Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Războiul împotriva lui Băsescu (23)

Războiul împotriva lui Băsescu (23)

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 02.06.2009
Citit de: 998 ori
Conţine: 1018 cuvinte
9.28
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=287

[continuare din partea a douăzecişidoua]

Legatura ombilicală de sub Marea Neagră

O alternativă extrem de bine primită de oamenii politici din Turcia şi Bulgaria este, conform mass-media de la Ankara, proiectul Gazprom de extindere a actualei conducte subacvative dintre Federaţia Rusă şi Turcia, "Blue Stream", ce intră pe teritoriul turc prin portul Samsun.

Având un cost de aproximativ 3 miliarde de dolari, inclusiv 1,7 miliarde pentru secţiunea subacvatică, această conductă şi-a dovedit viabilitatea economică şi politică, fiind considerată de prim-ministrul turc Recep Tayip Erdogan ca un important succes al politicii sale externe.

Ofensiva diplomatică rusă este susţinută de ofertele economice ale Gazprom, ce doreşte ca "Blue Stream" să fie extinsă prin Bulgaria, Serbia, Croaţia, Ungaria către piaţa europeană, evitând total teritoriul romanesc.

Pentru promovarea agresivă a acestui proiect, firma rusă a angajat în fiecare din ţările de tranzit şi cele de destinaţie firme de lobby care să asigure un important sprijin politic.

Mizând pe o serie de avantaje sociale şi economice, mai mult sau mai puţin reale, pentru ţara respectivă, Gazprom a reuşit mobilizarea unor importante segmente ale mediilor de afaceri, politice sau societăţii civile din regiune. Luna ianuarie 2007 a fost definitorie pentru obţinerea sprijinului turc pentru propunerea Gazprom, după declaraţiile repetate ale unor oficiali de la Ankara, preluate imediat de presa turcă.

Interesele geostrategice

Interesele economice, politice şi militare la Marea Neagra ale Ucrainei, Federaţiei Ruse şi Turciei coincid în privinţa interzicerii accesului unor alte puteri politice în acest bazin, inclusiv al Uniunii Europene. Recentele vizite reciproce la nivel înalt dintre Ucraina şi Turcia, precum şi intervenţia vehementă a preşedintelui ucrainean, Victor Iuscenko, la summitul Uniunea Europeană - Ucraina din octombrie 2006, au impus luarea în discuţie a altui proiect, susţinut şi de partea rusă, prin care conducta dintre portul Odessa şi localitatea Brody, situată în apropierea graniţei polono-ucrainene, poate fi extinsă prin Slovacia şi Cehia către infrastructura intraeuropeană deja existentă.

Prin posibila ei extindere către portul polonez Gdansk de la Marea Baltică, partea polonă doreşte să reînvie vechile proiecte de transport al resurselor energetice între bazinul Mării Caspice şi Marea Baltică, oferind şansa Poloniei de a-şi consolida poziţia la nivelul politicii comune europene din diferite domenii de interes.

Dorinţa actualei conduceri de la Varşovia de a se impune ca un veritabil lider regional este adesea exprimată în luările de poziţie ale oficialilor polonezi, ce consideră că Polonia ar avea o vocaţie istorică în acest sens.

Poziţia exprimată la cele mai înalte niveluri ale administraţiei ucrainene este favorizată de Polonia, care o vede drept contrapondere la mult trambiţata conductă subacvatică dintre Germania şi Federaţia Rusă, ce evită teritoriul polon sau al ţărilor Baltice.

Importanţa proiectului ruso-german, precum şi susţinerea politică de care se bucură, este cel mai bine oglindită de faptul că director al consorţiului ce realizează proiectul este fostul cancelar german Gerhard Schroeder, care a facilitat adoptarea sa de partea germană în ultimele săptămâni ale mandatului său.

Gazprom - noua Armată Roşie

Arma secretă a politicii externe moscovite, Gazprom (comparat de preşedintele Băsescu cu Armata Roşie) este gigantul rus al gazelor naturale, deţinând 16% din rezervele mondiale de gaze naturale, controlând cu o mână politică 20% din producţia acestuia la nivel global, ceea ce îl impune ca un actor cu o putere remarcabilă în domeniul geoeconomic, capabil să înfrângă state sau alianţe ale unor state.

Gazprom furnizează o treime din cantitatea de gaze naturale pe care Uniunea Europeană o importă.

Principalii clienţi ai Gazprom sunt Germania, Ucraina, Italia, Turcia şi Franţa, ţări cărora compania rusă le poate impune acceptarea unor compromisuri pe spatele altor state, cum este România. Astfel, Germania preia aproximativ 38 de miliarde de metri cubi, cantitatea fiind în permanentă creştere, Franţa preia 12 miliarde de metri cubi, cantitatea fiind de asemenea într-o creştere accelerată, iar pe lista statelor care depind de livrările de gaz rusesc prin conductele care tranzitează Ucraina sau Belarus se regăsesc aproape toate statele din Europa Centrală şi Balcani, marea majoritate membre deja ale Uniunii Europene şi oricum membre ale Alianţei Nord Atlantice.

Pentru evitarea unor complicaţii politice interne şi externe, guvernele ţărilor vizate refuză să facă public proporţiile înfricoşătoare ale dependenţei de gazul rusesc, existând o adevărată psihoză a estimărilor, încurajată de partea rusă.

În aceste condiţii, şi România este dependentă de gazul rusesc într-o proporţie ce nu este clară, dar care determină un efort diplomatic susţinut din partea ministerului român de resort şi a administraţiei prezidenţiale de la Bucureşti.

Conform unor estimări, România produce 14 miliarde de metri cubi pe an, cu zăcăminte estimate la 510 miliarde de metri cubi, şi numai 40% din cantitatea de gaze naturale pe care o consumăm este importată din Rusia prin Ucraina.

De ce vrea Moscova debarcarea lui Băsescu

Poziţia României de contestatar public la nivel european şi regional al superiorităţii energetice ruseşti a provocat o ripostă dură a Gazpromului, ce doreşte împiedicarea cu orice preţ a proiectului Nabucco. Pentru a "tăia pofta" eventualilor investitori, partea rusă nu doreşte ca Marea Caspică să fie folosită pentru tranzitarea unor conducte dintre ţările central-asiatice spre conducte concurente cu ale lor.

În acest scop Moscova tărăgănează rezolvarea problemei jurisdicţiei asupra Mării Caspice, pe care o împarte cu Kazahstan, Azerbaidjan, Republica Islamică Iran şi Turkmenistan. Planurile de investiţii ruseşti în infrastructura din Balcani sunt în mod clar direcţionate către Serbia, unde partea rusă şantajează autorităţile de la Belgrad cu posibilitatea recunoaşterii independenţei provinciei Kosovo.

"Conflictele îngheţate" din Moldova, unde subzistă focarul separatist transnistrean, şi din Georgia, sunt întretinute la foc mic de Moscova tocmai pentru a le folosi ca instrument de şantaj regional dar şi la un nivel mai larg - geopolitic.

Primul şef de stat din zona Mării Negre care a atras atenţia acestui tip de şantaj a fost actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, iar răspunsul prompt al Kremlinului se observă cu uşurinţă în spaţiul politic al României.

"Alianţa ticaloşiţilor" nu s-a creat din neant. Moscova ştie de ce...

"Poporul" invocat de Băsescu, va fi probabil ultima şansă a României - poporul la care se referă indirect şi Eminescu atunci când blama "pătura superpusă" care a înnăbuşit Statul. Rămâne de văzut în ce măsură inteligenţa colectivă românească va găsi resurse pentru o descărcare energetică majora, prin vot, care va trece România peste pragul integrării reale în Europa, scuturându-ne de reţelele concrescute în trupul aparatului Statului.

[Articol preluat de la http://armaghedon-oligarhie.8m.net]



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=287

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM a preluat acest articol de la armaghedon-oligarhie.8m.net

Recomandări:

Peste 4.000 vizite
Profeţie: Vanga despre misiunea planetară a României
Profeţia a fost ?nregistrată pe bandă de magnetofon. Vanga i-a indicat nepoatei sale, Diana, să dezvăluie această profeţie la data de 24 ianuarie 2005 şi mesajul să ajungă ?n Rom?nia.
nota 9.43 din 7373 vizite
Peste 2000 vizite
Localizarea telefonului mobil
Surse neoficiale afirmă că eroarea de localizare în reţelele de telefonie mobilă actuale este de maxim 1 m. Dacă însă vă aflaţi întrun spaţiu deschis (parc, stradă, etc.), atunci localizarea dvs. se face foarte exact.
nota 9.66 din 2865 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting