Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Radicalizarea lumii

Radicalizarea lumii

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 02.06.2009
Citit de: 1336 ori
Conţine: 1809 cuvinte
9.69
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=250

Ascensiunea mişcărilor radicale în lume

Dorinţele oamenilor din multe ţări, exprimate la urna de vot sau în sondaje publice, vin să arate faptul că partidele politice, mişcările sau liderii radicali sunt din ce în ce mai apreciaţi. Ce anume semnifică acest lucru?

Pentru cei neavizati, câştigul în alegeri a unor organizaţii extremiste gen Hamas, considerată drept teroristă de către SUA, sau a unui lider ultraconservator ca Mahmud Ahmadinejad în Iran, poate părea surprinzătoare. Într-adevăr, ce om normal, cu capul pe umeri, şi-ar dori să fie condus de o organizaţie care cel mai bine ştie să trimită bombe umane împotriva civililor, sau de un lider care e gata să atragă ţara într-un război nuclear?

Cu toate acestea vedem că nu doar în Palestina sau în Iran, ci peste tot în lume, în Turcia, Irak, Egipt, chiar şi în state europene (de exemplu mişcări neo-naziste în Germania, partide radicale în Austria şi Franta, etc), extremismul capătă din ce în ce mai multă amploare. Motivele pentru aceasta sunt destul de complexe şi ne vom propune acum să detaliem doar câteva dintre ele.

În primul rând trebuie remarcat faptul că nici un om care trăieşte o viaţă împlinită şi fericită, şi în care drepturile îi sunt respectate, nu va fi înclinat către extremism. Dacă însă cei care îl conduc dau dovadă de părtinire, corupţie, minciună, susţinerea unor interese străine sau vor încerca să-i restrângă drepturile fundamentale, atunci în mod normal va apela la metode din ce în ce mai dure de reacţie.

Din păcate, în epoca noastră asemenea imixtiuni ale statului (şi în unele cazuri ale unor organizaţii suprastatale) sunt foarte răspândite în viaţa omului. Vom trata câteva categorii mai răspândite de intervenţii care la ora actuală nu sunt pedepsite aproape de nici un guvern (de fapt de cele mai multe ori se petrec cu concursul acestor guverne), dar care duc la amplificarea extremismului şi la radicalizarea populaţiei faţă de proprii lideri, percepuţi ca fiind aserviţi unor interese străine de populaţie.

Amplificarea sentimentelor anti-americane - este o tendinţă pe care oricine o poate remarca peste tot în lume, nu doar în statele islamice, dar chiar şi în Europa. De unde derivă aceasta:

  • Arogarea de către SUA a rolului de "jandarm mondial", rol pe care însă nu şi-l îndeplineste conform directivelor ONU sau a altor cauze umanitare, ci în special pentru îndeplinirea obiectivelor economice şi politice proprii.
  • Denaturarea în scopuri economice şi politice a "luptei anti-terorism", cum este exemplul războiului din Irak pornit din nişte motive inexistente, dar având ca suport real controlul asupra petrolului irakian.
  • Standardele duble şi politica cu două feţe pe care o joacă SUA în lume, deşi se pretinde imparţială şi corectă. De exemplu SUA este foarte vehementă împotriva cercetărilor nucleare ale Iranului, Coreei de Nord şi a altor state de pe "axa răului", dar în schimb închide ochii cand Coreea de Sud, Pakistanul, India sau Israelul se înarmează cu arma nucleară. Deşi Israelul nici acum nu recunoaşte că deţine arme nucleare, estimările internaţionale arată că acesta ar dispune de aproximativ 200 de focoase atomice, inclusiv termonucleare. Cu toate acestea niciodată SUA nu a cerut la modul serios vreo inspecţie internaţională în Israel pe această temă şi nu a ameninţat cu sancţiuni. La fel India, deşi nu a semnat tratatul de neproliferare nucleară şi nu va da acces inspectorilor AIEA decât la unele din reactoarele sale, a putut semna un acord cu SUA, prin care să primească tehnologie şi combustibil nuclear.
  • Pretenţiile SUA ca cetăţenii săi să fie trataţi după alte standarde, chiar dacă sunt în altă ţară şi comit delicte de drept comun. În acest sens cazul Teo Peter nu este unul singular ci este reeditarea mai multor situaţii similare pentrecute în lume, în care soldaţi sau alţi cetăţeni americani după ce au săvârşit delicte pe teritorului a diverse ţări au fost scoşi din acea ţară, tocmai pentru a se sustrage pedepsirii lor legale. Dacă ar fi primit în America pedeapsa meritată ar fi fost bine, dar în majoritatea cazurilor aceasta nu s-a întâmplat.
  • Nerespectarea de către SUA a convenţiilor internaţionale privind drepturile omului, statutul prizonierilor şi a deţinuţilor. Faptul că America deţine ilegal prizonieri, îi torturează şi în general nu respectă nici un fel de regulă privind tratamentul lor, nu face decât să o scadă foarte mult în lume din rolul ei de "promotor al democraţiei".
  • Recurgerea la arme de distrugere în masă sau cu efecte colaterale puternice în teatrele de operaţiuni. În Vietnam, SUA au folosit pe scară largă un compus chimic toxic numit "Agentul Orange", care a generat multe efecte puternice la cei care au intrat în contact cu el, iar mai nou SUA foloseşte în practic toate războaiele pe care le poartă proiectile cu Uraniu Sărăcit, care totuşi e radioactiv şi care provoacă boli de radiaţii. Rămăşiţele acestor proiectile rămân mult timp în solul în care au explodat şi reprezintă o sursă de radiaţie pentru toată populaţia, mai ales că în ultima vreme centrul de greutate al războaielor a început să se mute în cadrul aşezărilor urbane. În acest sens merită menţionat şi "Sindromul războiului din Golf", o boală ciudata şi complexă pe care au început să o manifeste inclusiv soldaţii americani care au luptat în Golf.
  • Nerespectarea voinţei populare în ţările în care această voinţă este contrară intereselor SUA. În acest sens sunt cunoscute multe tentative de lovituri de stat, "revoluţii portocalii", asasinate, sponsorizări, şi chiar intervenţii militare directe pe care SUA le-a manifestat de-a lungul timpului pentru a impune în diverse ţări candidaţii pro-Americani, în ciuda voinţei populare.
  • Neratificarea tratatelor internaţionale de mediu şi în special a Tratatului de la Kyoto privind reducerea încălzirii globale, deşi America are cel mai mare rol mondial în această încălzire.

Amplificarea sentimentelor anti-israeliene - la concurenţă cu sentimentele anti-americane, cele anti-israeliene sunt printre cele mai cunoscute în lume, în imensa majoritate a ţărilor. Câteva motive:

  • Nerespectarea de către Israel a tratatelor internaţionale şi a rezoluţiilor ONU privind Teritoriile Ocupate din Palestina.
  • Nerespectarea drepturilor omului prin uciderea în Teritoriile Ocupate aproape zilnic a femei, copii şi civili nevinovaţi şi care nu ameninţau în nici un fel statul evreu.
  • Acţiunile militare "pre-emptive", desfăşurate prin atacuri aeriene şi de la sol asupra statelor vecine, fără nici un fel de acorduri sau sesizări internaţionale în acest sens.
  • Puternicul lobby pe care organizaţiile evreieşti îl poartă pentru Holocaust. Prin acest lobby, care în multe cazuri este sprijinit de organizaţii internaţionale foarte puternice sau influente, s-a ajuns în situaţia să existe legi prin care Holocaustul să nu mai poata fi cercetat în mod liber, ca orice fenomen istoric, pentru că dacă un cercetător s-ar pronunţa în favoarea diminuării amplitudinii oficial recunoscute, riscă să fie numit "negaţionist" şi chiar să fie cercetat penal pentru aceasta.
  • Acţiuni militare şi de spionaj purtate de Israel pe teritoriile altor state, comandate chiar de şefii politici ai Israelului, fără nici un fel de respect pentru legile locale. În acest caz a se vedea de exemplu acţiunea Munchen a Mossadului, în care diverse persoane (considerate de Israel ca fiind terorişti) au fost eliminate pe teritoriul altor state, fără nici un fel de judecată, cerere de extrădare, etc.

Amplificarea sentimentelor anti-globalizare - remarcăm la ora actuală că practic aproape toate întâlnirile internaţionale ale grupurilor statelor puternic industrializate manifestă o din ce în ce mai mare opoziţie din partea opiniei publice. Manifestaţii de sute de mii de persoane care au loc în ţările vestice la intalnirile G 8 sau la alte asemenea evenimente nu mai sunt o raritate. Câteva motive:

  • Tendinţa din ce în ce mai mare de control a populaţiei, în special prin microcipuri şi alte forme de înregistrare prin care se înregistrează de la oameni din ce în ce mai multe date ca starea de sănătate, situaţia conturilor, preferinţele alimentare, cumpărăturile, locaţia, etc.
  • Tendinţa ca hotărârile acestor organizaţii internaţionale să fie puternic influenţate de mari interese economice corporatiste, care îşi promovează produsele proprii. De exemplu promovarea alimentelor modificate genetic, a aditivilor alimentari, diverse medicamente de sinteză (în multe cazuri cu efecte secundare negative foarte puternice care le depăşesc pe cele pozitive).
  • Tendinţa de control asupra mass-media şi asupra agenţiilor de ştiri, folosite ca un mijloc de propagandă şi manipulare.
  • Sprijinirea din umbră sau direct a unor categorii cu deficienţe de sănătate, cum sunt homosexualii. În acest sens se constată de exemplu că filmele cu homosexuali încep să capete din ce în ce mai multe premii internaţionale şi în general aceştia să primească din ce în ce mai multe sponsorizări şi favoruri.
  • Favorizarea corupţiei la nivel înalt, deoarece grupurile de putere comandă din umbră politicienilor aleşi cu ajutorul lor diverse decizii politice. Acest control nu se manifestă doar în sfera politică ci şi în cea judecătorească, apărând multe procesee în care unii sunt avantajaţi de statutul lor iar asupra altora se primeşte comanda de a fi distruşi, la îndeplinirea acestei comenzi contribuind semnificativ şi mass-media aservită sau manipulată de aceste grupuri de interese.
  • Creşterea numărului mecanismelor prin care conducătorii să poată eluda statutul democratic. De exemplu se doreşte capacitatea ca oricine să fie ascultat sau chiar percheziţionat şi arestat pe termen lung fără mandat judecătoresc (invocând ameninţarea teroristă, o găselniţă abil creată prin care se manipulează legile), creşterea puterilor serviciilor secrete, concentrarea puterii la doar câteva persoane din stat care vor putea lua decizii fundamentale pentru toţi locuitorii acelui stat.

Toate cele menţionate mai sus sunt aspecte care au în comun următorul lucru: se petrec cu sprijinul tacit sau chiar pe faţă a guvernelor naţionale şi internationale (cum ar fi Consiliul Europei sau ONU). Deşi la nivel declarativ aproape toţi politicienii se declară împotriva acestor aspecte, nimeni nu face nimic concret în vederea eliminării lor.

Din acest motiv cetăţenii de rând din statele lumii, care au început să vadă din ce în ce mai clar aceste aspecte, şi în special au început să simtă spectrul unei superputeri care le diminuează din ce în ce mai mult drepturile şi libertăţile, se orientează către cei care le promit că îi vor apăra de aceste pericole, chiar dacă aceştia sunt lideri politici sau partide radicale. Acestea din urmă sunt percepute ca fiind singurele care pot să garanteze drepturile lor, chiar dacă în mod paradoxal această garantare vine de la persoane care spun că "vor tăia şi vor spânzura".

Din cele de mai sus se constată clar că ascensiunea mişcărilor radicale în lume are în special cauze ce ţin de politica mondială şi de atitudinea guvernărilor care favorizează imixtiunile diverselor grupuri de interese externe în problemele lor naţionale.

Se pare că deocamdată cei care exercită asemenea influenţe nedorite nu dau nici un semn că ar vrea să respecte mai mult oamenii şi drepturile omului, astfel încât pe viitor este foarte posibil să ne aşteptăm la o creştere din ce în ce mai accentuată a radicalismului în lume. Mai întâi acesta se va manifesta în ţările islamice, fiind favorizat de contextul social şi religios, dar pe urmă va migra în toate ţările, unde partidele şi liderii radicali vor fi din ce în ce mai populari.

[preluare după kambox.net]



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=250

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM apreluat acest articol de la kambox.net

Recomandări:

Peste 4.000 vizite
Profeţie: Vanga despre misiunea planetară a României
Profeţia a fost ?nregistrată pe bandă de magnetofon. Vanga i-a indicat nepoatei sale, Diana, să dezvăluie această profeţie la data de 24 ianuarie 2005 şi mesajul să ajungă ?n Rom?nia.
nota 9.43 din 7373 vizite
Biologia şi istoria - un experiment marginalizat
Dacă titlul acestui articol ar fi fost "Poate fi interpretată (cel puţin parţial) istoria omenirii conform unor legi existente în biologie?", atunci ar declanşa furia (mereu actuală) a celor care neagă evoluţionismul bazat pe ideile lui Charles Darwin.
nota 10.00 din 706 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting