Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Substanţele nocive de la Corporaţia americană McDonald

Substanţele nocive de la Corporaţia americană McDonald

Publicat de: Bogdan25 colaborator AIM
Publicat la: 18.11.2013
Citit de: 664 ori
Conţine: 4339 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1052
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
768
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2914
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1305
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
861
Originea democratiei: o poveste cu tilc
481
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1814
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6178
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3077
Se intampla ceva extraordinar in lume
1185
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1088
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
864
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4746
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1276
Stalin a inviat din morti
1375
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2257
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1526
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1980
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=877




Slice Bacon: Bacon de porc, apa, sare, zahar, aroma de fum, fosfat de sodiu, eritorbat de sodiu, nitrit de sodiu (Poate provoca hiperactivitate si alte reactii adverse, potential cancerigen, utilizarea sa este restrictionata in multe tari; se poate combina cu substantele chimice din stomac, dand nastere la nitrosamina, motiv pentru care HACSG – Hyperactive Children’s Support Group (HACSG) recomanda sa fie evitata).

Mic dejun Sauce: Ulei de soia, apa, galbenus de ou congelat, condimente [glucoza, sare, zahar, condimente, branza deshidratata (lapte degresat, sare, enzime), benzoat de sodiu (folosit ca antiseptic, conservant alimentar, precum si pentru imbunatatirea gustului la alimentele de calitate slaba; bauturile racoritoare cu gust de portocale contin cantitati mari, de pana la 25 mg la 250 ml; de asemenea, se utilizeaza in produse lactate si din carne, condimente, produse de patiserie, bomboane; se mai foloseste in multe medicamente, inclusiv Tylenol; cauzeaza urticarie si agraveaza astmul), sorbat de potasiu, lapte batut, aroma naturala (lapte) si aroma artificiala, inozinat disodic, disodiu guanilat, calciu disodiu EDTA, dioxid de siliciu (emulgator, gelifiant, artificial. Se poate utiliza sub forma de xerogel (denumire comerciala stabifix), hidrogel, solutie coloidala. Solutiile silice pot induce alergii cu manifestare dermatologica, iar silicea pulverulenta prezinta toxicitate respiratorie (silicoza)], ou, albus de ou congelat, otet, sare, suc de lamaie concentrat, amidon modificat de porumb, propilenglicol alginat (Agent de ingrosare, artificial, alergen, consumul frecvent nefiind recomandat), guma xantan, planta extractive, culoare (turmeric), naturale (lapte) si aroma artificiala. CONTINE: ou, lapte.

Slice Bacon: Bacon de porc, apa, sare, zahar, aroma de fum, fosfat de sodiu, eritorbat sodiu, nitrit de sodiu. Benzi Bacon: bacon din carne de porc, apa, sare, zahar, aroma de fum, fosfat de sodiu (consumul frecvent nu este recomandat deoarece excesul de fosfor impiedica asimilarea si fixarea calciului in oase putand induce osteoporoza si/sau depuneri anormale de calciu (osteofite -cioc de papagal), eritorbat de sodiu, nitriti.

Big Mac: Faina de grau imbogatita, apa, sirop de fructoza de porumb si / sau de glucoza-fructoza si / sau zahar, drojdie, ulei (soia si / sau canola), sare, seminte de susan, sulfat de calciu, propionat de calciu, monogliceride, legume enzime, azodicarbonamida si poate contine una sau toate dintre urmatoarele in diferite proportii: DATEM, BHT, Stearoil-2-lactilat de sodiu, amidon de grau, peroxid de calciu, gluten de grau, sorbitol, dextrina, faina de malt de orz, acid ascorbic, acid citric, calciu stearat, iodat de calciu, dioxid de siliciu. Contine: grau, orz, seminte de susan

Big sos Mac: Ulei de soia, savura [muraturi, zahar, glucoza, fructoza, otet, glucoza, sare, guma xantan, sorbat de potasiu, condimente), mustar preparat [apa, otet, mustar, sare, zahar, culoare (Caramel, turmeric), mirodenii], apa, congelate galbenus de ou, otet, praf de ceapa, sare, faina de mustar, guma xantan, sorbat de potasiu, condimente, praf de usturoi, proteine vegetale hidrolizate (porumb, soia, gluten de grau), culoare (boia de ardei, caramel), calciu disodiu EDTA. CONTINE: mustar, oua, grau, soia

Chili Tortilla tri-colorate: Faina, floarea-soarelui, sofranel, rapita si / sau ulei de porumb, condimente (sare, pudra de rosii, condimente, porumb maltodextrina, amidon de porumb modificat, imbogatit faina de porumb alb [tiamina, riboflavina, niacin, acid folic, fier, zinc], acid citric, dextroza, zahar, ceapa deshidratata, praf de suc de lamaie [porumb maltodextrina, suc de lamaie, aroma naturala], usturoi deshidratat, ardei gras verde pulbere, aroma artificiala [maltodextrina de porumb, amidon modificat de porumb, acidul ascorbic, acidul benzoic (se foloseste la bauturile alcoolice, produse de patiserie, branzeturi, guma de mestecat, condimente, produse lactate inghetate, dulciuri, inlocuitori de zahar; de asemenea, in produse cosmetice, ca antiseptic in unele medicamente impotriva tusei, ca antifungic in unguente; poate provoca astm, mai ales la persoanele care urmeaza tratamente pe baza de steroizi; de asemenea, cauzeaza tulburari neurologice si interactioneaza cu bisulfitul de sulf; provoaca hiperactivitate la copii; se obtine din benzoina, o rezina extrasa din unii arbori asiatici)], extract de drojdie, inozinat disodic, disodiu GUANILAT), rosu 40, albastru 1, albastru 2.

Chipotle BBQ sos: Glucoza-fructoza, apa, pasta de tomate, miere, otet, melasa, amidon de porumb modificat, aroma naturala (sursa de plante) si aroma artificiala, sare, ardei iute Chipotle uscat, condimente, ulei de soia, praf de ceapa, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu (folosit ca antiseptic, conservant alimentar, precum si pentru imbunatatirea gustului la alimentele de calitate slaba; bauturile racoritoare cu gust de portocale contin cantitati mari, de pana la 25 mg la 250 ml; de asemenea, se utilizeaza in produse lactate si din carne, condimente, produse de patiserie, bomboane; se mai foloseste in multe medicamente, inclusiv Tylenol; cauzeaza urticarie si agraveaza astmul), praf de usturoi, culoare (caramel), alginat de propilenglicol.

Sos cremos condimentat: Ulei de soia, apa, galbenus de ou congelat, condimente [condimente, praf de usturoi, ceapa deshidratata, ceapa granulata, aroma (sursa de plante), ulei vegetal mononesaturate (ulei de canola si / sau de soia si / sau de seminte de floarea-soarelui), dioxid de siliciu], otet, ou congelat, sare, zahar, condiment, acid fosforic, faina de mustar, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu, suc de lamaie concentrat, calciu disodiu EDTA. CONTINE: ou, mustar

Pui Crispy: Carne dezosata piept de pui, apa, paine de grau miez, fosfati de sodiu cu porumb maltodextrina si aroma (extract de rozmarin), sare. Acoperite cu: firimiturile de grau prajite cu condimente, apa, grau faina, amidon modificat de porumb, praf de copt, ulei de palmier, proteine de grau, celuloza modificata, culoare (annatto). Gatite in ulei vegetal 100% (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de soia hidrogenat cu TBHQ, acid citric si dimetilpolisiloxan (McNuggets de pui de la McDonald nu doar că este departe de ceea ce înseamnă un aliment sănătos, dar acesta nu conţine pui mai deloc. McNuggets conţin de fapt doar 50% pui real, restul cuprinde ingrediente sintetice, inclusiv dimetilpolisiloxan, un produs chimic folosit în industria fast-food ca un agent care împiedică formarea de spumă în vasele mari cu ulei). CONTINE: grau

Fasiile de pui crocante: Carne de pui, apa, grau macinat prajit, fosfati de sodiu cu maltodextrina de porumb si aroma (extract de rozmarin), sare, condimente (sare, zahar, condimente, extract de drojdie, puterea de ceapa, de inozinat disodic & disodic guanilat, aroma (extract de rozmarin, de porumb maltodextrina, amidon de porumb modificat), polisorbat 80, grasime de pui (ulei de soia), dioxid de siliciu. Pane cu faina de grau, firimituri de grau prajita, apa, amidon de porumb, sare, grau amidon, praf de ceapa, praf de usturoi, condimente, praf de copt, patrunjel deshidratat, fosfat de aluminiu de sodiu.Gatite in ulei vegetal 100% (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de soia hidrogenat cu TBHQ, acid citric si dimetilpolisiloxan). CONTINE: grau

Filet-O-Fish: Fileuri de cod de Alaska (Pollock), firimiturile de grau prajite, amidon modificat de porumb, apa, faina (de porumb, grau), culoare (boia de ardei, turmeric), guma de celuloza, sare, condimente. Gatite in ulei vegetal 100% (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia ulei de soia, hidrogenat cu TBHQ, acid citric si dimetilpolisiloxan). Contine: grau, FISH (POLLOCK)

Portii de pui la gratar: Carne dezosata piept de pui, apa, condimente [porumb maltodextrina, aroma (amidon de orez, extract de drojdie, sare, inozinat disodic si disodic guanilat), sare, dioxid de siliciu, condimente], amidon de orez, fosfati de sodiu. Gatite pe un gratar, usor condimentat, cu grasimi (ulei de canola, apa, sare, ulei de bumbac, lecitina de soia, ulei de palmier monogliceride, sorbat de potasiu, aroma artificiala, calciu hidrogenate disodiu EDTA, culoare (sursa de plante), acid citric, vitamina A palmitata (Retinil palmitat este un antioxidant şi o sursă de vitamina A adăugat la lapte scăzut de grăsime pentru a înlocui conţinutul de vitamine pierdut prin eliminarea de grăsime din lapte. Junior pui Patty : Carne de pui, apa, pielea de pui, sare, si fosfati de sodiu. Pane, cu: faina de grau, apa, firimiturile prajite grau, amidon modificat de porumb, sare, condimente, gluten de grau, praf de usturoi, praf de copt, aroma (Contine lecitina de soia), dioxid de siliciu si ulei vegetal. Gatite in ulei vegetal 100% (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia ulei de soia, hidrogenat cu TBHQ, acid citric si dimetilpolisiloxan). Contine: grau, SOIA

Ketchup: Pasta de tomate (facut din rosii proaspete coapte), zahar lichid, otet alb, sare, praf de ceapa, condimente.

Sos de maioneza-Style: Ulei de soia, apa, mustar preparat (apa, seminte de mustar, otet, sare, mustar Bran), congelate galbenus de ou, otet, zahar, sare, guma xantan, sorbat de potasiu, calciu disodiu EDTA. CONTINE: Mustar, EGG

McChicken: Carne de pui, pielea de pui, sare, aroma [proteine vegetale hidrolizate (porumb, soia, gluten de grau), disodic inosinate, guanilat disodic]. Acoperite cu: faina de grau, apa, prajite firimituri de grau, porumb modificat amidon, amidon de porumb, faina de porumb galben, sare, condimente, bicarbonat de sodiu, fosfat de aluminiu sodic (Emulgator, artificial, diverse utilizari. Utilizat in produse fine de brutarie. Provoaca incarcarea organismului cu aluminiu. Interzis bolanvilor de rinichi, osteoporoza, cardiovascularilor, Parkinson, Alzheimer), ulei vegetal scurtare (soia), modificat ulei de soia si de aluminiu silicat de sodiu (adjuvanti de fabricatie), hidrogenate amidon din grau. Gatite in ulei vegetal 100% (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de soia hidrogenat cu TBHQ, acid citric si dimetilpolisiloxan). Contine: grau, soia

Sos McChicken: Ulei de soia, apa, mustar preparat (apa, seminte de mustar, otet, sare, mustar Bran), congelate galbenus de ou, otet, zahar, sare, guma xantan, sorbat de potasiu, calciu disodiu EDTA. CONTINE: Mustar, EGG

Ciuperci: Ciuperci. Gatite pe gratar, usor condimentat, cu grasimi (ulei de canola, de apa, sare, ulei hidrogenat din seminte de bumbac, lecitina de soia, ulei de palmier monogliceride, sorbat de potasiu, aroma artificiala, disodiu EDTA calciu, de culoare (sursa de plante), acid citric, vitamina A palmitat, vitamina D3). CONTINE: SOIA

Mustar: Otet, apa, seminte de mustar, sare, curcuma, condimente. CONTINE: mustar

Pickle taiat: Castraveti proaspeti, apa, otet, sare, clorura de calciu, benzoat de sodiu, polisorbat 80, arome naturale (sursa de plante), extract de turmeric.

Pickle Felii: Castraveti, apa distilata, otet, sare, clorura de calciu, sorbat de potasiu, sulfat de potasiu si aluminiu, arome naturale (sursa de plante), polisorbat 80, extras de turmeric (culoare).

Branza elvetiana: Laptele pasteurizat, lapte ingrediente modificate, cultura bacteriana, sare, clorura de calciu, microbiana enzima. CONTINE: LAPTE

Sos tartar: Ulei de soia, savura (muraturi, apa, sare, otet, capere, guma de xantan, sorbat de potasiu, condiment extractive, polisorbat 80), congelate galbenusul de ou, apa, ceapa, otet, zahar, sare, faina de mustar, guma xantan, sorbat de potasiu, patrunjel deshidratat, calciu disodiu EDTA. CONTINE: ou, mustar

Sos thai: Zahar, apa, otet, congelate ardei rosu, sare, modificat amidon de tapioca, usturoi deshidratat, condimente, deshidratat ardei rosu, aroma naturala (sursa de plante), guma xantan, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu.

Tortilla grau integral: Integrala de grau, apa, scurtarea vegetal (ulei de soia interesterificat, hidrogenat ulei de soia), contine 2% sau mai putin din urmatoarele: zahar, clorura de potasiu, trehaloza, preparat aromatizant, sare, extract de drojdie, praf de copt (bicarbonat de sodiu, amidon de porumb, sulfat de aluminiu, sodiu, calciu sulfat, fosfat monocalcic), gluten de grau vital, monogliceride, ameliorator (metabisulfit de sodiu, amidon de porumb, celuloza microcristalina, fosfat dicalcic). CONTINE: grau

Pranz / Cina – pui McNuggets / Sosuri

Sos barbeque: Glucoza-fructoza, apa, otet, pasta de tomate, sare, amidon modificat de porumb, condimente (contine extract de drojdie autolyzed, mustar, faina de grau), ulei de soia, proteina hidrolizata drojdie, mustar, guma xantan, praf de ceapa, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu, edetat inosinate, disodic guanilat. CONTINE:Mustar, grau

McNuggets Sauce – mustar iute: Mustar preparat [apa, otet, mustar, sare, curcuma, condimente, usturoi pudra, aroma naturala (sursa de plante)], glucoza-fructoza, apa, ulei de soia, otet, faina de mustar, oua congelate galbenus, amidon modificat de porumb, sare, guma xantan, condimente, culoare (annatto, caramel), benzoat de sodiu, condimente extractive, calciu disodiu EDTA. CONTINE: mustar, EGG

Sos dulce si acru : Glucoza-fructoza, apa, piure de piersici concentrat, otet, condimente (contine grau, soia, mustar), sare, amidon modificat de porumb, ulei de soia, guma xantan, faina de mustar, benzoat de sodiu, naturala aroma (sursa de plante), culoare (caramel, boia de ardei). Contine: grau, soia, mustar

McNuggets de pui: Pui de san, apa, amidon modificat de porumb, sare, condimente [extract de drojdie, sare, amidon de grau, aroma naturala (sursa vegetala), ulei de floarea soarelui, dextroza, acid citric, iar rozmarin] naturala extractive de rozmarin. Pane cu: apa, faina de grau, faina de porumb galben, amidon modificat de porumb, condimente, sare, praf de copt, fosfat de aluminiu de sodiu, dextroza, amidon de grau, amidon de porumb, modificat hidrogenat de soia ulei. Gatite in ulei vegetal 100% (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de soia hidrogenat cu TBHQ, acid citric si dimetilpolisiloxan). CONTINE: grau

Pranz / Cina

Cartofi prajiti: Cartofi, ulei de canola, ulei de soia, ulei de floarea soarelui, aroma naturala (sursa vegetala), hidrogenate dextroza, pirofosfat acid de sodiu (mentine culoarea), acid citric (conservant), dimetilpolisiloxan (antispumant agent) si fierte in ulei vegetal (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de soia hidrogenat cu THBQ, citric Acidul si dimetilpolisiloxan).

Sare: Sare, silicoaiuminat, dextroza iodura, potasiu

Deserturi

Copt Apple Pie: Prajitura: Imbogatit faina de grau, scurtarea ulei vegetal [ulei de palmier si ulei de canola si modificat de palmier uleiuri, lecitina de soia, aroma artificiala unt, acid citric, culoare naturala (beta-caroten)], apa, zahar, sare, drojdie, L-clorhidrat de cisteina. Umplerea: Mere (mere, acidul eritorbic si / sau de acid ascorbic, acid citric, clorura de calciu, sare), glucoza-fructoza, apa, zahar, amidon de porumb modificat, sorbitol, dextroza, alginat de sodiu, citrat de sodiu, condimente, sare, fosfat dicalcic, acid citric, arome naturale (sursa de plante) si artificiale. Topping: zahar, condimente (Scortisoara) (contine ulei de soia). Contine: grau, soia

Placinta de afine coapte: Umplere: afine, glucoza-fructoza, apa, zahar, amidon de porumb modificat, naturale (sursa de plante si aroma artificiala de afine, dextroza,, suc de lamaie concentrat sorbitol, alginat de sodiu, citrat de sodiu, acid citric, sare, fosfat dicalcic. Patiserie: faina de grau, scurtarea ulei vegetal [palmier si rapita ulei si uleiul de palmier modificate, lecitina de soia, aroma de unt artificiale, acid citric, culoare (beta-caroten)], apa, zahar, drojdie, sare, clorhidrat de L- cisteina, acid ascorbic. Topping: zahar, caramel (contine ulei de soia). CONTINE: Grau, soia

Topping de caramel: Zahar / glucoza-fructoza, lapte condensat indulcit, apa, unt, pectina, fosfat de sodiu (excesul de fosfor impiedica asimilarea si fixarea calciului in oase putand induce osteoporoza si/sau depuneri anormale de calciu), sare, aroma artificiala. CONTINE: LAPTE

Hot Fudge Sundae Topping: Zahar, apa, ulei de cocos hidrogenat, ingrediente lapte, cacao, sirop de glucoza, sare, fosfat disodic, sorbat de potasiu, aroma artificiala, esteri poliglicerol ai acizilor grasi (sursa de plante), soia lecitina. Contine: lapte, soia

Muffin afine: Faina de grau, zahar, apa, afine, ulei de canola, albus de ou, zahar, lapte, fosfat de sodiu si aluminiu, bicarbonat de sodiu, amestec emulgator (propilen glicol acizi grasi mono esteri, monogliceride soia, Stearoil-2-lactilat de sodiu), sare, aroma artificiala, aluat agent de ingrosare (caragenan, guarguma, lecitina de soia), amidon modificat de porumb, carboximetilceluloza de sodiu. Contine: grau, oua, lapte, soia

Oreo Mix-in: Zahar, imbogatit faina de grau, nuca de cocos scurtare ulei, ulei de soia, cacao, amidon de porumb, sirop de glucoza, sare, lecitina de soia, bicarbonat de sodiu, aroma artificiala. Contine: grau, soia

Strawberry Danino Iaurt: Lapte degresat, zahar, lapte ingrediente modificate, smantana, fructoza, amidon de porumb, capsuni piure, amidon modificat de porumb, citrat de calciu, arome naturale (sursa vegetala), gelatina (carne de vita), culori naturale (Sursa vegetala), acid malic, culturi de bacterii activi, vitamina D, citrat de sodiu. Facuta cu vitamina D fortificate lapte degresat. CONTINE: LAPTE

Strawberry Topping: Zahar / glucoza-fructoza, capsuni, apa, aroma naturala (sursa de plante), acid citric, salcam guma de fasole, pectina, sorbat de potasiu, culoare (rosu Allura), clorura de calciu.

Tort de vanilie: Glazura de zahar (zahar, amidon de porumb), faina, zahar, sirop invertit, ulei de canola, de apa, tot lichid ou, scurtare (ulei de palmier modificat, ulei de canola, ulei de samburi de palmier, mono si digliceride, polisorbat 60, BHA, BHT, acid citric), emulgator (apa, mono & digliceride, amidon modificat, diacetil tartrici ai mono & digliceride, acid citric, sorbat de potasiu, sodiu stearoil lactilat, glicerol ester al acizilor grasi, propilenglicol grasi ester, monostearat sorbitan, ester poliglicerol de acizi grasi, glicerina, propilen glicol, guma xantan), alb fondanta (zahar, apa, glucoza), amidon de grau, sirop de porumb, lapte praf, aroma artificiala (culoare caramel), coacere praf, sare, guma xantan. Imagine: amidon de tapioca, solide sirop de porumb, celuloza microcristalina, zahar, apa, ulei de canola, glicerina, esterii poliglicerol, amidon alimentar modificat, algin, acid citric, sorbat de potasiu, ulei de nuca de cocos, dioxid de titan, lecitina de soia, guma de carruba, culoare (FD & C albastru # 1 Lake, FD & C Red # 40 Lac, FD & C Rosu # 3, Turmeric, FD & C galben # 6 Lake). Contine: lapte, oua, grau, soia.

Bucati Cookie vanilie: Imbogatit faina de grau, zahar, ulei de canola, sare, praf de copt, arome naturale (vanilie), condimente, lecitina de soia. Contine: grau, soia.

Vanilie Lapte de gheata: Ingrediente lapte (lapte, smantana), zahar, glucoza, soia mono si digliceride, guma de guar, dextroza, artificiale aroma de vanilie, caragenan, guma de celuloza. CONTINE: LAPTE

Bauturi

1% partial degresat Ciocolata cu lapte: Partial degresat, zahar / glucoza-fructoza, cacao, culoare (galben # 6, rosu # 2), sare, caragenan, artificial aroma (vanilina), palmitat de vitamina A, vitamina D3. CONTINE: LAPTE 1% partial degresat lapte 1% partial degresat lapte 1% partial degresat lapte

1% partial degresat lapte: Lapte partial degresat, palmitat de vitamina A, vitamina D3. CONTINE: LAPTE

18% Frisca: Crema, lapte, citrat de sodiu si poate contine in proportii variate: fosfat de sodiu, caragenan, dextroza. CONTINE: LAPTE

Suc de mere: Suc concentrat de mere, acid ascorbic (vitamina C)

Cafea la filtru: Apa, 100% Arabica de cafea prajita.

Caramel Sirop de cafea: Zahar, apa, fructoza, naturale (sursa de plante) si aroma artificiala, sare, colorant caramel (cu sulfiti), sorbat de potasiu, acid citric, acid malic.

Coca-Cola: Apa carbogazoasa, zahar / glucoza-fructoza, culoare caramel, acid fosforic, arome naturale (Sursa vegetala), cofeina.

Nestea Ceai Iced: Apa, zahar / glucoza-fructoza, acid citric, ceai concentrat de frunze de ceai, citrat de potasiu,benzoat de sodiu, aroma de lamaie naturala.

Suc de portocale: Apa, suc de portocale din concentrat.

Sprite : Apa carbogazoasa, zahar / glucoza-fructoza, acid citric, citrat de sodiu, arome naturale (sursa vegetala), benzoat de sodiu.

Triplu Milkshake gros ® sirop de ciocolata: Glucoza-fructoza, apa, cacao, naturale (sursa de plante) si artificialearoma, sare, sorbat de potasiu. Poate contine mici cantitati de alte arome se agita.

Triplu Milkshake gros Sirop de capsuni: Zahar / glucoza-fructoza, apa, capsuni, naturale (sursa de plante) si aroma artificiala, pectina, acid citric, guma xantan, sorbat de potasiu, de culoare (caramel, rosu Allura), clorura de calciu. Poate contine mici cantitati de alte arome se agita.

Triplu Milkshake gros sirop de vanilie: Sirop de glucoza, apa, aroma naturala (sursa de plante), culoare (caramel, beta-caroten), acid citric, sorbat de potasiu. Poate contine mici cantitati de alte arome se agita.

Ketchup: Pasta de tomate (facut din rosii proaspete coapte), zahar lichid, otet alb, sare, praf de ceapa, condimente.

Sos McChicken: Ulei de soia, apa, mustar preparat (apa, seminte de mustar, otet, sare, mustar Bran), congelate galbenus de ou, otet, zahar, sare, guma xantan, sorbat de potasiu, calciu disodiu EDTA. CONTINE: Mustar, EGGImagine Un concern, care este de mult timp ţinta criticilor organizaţiilor consumatorilor, este lanţul de fast-food-uri McDonald’s.

La fiecare patru ore, undeva pe glob, se deschide un nou local McDonald’s. Cele 30.000 de filiale ale imperiului hamburgerilor sunt răspândite deja în 118 ţări. 36 de procente din încasările concernului provin din Europa. Cel mai mare lanţ de restaurante de pe planetă este, în acelaşi timp, cel mai mare achizitor de carne de vită, iar în SUA, de carne în general.

În anii 1980, McDonald’s a fost deja criticat pentru că o mare parte din carnea, care, în cele din urmă ajunge pe mesele americanilor sub forma unei felii subţiri între două bucăţi de pâine albă, provenea din America de Sud. Acolo, uriaşe suprafeţe de pădure tropicală au căzut pradă defrişărilor, în dorinţa de a avea mai mult teren pentru cirezile de vite ale concernului american.

McDonald’s sacrifică pădurile tropicale

În 1997, un proces de la Londra al concernului multinaţional împotriva a doi dintre criticii săi, care a provocat senzaţie, a scos la iveală faptul că McDonald’s a importat în anii nouăzeci în Marea Britanie şi Elveţia carne de vită braziliană.

Martorii au declarat în faţa justiţiei că, la fel ca înainte, carnea de vită de la fermele din Brazilia şi Costa Rica a fost livrată concernului american. Aceste ferme se află pe terenurile acoperite înainte de pădure tropicală, a căror defrişare a alungat părţi întregi ale populaţiei civile.

Astăzi, carnea servită în cele 5.200 de filiale din Europa provine de la vacile europene. Mai mult de 30.000 de tone de carne de vită sunt date anual prin maşina de tocat numai pentru McDonald’s. În Uniunea Europeană, o treime din furajul folosit pentru întreţinerea animalelor se importă.

Jumătate din acesta provine din aşa-numita Lume a treia, unde, pentru obţinerea acestor furaje, sunt folosite imense suprafeţe agricole. Aici se găsesc cele mai roditoare şi mai bune terenuri din punct de vedere climateric, care nu sunt folosite, din acest motiv, pentru producerea locală a hranei.

1,3 miliarde de vite sunt sacrificate în lumea întreagă pentru carne. Jumătate din cerealele recoltate pe glob sunt folosite ca hrană pentru vite, adică anual 600 milioane de tone. În Brazilia, o cincime din întreaga suprafaţă agricolă este folosită la obţinerea furajelor pentru ţările din Uniunea Europeană. În acelaşi timp, în aceste zone domneşte foametea: vacile celor bogaţi mănâncă hrana celor săraci.

Gazele eliminate de vaci încălzesc atmosfera

Consumul masiv de carne este problematic şi din punct de vedere ecologic. Astfel, creşterea vitelor contribuie în mare măsură la încălzirea pământului. În total, 85 de procente din încărcarea climei se datorează agriculturii producătoare de furaje pentru animale.

De vină este, fără glumă, gazul metan eliminat din când în când de stomacurile rumegătoarelor. „O vacă obişnuită are acelaşi potenţial de producere a efectului de seră ca o maşină obişnuită”, a stabilit o comisie de experţi ai Camerei Federale Germane.

Torturarea animalelor de către industria fast-food-urilor

Şi protectorii animalelor se plâng de metodele adoptate de concernele fast-food. În zootehnia industrială, animalele trăiesc în spaţii înguste şi sunt tratate ca nişte maşini. Taurii sunt castraţi fără calmante. De cele mai multe ori nu au nici loc unde să se mişte şi nici aer curat.

Hrana constă în mare parte din furaje, care adesea sunt înlocuite cu hormoni şi antibiotice, pentru ca animalele să crească şi să se îngraşe cât mai repede posibil – şi să fie cât mai repede sacrificate. Multe dintre vietăţile supraselecţionate mor chiar înainte sau în timpul transportului către abatoare.

Organizaţia de protecţie a animalelor PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) recurge la metode drastice pentru a demonstra practicile de creştere a animalelor din fermele care livrează carne lanţurilor de fast-food. Grupuri de activişti au împărţit în faţa restaurantelor McDonald’s din 23 de ţări pachete asemănătoare celor pregătite de concern pentru copii.

În acestea se găseau însă imagini şi jucării care imitau animalele sacrificate cu cruzime. Efectul nu s-a lăsat mult aşteptat: în august 2000, McDonald’s a anunţat că pe viitor va respecta condiţiile de creştere şi sacrificare a animalelor.

Criza provocată de boala vacii nebune pune concernele sub presiune

Restaurantele fast-food se aflau sub o imensă presiune din momentul izbucnirii în Europa a crizei provocate de boala vacii nebune şi a rapidei răspândiri a acesteia în primele luni ale anului 2001. Boala vacii nebune a dus mai întâi în Marea Britanie şi, începând cu toamna anului 2000 şi pe continentul european, la tăieri în masă a milioane de vite.

În Anglia au murit până în prezent circa o sută de oameni de sindromul Creutzfeld-Jakob, care este în strânsă legătură cu boala vacii nebune. Toate acestea au dus, pentru o perioadă scurtă, aproape la o prăbuşire a pieţei de desfacere a cărnii de vită. Unul dintre cele mai afectate concerne a fost liderul de piaţă, McDonald’s.

La începutul anului 2001, conducerea concernului a adus la cunoştinţă că vânzările din Europa au scăzut cu zece procente. Această situaţie se datora cel puţin în parte fricii consumatorilor de îmbolnăvire. „Vacile nebune vor ucide BigMac-ul?” se întreba îngrijorat o revistă americană. Dacă da, atunci de data aceasta nu au greşit. Căci hrănirea vacilor, care în mod normal sunt vegetariene, cu făină produsă din cadavrele animalelor bolnave, a dus la extinderea bolii în Europa.

„Această născocire perversă a zootehniei industriale nu este altceva decât o consecinţă logică a filozofiei concernului McDonald’s – o filozofie a creşterii veniturilor, care nu cunoaşte limite”, spune profesorul James L. Watson de la Universitatea Harvard, un intim cunoscător al concernului McDonald’s şi boala vacii nebune face parte din acelaşi sistem.

Watson include în acesta şi tehnologia genetică. Începând cu anul 1996, concernele americane amestecă şi furaje modificate genetic în cele pe care le furnizează în Europa. În iulie 2000, organizaţia mondială Greenpeace a adus la cunoştinţa opiniei publice faptul că firma McDonald’s a hrănit cu soia modificată genetic pui, pe care ulterior i-a vândut sub formă de „Chicken McNuggets” şi „McChicken”.

Abia după masive proteste ale consumatorilor, concernul a declarat că din aprilie 2001 nu va mai folosi furaje modificate genetic.Pentru adeptii mancarii sanatoase se stie ca e bine sa nu consumam produse de la McDonald’s. De exemplu, in articolul acesta “Haideti sa scapam de McDonald’s, prin sabotarea produselor fast-food nesanatoase, asa cum au făcut bolivienii in 2002!” de pe site-ul http://www.lovendal.ro se arata si motivul:

“Ori de cate ori mai consumati de la McDonald’s vreun hamburger sau cheeseburger, sa va aduceti aminte ca nu consumati doar carne de vita, ci si urmatoarele “ingrediente”: faina imbogatita (faina alba, niacina, mononitrat tiaminic, riboflavinaa acid folic, enzime), apa, sirop de porumb cu multa fructoza, drojdie, ulei de soia si ulei partial hidrogenat de soia, sare, sulfat de calciu, carbonat de calciu, gluten de faini, sulfat de amoniu, clorat de amoniu, agenti de coacere (E481: Stearoil lactat de sodiu, acid ascorbic, azodicarbonamid, mono si digliceride, monogliceride etoxilate, fosfat de monocalciu, enzime, peroxid de sodiu, faina de soia), propionat de calciu, propionat de sodiu, lecitina de soia. Va place?”

In acest articol vom vorbi despre un videoclip realizat si postat de TV NaturalNews care arata un experiment foarte interesant. A fost luat un hamburger “McDonalds Chicken McNuggets”, o marca inregistrata McDonald’s, si a fost analizat sub un microscop. Ce s-a gasit acolo? Nu cred ca ati mai dori vreodata sa mai treceti pe la McDonald’s: fire de par, gunoaie, mici creaturi, mizerii etc. Le puteti vedea si voi in imaginile de pe acest articol, dar si in videoclipul de mai jos. Si ganditi-va ca toate acestea ajung in sistemul nostru digestiv! Apoi, ne mai miram de ce uneori ne simtim rau in timpul zilei sau noptii!

Surse

http://www.infobraila.ro/2013/08/exclusiv-ce-substante-contin-produsele-mcdonalds-vezi-lista-cu-produsele-care-sunt-nocive/ , http://www.lovendal.ro/wp52/mcdonalds-concernul-care-polueaza-si-distruge-lumea/ , http://www.almeea.com/iata-ce-gasim-la-microscop-intr-un-hamburger-mcdonalds-fire-de-par-organisme-gunoaie/

Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=877

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

http://www.infobraila.ro/2013/08/exclusiv-ce-substante-contin-produsele-mcdonalds-vezi-lista-cu-produsele-care-sunt-nocive/ , http://www.lovendal.ro/wp52/mcdonalds-concernul-care-polueaza-si-distruge-lumea/ , http://www.almeea.com/iata-ce-gasim-la-microscop-intr-un-hamburger-mcdonalds-fire-de-par-organisme-gunoaie/

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Vaccinul obligatoriu anti-gripa-porcină e un dezastru
Programele guvernamentale de vaccinare în masă menite să combată falsa epidemie de gripă porcină ar putea fi mai rele decît epidemia însăşi.
nota 9.70 din 3000 vizite
Peste 2000 vizite
Rio: Cabala a încercat impunerea Guvernului Modial
Lordul Christopher Monckton, consultant-şef la Institutul de Politici Publice şi Ştiinţă, şi fost consultant ştiinţific în cabinetul Margaret Thatcher, dezvăluie întrun interviu adevărul despre discuţiile de la întrevederile de la Rio de Janeiro (Brazilia).
nota 9.99 din 3190 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting