Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Recoltarea identitatii tale (2)

Recoltarea identitatii tale (2)

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 14.07.2014
Citit de: 1053 ori
Conţine: 2339 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1050
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
766
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2913
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1304
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
859
Originea democratiei: o poveste cu tilc
479
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1813
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6176
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3075
Se intampla ceva extraordinar in lume
1184
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1087
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
873
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
860
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4742
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
902
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1275
Stalin a inviat din morti
1373
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2256
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1524
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1977
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=955

Urmare din prima parte



Sistemul de compilare a tuturor înregistrărilor iniţiale ale populaţiei din bazele de date deja existente, este încă o dată a practică similară celor naziste.

De ce ar trebui să fie semnificativ acest lucru? De ce ar fi o mare scofală ca guvernul să colecteze la un loc nişte date pe care oricum le are deja?

Aşa cum a raportat Henry Porter în blogul său din Guardian (25 februarie 2009):

"Odată ce unui individ i s-a atribuit un număr unic de index, este posibilă recuperarea datelor referitoare la el din cadrul numeroaselor baze de date şi construirea unei imagini de ansamblu a vieţii acelui individ, lucru neautorizat în consimţământul original al colectării datelor" spune Sir David Omand într-un raport pentru Institutul pentru Cercetarea Politicii Publice...

În 2006 Sir David Varney, şeful Guvernului Transformaţional, a prezis că statul va avea acces la ‘un adevăr profund despre cetăţean pe baza comportamentului lui, experienţei lui, credinţelor, nevoilor sau dorinţelor lui".

Cardurile de loialitate şi colectarea de date

Hai să nu mai discutăm despre statul poliţienesc, ci despre cardurile de loialitate din supermarket-uri. Nu sunt mari diferenţe între ele din punct de vedere tehnologic, iar cardurile de identitate moderne par a fi descendenţi apropiaţi ai cardurilor de loialitate, ce au aceleaşi scopuri: colectarea de informaţii despre oameni.

Corporaţiile vor să ştie cât mai multe despre clienţii lor, din motive de marketing, şi au făcut o investiţie incredibilă în infrastructura necesară pentru colectarea şi analizarea datelor. Până în 2004, Wal-Mart a adunat 460 terabiti de informaţii despre clienţi, sau mai mult de dublul informaţiei totale existente pe internet! (1) Majoritatea acestor date proveneau din cardurile de loialiate.

Guvernele au adoptat cardurile ID deoarece magazinele au demonstrat eficienţa acestei tehnologii. Magazinele au demonstrat că pot urmări şi întocmi un profil al clienţilor lor pentru a le afla obiceiurile privind cheltuielile, slăbiciunile şi a afla ce tip de reclame funcţionează asupra lor.

Tehnologia pe care o folosesc nu numai că a trebuit să demonstreze că funcţionează, ci şi faptul că se va plăti de la sine. Dacă aceste corporaţii de supermarket-uri investesc sume atât de mari în această direcţie, înseamnă că tehnologia este foarte eficientă.

Au fost create programe puternice şi eficiente pentru calculatoare, precum ChoicePoint şi LexisNexis, pentru a analiza datele de pe cardurile de loialitate ale magazinelor. Acum descoperim că unele dintre aceste sisteme sunt folosite de către FBI pentru a micşora lista suspecţilor. (2)

Guvernele au realizat că aceiaşi tehnologie de întocmit profile funcţionează şi poate de asemenea fi aplicată pentru descoperirea teroriştilor, "extremiştilor", disidenţilor politici sau oricărei alte categorii de interes pentru stat. Unele dintre aceste companii ajută de asemenea la colectarea de date.

Când guvernul SUA a obţinut date personale despre votanţii din 11 state latino-americane diferite, pentru motive nespecificate, acele date au fost obţinute de către corporaţii private printre care şi ChoicePoint.

S-a raportat că majoritatea datelor colectate în SUA provin din surse externe şi că aproape 70% din buget merge spre corporaţii private.

Deşi majoritatea acestor cheltuieli merg spre corporaţiile din domeniul militar şi al apărării (cum ar fi SAIC şi Booz Allen Hamilton) corporaţiile de consumatori au şi ele partea lor. Putem vorbi deci despre o conlucrare tot mai strânsă între guvern şi corporaţiile private, în cadrul căreia îşi împart tehnologia şi uneltele şi cooperează în colectarea datelor?

RFID: O tehnologie puternică pentru urmărire

Una dintre uneltele care a migrat de la cardurile de loialitate către cardurile ID este RFID (ID pe bază de radio-frecvenţă). El este deja introdus în noul card ID chinezesc şi va fi introdus în toate noile carduri ID "smart".

RFID este un sistem de urmărire, dezvoltat iniţial pentru a urmări marfa în lanţul de aprovizionare şi în depozite. Cipuri foarte mici permit citirea de la o distanţă de până la câţiva metri a numărului de serie. Când un dispozitiv de tip RFID trece pe lângă un dispozitiv de citire, numărul acestuia este înregistrat.

Când dispozitivele de citire RFID sunt conectate la o reţea, este posibilă alcătuirea unui raport cu mişcările unui obiect (sau persoane) prin listarea tuturor situaţilor şi locurilor în care numărul RFID urmărit a fost înregistrat.

Dispozitivele RFID din cardurile de loialitate permit ca numele deţinătorului de card şi toate infomaţiile personale de pe card să fie citite de la o distanţă de câţiva metri, fără ca deţinătorul cardului să ştie acest lucru. Folosind dispozitive RFID, magazinele vă pot citi identitatea de pe cardurile de loialitate imediat ce intraţi în magazin, fără să realizaţi acest lucru. Acum ni se vor emite "carduri de loialitate’’ ale guvernului care ne vor identifica prin RFID.

Magazinele şi-au dat seama că prin plasarea dispozitivelor de citire în variate locaţii, pot folosi RFID-urile pentru a urmări mişcările clienţilor - pentru a vedea, de exemplu, produsele la care s-au uitat dar nu le-au cumpărat, în raport cu cele pe care le-au cumpărat.

Foarte repede, magazinele au realizat de asemenea că dispozitivele RFID din produse precum articolele de îmbrăcăminte pot fi folosite pentru a depista mişcările celor care le-au cumpărat. Spre deosebire de codurile de bare, RFID identifică fiecare obiect cu un număr serial unic, diferenţiind articolele identice.

Bazele de date ale reţelelor de magazine le-a permis să ţină o socoteală a obiectelor care au fost cumpărate de către un client anume - asociind deci un nume la numerele seriale RFID. Această extra informaţie a contat şi ea în conturarea profilului clienţilor; de exemplu, supermarket-urile au început să obţină date despre cine stătea lângă aceştia şi aşa şi-au dat seama dacă aceştia mergeau la cumpărături singuri, cu soţii sau soţiile, sau cu altcineva.

În curând magazinele vor fi capabile să citească în acelaşi mod numărul serial RFID din cardul dumneavoastră naţional de identitate şi guvernele vor vinde confirmarea identităţii dumneavoastră pentru o referire încrucişată a numărului serial de pe cardul ID cu numele şi adresa personală.

Magazinele cheltuiesc o groază de bani achiziţionând date, aşa că cunoaşterea numelor şi adreselor clienţilor cu certitudine a ajuns să valoreze ceva. Clienţii nu vor mai putea să-şi ascundă identitatea sau să dea un nume fals pe cardurile de loialitate.

Când angajatorii folosesc profiluri

Unele corporaţii deja aplică profiluri psihometrice angajaţilor şi potenţialilor angajaţi pentru a obţine o forţă de muncă cu un profil "corect" şi cu atitudini "corecte". Imaginaţi-vă cum poate facilita acest lucru urmărirea şi alcătuirea profilurilor prin RFID, obţinându-se astfel profilurile întregii vieţi a indivizilor.

Prin permiterea monitorizării omniprezente şi alcătuirii profilurilor, ar putea sistemele ID să introducă o cultură corporatistă a conformităţii, în care cei care care nu se potrivesc profilului cerut să fie concediaţi forţat?

Au existat multe exemple de angajatori ce au făcut discriminări pe motive de afilieri politice sau apartenenţe la sindicate. Information Commissioner Office din Marea Britanie a descoperit că multe companii foarte mari şi respectabile s-au angajat în practici ilegale de acest tip.

Ce s-ar întâmpla dacă angajatorii ar folosi date culese din sistemele ID şi din analiza reţelelor sociale pentru a realiza profilul personalului angajat, pentru a le identifica prietenii şi asociaţii sau orice alte afilieri? Ce ar însemna pentru societate şi cultura politică dacă angajatorii din cadrul corporaţiilor ar putea identifica şi discrimina activiştii politici şi ai sindicatelor, făcându-le să le fie foarte greu să îşi găsească un loc de muncă? Ar fi acest lucru compatibil cu democraţia?

Profesorul emerit Sheldon S. Wolin, un filozof politic de la Universitatea Princeton din SUA, a avertizat asupra pericolului "totalitarismului inversat", aşa cum îl numeşte el, care "constă în înarmarea cu o putere totală, fără a lăsa însă impresia că face acest lucru, fără a stabili lagăre de concentrare, fără să se forţeze uniformitatea ideologică sau suprimarea elementelor dizidente atât timp cât acestea rămân ineficiente". Astfel de puteri, precum cele din SUA, arată "cum democraţia poate fi mânuită fără a părea că este suprimată’’. (Chellis Glendinning, Every move you make, CounterPunch.com, 19 iunie 2008).

Imaginaţi-vă dacă supravegherea s-ar aplica pentru a controla dizidenţii politici, în special într-un mediu de fuziune între puterea de stat şi cea a corporaţiilor. Imaginaţi-vă cum dizidenţii ar fi alungaţi din posturile lor, sau, poate mai subtil, doar li se va refuza orice promovare.

Imaginaţi-vă cum documente detaliate despre slăbiciunile psihologice şi vulnerabilităţile tuturor indivizilor, generate prin profiluri şi înregistrări ale indiscreţiilor trecute ar putea fi folosite pentru a exercita presiuni asupra oponenţilor politicii guvernului.

Supravegherea populaţiei şi controlul social

China a devenit un adevărat laborator pentru capitalism şi dezvoltarea noilor tehnologii pentru supraveghere şi "securitate naţională". Naomi Klein a scris pe larg despre acest subiect în cartea sa The Skock Doctrine (Picador, 2008) şi în articole precum China’s All-Seeing Eye şi The Olympics: Unveiling Police State 2.0 (www.naomiklein.org/articles/2008?page=1).

Câţiva indivizi influenţi se pare că au decis că funcţionează mai bine capitalismul în condiţii de inegalitate şi nedreptate. Un sub-produs al acestora este instabilitatea, amărăciunea şi resentimentul datorate însuşirii pământului şi resurselor şi forţarea ţăranilor să părăsească pământul şi să devină lucrători în magazine de dulciuri trăind în cartiere insuportabile.

Este vorba de fapt despre cei bogaţii care vor să devină şi mai bogaţi furând de la oamenii obişnuiţi şi cooptând puterea statului pentru a face acest lucru. Acesta este de altfel şi motivul pentru numărul crescut de revolte, "dezordini’’ şi tensiuni sociale din China contemporană. Nimic din toate acestea nu tulbură însă Occidentul.

Ceea ce Occidentul a încercat să facă totuşi, este să garanteze stabilitatea Chinei şi să ajute la păstrarea controlului asupra oricărei eventuale tulburări prin oferirea de acces liber la cele mai noi tehnologii de supraveghere şi securitate, pentru a transforma astfel China într-un dictator şi mai eficient. Noile tehnologii care se demonstrează a funcţiona în laboratorul social care a devenit China, pot fi apoi adoptate şi aplicate oriunde.

Un bun exemplu în acest sens ar fi tehnologia de recunoaştere facială, furnizată Chinei de către SUA, în mod ilegal, pentru a ajuta autorităţile chineze să identifice mai uşor pe cei care crează probleme într-o mulţime sau pur şi simplu să urmărească mişcările anumitor indivizi de interes şi probabil să identifice persoanele pe care le întâlnesc. Sistemele de recunoaştere facială pot acum identifica o faţă dintr-un milion şi sunt destul de avansate pentru a identifica o faţă dintr-un întreg oraş.

Dispozitivele RFID au de asemenea aplicaţii în aparatul de securitate al statului. China emite cititoare RFID portabile pentru poliţişti, pentru ca aceştia să poată afla identitatea persoanelor din cardurile ID. Statul chinez are cea mai mare incidenţă de revolte dintre toate ţările din lume, din cauza condiţiilor sociale severe şi a inegalităţii.

China a adoptat mai degrabă practica limitării într-un spaţiu dat a tulburărilor decât încetarea acestora; în loc să aresteze pe loc agitatorii, poliţia doar îi identifică - pentru a-i aresta ulterior, unul câte unul.

CCTV şi tehnologiile de supraveghere sunt folosite pentru aceste identificări. Dispozitivele RFID au o aplicaţie evidentă: identităţile tuturor indivizilor dintr-o mulţime ar putea fi colectate de un singur poliţist îmbrăcat simplu, care se amestecă printre oameni cu un cititor RFID.

Dispozitivele RFID pot fi de asemenea de folos statelor cu populaţii mobile. India anticipează migrarea unui număr mare de oameni din zona rurală către oraşe. Autorităţile indiene planifică să folosească o combinaţie de RFID şi Sisteme de Informare Geografică (GIF) bazate pe GPS pentru a înregistra automat migrarea votanţilor sau schimbarea reşedinţei şi pentru a actualiza bazele de date (cum ar fi de exemplu registrul electoral). Oricine poate vedea ce folositor ar fi acest lucru pentru autorităţile chineze, care se confruntă cu un număr tot mai mare de ţărani care migrează spre oraşe, ilegal, pentru a lucra ca o clasă de jos, nedetectabilă, instabilă.

Prin urmare, acesta este modelul care ar trebui aplicat şi în altă parte: inegalitate crescândă, creşterea populaţiei din mahalale şi controlul tulburărilor sociale prin supraveghere?

Banca Mondială are un rol explicit în promovarea acestor lucruri, spunând că urbanizarea şi migrarea sunt lucruri bune şi necesare.

Aşa cum se afirmă în cartea profesorului Mike David, Planet of Slums (Verso, 2007), o mare parte din populaţia lumii trăieşte în mahalale - un simptom al inegalităţii şi al exploatării în creştere.

În SUA, oraşe întregi mor, cartiere şi în unele cazuri chiar intregi districte fiind demolate iar locuitorii lor desproprietăriţi. Starea rezidenţilor din Detroit aminteşte de New Orleans-ul post-Katrina, cu antreprenori militari privaţi asumându-şi puteri guvernamentale în Zonele de Management Urban create pentru degajări en-gros. Aceasta este manifestarea occidentală a unui model global. Biroul Census al SUA şi-a planificat în 2009 să identifice chiar şi persoanele care şi-au pierdut casele, prin angajarea a 140000 de muncitori temporari pentru a descoperi "unităţile de cazare" ascunse şi improvizate şi pentru a obţine coordonatele GPS pentru fiecare "uşă de la intrare". La ora actuală, un caz legal poate face ca acele date să fie disponibile corporaţiilor din sectorul privat.

Implementarea la nivel global a unor sisteme de supraveghere şi monitorizare a populaţiei pare a fi un fapt semnificativ. Şi nu pare a fi o încercare de a face lumea un loc mai bun şi mai frumos..

Ce putem face?

Nu ar trebui să încheiem articolul într-o notă atât de pesimistă pentru că nu este adevărat că nu se poate face nimic, deşi deja este destul de târziu. Avem posibilitatea de a schimba ceva dacă recunoaştem ceea ce nu merge bine. Sunt necesare următoarele lucruri:

Organizare internaţională

Un grup este deja destul de avansat în acest domeniu: CASPIAN ("Consumatorii împotriva supravegherii, invadării intimităţii şi numerotării"). Este vorba despre o comunitate internaţională, ce lucrează îndeaproape cu alte grupuri din întreaga lume şi se adresează unui spectru mai larg de probleme, inclusiv colectarea de date de către corporaţii şi RFID. Autorul sugerează CASPIAN ca un punct bun pentru un contact iniţial.

Sensibilizarea şi angajarea publicului

Este timpul să se ridice această problemă cu fiecare ocazie care se iveşte, pentru a determina publicul să mediteze asupra direcţiei politicilor actuale şi a i se atrage atenţia asupra a ceea ce se întâmplă.

Expunerea mentalităţii oamenilor ce implementează această schemă.
Ţinta cardurilor ID este aceea de a creea o arhivă digitală detaliată cu tot ceea ce faceţi şi toate locurile în care vă deplasaţi. Ţinta industriei RFID este Mobilitatea Totală - urmărirea continuă a mişcărilor tuturor obiectelor şi persoanelor semnificative. Ce fel de minte şi personalitate ar vrea aşa ceva?

Nu folosiţi carduri, folosiţi banii (plătiţi în numerar)

Este incredibil cât de voluntar au colaborat oamenii în a-şi oferi informaţiile personale, cooperând la modul inconştient în supravegherea propriilor vieţi. Încercaţi să nu lăsaţi urme digitale. Nu permiteţi cardului dumneavoastră să vă identifice.

Preluare de la NEXUS



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=955

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Preluare de la NEXUS

Recomandări:

Cea mai dulce otravă
O mulţime de boli fizice şi mentale obişnuite sunt strâns legate de consumul zahărului rafinat, pur. Dr. Martin a clasificat zahărul rafinat ca otravă pentru că această substanţă chimică pură a fost sărăcită de componentele minore care-i asigurau viaţă; este vorba de enzime, vitamine, minerale.
nota 10.00 din 1724 vizite
Peste 2000 vizite
VIDEO: Ocupaţi sistemul financiar global - Benjamin Fulford
Arestati cabala criminala care manipuleaza piata financiara globala! Noul sistem echitabil este 99 % realizat: primele tranzactii istorice din cadrul noului sistem financiar tocmai au avut loc!
nota 9.87 din 3956 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting