Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name

Jos comunismul!

Publicat de: ionut_mihai.aim redactor AIM
Publicat la: 13.05.2009
Citit de: 388 ori
Conţine: 1554 cuvinte
Fii primul care apreciază
acest articol cu o notă,
folosind zona galbenă de la final.
Noutăţi:
1050
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
766
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2913
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1304
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
859
Originea democratiei: o poveste cu tilc
479
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1813
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6176
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3075
Se intampla ceva extraordinar in lume
1184
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1087
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
874
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
860
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4742
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
902
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1275
Stalin a inviat din morti
1373
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2256
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1524
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1977
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=65


Jos comunismul!

Deşi poate părea depăşită, această lozincă este surprinzător de actuală. Dacă privim doar la TV sau citim doar ce scrie mass-media de propagandă, am crede că actul de deces al comunismului în România a fost semnat în decembrie 1989. Da, acesta a fost scopul revoluţiei, eliminarea comunismului în întregime, nu numai căderea dictatorului Ceauşescu.

Cu toate acestea, în 22 iunie 2004, la Bucureşti s-au auzit puternic, din nou, ecourile acestei lozinci, din piepturile a mii de oameni. Este vorba de protestul organizat de MISA împotriva abuzurilor statului şi a încălcării repetate a drepturilor omului în România. Cu toate că numărul mare de participanţi (circa 3000) i-a surprins pe bucureşteni, marile televiziuni (TVR, Antena 1, ProTV, Prima, etc) au decis să ignore total acest eveniment. La comandă. Politică.

Deşi majoritatea ziarelor şi a posturilor TV folosesc sintagma "presupusele abuzuri" atunci când se face referire la secvenţele difuzate în martie 2004 despre descinderile forţelor de ordine în casele oamenilor, oricine a văzut acele secvenţe realizează că atunci au fost într-adevăr abuzuri. Multe. Majore. Cu alte cuvinte, acum e clar pentru toată lumea că presa (în marea ei majoritate), poliţia, jandarmeria şi justiţia sunt controlate şi monopolizate. În România nu există democraţie. Iată însă că românii s-au trezit şi încep să ia atitudine: apar tot mai multe semnale în acest sens.

APADOR-CH a învins Guvernul

În vara anului trecut, Guvernul a emis o hotărâre prin care se doreşte crearea unei suprastructuri, numită Sistemul Informatic Integrat - un conglomerat alcătuit din toate bazele de date administrate de diverse instituţii din România.

Redactat într-un limbaj criptic, imposibil de înţeles chiar şi de către specialişti, acest act normativ nu spune nici cine va controla uriaşa bază de date, nici în ce scop pot fi folosite informaţiile din sistem şi nici nu prevede vreo cale prin care cetăţenii României se pot apăra de eventuale abuzuri.

Considerand că hotărarea de guvern pune în pericol dreptul la viaţă privată, Asociatia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH) s-a adresat Justiţiei şi a cerut anularea actului normativ. Guvernul a susţinut, însă, că, în baza Legii contenciosului administrativ, actul normativ nu poate fi atacat în instanţă.

APADOR-CH a sesizat Curtea Constituţională pentru încălcarea de către Guvern a dreptului constituţional de liber acces în justiţie. Şi a câştigat.

Curtea Constituţională a stabilit printr-o decizie din 1 iulie 2004 că Guvernul României a invocat în propriul interes texte de lege care nu mai erau în vigoare, fiind abrogate de Constituţie.

Acele texte proveneau din legea contenciosului administrativ şi au fost folosite de Guvern într-un proces cu APADOR-CH, în scopul de a împiedica liberul acces al asociaţiei la justiţie.

În esenţă, Guvernul României a susţinut că hotărârile sale referitoare la siguranţa naţionala nu pot fi atacate în justitie, deoarece legea contenciosului adminstrativ nu permite acest lucru.

Deşi chiar Avocatul Poporului, care ar trebui să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor României, şi-a exprimat punctul de vedere în faţa Curţii Constituţionale susţinând poziţia - greşita - a Guvernului, Curtea a constatat că interdicţia legală invocată de Guvern a fost abrogată de Constituţia revizuită.

În consecinţă, în urma acestei importante decizii a Curţii Constituţionale, a devenit posibilă atacarea în justiţie şi a actelor administrative care încalcă drepturile cetăţeneşti sub pretextul apărării siguranţei naţionale.

"Curtea Constituţionala a stabilit, pe data de 1 iulie 2004, că Guvernul României a invocat în propriul interes texte de lege care nu mai erau în vigoare, fiind abrogate de Constituţie", se arată în comunicatul APADOR-CH. Prin urmare, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe, în perioada urmatoare, asupra legalităţii Sistemului Informatic Integrat.

România - democraţie de faţadă

"În Romania domneşte o democraţie de faţadă, în care legile sunt contrazise de practică", se arată într-un raport privind stadiul îndeplinirii criteriilor politice pentru integrarea în Uniunea Europeană.

Documentul a fost întocmit de patru organizaţii neguvernamentale: Fundaţia pentru o Societate Deschisă, Centrul de Resurse Juridice, Institutul pentru Politici Publice şi Centrul Parteneriat pentru Egalitate. Potrivit raportului, România nu îndeplineşte criteriile politice de aderare, criterii care fusesera atinse în 1999!

Renate Weber, preşedinta Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, observă că "România a fost campioană la a adopta titluri de legi, dar avem probleme cu conţinutul lor şi cu punerea lor în aplicare".

Renate Weber menţionează că "dacă privim doar la libertatea presei putem spune că nu îndeplinim criteriile de aderare la UE" pentru că "lipseşte voinţa politică de a lăsa presa să fie liberă", "mecanismele de influenţare a presei sunt foarte diversificate, de la acaparări ale presei scrise şi audiovizuale de către tot felul de personaje din mediul de afaceri, dar apropiaţi guvernului, şi până la acele reeşalonări ale unor datorii pe care le au unele televiziuni, de unde şi autocenzura, plus ameninţări directe şi violenţe fizice asupra jurnaliştilor".

Justiţia rămâne în mâna puterii

Pachetul legislativ privind reforma în justiţie, "nu duce la o adevărată independenţă a justiţiei în România şi credem că există în continuare mecanismele prin care puterea politică îşi poate impune punctul de vedere asupra justiţiei" declara Renate Weber.

Ea argumentează între altele cu statutul oferit de noua legislaţie Consiliului Superior al Magistraturii (CSM): "Legea menţine acelaşi CSM la fără frecvenţă şi doar preşedintele şi vicepreşedintele se ocupă constant de treburile instituţiei", "ministrul justiţiei nu are mai puţină putere asupra justiţiei prin intermediul CSM-ului pentru că el prin Constitutie a dobândit drept de vot în şedinţele plenare ale CSM" şi "toate chestiunile care ţin de cariera magistraţilor sunt decise de ministrul justiţiei care aprobă bugetul şi administreaza banii instanţelor de judecată din România".

Cine are puterea de a distribui bani are posibilitatea de a influenţa, "fie pot fi răsplătiţi cei care sunt obedienţi, fie pot fi sanctionaţi cei care au mişcat în front. Lucrurile acestea s-au întâmplat şi există posibilitatea legală de a se întâmpla din nou".

Democraţie prin ordonanţe de urgenţă

Inflaţia de ordonanţe de urgenţă a continuat şi dupa modificarea Constituţiei. Potrivit documentului, în perioada 1 ianuarie - 16 iunie au fost adoptate şi publicate în Monitorul Oficial 47 de ordonanţe faţă de 46 anul trecut. Ultimul raport al Comisiei Europene critica această formulă de guvernare prin ordonanţe de urgenţă argumentând că lipsa consultării afectează grav calitatea legilor. Ordonanţele de urgenţă, ca şi decretele lui Ceauşescu, sunt instrumente specifice dictaturii.

Guvernul face însă din nou gestul struţului. Şeful cancelariei primului-ministru, Alin Teodorescu, susţine că "numărul ordonanţelor de urgenţă date anul acesta reprezintă un procent mult mai mic decât în perioadele anterioare în primul rând datorită Constituţiei. E adevărat că sunt multe, dar comparativ cu perioada anterioară sunt foarte puţine. E un progres mare". Toate comunicatele guvernului se încheie cu sintagma "mare progres"! O nouă asemănare cu celebrele cuvântari ale lui Ceauşescu...

Mass-media de propagandă

Mass-media din România este supusă unor presiuni majore din partea autorităţilor şi a factorilor economici. Aceste presiuni se manifestă în special prin îngrădirea accesului la libera informare, prin ameninţarea cu bătaia sau chiar cu o bătaie veritabilă, prin limitarea accesului la publicitate, prin controlul asupra difuzării, sunt concluziile trase la Conferinţa privind libertatea presei române, organizata ieri, 7 iulie 2004 de Romanian Think Tank (RTT).

Majoritatea celor prezenţi la conferinţa RTT, realizată cu sprijinul a cinci mari ambasade occidentale, au fost de acord cu aceste concluzii repetate deja de nenumărate ori în ultima vreme - în rapoartele Departamentului de Stat al SUA în privinţa drepturilor omului, ale Amnesty International, ale Reporters sans Frontieres.

A fost o unanimitate doar declarată: la conferinţă au existat şi reprezentanţi ai unor instituţii criticate, precum televiziunea publică (TVR), sau Consiliul National al Audiovizualului (CNA), care au preferat însă să tacă sau să intre în defensivă, dovedind laşitate.

Oficialităţile guvernamentale invitate să ia parte la discuţii, pentru a da conferinţei imaginea unei veritabile dezbateri publice, cu participarea tuturor actorilor implicaţi, s-au răzgândit în ultima clipă.

Nici preşedintele Agentiei pentru Strategii Guvernamentale, Vasile Dancu, nici Alina Tonigaru, purtător de cuvânt în Ministerul Justiţiei, nu au fost de găsit, aşa cum nu s-a prezentat, măcar în interes de serviciu, nici un cameraman al marilor posturi de televiziune.

UE monitorizează libertatea presei

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei britanice la Bucureşti, Iain Lindsay, atrăgea atenţia că "responsabilitatea (pentru situatia presei din Romania - n.r.) nu zace doar pe umerii mass-media. Guvernele democratic alese trebuie să fie pregătite să asculte. Trebuie să fie pregătite să accepte critici...

Sper că faptul că atât de mulţi prieteni şi parteneri majori ai Romaniei s-au adunat aici pentru a promova libertatea de expresie va trimite un semnal puternic pentru toţi cei care sunt interesaţi de presă. Comunitatea internaţională - o dovedeşte acest semnal - este implicată şi ia în serios problema libertăţii presei".

"Comisia Europeană şi statele membre UE vor monitoriza progresele României până la aderarea din 2007. Monitorizarea va include şi aspectele legate de libertatea presei", a atras atenţia acelaşi Lindsay.

Circ plin de abuzuri

Potrivit directorului de la Evenimentul Zilei, Cornel Nistorescu, autorităţile române produc, în această perioadă, "un carnaval care lasă impresia de libertate de exprimare".

În opinia lui Mark Percival problema primordială a presei române o reprezintă datoriile neachitate de posturile de televiziune la bugetul de stat şi folosite ca instrument de presiune politică. Ceea ce reprezintă, spune Percival, "un abuz al banului public, nu numai al libertăţii de exprimare".

Televiziunea - absenţă totală

Ca de obicei, la marile evenimente, televiziunile nu se înghesuie, ca să nu supere pe "cineva". Aceasta nu demonstrează decât presiunile politice la care sunt supuse, dar şi laşitatea şi lipsa de profesionalism a majorităţii colegilor nostri. Active Information Media va continua să vă informeze despre adevăratele probleme actuale, va continua să acţioneze ferm împotriva iresponsabilităţii mass-mediei de propagandă.



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=65

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Ionut Mihai este redactor AIM

Recomandări:

Cea mai dulce otravă
O mulţime de boli fizice şi mentale obişnuite sunt strâns legate de consumul zahărului rafinat, pur. Dr. Martin a clasificat zahărul rafinat ca otravă pentru că această substanţă chimică pură a fost sărăcită de componentele minore care-i asigurau viaţă; este vorba de enzime, vitamine, minerale.
nota 10.00 din 1724 vizite
Peste 4.000 vizite
Zbor prin efect anti-gravitaţional
Am citit articolul despre zborul prin efect anti-gravitaţional cavitar publicat recent, şi m-a fascinat. Imediat am pornit pe acelaşi drum, în căutarea de noi informaţii şi detalii despre asta. Am găsit volumul lui Grebennikov care cuprinde capitolul despre zborul cu platforma construită de el.
nota 9.41 din 4207 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting