Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » SUA: Războiul este o afacere profitabilă

SUA: Războiul este o afacere profitabilă

Publicat de: marian_apostol.aim redactor AIM
Publicat la: 18.04.2013
Citit de: 1096 ori
Conţine: 873 cuvinte
9.90
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1059
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
774
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2924
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1313
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
867
Originea democratiei: o poveste cu tilc
489
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1823
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6269
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3086
Se intampla ceva extraordinar in lume
1193
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1095
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
879
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
877
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4758
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
908
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1279
Stalin a inviat din morti
1383
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2297
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1534
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1989
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=813



Războiul este o afacere profitabilă: SUA este cel mai mare cheltuitor militar din lume - austeritate pentru americani, însă miliarde pentru militari

de prof. Lawrence S. Wittner, Global Research

Excesul american cu cheltuielile militare s-a redus datorită retragerii trupelor din Irak şi Afganistan, dar însumează totuşi 39 % din totalul cheltuielilor militare de pe această planetă.

Conform unui raport publicat recent de Institutul Internaţional de Cercetare a Păcii din Stockholm, Suedia (SIPRI), cheltuielile militare totale din lume au fost de 1750 miliarde USD, în anul 2012. Acelaşi raport a relevat faptul că, de câteva decenii, cel mai mare "cheltuitor" militar din lume este guvernul SUA, ale cărui cheltuieli pentru război şi pregătiri de război au însumat 682 miliarde USD, adică 39 % din totalul planetar.

SUA cheltuie în domeniul militar de 4 ori mai mult decât China (care este pe locul 2) şi mai mult de 7 ori decât Rusia (care este pe locul 3). Deşi aceste cheltuieli militare americane au scăzut puţin în anul 2012, datorită retragerilor de trupe din Irak şi Afganistan, au rămas totuşi mai mari cu 69 % decât cele din 2001.

Supremaţia militară a SUA este însă şi mai evidentă dacă se ia în calcul sistemul alianţei militare americane, pentru că SUA şi aliaţii săi deţin monopolul cheltuielilor militare din anul 2012. Ţările membre NATO, inclusiv SUA, au cheltuit 1000 miliarde USD în domeniul militar.

Astfel, deşi studiile oficiale arată că SUA se situează pe locul 17 în lume în ceea ce priveşte educaţia, pe locul 26 la mortalitatea infantilă, şi pe locul 37 la speranţa de viaţă şi starea generală de sănătate, este evident că SUA este pe primul loc în ceea ce priveşte războiul.

Acest loc 1 este posibil să nu aibă prea mare importanţă pentru americanii care-şi caută de mâncare prin gunoaie, pentru americanii care nu-şi permit financiar să beneficieze de îngrijire medicală, sau pentru americanii care tremură de frig în case neîncălzite.

Chiar şi mulţi americani din clasa de mijloc s-ar putea întreba cum de-şi vor permite studii educaţionale costisitoare al căror cost a crescut foarte mult, cum se vor descurca cu atât de puţini profesori, pompieri şi poliţişti disponibili în comunităţile lor locale, şi cum vor fi menţinute şi finanţate spitalele, parcurile, drumurile, podurile şi alte facilităţi publice din comunităţile lor.

Bineînţeles că există o legătură directă între nivelul uriaş al bugetului militar american şi austeritatea de acasă: cea mai mare parte din bugetul federal este alocată în mod discreţionar către război.

Compania Lockheed Martin produce avionul de lupta F-35, care este un bun exemplu pentru priorităţile fulgerătoare ale guvernului american. Se estimează că acest sistem militar de luptă va costa guvernul 1500 miliarde USD, la final. Oare acest avion tipic din era "războiului rece", care este proiectat să lupte cu inamici pe care SUA nu îi mai are, reprezintă o investiţie bună pentru poporul american?

După 12 ani de producţie, care au costat 396 miliarde USD, avionul F-35 a demonstrat că are numeroase erori de proiectare, a fost menţinut la sol de două ori, şi nu a evoluat niciodată într-o luptă adevărată. Dat fiind imensul avantaj militar de care se bucură SUA în comparaţie cu orice alte ţări din lume, chiar este necesar acest sistem de luptă din moment ce este cel mai scump din întreaga istorie militară? Oare nu există alte lucruri mai utile care ar putea fi realizate de americani cu aceşti bani?

Bineînţeles, aceeaşi remarcă este adevărată şi pentru alte ţari din lume.

Oare chiar există vreo justificare pentru naţiunile lumii care cheltuiesc sume exorbitante din ce în ce mai mari în domeniul militar, în timp ce milioane de oameni trăiesc în cea mai cruntă sărăcie?

Estimările indică faptul că până în anul 2015 vor mai exista oameni pe această planetă care vor trebui să se mulţumescă cu un venit de doar 1,25 USD pe zi. Atunci când, din disperare, aceşti oameni se vor răscula pentru o bucată de pâine, oare oficialii guvernelor lor le vor sugera să mănânce avioanele şi bombele construite din banii lor?

Preşedintele american Dwight Eisenhower a formulat foarte bine această situaţie într-un discurs către Societatea Editorilor de Ziare, în urmă cu 60 de ani:

"Fiecare armă care este fabricată, fiecare navă de război care este lansată, fiecare rachetă militară semnifică până la urmă un furt de la cei înfometaţi şi care nu sunt hrăniţi, de la cei înfriguraţi care nu au haine... Această lume a armelor nu cheltuie doar bani, ci se hrăneşte cu sudoarea muncitorilor, cu genialitatea cercetătorilor, cu speranţele neîmplinite ale copiilor... Acesta nu este deloc un mod de viaţă în adevăratul sens al cuvântului. Sub norii ameninţători ai războiului, umanitatea este răstingită pe o cruce de fier."

Acest sentiment este încă de actualitate. Pe 15 aprilie 2013, oamnei din 43 de ţări au participat la Ziua Planetară de Acţiune împotriva Cheltuielilor Militare, cu scopul de a atrage atenţia asupra deturnării resurselor mondiale către industria de război. Între aceste ţări s-a aflat şi SUA, unde sondajele arată că 58 % din americani sunt în favoarea reducerii cheltuielilor militare americane. Cât timp va dura până ce guvernele american şi ale celorlalte ţări vor catadicsi să îndeplinească voinţa popoarelor lor?

Dr. Lawrence Wittner este profesor de istorie emerit la Univ. Albany şi scrie pentru Voicea Păcii. Cea mai recentă carte a sa este "Lucrând pentru Pace şi Justiţie: memoriile unui intelectual activist".



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=813

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Marian Apostol este redactor AIM

Recomandări:

Silver Legion - detalii de la Tanaath
Silver Legion este o grupare de luptători celeşti care nu au corpuri materiale fizice, ei acţionând în dimensiunile superioare (4D şi 5D); Silver Legion nu are niciun corespondent pe planeta Pământ, nu are nicio legătură cu vreo organizaţie existentă fizic pe Pământ, fie ea şi politică. Tanaath este reprezentanta pe planeta noastră, ea însăşi facând parte din această organizaţie.
nota 9.89 din 1970 vizite
Pregătiți-vă pentru extraordinara întâlnire (1)
La întrebarea "Există extratereştri?" se poate răspunde ca personajul din filmul Contact: "Să fim doar noi... pare o teribilă risipă de spaţiu". Despre existenţa extratereştrilor, şi dovezi ale vizitelor lor pe Pământ găsiţi detalii în acest articol.
nota 9.90 din 1941 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting