Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Biologia credintei (6)

Biologia credintei (6)

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 01.06.2009
Citit de: 284 ori
Conţine: 2053 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=236

[urmare din partea a cincea]

Scopul programului proiectat de natura

Poate ca va intrebati de ce evolutia a produs un sistem de dezvoltare a fetusului care pare atat de expus la pericole si de dependent de mediul reprezentat de parinti. Este vorba de fapt despre un sistem ingenios care ajuta la supravietuirea urmasilor dumneavoastra.

Copilul va creste cel mai probabil in acelasi mediu ca si parintii sai. Informatia dobandita de la parinti, bazata pe perceptia pe care o au acestia despre mediu, trece prin placenta si influenteaza fiziologia fetusului, pregatindu-l sa se confrunte mai eficient cu exigentele vietii de dupa nastere.

Natura pregateste copilul pentru a supravietui in acel mediu. Inarmati cu ultimele rezultate ale stiintei, parintii au acum posibilitatea de a alege. Ei pot sa-si reprogrameze credintele limitatoare despre viata inainte de a aduce pe lume un copil.

Importanta programarii parentale submineaza notiunea ca trasaturile noastre, atat cele pozitive cat si cele negative, sunt determinate in intregime de gene. Dupa cum am vazut, genele sunt formate, ghidate si ajustate de experientele datorate mediului. Am fost invatati cu totii ca abilitatile artistice, atletice si intelectuale sunt trasaturi transmise genetic.

Insa oricat de "bune" ar fi genele cuiva, daca experientele din perioada de crestere sunt impregnate de nervozitate, neglijare sau perceptii incorecte, potentialul genelor va fi sabotat. De exemplu, actrita Liza Minelli poseda genele de la superstarul Judy Garland si producatorul de film Vincente Minnelli. Culmile pe care s-a ridicat in cariera Liza Minelli si esecurile din viata personala sunt scenarii scrise de parinti si transmise mintii sale subconstiente.

Daca ea ar fi avut aceleasi gene dar ar fi fost crescuta de o familie de fermieri din Pennsylvania, mediul respectiv ar fi declansat o selectie diferita a genelor. Genele care au facut-o capabila sa urmeze o cariera de succes in lumea spectacolului ar fi fost probabil mascate sau inhibate de cerintele culturale ale comunitatii agricole.

Un exemplu minunat de eficienta a programarii constiente efectuate de parinti este jucatorul de golf Tiger Woods. Desi tatal sau nu a fost un bun jucator de golf, el l-a plasat pe Tiger intr-un mediu bogat in ocazii de a-si dezvolta si amplifica modul de a gandi, abilitatile, capacitatea de concentrare si atitudinile unui mare jucator de golf. Succesul lui Tiger este legat, fara indoiala, si de filozofia budista, care a reprezentat una dintre contributiile mamei sale.

Genele sunt intr-adevar importante, dar importanta lor este realizata doar datorita influentei unei cresteri constiente efectuate de parinti si a bogatiei de ocazii favorabile furnizate de mediu.

Mame si tati constienti

Obisnuiam sa-mi inchei conferintele cu avertismentul ca suntem personal responsabili pentru tot ce ni se intampla in viata. O astfel de incheiere nu m-a facut popular in randul audientei. O astfel de responsabilitate insemna prea mult pentru majoritatea oamenilor.

Dupa o conferinta, o femeie mai in varsta din public a fost asa de deranjata de incheierea mea incat a venit cu sotul ei in spatele scenei si, cu lacrimi in ochi, mi-a contestat concluzia. Ea nu si-a dorit nici o parte din tragediile pe care le traise. Acea femeie m-a convins ca trebuie sa-mi modific finalul conferintei. Am realizat ca nu vroiam sa contribui la a face pe nimeni sa se simta vinovat.

Ca societate, suntem mult prea capabili sa scoatem pe altcineva tap ispasitor pentru problemele noastre. Pe masura ce ne intelegem mai bine viata, devenim mai bine echipati pentru a ne asuma responsabilitatea vietii noastre. Dupa o oarecare deliberare, femeia din public a acceptat bucuroasa urmatoarea solutie: esti personal responsabil pentru orice lucru din viata ta, dupa ce ai devenit constient ca esti personal responsabil pentru orice lucru din viata ta.

Un om nu poate fi "vinovat" ca este prost ca parinte decat daca este deja constient de informatiile descrise mai sus si le desconsidera. Odata ce devii constient de aceste informatii, poti incepe sa le aplici pentru a-ti reprograma comportamentul.

Si daca tot suntem la subiectul miturilor despre actul de a fi parinte, este absolut fals ca esti acelasi parinte pentru toti copiii tai. Al doilea tau copil nu este o clona a primului. In lumea ta nu se intampla aceleasi lucruri care s-au intamplat cand s-a nascut primul tau copil.

Credeam odata ca am fost acelasi parinte pentru primul meu copil ca si pentru cel de-al doilea, care este foarte diferit de primul. Dar cand mi-am analizat felul in care m-am purtat, am descoperit ca lucrurile nu au stat asa. La nasterea primului copil, eram in facultate, care a reprezentat pentru mine o perioada dificila, plina de munca si de nesiguranta.

Cand s-a nascut cea de-a doua fiica a mea, eram un cercetator plin de incredere, gata sa-mi incep cariera academica. Am avut mai mult timp si mai multa energie psihica pentru a fi un parinte mai bun pentru amandoi copiii ? prima mea fiica era atunci un tanc ce abia invata sa mearga.

Alt mit despre care as dori sa vorbesc este acela ca bebelusii au nevoie de foarte multa stimulare sub forma diferitelor materiale si dispozitive de invatare vandute parintilor pentru a mari inteligenta copiilor. Cartea scrisa de Michael Mendizza si Joseph Chilton Pearce, Magical Parent, Magical Child, arata clar ca joaca, nu programarea, este cheia pentru optimizarea invatarii si performatelor bebelusilor si copiilor.

Copiii au nevoie de parinti care sa le alimenteze intr-un mod jucaus curiozitatea, creativitatea si capacitatea de a fi uimit. Este evident ca ceea ce le trebuie fiintelor umane este hrana sub forma de iubire si abilitatea de a-i observa pe cei mai in varsta traindu-si viata de zi cu zi. Cand bebelusii de la orfelinate, de exemplu, sunt tinuti in patuturi si li se da doar de mancare, fara schimburi de zambete si imbratisari, le apar probleme de dezvoltare de lunga durata.

Un studiu efectuat asupra orfanilor din Romania, efectuat de Mary Carlson, neurobiolog la Harvard Medical School, a concluzionat ca lipsa de contact si atentie din orfelinate si spitalele pentru copii stopeaza dezvoltarea copiilor si le afecteaza negativ comportamentul. Carlson, care a studiat 60 de copii romani cu varste cuprinse intre cateva luni si trei ani, le-a masurat nivelul de cortizon analizand mostre de saliva. Cu cat era mai stresat un copil, stres determinat de nivelul mai mare decat cel normal al cortizonului din sange, cu atat mai proaste erau consecintele.

Carlson si alti cercetatori au facut cercetari si pe maimute si sobolani, demonstrand existenta unor relatii cruciale intre atingere, secretia de cortizon (hormon al stresului) si dezvoltarea sociala. Studiile lui James W. Prescott, fost director la National Institutes of Health?s Human Health and Child Development, au aratat ca maimutele nou-nascute lipsite de contact fizic cu mamele lor sau de contact social cu alte maimute au dezvoltat profiluri anormale de stres si au devenit sociopati violenti.

Dupa aceste studii, Prescott a efectuat o evaluare a culturilor umane bazata pe modul in care isi cresc copiii. El a descoperit ca daca membrii unei societati isi luau copiii in brate, ii iubeau si nu reprimau sexualitatea, acea cultura era una pasnica, stabila.

Astfel de culturi sunt caracterizate de parinti ce mentin un contact fizic pe durate mari de timp cu copiii lor, ducandu-i, de exemplu, la piept sau in spate de-a lungul zile. Prin contrast, societatile care isi priveaza bebelusii, copiii si adolescentii de atingere de durata au inevitabil un caracter violent.

Una dintre diferentele intre aceste doua tipuri de populatii este faptul ca multi dintre copiii care nu au parte de contact fizic sufera de dezordini afective somato-senzoriale. Aceasta boala este caracterizata de incapacitatea de a suprima fiziologic nivelele ridicate de hormoni de stres care sunt premergatoare episoadelor violente.

Toate aceste descoperiri ne fac sa realizam cauza violentei care se raspandeste in Statele Unite. In loc de a fi de acord cu apropierea fizica, practicile uzuale medicale si psihologice o descurajeaza adesea. De la interventia nenaturala a medicilor in procesul natural al nasterii, de exemplu, separand nou-nascutul de parinti pentru perioade extinse in crese indepartate, pana la sfatuirea parintilor sa nu raspunda la tipetele bebelusului din teama de a nu-l rasfata... astfel de practici, bazate pesemne pe "stiinta", contribuie fara indoiala la violenta existenta in civilizatia noastra.

Cercetarile referitoare la atingere ? sau la lipsa acesteia ? sunt descrise detaliat pe site-ul http://www.violence.de

Ce putem spune insa despre copiii romani care provin din medii lipsite de afectiune si devin ceea ce un cercetator a numit "minunatii pline de viata"? De ce prospera unii copii in ciuda antecedentelor pomenite mai sus? Pentru ca au gene "mai bune"? Stiti deja ca nu cred asa ceva. Cel mai probabil este ca parintii lor au asigurat un mediu prenatal si perinatal favorabil, precum si o alimentatie buna in momentele cruciale pentru dezvoltarea copiilor.

Lectia pentru parintii adoptivi este ca nu ar trebui sa pretinda ca vietile copiilor au inceput din momentul in care au ajuns sub ocrotirea lor. Este posibil ca acei copii sa fi fost deja programati de parintii naturali cu credinta ca nu sunt doriti sau ca nu pot fi iubiti. In cazurile mai fericite, este posibil ca ei sa fi primit mesaje pozitive de la ingrijitori, intr-o etapa cruciala pentru dezvoltarea lor.

Daca parintii adoptivi nu vor fi constienti de programarea pre si perinatala, ar putea fi incapabili sa se ocupe intr-un mod realist de problemele post-adoptive. S-ar putea sa nu realizeze ca copiii nu le-au venit sub forma de "pagini nescrise", mai ales ca noii nascuti nu vin pe lume neafectati de cele noua luni petrecute in uterul matern. Este mai bine sa realizeze existenta programarii si sa incerce, daca este necesar, sa o schimbe.

Mesajul este clar pentru parintii adoptivi sau naturali: genele copiilor dumneavoastra le reflecta doar potentialul, nu destinul. Depinde de dumneavoastra sa asigurati un mediu care sa le permita copiilor sa se dezvolte pana la maximul permis de potentialul lor.

Observati ca nu sustin ca parintii trebuie sa citeasca munti de carti despre cum sa fii parinte. Am cunoscut multi oameni care sunt atrasi intelectual de ideile prezentate in aceasta carte. Insa doar interesul intelectual nu este suficient. Si eu am trecut prin asa ceva. Eram constient din punct de vedere intelectual de ideile pe care le-am prezentat in aceasta carte, dar, inainte de a face un efort in directia schimbarii, aceste idei nu au avut nici un efect asupra vietii mele.

Daca veti citi cartea aceasta si veti crede ca e de ajuns pentru ca viata dumneavoastra si a copiilor dumneavoastra sa se schimbe, veti face echivalentul inghitirii ultimei pilule produsa de industria farmaceutica gandind ca va "rezolva" toate problemele. Nimic nu este rezolvat pana nu faceti efortul de a schimba efectiv starea de fapt.

Iata provocarea pe care v-o adresez. Lasati temerile nefondate sa dispara si aveti grija sa nu implantati frici inutile si credinte limitatoare in mintile subconstiente ale copiilor. Si, ceea ce este mai important, nu acceptati mesajul fatalist al determinismului genetic. Va puteti ajuta copiii sa-si realizeze potentialul si va puteti schimba viata personala. Nu trebuie sa "ramaneti credinciosi" genelor dumneavoastra.

Luati in seama lectiile de crestere si protectie pe care le dau celulele si transformati-va viata intr-o crestere de fiecare data cand este posibil. Tineti minte ca, pentru fiintele umane cel mai puternic promotor al dezvoltarii nu este scoala cea mai la moda, jucaria cea mai mare sau slujba cea mai bine platita.

Cu mult inainte de biologia celulara si studiile pe copiii din orfelinate, parinti constienti si profeti ca Rumi au stiut ca pentru bebelusii si adultii umani cel mai bun promotor al dezvoltarii este iubirea:

"O viata fara Iubire este lipsita de valoare
Iubirea este Apa Vietii
Bea-o pana la capat cu inima si cu sufletul"

Nota: Acest articol este extras din capitolul sapte al cartii de mare succes a dr. Bruce Lipton, The Biology of Belief: Unleashing the Power of Consciousness, Matter and Miracles, publicata de Mountain of Love Productions/Elite Books in mai 2005. Cartea este distribuita de Midpoint Trade, http://www.midpointtrade.com.

Despre autor: Dr. Bruce Lipton este o autoritate pe plan international in relatia dintre stiinta si spirit. Specialist in biologie celulara, a predat aceasta materie la University of Wisconsin?s School of Medicine, iar mai tarziu a efectuat studii deschizatoare de drumuri la Stanford University?s School of Medicine. A fost invitat sa vorbeasca la zeci de emisiuni radio si TV, precum si la conferinte nationale. Studiile sale despre membrana celulara au prevestit noua stiinta a epigeneticii si au facut din el o personalitate a Noii Biologii.
Pentru mai multe detalii despre dr. Lipton si cercetarile sale, precum si pentru a-l contacta, vizitati pagina de internet http://www.brucelipton.com

[Articol extras din Nexus Magazine, Anul II, Numarul 6 (aprilie - mai 2006)]



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=236

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM a preluat acest articol de la Nexus Magazine

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Dispozitivul orgonic
Planeta noastră este un sistem complex care dispune de toate mijloacele pentru a-şi avea singur de grijă. Planeta este cea care efectiv susţine viaţa, dar nu numai prin asigurarea condiţiilor fizice şi chimice pe care le cunoaştem (sau le putem intui) cu toţii.
nota 9.93 din 3622 vizite
Pensie de 1500 EUR după numai 1 an de lucru
Aţi observat că politicienii noştri se luptă ca nebunii să intre în administraţia Uniunii Europene? Ştiţi de ce? Pentru că pensionarea la vârsta de 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună, pentru funcţionarii Uniunii Europene a fost aprobată! Cine plăteşte?
nota 9.98 din 1714 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting