Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Protejează-ţi identitatea pe internet

Protejează-ţi identitatea pe internet

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 30.10.2009
Citit de: 8957 ori
Conţine: 1197 cuvinte
9.64
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1051
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
768
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2914
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1304
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
861
Originea democratiei: o poveste cu tilc
481
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1814
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6178
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3076
Se intampla ceva extraordinar in lume
1185
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1088
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
863
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4746
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1276
Stalin a inviat din morti
1375
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2257
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1526
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1979
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=341

Internetul este o sursă uriaşă de informaţii, şi probabil ăsta e motivul pentru care îl face atât de popular. E o metodă rapidă pentru a transmite şi a găsi informaţia dorită. Datorită internetului aproape că nu mai există graniţe.

Desigur, această uşurinţă cu care se poate găsi informaţia dorită a dus la răspândirea foarte mare a internetului, iar în ultimul timp aceasta a avut loc aproape exponenţial, dacă ne referim la viteza de transmitere a informaţiilor.

Problema

Cu siguranţă aţi auzit deja că există şi pericole pe internet. În acest articol vom expune doar pericolele care atentează, de cele mai multe ori fără să ştim, la intimitatea noastră, la libertatea noastră de informare. Este vorba despre faptul că, aşa cum a fost proiectat încă de la început, internetul permite foarte uşor să se ştie exact ceea ce căutăm, accesăm, citim, sau facem.

Cel mai logic este că furnizorul de servicii internet pe care-l folosim ştie absolut tot ceea ce facem pe internet (că doar el este cel care ne dă acces la această uriaşă sursă de informare). În ultima vreme aţi auzit desigur despre Legea Stocării Datelor Informatice care a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională a României (la fel s-a întâmplat şi în Germania). Cu toate acestea, furnizorii de internet (fie că este vorba de internet mobil - Orange, Vodafone, etc, sau de cel de la Romtelecom) au stocat până acum toată activitatea dvs., toate conexiunile, toate adresele site-urilor accesate de dvs.

Probabil că nu vă convine ca altcineva să vă studieze comportamentul şi preferinţele (în materie de informaţii) de pe internet. Este normal. Constituţia ne garantează dreptul la o viaţă privată. Dar cum ne garantează? Doar pe hârtie. Pentru că internetul este proiectat de aşa natură încât urmărirea activităţii dvs. să poata fi realizată extrem de simplu, aproape de oricine. Şi atunci, cum ne poate garanta Constituţia dreptul la viaţă privată, pe internet?

Răspunsul

Răspunsul este că nu poate. Singurul care poate să o facă sunteţi doar dvs., prin măsuri suplimentare.

Haideţi să vedem acum ce se întâmplă când accesaţi un site cu browserul preferat (Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome, etc.). În schema de mai jos se arată cum dvs. sunteţi conectat în mod clasic la internet, prin intermediul furnizorului la care sunteţi abonat:



Iată ce se întâmplă când scrieţi în browser adresa site-ului dorit şi apăsaţi ENTER: cererea dvs. ce conţine adresa site-ului este transmisă ne-criptat către furnizorul de internet la care sunteţi abonat. Acesta poate (şi de obicei chiar o face) să înregistreze întrun registru de evidenţă electronic faptul că dvs. aţi cerut să vedeţi informaţia prezentă la acea adresă de web. Reţineţi: nu aveţi cum să vă asiguraţi că furnizorul NU înregistrează activitatea dvs. În plus, chiar site-ul vizitat poate să stocheze identitatea dvs.

În concluzie, acest mod de a naviga pe internet este cel mai lipsit de protecţie, referindu-ne la viaţa privată.

Să vedem acum ce alte moduri de navigare puteţi folosi pentru a vă proteja. Există în principal două categorii, dar ambele funcţioneaza pe principiul "pune pe altul să îţi aducă informaţia". În acest fel, dvs. nu mai apăreţi în registrele de evidenţă, ci acel "altineva". Acesta este un "proxy".

Prima metodă

Cea mai simplă metodă de a vă proteja este să accesaţi adresa site-ului dorit prin intermediul unui proxy web, care este de fapt un site ce vă preia cererea, se duce la adresa cerută de dvs., ia informaţia de acolo, şi o trimite înapoi către dvs. În acest fel, furnizorul de internet vede (şi înregistrează) că dvs. aţi dorit să vizitaţi site-ul acestui proxy, nicidecum site-ul adevărat. Asta înseamnă navigare privată sau anonimă ("private browsing", sau "anonymous surfing").

Pentru a găsi un astfel de proxy, căutaţi cu Google sau orice alt motor de căutare expresia "free web proxy". Apoi alegeţi unul după preferinţă, sau după viteza cu care vă răspunde. De menţionat că cele care se află mai departe (geografic) răspund probabil mai lent.

Iată un exemplu: proxy.org este un astfel de web proxy foarte simplu de folosit. Ca în imaginea de mai jos, scrieţi adresa dorită (în exemplu este www.google.ro) şi apăsaţi butonul GO. Astfel proxy.org vă aduce pagina de la www.google.ro în loc să o accesaţi direct şi neprotejat, iar în registrele de acces aflate la furnizorul de internet şi la site-ul google.ro nu veţi apărea dvs., ci acest proxy.org!



Găsiţi liste deja alcătuite cu astfel de web-proxy gratuite pe centurian.org, www.publicproxyservers.com şi http://hide-ip-proxy.info

De menţionat că acestă soluţie simplă nu funcţionează 100% totdeauna, datorită complexităţii tipurilor de transfer a informaţiei, existente pe internet.

A doua metodă

Pentru a vă asigura că puteţi accesa orice tip de informatie (text, imagine, sunet, film) va trebui să folosiţi un sistem mai complex ce presupune să instalaţi la dvs. pe calculator un mic program care stă între dvs. şi furnizorul de internet:



Acest mic program (numit proxy local) stă între browser-ul dvs. şi furnizorul de internet, şi nu face decât să preia adresa site-ului pe care dvs. ati cerut-o, o transformă în aşa fel încât ea nu mai este vizibilă direct de către furnizorul de internet (fiind acum întro formă neinteligibilă), şi o trimite furnizorului de internet pentru a fi transmisă de către acesta spre serverul proxy.

Acest server proxy (care lucrează împreună cu proxy-ul local instalat la dvs. pe calculator) va re-compune informaţia şi va accesa astfel pagina site-ului cerut de dvs. Deşi această explicaţie pare complicată, în practică lucrurile stau mult mai simplu din punct de vedere al utilizatorului.

De reţinut că aproape totdeauna există mai mult de un singur server proxy cu care se poate lucra, la alegere. Uneori această alegere o puteţi face chiar dvs. (manual), alteori ea este făcută automat pe principiul "care dintre ele răspunde mai rapid".

Vă prezentăm acum unele dintre aceste programe care sunt totodată gratuite (exista şi programe de acest gen care se comercializează).

Not my IP

Îl puteţi descărca de la notmyip.exe şi este foarte uşor de folosit. Pentru a vă conecta în mod protejat trebuie doar să apăsaţi butonul verde "CHANGE IP":



iar pentru a reveni la modul neprotejat apasăţi butonul roşu "Restore IP".

NotMyIp va configura automat toate browser-ele inclusiv Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera pentru ca să vă fie mai usor.

UltraSurf

Un alt program gratuit (u.zip) care are la dispoziţie 3 servere proxy prin care se face comunicaţia este UltraSurf, şi este uşor de folosit, plus că nu trebuie nici aici să configurati nimic. Implicit el funcţionează în tandem cu Internet Explorer, astfel că pentru celelalte browsere va trebui să faceţi singuri configurarea modului în care browserul se conectează la internet.



Acest program vă permite să alegeţi manual unul din cele 3 servere disponibile, după cât de liber este fiecare (ştiut fiind că un server aglomerat răspunde mai greu decât unul mai liber).

GPass

O a treia variantă este folosirea GPass (http://www.gpass1.com) care vă pune la dispoziţie tot 3 servere cu care lucrează (alegeţi serverul cel mai rapid). Folosiţi conform imaginii:



Mai întâi alegeţi serverul, apoi dublu-click pe "Default browser" şi puteţi naviga în siguranţă.

Concluzie

Vă puteţi păstra identitatea pe internet folosind fie un "web-proxy", fie un "proxy local". În ambele cazuri însă viteza de acces va scădea faţă de cazul în care folosiţi internetul neprotejat. Desigur, serviciile oferite comercial asigură o viteză mai mare, dar scopul acestui articol a fost să vă oferim două tipuri de modalităţi complet gratuite prin care să navigaţi anonim, în siguranţă.



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=341

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia Active Information Media

Recomandări:

Supraveghere totală
Cu toate că este un mijloc foarte comod de a comunica, el se poate transforma uluitor de repede într-o modalitate de supraveghere foarte eficientă care să permită celor ce interceptează convorbirile să deţină controlul prin informaţii.
nota 9.91 din 1520 vizite
Isteria încălzirii globale
Incalzirea globala ar trebui privita ca o problema care necesita o rezolvare imediata din partea noastra, sau, aceasta este o stare normala in evolutia Pamantului? Poate ca ar trebui sa reflectam mai mult asupra actiunilor noastre.
nota 9.35 din 1984 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting