Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Cosmetice moderne

Cosmetice moderne

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 2035 ori
Conţine: 978 cuvinte
9.94
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1051
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
768
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2913
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1304
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
860
Originea democratiei: o poveste cu tilc
480
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1814
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6178
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3076
Se intampla ceva extraordinar in lume
1185
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1088
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
861
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4745
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
903
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1275
Stalin a inviat din morti
1374
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2257
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1524
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1978
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=47

Tehnologia de îngrijire a pielii a avansat foarte mult în ultimul secol, graţie noilor produşi chimici derivaţi din industria petrolului. Reclamele TV ne asaltează perseverent, şi cu greu facem faţă tentaţiei de a cumpăra produsul lăudat ca fiind "cel mai..."

În acest articol ne vom opri asupra unor produse tipice din domeniul cosmeticii moderne. Atât bărbaţii, cât şi femeile folosesc fiecare câte un astfel de produs, şi e important să ştie la ce riscuri se expun.

Deşi compoziţia chimică a produsului este prezentă pe etichetă, aceasta nu conţine în mod explicit lista întreagă, concretă, a acestor componente chimice. Unele dintre ele sunt denumite generic ("fragrance" sau "parfum"). Cu toate acestea, vom analiza în amănunt aceste produse şi vom vedea ce concluzii se impun la final.

Ruj de buze

Femeile folosesc cel mai des rujul de buze, astfel că vom analiza pentru început cunoscutul produs Avon Ultra Color Rich. Din 47 de ingrediente, 13 ( 27 % ) ridică serioase semne de întrebare în ce priveşte sănănatea. La o privire sumară, acest produs conţine ingrediente ce prezintă risc de cancer, se acumulează în organism, au acţiune chimică estrogenă şi perturbă funcţionarea normală endocrină, au efecte toxice asupra sistemului imunitar generînd alergii şi sensibilizare.

Tocoferol, tocoferil acetat şi acrilat copolimer sunt substanţe chimice care pot fi contaminate cu impurităţi sau care se pot descompune în subproduşi care au legătură cu cancerul sau alte probleme de sănătate. Polietilena este un alt chimical care are legatură cu cancerul. Miristil lactat este responsabil pentru sensibilizarea pielii şi expunerea la riscul de cancer şi arsuri cauzate de razele ultraviolete care ajung mai uşor şn straturile pielii.

Propilparaben este o substanţă chimică ce prezinta risc potenţial de cancer la sân, acţionează prin dereglarea echilibrului hormonal fiind suspectat de scăderea fertilităţii. Sub denumirea de "fragrance" sau "parfum" se poate ascunde un amestec de chimicale care determină intoxicarea la nivelul sistemului nervos şi imunitar.

BHT (butilat hidroxitoluen) este ingredientul cel mai cunoscut, folosit pe scară largă în majoritatea cosmeticelor de îngrijire a pieii. Această substanţă chimică este o toxină care afectează sistemul nervos, respirator, ficatul, rinichii, pielea şi sistemul imunitar, atunci când concentratia sa în sânge este peste o limită maximă.

Miristil lactat şi gliceril triacetil hidroxistearat sunt două chimicale care au rolul de a creşte permeabilitatea pielii (face ca pielea să permită intrarea mai uşoară a altor ingrediente în organism şi în fluxul sanguin).

Din cele 47 de ingrediente, 34 ( 72 % ) nu sunt certificate ca "sigure" de comunitatea industriei cosmetice. În concluzie, acest ruj este destul de periculos pentru sănătatea femeilor şi trebuie evitat.

Crema de zi

Să vedem acum şi un produs renumit prin reclamele TV: crema L'Oreal RevitaLift. Trietanolamina formează compuşi cancerigeni în combinaţie cu agenţi azotaţi, atât pe piele, cât şi în sânge. Metilparaben, butilparaben şi isobutilparaben sunt cunoscuti pentru riscul de cancer de sân, pentru perturbarea proceselor endocrine (hormoni) şi infertilitate. De asemenea, sensibilizează pielea determinând apariţia mâncărimilor, arsurilor, înroşirea pielii.

Diazolidinil uree poate determina reacţii de toxicitate la nivelul sistemului nervos, gastrointestinal şi al ficatului. Disodium EDTA este folosit pentru creşterea permeabilităţii pielii, determinînd creşterea absorbţiei celorlalte substanţe chimice în piele.

În concluzie, vă recomandăm să evitaţi acest produs pentru că vă expuneţi unor reale riscuri pentru sănătatea dvs., mai ales dacă-l folosiţi intensiv şi pe termen lung.

After-shave

Pentru bărbaţi, am ales să analizam un after-shave: Nivea for Men Sensitive. Să vedem dacă acest produs este sigur din punct de vedere al riscurilor la care se expun bărbaţii care-l folosesc.

Metilparaben este o substanţă chimică ce intra în componenţa acestui produs, şi deja ştiţi că prezinta risc de cancer, este responsabil pentru perturbarea proceselor endocrine (hormoni) şi este suspect de apariţia infertilităţii. Dacă acesta nu era de ajuns, fenoxietanolul din compozitia produsului este toxic şi iritant şi acţionează şi el în perturbarea proceselor reproductive (hormoni sexuali) determinând scăderea fertilităţii.

Propilen glicol şi bisabolol alterează structura pielii cu rolul de a permite celorlalte substanţe chimice să între prin piele şi să ajungă în fluxul sanguin. Tocoferil acetat este răspunzator de posibile înroşiri, mâncărimi şi arsuri ale pieii; de asemenea, este uşor contaminabil cu impurităţi ce duc la aparitia cancerului.

De asemenea, este important să mai amintim un alt ingredient din acest produs: acidul citric, care este un cunoscut cancerigen.

În concluzie, 7 ingrediente din 23 ( adică 30 % ) ridică serioase întrebări în ce priveşte sănătatea utiizatorului. De asemenea, 14 ingrediente ( 60 % ) nu au fost confirmate ca "sigure" de către comunitatea industriei cosmetice.

Pasta de dinţi

În final să analizăm o pastă de dinţi ce abuzează de atenţia noastră: Colgate Total. Din totalul de 16 ingrediente, 7 ( 43 % ) ridică probleme de sănătate, iar 13 ( 81 % ) nu au fost declarate ca "sigure" de industria cosmetică.

Să vedem în detaliu câteva substanţe ce compun această pastă de dinţi. Fluorura de sodiu, celebră deja în lumea pastelor de dinţi, prezintă o înaltă toxicitate la nivelul sistemului osos şi muscular, al sistemului sanguin îi nervos, la nivelul gastrointestinal şi al ficatului. În plus, este iritant şi are o acţiune de perturbare a proceselor hormonale (hormoni de reproducere) scăzând fertilitatea.

Triclosanul perturbă sistemul imunitar, poate fi uşor contaminat cu impurităţi care provoacă cancer şi este toxic pentru piele şi alte organe de simţ. Curios este faptul că în compoziţia pastei de dinţi întâlnim şi propilenglicolul, care are rolul de a face pielea mai permeabilă şi contribuie astfel la intrarea mai uşoară în fluxul sanguin a celorlalte substanţe chimice.

Ca ultim ingredient suspect, carrageenan poate cauza cancer şi poate fi uşor decompus în subproduşi care cauzează cancerul.

În concluzie, nu vă recomandăm nici acest produs, deşi este foarte cunoscut şi recomandat chiar de Societatea Română de Stomatologie.

După cum vă veţi convinge singuri, marea majoritate a produselor cosmetice conţin unul sau mai multe din susbtanţele chimice amintite aici, care sunt responsabile pentru degradarea sănătăţii dvs. Un test simplu vă poate edifica: notaţi-vă denumirea acestor substanţe înainte de a cumpara un produs cosmetic. Analizaţi singuri dacă merită să vă expuneţi sănătatea.



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=47

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Peste 4.000 vizite
Criza financiară a fost declanşată la ordin
Noua Ordine Mondială se pare că se ţine tare. Cea mai sigură şi rapidă cale de a o instaura este o criză financiară. Sună familiar? Congresmanul american Ron Paul dezvăluie planul "Elitei" de a provoca o criză economică globală.
nota 9.25 din 5266 vizite
Comisia Europeană se înfruptă din banii populaţiei
A rămas furtul instituţionalizat singura cale de ieşire din criză a Europei? Comisia Europeană pregăteşte confiscarea tuturor economiilor populaţiei.
nota 10.00 din 778 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting