Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Obezitatea mondială (3)

Obezitatea mondială (3)

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 02.06.2009
Citit de: 333 ori
Conţine: 1364 cuvinte
7.50
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=247

[continuare din partea a doua]

Fundatia Weston A. Price ajuta oamenii de decenii, furnizand o multime de informatii referitoare la hrana sanatoasa si locurile unde poate fi ea gasita (pentru aceasta vizitati: www.westonaprice.org sau www.realmilk.com).

Un alt site interesant ce ofera informatii asemanatoare este http://www.themeatrix.com; incercati neaparat sa vizionati video-clipul! O minunata carte de bucate, ce contine informatii excelente despre nutritie si alimentatie este Nourishing Traditions de Sally Fallon si dr. Mary Enig. Aceste referinte sunt furnizate spre beneficiul celor care doresc sa abordeze o dieta mult mai sanatoasa.

Tendinta actuala de tratare a obezitatii este de a se plasa intreaga responsabilitate pentru aceasta problema pe umerii celor care sunt cei mai afectati de ea. In anumite privinte aceasta abordare este corecta. Daca oamenii s-ar opri din a cumpara acel tip de mancare care este vandut in supermarket-uri, atunci industria alimentara s-ar opri din a le mai produce si prin urmare supermarket-urile nu ar mai vinde asa ceva.

Daca producatorii de alimente au sau nu vreo obligatie fata de consumatori, acest lucru este dincolo de scopul acestui articol. De asemenea, daca reclamele din mass-media au vreun efect asupra consumatorismului in masa, si prin urmare asupra obezitatii, asa cum multi au sugerat, si acest lucru iese in afara intentiilor acestui articol.

Chiar daca suntem cu totii expusi la procese de socializare care ne-au condus la o viata caracterizata de consumism in masa, fiecare dintre noi are capacitatea de a schimba oricare dintre aceste comportamente, in orice moment. Poate ca primul pas consta in a deveni constienti de ceea ce se petrece.

Aspectele psiho-spirituale ale obezitatii

Una dintre cele mai importante componente psihologice ale obezitatii este dependenta. Oamenii mananca din multe motive: pentru distractie, pentru a se consola, ca un substitut pentru sex, sau orice altceva. Cand asemenea comportamente sunt abordate in mod excesiv, ele cultiva automultumirea, acest lucru avand drept rezultat incapacitatea de a isi asuma riscuri si de a incerca ceva diferit.

Exista un gol spiritual care este asociat cu obezitatea, situatie in care oamenii incearca sa isi creeze o stare de implinire interioara in diferite moduri cu ajutorul mancarii. Se pare ca fiecare dintre noi trebuie sa faca fata la o multime de stresuri si conflicte interne, care necesita realizarea unei introspectii pentru a se ajunge la o rezolvare.

Dar atat timp cat ne auto-tratam si ne anesteziem cu ajutorul unei diete sarace, va fi dificil sa avem acces la aceste probleme profunde. Natura dependentei este sa ne tina intr-o stare in care in mod constant trebuie sa facem fata suferintei cauzate de ceva profund si necunoscut din noi. Pana nu incepem sa renuntam putin la dependenta, nu vom reusi niciodata sa vedem ce cauzeaza de fapt suferinta si starea de gol interior.

Dependenta de mancare poate deveni aproape secundara in raport cu complacerea in sentimente si ganduri auto-distructive. Cand suntem plini de sentimente negative cum ar fi lipsa de respect fata de sine, sentimentul de neajutorare si lipsa de speranta, toate acestea nu contribuie deloc la un rezultat mai bun.

In cazul anumitor indivizi, a trai intr-o stare de depresie contribuie la obezitate prin intermediul dependentei fata de anumite mancaruri care le mai aduc alinare. Aceasta observatie este bazata pe idea ca oamenii nefericiti mananca mai mult pentru a se simti mai bine. O alta posibilitate este ca starea de depresie in sine sa contribuie direct la obezitate prin scaderea eficientei functiilor fiziologice ale organismului.

Mentinerea in stari emotionale neplacute creaza stagnare si blocaje in organe, impiedicand buna lor functionare. Pentru a depasi dependenta trebuie sa traim ca niste oameni intregi. Toate diferitele aspecte ale vietii trebuie sa fie angrenate si gustate. Trebuie sa fim prezenti, cel putin intr-o anumita masura, in toate procesele noastre - psihice, emotionale, mentale si spirituale. In momentul in care neglijam oricare dintre aceste parti ale noastre, degenerarea este inevitabila.

In societatea moderna, avem tendinta de a lua in considerare doar aspectele fizice ale corpului noastru. Orice altceva ce tine de minte sau de emotii este exilat in domeniul creierului si al sistemului nervos. Cu toate acestea, in interiorul fiecarui organ exista o conexiune intre aceste nivele diferite. Multe sisteme traditionale de medicina recunosc inteligenta care este prezenta in tesuturile din fiecare parte a corpului.

In interiorul fiecarui organ exista tipare emotionale si de gandire. Aceste energii constituie o parte inseparabila a organului, exact la fel ca si substanta fizica. Iar aceasta componenta energetica poate deveni la fel de bolnava si de disfunctionala.

Deciziile noastre dietetice au efect nu doar asupra tesuturilor fizice ci si asupra sanatatii noastre mentale si emotionale. In momentul in care facem legatura dintre dereglarile psiho-spirituale cum ar fi depresia si obezitatea, facem uneori presupunerea ca problema consta doar in conduita noastra alimentara. Insa medicina orientala leaga emotiile direct de functionarea corecta a organelor.

Conform acestui mod de gandire, cresterea in greutate poate fi de fapt rezultatul direct al unor sentimente de depresie, indiferent de orice schimbare aparuta in dieta. Experimentarea in mod continuu a anumitor emotii si ganduri poate avea ca efect scaderea eficientei functionale a organelor interne. Nu doar sentimentele pot fi depresive, ci oricare parte a corpului

Boala este inevitabila atunci cand organele nu functioneaza corect datorita efectelor negative ale unei diete incorecte combinate cu efectul de incetinire al emotiilor depresive. Cand exista traume emotionale, emotii reprimate si excese emotionale, toate acestea pot avea consecinte negative si asupra organelor interne. Tesuturile fizice si sfera emotionala si mentala a constiintei se afla intr-o legatura mult mai stransa decat se credea.

Un mare accent este pus pe necesitatea unei activitati fizice. Desi este adevarat ca oamenii au nevoie de miscare si exercitii fizice pentru a fi sanatosi, activitatea fizica nu este suficienta. Este necesar sa existe miscare si pe plan mental si emotional. Oameni au nevoie sa gandeasca si sa simta, pentru a putea fi fiinte umane intregi.

Modul nostru modern de viata nu doar ca distruge capacitatea nostra de a efectua exercitii fizice, dar de asemenea si abilitatiile noastre de a simti si de a gandi. Programul nostru zilnic ne lasa putin timp pentru a gandi pentru noi insine. Se pare ca in loc sa ne oferim spatiul de care avem nevoie pentru a ne putea simti si elibera emotiile, cadem cu usurinta prada lor si ne incurcam in ele, avand la indemana solutii care ne permit doar sa invatam sa traim cu aceste disfunctii si nu sa le rezolvam.

Vindecarea obezitatii

Asa cum am vazut in acest articol, obezitatea este o conditie cauzata de factori multipli. Am schitat o imagine care difera considerabil de miturile comun acceptate si conceptiile gresite referitoare la obezitate. In sumar:

1. Obezitatea este o conditie ce implica subnutritia si deficiente nutritive majore.
2. Obezitatea apare ca urmare a unor disfunctii a sistemului digestiv datorate unui regim alimentar saracacios, urmat o lunga perioada de timp.
3. Obezitatea este sustinuta de un sistem endocrin dezechilibrat ca urmare a consumului de uleiuri vegetale prelucrate, zahar, hormoni artificiali si toxine provenite din mediul inconjurator.
4. Obezitatea isi are radacinile in dependente, stari de depresie si inertie mentala si emotionala.

Obezitatea este asociata cu evitarea alimentelor care ar fi de fapt benefice, cum ar fi grasimile provenite de la animale sanatoase si proteinele. Solutia prescrisa in mod comun, de "a manca mai putin si a face mai multe exercitii fizice" in general esueaza deoarece nu se adreseaza nici uneia dintre cauzele fundamentale enumerate mai sus.

Daca dorim sa depasim obezitatea, fiecare persoana trebuie sa apeleze la puterea de decizie pe care o are la dispozitie si sa se decida din nou asupra modului in care doreste sa traiasca. Fiecare dintre noi avem de mai multe ori pe zi posibilitatea de a alege o viata plina de sanatate sau o viata plina de boli. A ne asuma aceasta putere de decizie si a o utiliza pe deplin este lucrul de care avem nevoie cu disperare.

David Zeoli este doctor in naturopatie si acupunctura, cu sediul in Santa Fe, New Mexico, SUA. El si-a sustinut doctoratul in naturopatie si masteratul in medicina orientala la Colegiul National de Medicina Naturopata ( National College of Naturopathic Medicine) din Portland, Oregon. Dupa obtinerea autorizatiilor necesare, a lucrat in mai multe clinici din SUA. Articolul sau "Bolile dentare, o plaga a societatii moderne" a fost publicat in NEXUS, anul II, nr. 6.

[Articol extras din Nexus Magazine, Anul II, Numarul 8 (august - septembrie 2006)]



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=247

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM a preluat acest articol de la Nexus Magazine

Recomandări:

Pensie de 1500 EUR după numai 1 an de lucru
Aţi observat că politicienii noştri se luptă ca nebunii să intre în administraţia Uniunii Europene? Ştiţi de ce? Pentru că pensionarea la vârsta de 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună, pentru funcţionarii Uniunii Europene a fost aprobată! Cine plăteşte?
nota 9.98 din 1714 vizite
Peste 2000 vizite
Toamna schimbărilor prefaţată de negocieri toride
Războiul şi zvonuri de război continuă să fie promovate de statele teroriste ca SUA, Israel, şi aliatul lor secret Iran, pe măsură ce cabala criminală disperată ce şi-a însuşit puterea în Occident continuă să spere că ei pot astfel declanşa al treilea război mondial, şi astfel să evite falimentul financiar.
nota 9.37 din 2563 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting