilor, ei uita fara indoiala ca astfel de comentarii sunt preluate de mintea subconstienta ca "fapte" absolute, la fel de sigur cum e copierea de informatii in computerul dumneavoastra.

La inceputul dezvoltarii, constiinta copilului nu a evoluat suficient pentru a stabili in mod critic ca acele enunturi sunt doar observatii taioase si nu neaparat caracterizari realiste ale "sinelui". Dupa ce au fost programate in mintea subconstienta, aceste abuzuri verbale sunt definite ca "adevaruri" ce formeaza in mod inconstient comportamentul si potentialul copilului.

Pe masura ce crestem, devenim mai putin susceptibili la programarea din exterior, odata cu aparitia marita a undelor alfa de frecventa mai mare (8-12 Hz). Activitatea alfa este pusa in relatie cu starile de constiinta calma.

In timp ce majoritatea organelor noastre senzoriale, cum ar fi ochii, urechile si nasul, observa lumea exterioara, constiinta poate fi comparata cu un organ de simt care se comporta ca o oglinda, reflectand activitatile interioare ale comunitatii celulare corporale; ea este o constienta a "sinelui".

In jurul varstei de 12 ani, spectrul EEG al copilului incepe sa prezinte perioade mari de activitate la frecvente si mai mari ? unde beta (12-35 Hz). Starile beta sunt caracterizate drept "constiinta activa sau focalizata" ? tipul de activitate cerebrala folosit pentru a citi acest material.

Recent a fost definita o a cincea stare a activitatii EEG. Aceasta gama de frecvente, la care se face referire prin numele de unde gamma (de peste 35 Hz), apare in timpul starilor de "performanta maxima", de exemplu, cand un pilot este in procesul de aterizare sau un jucator profesionist de tenis de masa este implicat intr-un schimb rapid de mingi.

Atunci cand copiii ajung la adolescenta, mintile lor subconstiente sunt pline de informatii, de la cunoasterea felului de a merge la "cunoasterea" ca nu sunt buni de nimic sau la cunoasterea, insuflata de parinti iubitori, ca sunt capabili sa realizeze orice isi propun.

Suma instinctelor noastre programate genetic si a credintelor pe care le-am invatat de la parinti formeaza mintea subconstienta, care se poate opune atat capacitatii de a ne tine bratul ridicat in cabinetul unui chiropractician, cat si celor mai sincere hotarari luate de Anul Nou de a ne opri auto-sabotarea cu droguri sau alimente.

Revin la celule, care ne pot invata multe despre noi insine. Am afirmat de multe ori in cartea mea ca o celula este inteligenta. Dar atunci cand celulele creaza comunitati celulare, ele urmeaza "vocea colectiva" a organismului, chiar daca acea voce impune un comportament auto-distructiv. Fiziologia si modelele noastre comportamentale se conformeaza "adevarurilor" vocii centrale, indiferent ca este vorba despre credinte constructive sau distructive.

Am descris puterea mintii subconstiente, dar vreau sa accentuez ca nu e nevoie sa consideram subconstientul drept un izvor freudian infricosator, extrem de puternic, de "cunoastere" distructiva. In realitate, subconstientul este o baza de date lipsita de emotii, constituita din programe a caror functie este legata strict de citirea semnalelor provenite din mediul inconjurator si de angajarea in programe comportamentale innascute ? fara intrebari, fara rationamente.

Mintea subconstienta este un "hard disk" programabil in care sunt descarcate experientele noastre de viata. Programele innascute sunt in mod fundamental comportamente de tipul stimul-raspuns.

Stimulii care activeaza comportamentul pot fi semnale detectate de sistemul nervos din lumea exterioara si/sau semnale care apar din corp, cum ar fi emotiile, placerea si durerea. Atunci cand este perceput un stimul, el va determina automat raspunsul comportamental care a fost invatat cand a fost experimentat pentru prima data semnalul respectiv. De fapt, oamenii care realizeaza natura automata a acestui raspuns admit frecvent ca "s-a apasat pe butoanele lor".

Inainte de evolutia mintii constiente, functiile creierului animal constau doar in cele pe care le corelam cu mintea subconstienta. Aceste minti mai primitive erau simple dispozitive stimul-raspuns care reactionau automat la stimulii din mediu activand instincte programate genetic sau comportamente simple, invatate.

Animalele nu evoca in mod "constient" astfel de comportamente, care de fapt pot sa le fie chiar necunoscute. Comportamentele lor sunt reflexe programate, la fel cum este clipitul din ochi daca apare o adiere de vant sau miscarea piciorului dupa lovirea articulatiei genunchiului.

Mintea constienta ? creatorul din interior

Evolutia mamiferelor superioare, incluzand cimpanzeii, cetaceele si oamenii, a adus un nou nivel de constienta numita "constiinta de sine" sau, simplu, minte constienta. Noua minte constienta reprezinta un important avantaj evolutiv. Mintea anterioara, cea subconstienta, este "pilotul automat"; mintea constienta este controlul manual.

De exemplu, daca o minge se va apropia in viteza de ochiul dumneavoastra, mintea constienta, mai lenta, probabil ca nu va avea timp sa constientizeze proiectilul amenintator; totusi, mintea subconstienta, care proceseaza aproximativ 20.000.000 de stimuli pe secunda, fata de cei 40 de stimuli pe secunda interpretati de mintea constienta, va face ca ochiul sa clipeasca.

Mintea subconstienta, unul dintre cei mai puternici procesori de informatie cunoscuti, observa in mod specific atat lumea inconjuratoare, cat si constienta interna a corpului, citeste indiciile din mediu si activeaza imediat comportamente dobandite (invatate) anterior ? toate acestea fara ajutorul, supravegherea sau macar constienta mintii constiente.

Cele doua minti constituie un duet dinamic. Mintea constienta isi poate folosi resursele pentru a se concentra asupra unui subiect specific, de exemplu, asupra petrecerii la care veti merge vineri seara. Simultan, mintea dumneavoastra subconstienta poate impinge in siguranta masina de tuns iarba, reusind sa nu va taie piciorul sau sa treaca peste pisica, chiar daca nu sunteti atent in mod constient la tunderea ierbii.

Cele doua minti coopereaza si la dobandirea de comportamente foarte complexe ce pot fi ulterior conduse inconstient. Va amintiti prima zi la volanul unei masini, pregatindu-va sa invatati sa sofati? Numarul de lucruri de care trebuia sa se ocupe mintea constienta era ametitor.

[continuare in partea a patra]



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=233

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM a preluat acest articol de la Nexus Magazine

Recomandări:

Pensie de 1500 EUR după numai 1 an de lucru
Aţi observat că politicienii noştri se luptă ca nebunii să intre în administraţia Uniunii Europene? Ştiţi de ce? Pentru că pensionarea la vârsta de 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună, pentru funcţionarii Uniunii Europene a fost aprobată! Cine plăteşte?
nota 9.98 din 1714 vizite
Puterile paranormale - asul din mâneca serviciilor secrete
Puterile paranormale folosite de serviciile secrete nu mai sunt de mult un secret. De la Wolf Messing, la Michael Echanis care omora capre de la distanţă, şi la Uri Geller, Ingo Swann, Pat Price, Joseph McMoneagle, Nina Kulaghina şi Ermolaev, găsim numeroase mărturii care arată că tehnicile paranormale sunt foarte activ folosite în scopuri militare şi politice, chiar dacă opinia publică e în continuare educată să le ia în derâdere. Dar cum te afectează pe tine?
nota 9.97 din 1408 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting