Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Paradigmă şi conspiraţie (7)

Paradigmă şi conspiraţie (7)

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 524 ori
Conţine: 980 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1050
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
766
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2913
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1304
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
859
Originea democratiei: o poveste cu tilc
479
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1813
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6176
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3075
Se intampla ceva extraordinar in lume
1184
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1087
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
873
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
860
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4742
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
902
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1275
Stalin a inviat din morti
1373
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2256
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1524
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1977
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=61

[continuare din partea a şasea]

Obisnuinţe de apărare

Aceste obiceiuri sunt ca nişte automatisme pe care oamenii le folosesc pentru a se proteja de neplăcerile şi ameninţarea care apare odată cu modelele de gândire pe care ei nu vor să le accepte, acele modele care pun probleme de viziune şi opinie. Această adevărată programare a modului individual de reacţie, care este un real model disfuncţional perpetuat de-a lungul vieţii, începe la cea mai fragedă vârstă şi este permanent menţinută cu ajutorul sistemului "educaţional". Pe scurt, fiecare dintre noi îşi aminteşte senzaţia de vinovăţie când a dat primul răspuns greşit la şcoală.

Aceste obiceiuri defensive blochează transformarea benefică, adevărata evoluţie verticală a individului. Blocajul se realizează prin interzicerea conştientizării filtrelor de bază ale paradigmei. Ca rezultat, se blochează învăţarea şi experimentarea experienţei totale a vieţii.

Dar se blocheaza şi adevărata comunicare. Când o persoană urmăreşte să ascundă paradigma pe care şi-a bazat modelul de gândire, de cele mai multe ori şi interlocutorul acesteia face la fel, involuntar. Aceste obişnuinţe defensive sunt contagioase, datorită mimetismului uman.

Minciuni, secrete şi muşamalizări

Prin ascunderea paradigmei, situaţia devine şi mai gravă. Adevăratele probleme sunt împiedicate să iasă la suprafaţă. În loc să ne ajute să facem faţă realităţii, aceste obiceiuri ne deturnează atenţia şi energia care sunt acum folosite pentru a păstra masca individuală şi egoul.

Ele forţează oamenii să trăiască o mare minciună, şi anume să refuze realitatea. Cât timp participăm la sistemul de control, nu putem avea libertatea de a vorbi sincer despre ceea ce trăim. Atunci când tabuurile ne interzic să rostim adevărul, vieţile noastre sunt închise într-un sac de secrete, lăsându-ne vulnerabili în faţa armei de temut a secretelor, şi anume propaganda.

Oamenii sunt în permanenţă "lucraţi" pentru a crede "linia oficială" care justifică sistemele paradigmei. Ei gândesc că "totul e în regulă, atâta timp cât ne ferim şi îi excludem pe cei care sunt "altfel", eventual îi drogăm până când reuşim să facem din ei oameni "normali". În acest fel sistemul funcţioneaza bine".

Realitatea este că sistemul nu funcţionează, indiferent câţi oameni am droga, sau i-am controla mental, sau i-am închide în celule, sau i-am omorâ. O linişte mormântală se aşterne însă între oameni şi realităţile sistemului.

Drumul spre armonia socială

Ca răspuns la întregul sistem de control prin paradigme, apare un dialog viu, un mesaj de libertate. Dialogul este adevărata sursă de ordine în societatea umană. Deschiderea sinceră, încrederea, respectul reciproc, îndrăzneala şi explorarea comună apar doar într-un dialog adevărat. Este un răspuns care ne invită să facem o schimbare a paradigmei în direcţia pe care o dorim cu toţii, şi anume spre o interacţiune umană de suflet.

Discutii sau dialog?

Fizicianul David Bohm crede că dialogul este o artă cu totul diferită de discuţia obişnuită. În timp ce discuţia funcţioneaza ca un ping-pong, pâna ce se găseşte un câştigător, exact ca la o competiţie, dialogul este cu totul altceva. Pentru a fi capabil de dialog este necesar să-l poţi asculta cu inima pe celălalt.

Dialogul nu are ca scop stabilirea unui câştigător. Dialogul respectă întotdeauna trei reguli care nu pot fi niciodată impuse sau mimate. Adevăratul dialog permite conectarea directă a celor două suflete. Bohm spune că "scopul dialogului este acela de a trece dincolo de fiecare înţelegere individuală".

1. Suspendarea paradigmelor

Din moment ce adevărul este mai de preţ decât conceptele noastre despre el, trebuie să-l acceptăm aşa cum este. Până şi cea mai complexă paradigmă cade în faţa realităţii, care este în acelaşi timp simplă dar şi uluitor de complexă. Prima regulă a dialogului este ca participanţii să renunţe la presupunerile lor.

Asta ia ceva timp pentru că majoritatea presupunerilor dictate de paradigmă stau într-o umbră unde noi nu le conştientizăm. Dialogul nu ne cere să aruncam la coş tot ceea ce foloseam până acum, doar că trebuie să fim deschişi la toate, absolut toate opţiunile care apar, pentru a putea descoperi adevărul. Huxley spunea "aşează-te ca un copil şi priveşte faptele fiind pregătit să renunţi la fiecare noţiune preconcepută, urmează umil calea naturii [care niciodată nu minte - n.n.], altfel nu vei afla nimic".

2. Respectul celuilalt

Dacă primul criteriu deschide fereastra, acest al doilea permite să simţim adierea vântului. Secretul este că nu putem avea un dialog real dacă ne considerăm superiori sau inferiori celuilalt. Dialogul eficient face abstracţie de ierarhie.

Trebuie să-i tratăm pe ceilalţi ca parteneri egali, o adevărată echipă în căutarea adevărului. Adevăraţii colegi de drum se sprijină reciproc şi creaza astfel un spaţiu spiritual propice pentru explorarea adevărului.

Evident, a-l trata pe celălalt ca egal nu înseamnă că trebuie să gândim cu toţii la fel. În loc să folosim inerentele diferenţe pentru a ne separa, dialogul le foloseşte pentru a ne lărgi paleta de posibilităţi pe care le putem avea.

Bohm spune că "în dialog, grupul dispune de o mult mai variată resursă de gândire, care nu poate fi disponibilă individual. Dialogul nu se concentrează pe apărarea unei paradigme sau a alteia. Scopul este să ne lărgim perspectiva. Jocul de tip ping-pong promovat prin discuţii ierarhice este total irelevant".

3. Îndrăzneală şi cercetare

Renunţarea la ierarhia interioară nu se face uşor. Atmosfera unui dialog adevărat nu trebuie să fie viciată de propriile noastre sentimente de vină, cultivate an după an, inconştient. Am putea să ne simţim total descumpăniţi, pentru că dialogul ne invită să ne afirmăm cele mai ascunse şi bine păzite gânduri.

Trebuie să fim mereu atenţi să nu cădem din nou în capcana strategiei de pierdere-câştig, tipică pentru moodelul ierarhic. Adevăratul spirit de cercetare nu ţine cont de cine-ce a spus şi când. Pentru că într-un dialog, suntem cu toţii de aceeaşi parte a baricadei.

Nu trebuie să cădem în capcana de a ne apăra poziţia cu orice preţ. Trebuie să rămânem deschişi la ceea ce spun ceilalţi. Şi, ca să fim siguri că am înţeles bine, că nu am fost păcăliţi de propriile presupuneri, îl vom întreba pe interlocutor "Înţeleg că...", pentru că, de multe ori, mesajul transmis poate fi cu totul altul de ceea ce am perceput noi.

[continuare în partea a opta]



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=61

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Moartea papei
Papa Ioan Paul I a murit după numai 33 de zile de pontificat (26 august 1978 - 28 septembrie 1978). Este unul dintre cele mai scurte pontificate din istoria papalităţii. Oficial, cauza morţii sale este infarctul miocardic (stop cardiac). Dar există multă confuzie şi neclaritate în detaliile despre moartea sa fulgeratoare, iar multe voci strigau "CRIMĂ!".
nota 9.80 din 1918 vizite
Aluminiul duce la demenţă
Numarul cazurilor de Alzheimer este in continua crestere in multe regiuni ale lumii datorita factorilor ambientali, dar prin marirea aportului de calciu si magneziu si prin reducerea absorbtiei de aluminiu aceasta maladie poate fi evitata iar simptomele ei pot fi inversate.
nota 9.42 din 1415 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting