Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Punctul de masă critică

Punctul de masă critică

Publicat de: Sebi colaborator AIM
Publicat la: 31.12.2011
Citit de: 1464 ori
Conţine: 1084 cuvinte
9.66
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1051
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
768
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2914
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1305
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
861
Originea democratiei: o poveste cu tilc
481
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1814
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6178
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3077
Se intampla ceva extraordinar in lume
1185
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1088
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
864
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4746
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1276
Stalin a inviat din morti
1375
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2257
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1526
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1980
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=471



Schimbarea reprezintă trecerea, lentă sau bruscă, de la o anumită stare (de echilibru) la o altă stare, prin atingerea unui punct bine definit de la care această trecere să se poată realiza de la sine. în acest context, schimbarea necesită, în majoritatea cazurilor, pentru realizare, atingerea unui aşa numit punct critic, sau punct de masă critică. Schimbarea în plan social, politic sau cultural, necesită realizarea unui punct de masă emoţională critică. Un punct relativ faţă de care participanţii la schimbare se pot raporta pentru a-şi putea motiva în continuare acţiunea.

Momentul începerii schimbării este reprezentat de însăşi momentul atingerii punctului de masă critică emoţională, însă, acesta nu este conştientizat sau nu poate fi conştietizat pe deplin, de către masele răspunzătoare de realizarea schimbării. Acest punct critic este dorit, simţit, trăit din plin, dar nu şi conştientizat de către mase.

Conştientizarea atingerii acestui punct critic se realizează pe deplin doar de către artizanii schimbărilor, cei care de fapt sunt regizorii şi scenografii acestora, sau mai bine spus a scenariilor posibil realizabile raportate la respectivul punct de masă critică. Masele nu conştientizează acest punct critic. Masele doar îl simt şi se lasă conduse de către imboldul primit urmând cu mici abateri scenariile bine regizate puse la dispoziţie de către artizanii schimbării.

Pentru a putea cuprinde în înţelegere lumea şi pentru a prinde adevăratul puls al evenimentelor trebuie să te mulţumeşti cu calitatea de a fi doar un fidel observator al lumii şi al evenimentelor. Un observator neutru care nu acţionează, nu se implică, nu trăieşte momentul, ci doar urmăreşte curgerea evenimentelor realizând predicţii posibile despre evoluţiile viitoare având o privire globală asupra vremurilor, a faptelor, a oamenilor implicaţi în faptele vremurilor. Acţiunea directă distruge percepţia prin îngustarea unghiului de vedere. Implicarea activă modifică şi filtrează focalizarea. Trăirea activă a evenimentelor afectează puterea de decizie asupra faptelor făcând să se scape din vedere chiar scopul esenţial al acţiunii.

în momentul în care observatorul se implică activ în curgerea evenimentului acesta devine din observator om de acţiune şi îşi pierde statutul de observator devenind un simplu pion, una dintre miile de rotiţe din complexul mecanism ce pune în mişcare evenimentele, un simplu om de manevră prins în desfăşurarea acestora.

Nefocalizat, observatorul, transformat în element de acţiune coboară în stradă şi amestecându-se cu mulţimea participă efectiv la schimbare pierzând firul evenimentelor, percepând doar frânturi de acţiune şi, dacă are noroc, bucuria de scurtă durată a victoriei urmată de dezgustul ulterior al schimbării. Acea dezordine ce tinde către un echilibru instabil la început, pentru ca mai apoi după o ascendenţă scurtă şi furtunoasă să planeze în jos asimptotic până la o următoare atingere a unui nou punct de masă critică.

Observatorul care rămâne centrat pe evenimente, doar în calitatea sa privilegiată de observator, faţă de marea masă de manevră din stradă, va putea analiza la rece situaţia şi va aştepta în linişte următorul punct de masă critică şi următoarea treaptă de "progres" urmărind evoluţia controlată a evenimentelor ulterioare şi modificările survenite în viaţa, concepţiile şi evoluţia societăţii.

Revoluţia Română, spre exemplu, marea schimbare şi perioada imediat următoare acesteia, a fost de fapt o admirabilă punere în scenă a unui scenariu bine regizat, o altă modalitate de a pune capăt unui experiment social denumit generic "Comunism". A fost o modalitate brutală, faţă de celelalte moduri experimentate, de a fructifica punctul de masă critică emoţională al unui întreg popor.

Revoluţia a marcat încheierea unei trepte evolutive şi totodată a deschis calea către o alta, ştergând dramatic din subconştientul maselor experienţele anterioare pentru a pregăti creierele noii generaţii a acelor ani pentru următoarea etapă experimentală, aceea a noului experiment denumit "Democraţia Capitalistă Post Comunism".

în sine însă, democraţia capitalistă post comunism reprezintă doar o treaptă intermediară, pregătitoare, pentru trecerea la o adevărată treaptă evolutivă, o nouă eră a obedienţei nonvalorice şi nespirituale.

Perioada comunistă per ansamblu poate fi asimilată cu pribegia de 40 de ani a fiilor lui Israel prin deşertul sinaiului sub conducerea şi îndrumarea lui Moise. în cei 40 de ani de pribegie noua generaţie crescută în deşert, hrănită spiritual cu un anumit tip de învăţătură, are cu totul alte principii de viaţă faţă de părinţii şi bunicii lor fugiţi din Egipt.



Tot astfel şi în gândirea popoarelor din blocul comunist, concepţiile şi valorile antebelice sau interbelice s-au modificat radical datorită noilor modalităţi de abordare. La punctul de masă critică din decembrie '89 a ajuns un conglomerat cultural în majoritate tânăr care sătul de interdicţii şi discursuri demagogice îşi respinge subconştient rădăcinile, tradiţiile, cultura milenară şi strămoşii privind insistent către nonvalorile materiale şi tehnologice ale vestului. "Dezbină şi cucereşte", trist dar adevărat.

Nonvaloarea capătă din ce în ce mai mult teren în faţa valorii, iar ignoranţa crează vulnerabilitate. Prinşi în vâltoarea tumultoasă a acestei vieţi puternic nonvalorice românii sunt din ce în ce mai susceptibili bârfelor cotidiene mondene de la colţ de stradă, pierzând de mult prea multe ori din vedere esenţialul.

Ne pierdem credinţa în Dumnezeu îmbulzindu-ne ca vitele spre raclele cu moaştele sfinţilor aşteptând mântuirea fără a ridica din proprie iniţiativă nici măcar un deget pentru a face ceva în acest sens. Ne sfâşiem precum câinii pentru trei sarmale şi o bucată de mămăligă pentru că-i gratis (de fapt din bani publici, dar asta nu mai vede nimeni).

Ne înşirăm precum oile în staul în curtea lui Nea Gigi şi ieşim cuminţi pe poartă primind mult râvnita bancnotă de 50 de lei, milă pentru deranj. Ne călcăm în picioare, la prporiu, pentru promoţii iluzorii la magazine nou deschise care de fapt nu au promoţii ci preţuri reale la articolele menţionate. Ne transformăm în hoţi şi în răufăcători urmând exemplul celor mari, bogaţii mediatizaţi, uitând că a face un bine este un fapt din ce în ce mai rar într-o societate atât de decăzută.

Mă voi opri aici, dar exemplele pot continua. Suntem săraci şi proşti şi ignoranţi pentru că aşa dorim să fim. Ne este mai bine ca simpli participanţi activi, ca masă omogenă de manevră, decât măcar o clipă ca observatori. Ruşinos! Este păcat ca cei mai curajoşi şi drepţi dintre traci să ajungă gunoaiele Europei.

Din păcate însă, urmărind scenariile după care se desfăşoară evenimentele din lumea arabă vom constata cu stupoare multe, chiar foarte multe, similitudini cu ceea ce s-a întâmplat la noi. şi tot din păcate, istoria pare a se repeta, din nou şi din nou şi din nou, iar evoluţiile postrevoluţionare şi acolo, ca şi aici, par să aibă un curs comun.

Când se va ajunge la următorul punct critic? şi în ce nouă direcţie ne vom îndrepta atunci? Asta rămâne de observat.



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=471

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

sebi este colaborator AIM

Recomandări:

"Îngerul" digital
În mai 1997, brevetul înregistrat în S.U.A. la nr. 5629678 a fost acordat unui "Sistem de observare, de reperare şi de regăsire personală", constând dintr-un emiţător-receptor microscopic (numit şi "purice electronic miniaturizat"), suficient de mic pentru a putea fi implantat chiar şi oamenilor.
nota 9.60 din 1248 vizite
Peste 8.000 vizite
Gripa porcină, motiv pentru vaccinul criminal
O jurnalistă austriacă de investigaţii avertizează lumea că cea mai mare crimă din istoria umanităţii e pe cale să fie comisă, prin vaccinarea împotriva gripei porcine. ONU şi OMS - acuzate de bioterorism şi încercarea de a comite crime împotriva umanităţii.
nota 9.29 din 8636 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting