Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » GRAFIC: Bursa globală de valori se apropie de o mare şi inevitabilă criză

GRAFIC: Bursa globală de valori se apropie de o mare şi inevitabilă criză

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 03.04.2014
Citit de: 1184 ori
Conţine: 1052 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1050
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
766
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2913
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1304
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
859
Originea democratiei: o poveste cu tilc
479
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1813
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6176
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3075
Se intampla ceva extraordinar in lume
1184
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1087
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
873
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
860
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4742
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
902
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1275
Stalin a inviat din morti
1373
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2256
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1524
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1977
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=933


Bursa globală de valori se apropie de o mare şi inevitabilă criză

La finele anului trecut mai mulţi analişti de piaţă au arătat că există anumite paralele îngrijorătoare între graficul evoluţiei bursei de valori actuale şi acela al bursei înainte de criza din anul 1929. Unii sceptici au înlăturat imediat această observaţie, argumentând că nu ar fi vorba decât de o simplă coincidenţă. Cu toate acestea, nu putem să nu remarcăm faptul că de atunci încoace cele două grafice continuă să se afle într-o semnificativă corelaţie, iar acesta, se pare, nu este decât vârful iceberg-ului.

În luna decembrie 2013, analistul Mark Hulbert de la Market Watch (o publicaţie care ţine de Wall Street Journal) a publicat un articol în care prezenta similitudinile dintre graficul bursei de valori actuale şi graficul bursei din 1929, urmărind totodată să examineze posibilitatea conform căreia bursa de valori ar urma să se apropie de un nivel maxim. Potrivit analizei comparative a celor două grafice (dacă este considerată valabilă corelaţia dintre ele), piaţa ar fi atins un nivel maxim la mijlocul lunii ianuarie, urmând apoi să avem de-a face cu o piaţă în scădere.


Graficul bursei de valori - corelaţia cu criza financiară din anul 1929



Evoluţia actuală a bursei de valori este întocmai celei înregistrate înainte de criza din anul 1929

A fost uşor pentru sceptici să desconsidere această analiză în luna decembrie a anului trecut, înainte de punctul de cotitură ce era aşteptat, însă în luna ianurie piaţa s-a destabilizat într-adevăr, exact aşa cum fusese prevăzut, apărând apoi o revenire parţială exact în acelaşi punct în care piaţa s-a restabilizat temporar şi în anul 1929. Graficul de mai jos arată această corelaţie ce a fost adusă la zi.



Este important totuşi să menţionăm încă de la început că astfel de grafice - fie că este vorba de grafice ale pieţelor de valori, fie că este vorba de grafice ale ratei natalităţii sau de scheme ale modului în care cade ploaia - nu ar trebui să fie considerate ca fiind elemente de predicţie absolute ale evenimentelor viitoare.

Astfel de scheme sau pattern-uri (modele) sunt valabile doar atunci când se iau în consideraţie forţele cauzale ce se află la baza acestor evenimente. Atunci când vorbim despre pieţe, aceste forţe cauzale se numesc, în general, fundamente (deşi nu toată lumea este de acord care sunt, de fapt, aceste fundamente). Însă tocmai fundamentele reale sunt cele care redau cel mai sumbru tablou pentru piaţa de capital americană (şi pentru economie în general).

Destul de des, unii analişti apar galant în faţa camerei de luat vederi prezentând cu o mină optimistă anumite statistici în realitate false, cum ar fi rata scăzută a şomajului, pentru a-şi susţine perspectiva lor roz asupra evenimentelor ce ţin de piaţa de capital (chiar dacă, în realitate, un număr record de americani au părăsit în întregime piaţa locurilor de muncă), ignorând însă complet imaginea de ansamblu.

Pentru a fi mai clar, ceea ce dorim să subliniem aici, este faptul că există o tendinţă foarte pronunţată către o lipsă totală de sinceritate în ceea ce priveşte motivele care au făcut ca piaţa să fie în urcare începând din anul 2009, deşi aceste aspecte sunt evidente pentru oricine a fost martorul desfăşurării acestei drame.

Rezerva Federală a pompat 85 de miliarde de dolari pe lună în sistemul bancar, începând cu anul 2009, în cadrul a ceea ce a numit programul QE3. Lipsa de onestitate la care ne-am referit mai devreme apare atunci când reprezentanţii oficiali urmăresc să creeze impresia că programul QE3 ar fi doar o variabilă minoră în această ecuaţie, purtându-se ca şi cum "revenirea" pieţei este una legitimă, iar acest program de salvare extins a însemnat doar puţin mai mult decât o "roată de rezervă" menită să ajute economia să se repună pe picioare.

Deşi unii dintre aceşti analişti par a fi în mod autentic naivi, ar fi prostesc să ignorăm faptul că Wall Street are în mod evident un interes (ascuns) în a reda un tablou roz pentru investitori. Ideea de bază aici este faptul că, în realitate, politicile monetare sunt cele care constituie cele mai importante "fundamente" în această economie măsluită.

Fundamentele care au condus la criza financiară din anul 1929 prezintă mai multe corelaţii cu scenariul situaţiei curente a pieţei de capital:

1. În lunile de dinaintea crizei din anul 1929 era evident că economia globală încetinea, deşi bursa de valori era în creştere. Există şi acum foarte multe semne care indică faptul că economia globală începe să bâjbâie.

2. Rezerva Federală se preocupase foarte mult cu a "uşura" (printând bani) situaţia de criză. Astfel că, în anul 1928 au fost înăsprite politicile monetare. Ulterior a survenit criza. Rezerva Federală a anunţat de curând că anul acesta va începe să închidă, în mod gradat, programul QE3.

3. Perioada de dinaintea crahului din anul 1929 a fost caracterizată de o exuberanţă financiară iraţională şi de investiţii speculative nechibzuite. Se credea pe scară largă că bursa de valori avea să continue să crească în mod nedefinit. Pe 3 septembrie 1929, cu puţin timp înainte de criză, un economist faimos proclama: "Preţurile acţiunilor au atins ceea ce pare a fi un permanent platou înalt". Dacă vom răsfoi acum titlurile ziarelor, observând că indicele bursier DOW a bătut record după record în anul 2013, ne putem da cu uşurinţă seama că este vorba de aplicarea aceluiaşi model psihologic. Chiar şi în afara pieţei de acţiuni putem întâlni acest tip de trend. De exemplu, creşterea uluitoare a Bitcoin până la 1.200 de dolari şi scăderea ce a urmat după aceasta, la sfârşitul anului 2013.

Este totuşi evident că nimeni nu poate prezice cu certitudine cum se vor desfăşura evenimentele, iar omul de rând nu poate face prea multe pentru a modifica această situaţie. Aşa că de ce ne-am pierde acum timpul examinând aceste grafice?

Ei bine, deoarece atunci când această "bulă" se va sparge, aceiaşi oameni care au provocat-o vor ieşi în faţă şi îşi vor vinde propria versiune a evenimentelor, o versiune ce va fi în cel mai bun caz una distorsionată.

Cu toate acestea, povestea lor şi nu o alta va fi cea care va fi folosită cu abilitate pentru a justifica măsurile abuzive ce vor urma (probabil noi aşa-zise "programe de salvare" a băncilor, întreţinute prin intermediul banilor oamenilor). Luând în consideraţie aceste aspecte, nu este aşadar cazul să ne lăsăm păcăliţi.

Sursa: S.C.G. News
Traducere si adaptare de YogaEsoteric.NET


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=933

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Sursa: S.C.G. News
Traducere si adaptare de YogaEsoteric.NET

Recomandări:

Cea mai dulce otravă
O mulţime de boli fizice şi mentale obişnuite sunt strâns legate de consumul zahărului rafinat, pur. Dr. Martin a clasificat zahărul rafinat ca otravă pentru că această substanţă chimică pură a fost sărăcită de componentele minore care-i asigurau viaţă; este vorba de enzime, vitamine, minerale.
nota 10.00 din 1724 vizite
Peste 2000 vizite
Chemtrails : mijlocul de decimare a populatiei mondiale - destainuirile unui biolog american
Un om de stiinta american, care a lucrat in structurile secretizate din domeniul biologiei si virusologiei, si care nu-si declina identitatea de frica represaliilor asupra sa sau membrilor familiei sale, rupe tacerea. Chemtrails sau "darele chimice" lasate de avioane pe cerul planetar, si vaccinarile, sunt mijloacele prin care cabala isi duce la indeplinire planul de reducere a populatiei planetare pentru a fi mai usor de supus scopurilor malefice ale lor. Prin aceste mijloace se pulverizeaza in atmosfera virusi, metale grele (aluminiu, bariu, etc.) si agenti patogeni pentru a provoca epidemii la scara planetara.
nota 9.71 din 2334 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting