Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » De ce să ne ferim de zahăr, şi care sunt înlocuitorii naturali?

De ce să ne ferim de zahăr, şi care sunt înlocuitorii naturali?

Publicat de: recons colaborator AIM
Publicat la: 14.02.2014
Citit de: 1126 ori
Conţine: 915 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1052
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
768
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2914
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1305
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
861
Originea democratiei: o poveste cu tilc
481
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1814
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6178
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3077
Se intampla ceva extraordinar in lume
1185
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1088
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
864
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4746
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1276
Stalin a inviat din morti
1375
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2257
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1526
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1980
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=914


De ce să ne ferim de zahăr, şi care sunt înlocuitorii naturali?

preluare de la diversificare.ro

Zahărul are o istorie tumultoasă şi continuă să fie un aliment controversat.

"Sarea dulce", cum era numit de cruciaţi, a sosit în Europa o data cu întoarcerea acestora dintr-o campanie în Ţara Sfântă. În secolul al XII-lea, Venetia a început propria producţie de zahăr, pe care un scriitor al vremii îl considera "foarte necesar pentru folosul şi sănătatea omenirii". În America, zahărul a ajuns prin Cristofor Columb, care a primit în dar la o oprire în Insulele Canare, niste butaşi de trestie de zahăr.

Pentru că zahărul a fost foarte scump pâna în secolul XVIII, consumul anual în ţările mai dezvoltate era de 2 kg / persoana / an, apoi, o data cu ieftinirea acestuia, consumul a crecut spectaculos: 38 kg / persoana / an în 1900, iar în prezent, în unele ţări consumul se apropie de 90 kg / persoana / an. Din păcate, la fel de spectaculos a crescut şi numărul cazurilor de obezitate, boli cardio-vasculare şi diabet.

Ce substanţe nutritive conţine zăharul?

Nutriţionistii spun ca în afară de aportul energetic (exprimat în calorii), zahărul nu conţine substanţe nutritive (hrănitoare). Este o "calorie falsă", ca şi alcoolul. Prin rafinare, zahărul (indiferent de culoare), îşi pierde mineralele şi vitaminele naturale, organice. Mai mult decât atât, pentru albirea zahărului, în procesul de rafinare, se foloseşte dioxid de sulf, un aditiv alimentar cunoscut sub denumirea de E 220 (periculos pentru sănătate).

Efectele negative ale zahărului asupra sănătăţii

În primul rând, ar trebui menţionată dependenţa. Zahărul, numit şi "moartea albă", creează dependenţă la fel ca şi drogurile de categorie "grea", cum ar fi heroina. Consumul de zahăr declanşează în creier eliberarea unor substanţe cunoscute sub denumirea opioide, substanţe pe care organismul le eliberează în mod natural pentru a reduce stresul sau durerea.

Atunci când ne dorim ceva dulce, se activează aceleaşi zone din creier ca şi în cazul dependenţilor atunci când au nevoie de drog. Pentru a demonstra ca zahărul este un drog similar cu opiaceele, oamenii de ştiinţă au administrat unor iubitori de dulciuri un medicament care blochează eliberarea opioidelor. La scurt timp după acest tratament, subiectii nu au mai arătat niciun interes faţă de acestea.

Zahărul este un "hoţ" de substanţe nutritive. Asta pentru că organismul îşi foloseşte resursele proprii pentru a neutraliza zahărul din sânge: calciu, magneziu, crom, cupru, vitaminele B. De aici până la scăderea imunităţii şi cancer nu mai e decât un pas.

În cazul copiilor, situaţia este şi mai delicată. Dependenţa de zahăr poate transforma un copil sănătos şi liniştit într-un copil agitat, nervos, plângăcios, isteric. De asemenea, consumul de zahăr poate cauza copiilor hiperactivitate (şi un fals diagnostic ADHD), crampe, eczeme, poate ridica nivelul adrenalinei, sau poate influenţa negativ hormonii de creştere.

Bineînţeles, în topul afecţiunilor cauzate de consumul de zahăr se numără caria dentară, obezitatea şi diabetul.

Când pot introduce zahărul în alimentaţia copilului meu?

Majoritatea pediatrilor recomandă dulciurile după vârsta de 3 ani. Având însă în vedere efectele negative ale zahărului asupra sănătăţii, ar fi bine să găsiţi un înlocuitor natural şi sănătos pentru acesta.

Înlocuitori naturali ai zaharului:

· Zaharul nerafinat (brut sau negru), extras prin procedee simple din trestia de zahăr, păstrează în compoziţia sa vitamine şi minerale care lipsesc celui rafinat: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier. Zahărul brun se comportă la fel ca şi cel obisnuit în procesul de preparare al dulciurilor, însă are punctul de topire mai jos, face mai puţină spumă şi este mult mai sanatos (mai puţin nociv - nota mea) decât zahărul rafinat. O atenţionare în plus: a nu se confunda zahărul brun (obţinut în unele cazuri prin caramelizarea zahărului alb rafinat), cu zahărul BRUT (care este zahăr nerafinat) - nota mea.



· Mierea de albine neprocesată este singurul aliment care nu se alterează şi este o sursă importanta de vitamine (în special cele din grupa B), minerale şi aminoacizi. Ea însă, nu poate fi consumată de copiii mai mici de 1-2 ani, din cauza riscului contaminării cu spori de botulism.

· Siropul de agave este obţinut din planta cu acelaşi nume originară din Mexic, conţine vitaminele B, C, D, E, calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu şi crom. Este recomandat şi diabeticilor datorită poziţiei joase pe scara glicemică. În plus, cantitatea de sirop folosită pentru îndulcirea preparatelor este cu un sfert mai mică decât cea de zahăr.

· Siropul de orez se obţine din orez brun prăjit, conţine magneziu, fosfor, mangan, potasiu, zinc.

· Siropul de tapioca (cassava) - rădăcinile de tapioca produc mai multă energie (ca hrana) pe unitatea de teren decât orice altă cultură. Frunzele sale furnizează vitamine şi proteine. Nutriţional, tapioca este comparabilă cu cartoful, numai că aceasta conţine de doua ori mai multe fibre şi are un nivel mai ridicat de potasiu.

· Extractul de ştevie (obţinut dintr-o planta, Stevia Rebaudiana) este de 300 de ori mai dulce decât zahărul, are 0 (zero) calorii şi indice glicemic 0 (zero), putând fi folosit şi de către diabetici.

· Siropul de arţar se obţine prin fierberea sevei copacului. Poate fi folosit ca îndulcitor pentru cafea sau ceai, aducând o savoare catifelată, sau ca topping pentru vafe, clătite, plăcinte, dar se poate folosi şi ca ingredient al unor sosuri pentru diverse preparate culinare.

· Fructele proaspete conţin o proporţie ideală a diferitelor tipuri de zaharuri. Consumul de fructe în orice formă (preferabil crude, sucuri, salate) este o adevărată relaxare pentru organism, deoarece normalizează glicemia, reglează funcţiile pancreasului, rafinează gustul ţi percepţiile olfactive. De asemenea, fructele uscate (stafidele, smochinele, curmalele, caisele şi prunele deshidratate etc.) sunt un excelent înlocuitor al zahărului.

Surse (ro):

http://www.paradisulverde.com/Alimetatie/Dulciuri/zahar-moartea-alba.html
http://www.desprecopii.com/NewsItem.asp?id=1341
http://sideris.ro/blog/mama-si-copilul/crestere-naturala-bebelusi-copii/indulcitori-alternativi-la-zahar/
http://despremiere.blogspot.com/2009/10/zaharul-la-fel-de-nociv-ca-drogurile.html
http://www.armonianaturii.ro/Zaharul-rafinat-(alb)-cea-mai-dulce-otrava.html*articleID_431-articol
http://ro.wikipedia.org/wiki/Opioide
http://www.nou-nascuti.ro/nutritie/dependenta-de-zahar-la-copil-partea-i.html
http://www.ecolife.ro/articole/alimentatie/zaharul-un-pseudoaliment-daunator.html
http://www.drogheria.ro/Articole/Stevia_indulcitorul_natural-6-187.html
http://sirop-artar.info/

Surse(fr):

http://www.ateliersante.ch/sucre.htm

Surse(en):
http://en.wikipedia.org/wiki/Sugar



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=914

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

preluare de la diversificare.ro

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Cosmetice moderne
Tehnologia de îngrijire a pielii a avansat foarte mult în ultimul secol, graţie noilor produşi chimici derivaţi din industria petrolului. În acest articol ne vom opri asupra unor produse tipice din domeniul cosmeticii moderne. Atât bărbaţii, cât şi femeile folosesc fiecare câte un astfel de produs, şi e important să ştie la ce riscuri se expun.
nota 9.94 din 2035 vizite
Peste 2000 vizite
Vaccinul obligatoriu anti-gripa-porcină e un dezastru
Programele guvernamentale de vaccinare în masă menite să combată falsa epidemie de gripă porcină ar putea fi mai rele decît epidemia însăşi.
nota 9.70 din 3000 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting