Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Despre a 4-a dimensiune

Despre a 4-a dimensiune

Publicat de: Cristian M. Pascu colaborator AIM
Publicat la: 05.04.2012
Citit de: 2043 ori
Conţine: 1685 cuvinte
9.40
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1052
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
768
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2914
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1305
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
861
Originea democratiei: o poveste cu tilc
481
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1814
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6178
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3077
Se intampla ceva extraordinar in lume
1185
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1088
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
865
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4747
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1276
Stalin a inviat din morti
1376
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2257
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1526
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1980
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=509


Se tot zvoneşte că, începând din 21 decembrie 2012, planeta noastră intră din lumea tridimensională în care se află într-una calitativ superioară, cu patru dimensiuni. Alţii zic de saltul în dimensiunea a 5-a. Poate e aşa, poate nu, însă pentru a înţelege ceea ce, probabil, se va petrece cu fiecare dintre noi sau doar cu unii, lucrurile trebuiesc luate sistematic şi lucid, nu emoţional-lacrimogen, senzaţional-triumfalist sau mistico-apocaliptic... Aflând de intrarea Terrei în Centura Fotonică şi de efectele pe care acest proces le va produce la nivelul biosferei, mulţi şi-au pus întrebarea, perfect legitimă, privind modul efectiv în care ne vom transforma noi, oamenii. Impactul şi consecinţele sunt enorme, drept care frământările vizează, printre altele, "tehnologia", algoritmul transformării i?1 e prea mult să previzionăm, acum, ce va fi cu celelalte regnuri, ca să nu mai vorbim de transformarea planetei noastre, a fiinţei-Terra...

Firesc, printre întrebări se află şi aceea a structurării viului, în raport cu cunoştinţele esoterice, spirituale sau duhovniceşti după preferinţă, pe care omenirea le-a validat. De pildă, ce va însemna un corp fizic în dimensiunea a 4-a, daca va exista aşa ceva? Dar unul astral, sau mental, ori e vorba aici de aşa-numitul suflet? Se vor perpetua acolo şi celelalte corpuri subtile pe care le avem acum, şi în ce mod? Cum vom simţi, vedea, mirosi, auzi, pipăi... sau face dragoste? Fiindcă, din câte am înţeles, entităţile extraterestre aflate în dimensiunile a 4-a, a 5-a etc, au şi ele sentimente, emoţii, aşadar, potrivit "definiţiei" au şi ele corp astral, echivalent (sau nu?) cu acela al omului terestru. Nu în ultimul rând, corespunde dimensiunea a 4-a lumii astrale, a 5-a lumii mentale ş.a.m.d.?

Ceea ce încercăm acum, foarte pe scurt şi fatalmente discutabil, e o validare a Legilor Universale la noua existenţă care, pare-se, ne aşteaptă. De fapt e invers, Legile Universale funcţionează indiferent de dimensiune, aşadar este vorba de adecvarea altor dimensiuni la ele! Acestea, suntem convinşi, s-au adecvat dintotdeauna, problema este ca noi, oamenii celei de-a treia dimensiuni să înţelegem ce se (va) petrece! Recunoaştem, e o încercare temerară, totodată o variantă incipientă de studiu, care îşi propune explicitarea unui nivel "n" prin mijloacele unui nivel inferior, de cel puţin "n-1". Cât s-a reuşit, rămâne de văzut, în condiţiile în care este folosit un aparat conceptual ce presupune din partea cititorului imaginaţie, unele informaţii pre-dobândite, precum şi o minimă practică. Se spune că limbajul uman a fost creat pentru a facilita comerţul, şi mai puţin spre a ne ghida spiritual...

Scara dimensională

O încercare simplistă, clasică, de explicare a existenţei dimensiunii a 4-a, este aceea a trecerii "grafice" de la două la trei dimensiuni. Presupunem că pe o foaie de hârtie există o lume în două dimensiuni (lungime - lăţime), ale cărei fiinţe nu sunt conştiente de existenţa perpendicularei pe acel plan. Dacă unii locatari ai acelei lumi bidimensionale ajung să realizeze, să trăiască trei dimensiuni e foarte posibil ca, la revenirea în lumea de provenienţă să fie "arse pe rug", chiar "crucificate"... Această explicaţie cu cele două dimensiuni versus a treia este bună doar ca analogie, întrucât propune un alt spaţiu dar nu spune nimic de substanţa care îl ocupă.



O altă tentativă de evidenţiere a existenţei unei dimensiuni superioare celei terestre este un experiment de optică. Se ştie că dacă proiectăm un fascicul de lumină albă asupra unei prisme, aceasta va descompune lumina albă în cele şapte culori ale spectrului, în ordinea Roşu, Oranj, Galben, Verde, Albastru, Indigo şi Violet (ROGVAIV). Însă, - scuze pentru pildă dar aici e necesară... - să presupunem că avem şi o persoană căreia i s-a amputat o parte din corp, deget, braţ, picior. Dacă omul pune partea lipsă între fluxul de lumină albă şi prismă, constatăm că prisma NU mai descompune lumina!

Aşadar, cele ştiute despre faptul că îşi simte, îl "mănâncă" partea care îi lipseşte omului nostru, sunt reale, ceva există în acelaşi spaţiu cu trupul fizic i?1 valabil pentru întreaga lume terestră. Acest exemplu este mai bun decât cel precedent, grafic, însă nici el nu oferă un răspuns adecvat relativ la dimensiunea a 4-a, întrucât "fantoma" membrului amputat este tot o componentă a planului tridimensional şi astfel împiedică formarea ROGVAIV.

Partea bună a pildei este admiterea unei rafinări a materiei sau a substanţei fizice însă partea nepotrivită e neexplicarea faptului că pe lângă spaţiu şi timp sunt, ca dimensiuni fizice, există şi o dimensiune a percepţiei psihice. Aşadar, într-o primă tentativă de definire, a 4-a dimensiune poate fi o altă modalitate de a ne structura informaţia, adăugând timpului şi spaţiului un aspect calitativ. Strict hermetic vorbind, o dimensionalitate ulterioară (superioară) celei a 3-a aparţine aşa-numitului astral.

Această dimensiune deţine, repetăm, o diferenţă calitativă, adică prezintă o informaţie mult mai vie, mai completă asupra lucrurilor decât planul fizic. Deci dacă aici, în planul tridimensional suntem orbi faţă de esenţa fiinţelor şi a lucrurilor, acolo, în cvadridimensional esenţa am vedea-o reflectată în "oglinda" conştiinţei noastre astrale. Concluzionând, a 4-a dimensiune ocupă atât acelaşi "loc" cu cele trei anterioare, cât şi un altul care îl include. Este vorba de "acelaşi corp-formă" prin întrepătrundere, care diferă atât ca rafinare în grad de substanţă cât şi în modalitatea în care ea, substanţa, se raportează la spaţiu.

Plonjeu în adânc...

Într-o altă perspectivă, şi tot în cheie hermetică, fiecare dimensiune poate fi identificată ca un tip modificat de percepţie. Schematic, tipul de conştienţă cu care operăm în planul fizic e numit, în această cheie, conştienţă de tip Pământ sau de cristalizare. Spre a funcţiona în planul astral avem nevoie de conştienţa de tip Apă, care poate crea lumi noi prin curgere. Spre a funcţiona în planul mental-intelectiv există conştienţa de tip Aer iar cea de tip mental superior constituie conştienţa de tip Foc.

Ca atare, dimensionalitatea mai poate fi definită ca şi condensare în formă a substanţei - conştiinţei unei Conştienţe generice. Fiecare înveliş care acoperă conştienţa sau fiecare tip de conştienţă (Pământ, Apă, Aer sau Foc) are structurile corespondente de percepţie ale realităţii sau filtre, dacă vrem. Astfel, fiecare "corp-formă" va percepe realitatea atât prin filtrele proprii cât şi prin cele ale corpurilor aşa-zis anterioare sau inferioare. Realitatea este Unul i?1 unicul (prima Lege a Kybalionului i?1 Totul este Unul), însă percepţia e dată prin grade de diferenţiere succesive ce apar în urma coborârii densităţii substanţei.

Detaliind, conştienţa de Foc este prima diferenţiere sau primul filtru, cu acces la Eternitate sau la lume aşa cum este ea. Este non-duală, dar cunoaşte individualitatea (are conştienţă de sine stătătoare) şi pluralitatea (sunt mai multe asemenea conştienţe i?1 numite şi zei). Aceste aşa-numite "scântei divine" materializează sau dau naştere unuia sau mai multor corpuri-formă adiţionale, în diferite dimensiuni, planuri de existenţă sau planete, funcţie de necesităţi! A doua diferenţiere apare la corpul mental-intelectiv sau conştienţa de Aer.



Aceasta este diferenţierea de percepţie în secvenţialitate şi este cu atât mai apropiată de "filtru" cu cât corpul-formă e mai dens. Aici, asemănătorul şi diferenţierea sunt subliniate în legea a doua a Kybalionului (ce e sus este asemenea cu ce e jos). Al treilea filtru apare la corpul astral sau conştienţa de Apă, filtru al percepţiei ce cuprinde locaţia, spaţiul, întinderea şi intensitatea, şi în care dualitatea tinde atât spre conflict cât şi spre atracţie.

Clarsimţurile astrale au şi caracter spaţial, adică îşi reprezintă lucrurile prin văz, auz, textură, miros, gust... A patra diferenţiere sau al patrulea filtru apare la corpul fizic sau conştienţa de Pământ, care preia din toate celelalte trei şi condensează la extrem tot ce poate. Percepe spaţio-temporal în dualitate şi multiplicitate dar tinde la o unitate (Foc) sau dacă nu la cunoaştere multiplă (Aer) ori cel puţin la plăcere - fericire (Apă).

În loc de concluzii

O trecere sau un salt al speciei umane în aşa-numita dimensiune a 4-a ar implica prin urmare cel puţin două aspecte sau variante. În primul rând vorbim de o trecere ca percepţie, adică menţinerea corpului fizic în tridimensional şi dezvoltarea clarsimţurilor dimensiunii celeilalte, spre a opera conştient în ambele. Principial, asta au făcut pe Pământ, prin eforturi individuale vreme de mii de ani cei treziţi, iniţiaţii, sfinţii, practicienii spirituali în general. Însă acum, o dată cu trecerea întregii planete la noua dimensiune, acest proces e de presupus că se va face printr-o A doua naştere colectivă - "baza de operaţiuni" a Fiinţei rămânând în planul fizic, tridimensional.

Aici, lucrurile par a se bifurca din nou. Ar fi vorba de o primă categorie de oameni cărora le-ar apare unele spirale adiţionale de ADN i?1 cu rol în declanşarea dezvoltării suplimentare a corpului eteric şi/sau astral, adică a-i "trezi" vizavi de acel plan şi a le permite oricând saltul în dimensiunile superioare. Aceştia ar fi cei care conştient conced să se se sacrifice pentru a rămâne pe o planetă tridimensională (Terra sau alta) spre a-i ajuta pe cei din a doua categorie, să le spunem "condamnaţi", care nu au înţeles amendamentele intrării într-un "cer nou şi pământ nou" şi s-au încăpăţânat să-şi exerseze negativismele atât de familiare nouă, acum.

Aceştia din urmă ori nu părăsesc, prin moartea corpului fizic, pământul şi sunt nevoiţi să-şi reia munca sisifică a evoluţiei, ori dacă "mor" vor fi obligaţi să se re-întrupeze în tridimensional. Alături de ei, fireşte, există o categorie destul de mare pentru care nu se face trecerea pur şi simplu, creaţia e eternă şi sunt destule "suflete noi" care încă nu au ajuns ca evoluţie la nivelul la care să poată face saltul în dimensiunea a 4-a. În al doilea rând, o variantă fezabilă i?1 cel mai frecvent pusă în discuţie i?1 este cea care ar presupune trecerea totală a fiinţei umane, ca fizic sau substanţă corporală în cealaltă dimensiune, cu tot cu percepţie a ei.

Aici vorbim de un proces ce ar presupune apariţia la fel de plauzibilă a unor noi spirale de ADN. În acest caz însă, noile spire de acid dezoxiribonucleic au rolul de a dematerializa şi rematerializa conştienţa şi gradul de densitate al ei, respectiv al trupului între astral şi fizic. Este vorba, deci, de a muta "reşedinţa" umană în a 4-a dimensiune şi a se manifesta sau materializa ocazional în cel fizic, aşa cum o făceau până acum simbolic-numiţii îngeri sau demoni.

Cristian M. Pascu


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=509

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Cristian M. Pascu

Recomandări:

Mesajele apei
Fotografiile şi informaţiile din acest articol reflectă munca lui Masaru Emoto, un cercetător creativ şi vizionar care a publicat cartea "Mesajele apei" ca rezultat al descoperirilor sale. Dacă te îndoieşti că gândurile tale te afectează (dar afectează şi pe cei din jurul tău), rezultatele lui Masaru Emoto, pe care le expunem aici, îţi vor schimba părerea şi convingerile, definitiv.
nota 9.81 din 1866 vizite
Peste 12.000 vizite
O istorie a noastră (a rom?nilor) un pic diferită de ce ni s-a predat...
Dr. Napoleon Săvescu face o scurtă analiză arăt?nd că daco-tracii sunt cei mai vechi locuitori ai Europei, iar după unele descoperiri arheologice, chiar anteriori civilizaţiei sumeriene.
nota 9.54 din 12593 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting