Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Comorile războiului

Comorile războiului

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 404 ori
Conţine: 625 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1051
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
768
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2914
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1304
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
861
Originea democratiei: o poveste cu tilc
481
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1814
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6178
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3077
Se intampla ceva extraordinar in lume
1185
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1088
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
864
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4746
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1276
Stalin a inviat din morti
1375
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2257
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1526
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1979
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=64


Comorile războiului din Afganistan

Cele două războaie declanşate de americani în ultimii ani au făcut posibilă redescoperirea unor tezaure antice, despre care arheologii credeau că au fost pierdute. Autorităţile afgane au anunţat la sfârşitul lui iunie (2004) descoperirea a aproximativ 20.400 de piese dintr-un vechi tezaur afgan de o valoare inestimabilă, cunoscut sub numele de "Aurul Bactria", ascuns sub palatul prezidenţial din Kabul. Bactria a fost un vechi regat din Asia Centrală, iar teritoriul său includea şi nordul Afganistanului de astăzi. El a existat în perioada cuprinsă între mijlocul secolului 3 i.Hr. şi mijlocul secolului 2 i.Hr. şi a fost cucerit de Alexandru cel Mare.

Comoara, care conţine statuete de aur, bijuterii cu pietre preţioase şi alte ornamente, a fost descoperită în 1978 de o echipă de arheologi ruso-elenă la Tillya Tepe (Dealul aurului), situat în apropiere de oraşul Shiberghan, în nordul Afganistanului. Aurul aparţinea triburilor Kushan şi a fost găsit în mormintele unor conducători. Unele dintre excepţionalele piese, cum ar fi o reprezentare a Afroditei, sau un om călare pe un delfin, atestă influenţele elene asupra culturii Bactria, în timp ce alte artefacte denotă influenţe asiatice.

Cu puţin înaintea invaziei sovietice, piesele au fost încredintate Muzeului din Kabul. În anii tulburi ce au urmat, despre tezaur nu s-a mai stiut aproape nimic. O parte a comorii a fost arătată unor oaspeţi străini pe vremea fostului lider pro-sovietic Najibullah, iar în 1996, regimul taliban a prezentat şi el tezaurul unor ziarişti occidentali. În 2001, când talibanii au decis distrugerea tuturor statuilor pre-islamice şi au dinamitat cei doi Buddha gigant de la Bamyan, mulţi arheologi occidentali s-au temut că aceeaşi soartă au avut-o şi comorile Bactria.

Un zvon care a circulat era că aurul ar fi ajuns în mâinile lui Osama bin Laden, care l-ar fi trimis peste graniţă, în Pakistan, spre a fi vândut. Spre bucuria cercetătorilor, noile autorităţi afgane au anunţat că tezaurul regatului Bactria este intact, fapt ce urmează a fi certificat de arheologul Victor Sariyannidis, cel care l-a scos la lumină acum mai bine de 25 de ani. Colecţia, de mare valoare ştiinţifică pentru cercetătorii care studiază civilizaţia "Drumului Mătăsii", nu va putea fi însă expusă prea curând deoarece condiţiile de securitate din Afganistan nu permit acest lucru.

Tezaurul irakian

O altă comoară cu o istorie asemănătoare este tezaurul asirian de la Nimrud, considerat cea mai preţioasă colecţie de bijuterii din perioada secolelor 8-9 i.Hr. din întreaga lume. Cele câteva sute de piese au stat netulburate sub podelele palatului de la Nimrud (în apropiere de actualul Mossul), timp de 2.800 de ani. Abia în 1988 un arheolog irakian s-a gândit să cerceteze ce se află sub dalele de piatră din încaperile haremului palatului şi a dat peste mormintele mai multor regine, printre care cel al lui Mullissu, soţia regelui Assurnasirpal (883-859 i.Hr.).

În fiecare dintre acestea se aflau zeci de kilograme de aur, coroane, diademe, coliere, cercei, amulete, inele şi diferite vase. Printre inscripţiile cu numele reginelor îngropate acolo există şi un blestem adresat celor care ar fi încercat să jefuiască mormintele: "Fie ca spiritul tău să rătăcească veşnic însetat". În 1989, comoara a fost expusă scurt timp la muzeul din Bagdad, însă planurile pentru o expoziţie permanentă au fost zădărnicite de dramaticele evoluţii politice, invazia din Kuweit şi primul război din Golf.

Tezaurul asirian a fost ascuns într-un seif al Băncii Naţionale, care a fost inundat deliberat, astfel încât să fie inaccesibil în cazul în care irakienii pierdeau războiul. O altă versiune este că subsolurile au fost inundate ca nu cumva Saddam Hussein să pună mâna pe aur. Cert este că bijuteriile asiriene au stat sub ape până in vara anului 2003, c#226nd o echipă irakiană, sprijinită de "National Geographic", a pompat milioanele de litri de apă care ascundeau comoara, aceasta fiind adusă la lumina zilei intactă.



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=64

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Isteria încălzirii globale
Incalzirea globala ar trebui privita ca o problema care necesita o rezolvare imediata din partea noastra, sau, aceasta este o stare normala in evolutia Pamantului? Poate ca ar trebui sa reflectam mai mult asupra actiunilor noastre.
nota 9.35 din 1984 vizite
Peste 12.000 vizite
O istorie a noastră (a rom?nilor) un pic diferită de ce ni s-a predat...
Dr. Napoleon Săvescu face o scurtă analiză arăt?nd că daco-tracii sunt cei mai vechi locuitori ai Europei, iar după unele descoperiri arheologice, chiar anteriori civilizaţiei sumeriene.
nota 9.54 din 12593 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting