Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Băncile centrale nu dispun de aur fizic

Băncile centrale nu dispun de aur fizic

Publicat de: andrei_comanescu.aim redactor AIM
Publicat la: 07.11.2012
Citit de: 2576 ori
Conţine: 1138 cuvinte
9.95
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
979
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
612
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2308
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1145
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
758
Originea democratiei: o poveste cu tilc
436
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1660
Vladimir Putin - agentul trezirii?
5831
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
2528
Se intampla ceva extraordinar in lume
512
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1012
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
823
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
694
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
3692
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
854
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
595
Stalin a inviat din morti
1311
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
1678
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
997
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
840
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.
ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=709


Băncile centrale nu dispun de aur fizic

O ştire recentă ne anunţă că Germania a demarat o investigaţie oficială pentru a verifica dacă aurul său se află încă depozitat la băncile centrale ale ţărilor partenere.

Aurul fizic din toată lumea este furat şi îndepărtat din depozite. Totul se învârte în jurul acest metal şi următorul articol arată cum un sistem financiar disfuncţional prosperă totuşi deoarece majoritatea oamenilor sunt needucaţi şi ignoranţi. Mai departe, vă prezentăm fragmente dintr-o serie de interviuri cu James Turk, difuzate la King World News.

Dl. Turk este specializat în afaceri bancare internaţionale, finanţe şi investiţii, a absolvit în 1969 la Universitatea George Washington, cu specializarea în economie internaţională.

James Turk a scris mai multe eseuri şi numeroase articole despre bani şi afaceri bancare, mare parte din care pot fi găsite pe site-ul său Free Gold Money Report. El este co-autor al cărţii Prăbuşirea anunţată a dolarului (editura Doubleday 2004), care a fost apoi actualizată şi publicată cu titlul Prăbuşirea Dolarului.

Pe 30 octombrie 2012 James Turk a spus pentru King World News: "... am văzut că există eforturi concrete disperate de a transforma aurul bancnotelor în aur fizic. Dar aici este punctul important, aceste acţiuni disperate s-au intensificat pentru că s-au extins de la zona fondurilor de investiţii spre zona băncilor centrale."

Iată ce a spus Turk: "Situaţia privind rezervele de aur ale Germaniei primeşte o atenţie sporită, ceea ce este un lucru bun, deoarece rezervele de aur sunt unul dintre pilonii care stau la baza suveranităţii oricărei ţări."

James Turk continuă:

"S-ar putea argumenta că, în conformitate cu standardul de aur care a fost stabilit până în 1971, avea sens ca o ţară să-şi depoziteze o parte din aurul său la băncile centrale ale ţărilor cu care avea principale parteneriate comerciale. Asta deoarece aurul a fost folosit pentru a soluţiona dezechilibrele comerciale, şi anume prin mutarea lingourilor de aur în cadrul depozitului băncii centrale, din rezerva plătitorului în cea a beneficiarului.

Dar justificarea depozitării externe a aurului a dispărut în 1971, atunci când standardul de aur a fost abandonat şi a fost introdusă o politică financiară de masă monetară "relaxată" (adica decuplarea masei monetare de cantitatea de aur disponibilă ţării respective). În prezent balanţa de comerţ este onorată prin înregistrări contabile stocate pe computerul băncii centrale.

Aşa că astăzi aurul unei ţări are un scop diferit. Acesta oferă valoare reală masei monetare, care este esenţială pentru siguranţa financiară a ţării. E un "cuib" valoros de care fiecare ţară are nevoie, atunci când lucrurile merg prost, şi ştim din istorie că destul de des aşa se petrece.

Aurul oferă fundamentul pe care o ţară îşi poate re-construi sistemul financiar după o prăbuşire a valorii monetare (care poate apare printr-o inflaţie galopantă). Şi cum moneda euro stă pe marginea prăpastiei, iar disciplina monetară strictă a Bundesbank (Banca Centrală a Germaniei) a fost abandonată de European Central Bank (Banca Centrală Europeană), acestea ar putea fi motivele pentru care Germania vrea să ştie unde se află lingourile sale de aur.

Am subliniat de multe ori că trebuie să privim aurul şi băncile centrale în perspectiva corectă. Aurul nu este deloc o relicvă din vremurile "barbare". În schimb, o adevărată "relicvă arhaică" este însăşi Banca Centrală (privită ca instituţie), pentru că menţine controlul Statului asupra sistemului financiar. Acest control intervine pe piaţa financiară care ar trebui să fie liberă. Controlul banilor e ca şi controlul libertăţilor individuale. Dacă un guvern controlează banii unei ţări, atunci guvernul controlează de fapt propriul popor.Să vedem ce s-a petrecut atunci când, în secolul 20, aurul a fost luat de la oameni de către Lenin în Rusia, de către Mussolini în Italia, de către Hitler în Germania, de către Roosevelt în SUA. De ce au făcut ei asta? Pentru a concentra întreaga putere a unei ţări într-o instituţie pe care o puteau manipula după dorinţă, prin furtul de la oameni al singurei forme purtătoare de valoare reala (şi pe care Statul nu o putea manipula), şi anume aurul fizic.

Dacă o ţară îşi poate controla şi manipula poporul prin manipularea aurului acestuia, atunci această ţară poate fi foarte uşor controlată şi manipulată la rândul ei atunci când aurul ei se află depozitat într-o bancă centrală a altei ţări.

Aşa că este oare o simplă coincidenţă faptul că Bundesbank (Banca Centrală a Germaniei) spune că aurul Germaniei se află în depozitele SUA, Marii Britanii şi Franţei? Aceştia sunt Aliaţii din cel de-al doilea război mondial care au ocupat Berlinul de Vest şi Germania de Vest la sfârşitul războiului. Şi din moment ce precedentul război (primul) se încheiase cu numai 3 decenii în urmă, oare nu este posibil ca Aliaţii să se fi gândit la posibilitatea unui nou război viitor declanşat de Germania? Şi pentru a-l împiedica au forţat Germania să îşi depoziteze aurul în Băncile Centrale ale lor... Aliaţii practic au manipulat Germania în toţi aceşti ani obligând-o să îşi stocheze aurul în băncile lor.

Piaţa aurului a fost manipulată de mai mult de 100 de ani de către băncile centrale din toată lumea.

În anul 2009, unul dintre fondurile de investiţii majore de pe piaţa de capital, Greenlight Capital, a hotărât să îşi transforme în aur fizic toate activele din forma virtuală a aurului (active constând practic în numere stocate într-un calculator). La acea vreme aurul costa aproximativ 920 USD. Această schimbare a evidenţiat diferenţa uriaşă între aurul virtual şi cel real (fizic).

De atunci încoace am fost martorii unei adevărate bătălii de a transforma aurul virtual în aur fizic. Dar acum este o situaţie cu totul nouă, pentru că este vorba chiar de băncile centrale. Să ne amintim exemplul Venezuelei care a reuşit până la urmă să îşi aducă înapoi cele 200 tone de aur. Au aşteptat 3 luni doar pentru primul transport. Oare cât va aştepta Germania pentru a-şi primi uriaşa cantitate de aur care este de 10 ori mai mare decât în cazul Venezuelei?

Repatrierea aurului din depozitele secrete ale băncilor centrale care au controlat şi manipulat rezervele de aur ale ţărilor încă de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, poate fi un aspect important care va influenţa creşterea preţului acestui metal valoros.

În aceste zile, iată că realitatea este recunoscută: băncile centrale au mai puţin aur în depozitele lor, decât cred marea majoritate a oamenilor. Această situaţie este rezultatul politicilor Fondului Monetar Internaţional care le permite acestor bănci centrale să îşi ascundă adevărata cantitate de aur aflată în depozitele lor."

Dar dispariţia aurului din depozitele băncilor centrale nu este deloc recentă. James Turk povesteşte că în anul 1920, Hjalmar Schacht, preşedintele de atunci al Reichsbank (Banca Regală Germană), a făcut o vizită în SUA la Banca Rezervei Federale (FED) pentru a verifica aurul Germaniei depozitat acolo. A mers împreună cu şeful FED în depozitele bine păzite ale FED pentru a căuta lingourile de aur germane, însă după câteva ore de căutat, au ieşit declarând că nu au fost în stare să găsească acel aur!Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=709

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.
Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Andrei Comanescu este redactor AIM

Recomandări:

Peste 4.000 vizite
Profeţiile lui Sundar Singh
Speriată de perspectiva unui reviriment spiritual care ar putea să se manifeste în poporul român, prin dinamizarea încrederii în resursele sale fabuloase şi prin cristalizarea ideii că românii sunt un popor ales de DUMNEZEU, Francmasoneria mondială şi la ora actuală cea locală au urmărit cu îndârjire şi viclenie să minimalizeze importanţa acestor profeţii, susţinând în nenumărate rânduri că aceste profeţii nu au existat niciodată...
nota 9.79 din 4385 vizite
Noul petro-dolar: războiul Chinei împotriva SUA
Pe 6 septembrie, China a lansat declaraţia oficială. China a spus în acea zi că sistemul lor bancar este pregătit, că toate sistemele lor de comunicare sunt pregătite, că toate sistemele de transfer sunt pregătite şi că, începând cu acea zi – joi, 6 septembrie – orice stat din lume care vrea ca din acel moment să cumpere, să vândă sau să facă negoţ cu petrol brut, o poate face folosind moneda chinezească şi nu dolarul american.
nota 9.84 din 1337 vizite


Cele mai comentate articole: