Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name

Despre elemente

Publicat de: Sebi colaborator AIM
Publicat la: 09.07.2010
Citit de: 887 ori
Conţine: 1687 cuvinte
9.46
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1051
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
768
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2914
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1305
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
861
Originea democratiei: o poveste cu tilc
481
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1814
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6178
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3077
Se intampla ceva extraordinar in lume
1185
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1088
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
864
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4746
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1276
Stalin a inviat din morti
1375
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2257
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1526
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1980
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=388

De mult uitate, artele străvechi ale divinaţiei, magiei şi astrologiei, sunt privite cu mare circumspecţie de către omul modern care uitând punctul de plecare încearcă să contrazică principiile fundamentale ale Legii Divine prin excluderea din cotidian a componentei spirituale a existenţei.

Elementele primordiale, de fapt principiile primordiale, pietrele de temelie ale creaţiei, au constituit de mii de ani modelul prin care oamenii au încercat să ajungă la cunoaşterea şi înţelegerea creaţiei. Interacţiunea acestora şi relaţiile de interdepen-denţă dintre ele crează premizele descoperirii pas cu pas a conceptualităţii creative.

Sub diferite denumiri, Hermetism, Divinaţie, Tarot, Kabbala, Feng Shui, Daoism, etc, toate au în comun cinci elemente primordiale principii din care lumea a fost creată şi din care s-au născut toate lucrurile. Toate aceste ştiinţe, sau arte sacre, s-au ocupat cu studiul şi înţelegerea modurilor de operare ale naturii, privind, analizând, concluzionând şi transmiţând generaţiilor viitoare învăţătura dobândită de-alungul veacurilor.

Elementele, principiile constituente de bază ale Universului, atât ai celui material, vizibil, cât şi ai celui spiritual, invizibil, au susceptat multe polemici încă de la începuturi. în plan cauzal, mental, astral sau material, amprenta constitutivă a elementelor primordiale a creat mediul propice creaţiei, dezvoltării şi evoluţiei.

Tot cea ce a fost creat, atât microcosmosul cât şi macrocosmosul, sau, lumea mică şi lumea mare, a fost creat prin forţa, şi puterea elementelor, de aceea, trebuie înţelese, atât aceste puteri în sine, cât şi profunda lor importanţă în Creaţie.

Elementele primordiale le întâlnim la tot pasul, fac parte din viaţa noastră de zi cu zi, iar însăşi existenţa universului şi chiar a fiinţei umane sunt strâns legate de existenţa elementelor şi mai ales de manifestarea acestora. învăţând să ascultăm şi să înţelegem natura care ne înconjoară şi ne răsfaţă cu atâtea minuni vom învăţa calea de a înţelege şi descoperii elementele primordiale. învăţăturile hermetice spun că:

"Hermetismul începe prin studiul modurilor de operare ale naturii şi se termină prin înţelegerea Principiului Divin."

În literatura ocultă se vorbeşte foarte putin despre puterea elementelor şi despre legile care le guvernează. întregul univers poate fi asemănat cu un gigantic mecanism, un mecanism în care toate rotiţele componente sunt interdependente. însuşi ideea de Divinitate, socotită ca cea mai înaltă entitate comprehensibilă poate fi divizată în aspecte analoage elementelor deoarece, aşa cum învăţăturile ebraice şi egiptene menţionează, universul a fost creat ca o emanaţie a Unului, totul fiind cuprins în Unul, aşa cum Unul fiind el însuşi regăsit în toate.
Fiecare element are două polarităţi una activă, sau pozitivă (+), iar cealaltă pasivă, sau negativă (-). Polaritatea pozitivă va însemna întotdeauna partea constructivă, creativă, productivă, pe când polaritatea negativă va semnifica toate acele aspecte distructive, de fragmentare, de analiză. întotdeauna vor exista două aspecte diferite cuprinse în fiecare element, aspecte care vor trebui identificate cu mare precizie.

Dintotdeauna, religiile, au denumit partea activă, sau pozitivă cea bună, iar partea pasivă, negativă cea rea. De fapt, încercând să privim lucrurile în profunzime, vom constata că nu au existat, nu există şi nu vor exista lucruri bune sau rele, acestea fiind doar umile conceptii umane, deoarece, în univers nu există nici bine, nici rău, pentru că totul a fost creat după principii eterne, prin care este reflectat Principiul Divin, iar apropierea de Divinitate se poate realiza doar cunoscând aceste legi.

De asemenea, fiecare element deţine, pe lângă cele două polarităţi şi două calităţi specifice una proprie elementului, intrinsecă, de sine stătătoare, cea de-a doua reprezentând puntea de legătură, calitatea de tranziţie, către elementul următor. Calitatea de legătură a unui element va fi regăsită în elementul următor ca şi calitate proprie, intrinsecă a celuilalt.

Astfel:
- focul, are calitatea proprie "cald", iar cea de legătură "uscat";
- pământul, are calitatea proprie "uscat", iar cea de legătură "rece";
- apa, are calitatea proprie "rece", iar cea de legătură "umedă";
- aerul, are calitatea proprie "umed", iar cea de legătură "cald";

În acest context, focul, cald şi uscat va fi legat de pănânt, care este uscat şi rece. Pământul la rândul său, uscat şi rece, va fi legat de apă, care este rece şi umedă. Apa, rece şi umedă va fi legată de aer, care este umed şi cald, iar aerul la rândul său va fi legat de foc, care este cald şi uscat.

O altă clasificare a elementelor a fost realizată în funcţie de hai să spunem "densitate" sau proporţia de condensare, sau greutate. Astfel, s-au definit două elemente grele, pasive: pământul şi apa, şi două elemente uşoare, active, focul şi aerul. Astfel, Platon aşează la extremităţi cel mai activ şi mai uşor element, în opoziţie cu cel mai greu şi mai pasiv, adică focul şi pământul, definind apa şi aerul în funcţie de caracteristicile împrumutate de la elementele de plecare.

Platon clasifică suplimentar cele patru elemente în funcţie de câte trei însuşiri specifice fiecăruia, luând ca extreme focul (elementul activ) şi pământul (elementul pasiv).

Astfel:
- focului îi atribuie însuşirile de: luminozitate (putere de pătrundere, penetrare), rarefiere şi mişcare;
- pământului îi atribuie: obscuritatea, greutatea şi nemişcarea;
- aerul îşi împrumută însuşirile din însuşirile celor două elemente precedente astfel: rarefierea şi mişcarea de la foc şi obscuritatea de la pământ;
- apa împrumută şi ea asemeni aerului însuşirile de la foc şi pământ astfel: întunecime şi greutate de la pământ şi mişcare de la foc.

Plecând de la aceste percepte, se determină că:
- focul faţă de aer va fi de două ori mai rarefiat, de trei ori mai mobil şi de patru ori mai activ;
- aerul faţă de apă va fi de două ori mai activ, de trei ori mai rarefiat şi de patru ori mai mobil;
- apa faţă de pământ va fi de două ori mai activă, de trei ori mai rarefiată şi de patru ori mai mobilă;
astfel încât, focul se va afla în acelaşi raport cu aerul, în care aerul se găseşte cu apa, iar apa se va găsi în acelaşi raport cu pământul.
în vechile scrieri orientale, indiene, elementele sunt găsite sub denumirea de "Tattwas".

Senzaţiile, cum sunt: mirosul, gustul, simţul tactil, văzul şi auzul, sunt corelate cu elementele primordiale reprezentate prin Yantre (reprezentări grafice caracteristice). Mirosul este asociat elementului solid (pământ) reprezentat prin pătrat, gustul este asociat elementului lichid (apă) reprezentat prin semilună, văzul este asociat elementului gazos (foc) reprezentat prin triunghi, simţul tactil este asociat elementului aer reprezentat prin cerc, iar auzul este asociat elementului eteric (akasha) reprezentat prin elipsă.

În literatura europeană, occidentală, elementele sunt luate în considerare doar din punctul de vedere al efectelor lor benefice, completându-se descrierea cu avertizarea faţă de efectele lor negative, aceasta înseamnând că în anumite împrejurări, anumite acţiuni legate de utilizarea acestora trebuiesc evitate. Este un punct de vedere corect şi incontestabil putem spune, dar acest punct de vedere exprimă doar o faţetă minoră a efectelor produse de către aceste elemente.

Cornelius Agrippa, referitor la elementele primordiale, ne spune în Cartea I-a a Magiei Naturale că: "Există patru elemente, acestea reprezentând principiile fundamentale ale tuturor lucrurilor ce au un scop, respectiv, focul, pământul, apa şi aerul, şi care intră în alcătuirea tuturor lucrurilor ce pot fi văzute aici jos, dar nu ca şi cum ar fi alăturate, puse unul lângă altul, ci prin transmutare şi contopire, iar la pieirea acestor corpuri ele se separă din nou".

în filosofia chineză vom descoperi cinci elemente primordiale: "foc", "pământ", "metal", "lemn" şi "apă". Unul dintre conceptele cele mai importante ale filosofiei chineze este conceptul energiei Yin-Yang, sau principiile feminin şi masculin, asociate fiecărei situaţii. Caracteristicile celor două principii energetice sunt următoarele:
Yin - feminin, pasiv, negativ, slab, întunecat, moale, dedesubt
Yang - masculin, activ, pozitiv, puternic, luminos, tare, deasupra

Manifestarea celor cinci elemente primordiale în planul fizic crează opt atribute de bază ale manifestării cunoscute ca: "cer" şi "vânt", "pământ" şi "munte", "foc" şi "tunet", "apă" şi "lac", simbolizate prin opt trigrame, create prin combinaţii de câte trei principii energetice Ying-Yang, ce caracterizează elementele în cauză.
Filosofia chineză spune că tot ceea ce ne înconjoară poate fi asociat cu unul dintre cele opt elemente manifestate şi de asemenea, cu cele două tipuri de energie Yin - Yang. Echilibrul Ying - Yang denotă stabilitate şi armonie. Apariţia unui dezechilibru, în cazul în care una din energii devine dominantă, generează o situaţie de dezechilibru care îşi va căuta stabilitatea.

Citate uneori sub denumirea de elemente, alteori sub cea de umori, cele cinci principii, sau elemente primordiale, baza fundamentului Creaţiei, suscită de secole interesul noilor căutători ai adevărului prin intermediul artei filosofale a alchimiei.

În căutarea perfecţiunii, alchimiştii reiau studiul elementelor prin asocierea acestora cu spiritele pure ale metalelor, care prin rafinări, condensări, calcinări, sublimări şi rectificări succesive conduc în final la condensarea principiului akashik sub forma Pietrei Filosofale, mult râvnitul trofeu al înţelepţilor. Făcând abstracţie de mecanismele chimice pur materiale şi privind adânc prin prisma manifestărilor spirituale, descoperim în seculara artă a alchimiei fundamentele magiei elementare.

Încercând o mai mare apropiere temporară a studiului elementelor, privind prin prisma cunoştinţelor din zilele noastre, vom observa că, înainte mergătorii noştri nu operau cu fenomenele ci cu principiile generatoare de fenomene, fiind interesaţi mult prea puţin de localizarea exactă a acestor principii, deoarece aveau convingerea că le este de ajuns cunoaşterea acestora pentru a le dezvălui manifestarea.

Terminologia generală cu privire la foc, apă, aer, sau pământ, desemna, în vechile concepţii, principiile generatoare, nici decum substanţele fizice ca atare aşa cum greşit s-a înţeles de către contemporani, care au încercat fără succes să creeze interpretări concrete, pur materiale, ale vechilor concepte străbune, sfârşind prin a considera vechile teorii ca fiind total greşite.

Încercând o corelare, din punct de vedere al caracteristicilor, elementelor primordiale, prin manifestările acestora în planul material, cu teoriile dezvoltate ulterior de către diversele ramuri ale fizicii contemporane, vom putea realiza următoarele analogii:
- Studiul solidelor va corespunde studiului caracteristicilor manifestate ale elementului pământ,
- Studiul lichidelor va corespunde studiului caracteristicilor manifestate ale elementului apă,
- Studiul gazelor va corespunde studiului caracteristicilor manifestate ale elementului aer,
- Studiul forţelor va corespunde studiului caracteristicilor manifestate ale elementului foc.

Ar mai fi multe puncte de abordat în legătură cu natura, virtuţile, legile şi caracterul elementelor primordiale, dar pentru moment încerc să mă opresc aici cu scurta prezentare a acestora, nutrind speranţa că prin acest material am deschis o poartă nouă către cercetarea de către cât mai mulţi a minunatei lumi ce ne înconjoară.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=388

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

sebi

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Revoluţie în genetică
Cele mai recente cercetări ruseşti explică fenomene ca intuiţie, clarviziune, vindecări miraculoase spontane, autovindecări, influenţa mentalului asupra climei, etc.
nota 9.70 din 3682 vizite
Peste 8.000 vizite
Gripa porcină, motiv pentru vaccinul criminal
O jurnalistă austriacă de investigaţii avertizează lumea că cea mai mare crimă din istoria umanităţii e pe cale să fie comisă, prin vaccinarea împotriva gripei porcine. ONU şi OMS - acuzate de bioterorism şi încercarea de a comite crime împotriva umanităţii.
nota 9.29 din 8636 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting