Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Maturitatea într-o relaţie

Maturitatea într-o relaţie

Publicat de: marian_apostol.aim redactor AIM
Publicat la: 18.05.2015
Citit de: 857 ori
Conţine: 911 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1051
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
767
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2913
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1304
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
860
Originea democratiei: o poveste cu tilc
480
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1814
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6177
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3076
Se intampla ceva extraordinar in lume
1185
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1088
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
861
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4745
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
903
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1275
Stalin a inviat din morti
1374
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2257
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1524
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1978
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:


ATENŢIE: Acest articol este un original AIM şi se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", detaliată la final.




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=967

Maturitatea într-o relatie

traducere şi adaptare de Marian Apostol după un articol de Lauren Martin (Elite Daily)

Cuplurile maturizate nu depind de îndrăgostire, ele se bazează pe îndrăgostire şi atractie pentru a face un adevărat "salt" la un nivel superior numit iubire asumată conştient.

Cuplurile imature cred cu tărie că iubirea este doar îndrăgostire. Aşa încât atunci când dispare îndrăgostirea, pentru ei dispare şi ceea ce ei au numit iubire.

Dar cum ştii dacă eşti într-o relaţie imatură? Cum ştii dacă vei fi împreună cu aceeaşi persoană peste... trei ani?



În primul rând, ar trebui să simţi că totul este uşor şi merge "de la sine" în această relaţie. Chiar şi după ce au trecut 3 luni de la început. Într-o relaţie adevărată, asumată conştient, nu există îngrijorări, nu exista certuri care se "rezolvă" mereu prin întâlniri intime, amoroase "reparatoare".

Într-o asemenea relaţie caracterizată de maturitate, nu există dramatizare. Pentru că dramatizarea este un atribut al imaturităţii, este pentru care cei care nu ştiu cum să aiba o relaţie reală. Pentru cei care au văzut prea multe filme şi nu ştiu încă ce este realitatea, fiind convinşi că "iubirea" trebuie să fie neapărat obsesiva şi acompaniată de gelozie.

Realitatea este că iubirea este ceva uşor, ceva care vine de la sine. Iubirea este cel mai uşor act pe care-l poţi face, odata ce ai aruncat frica, egoismul, temerile, gelozia şi obsesia. Iubirea e ceva ce apare în mod firesc.

Atunci cand iubeşti, orice urmă de îndoială, de incertitudine dispare. Dobândesti o pace a inimii şi a minţii care te face, paradoxal, mai umil şi care te umple de vitalitate.

O relaţie maturizată este hranită de această pace interioară. Una imatură se hrăneşte cu zbucium şi incertitudini.

O relatie imatură e terenul propice pentru întrebări false; într-o relaţie maturizată se cultivă răspunsuri reale.

Miezul unei relatii imature e format din îndoieli. "Oare mă iubeşte? Oare mă înşeală? Oare vom rămâne împreună?"

Cuplurile mature nu au nevoie să pună întrebări, pentru că ştiu deja răspunsurile. Există o senzaţie de confort sufletesc şi de siguranţă, pentru că nu mai e vorba de toate acele mici întrebări care nu contează cu adevărat, ci de fericirea dată de răspunsul cel semnificativ.

Relaţiile imature te fac să tânjeşti după ceva care simţi că îţi lipseşte, pe când o relaţie maturizată îţi ofera ceea ce ai nevoie.

În relaţiile imature există un "gol", o aparentă "absenţă" şi o îngrijorare că "ceva lipseşte". Acea incertitudine care se acutizează atunci când sunteţi despărţiţi pentru câteva ore sau zile, şi care pare că se domoleşte doar când sunteţi împreună şi când încercaţi să o "rezolvaţi" cu o întâlnire intimă, amoroasă, "condimentată" cu multă pălăvrăgeală.

Relatiile maturizate nu au nici-un fel de "gol". Mai mult, iubirea adevărată umple chiar şi orice mică "crăpătură" din fiinţă.

Într-o relaţie imatură fiecare caută să înglobeze pe celălalt în propria persoană, pe când într-o relaţie maturizată există acea unitate între cei doi care le permite să rămână, totuşi, două fiinţe diferite.

Relaţiile imature sunt formate din doi oameni incompleţi. Ei sunt două "jumătăţi" ce caută să devină unul singur. Sunt două persoane care caută ceva ce nu poate fi găsit în celălalt. Ei se domină unul pe altul, şi se forţează să fie împreună căutând idealul unicului, dar obţinând doar o "caricatură" a ceea ce ar putea fi o capodoperă.

Cuplurile mature nu se forţeaza pentru a deveni acea unitate ideală. Ei sunt doi oameni care urmăresc să devină mai buni. Iubirea între cei doi se bazează pe specificul fiecăruia, învăţând fiecare de la celălalt, îmbogăţindu-se emoţional şi mental cu aspecte pe care celălalt le manifestă adesea. Totodată, fiecare îl sprijină pe celălalt să experimenteze ceea ce are nevoie, oferindu-i atât ajutorul necesar cât şi libertatea esenţiala, pentru a deveni mai bun.



Cuplurile imature caută sa rezolve diferendele prin certuri, şi chiar uneori se ceartă "pentru că se ceartă". O relaţie maturizată "luptă" pentru viitorul comun prin cu totul alte mijloace: prin înţelegerea particularităţilor celuilalt, a nevoilor lui, iar soluţiile sunt întotdeauna opusul certurilor care divizează.

Adevăratele relaţii sunt pentru doi oameni întregi. Cu toate astea, mulţi oameni imaturi caută o relaţie pentru a se simţi "completaţi". O relaţie umană nu are cum să fie sănătoasă dacă cei doi nu sunt "întregi". Atunci când vrei să ai pe cineva lângă tine ca să te completeze, creezi o relaţie incompletă. Sigur, şi acesta poate fi un început, dar pentru a fi ceva roditor el trebuie urmat de înţelegerea care va face ca cei doi să devină fiinţe umane întregi care îşi asumă conştient relatia în care se află.

Cuplurile imature văd ameninţări peste tot. Se poate spune că nu pot vedea realitatea, ba chiar că sunt paranoice pentru că aşa-zisa lor iubire nu este decât o "spoială" superficială.

Într-o relaţie imatură te simţi adesea judecat pentru trecutul tău; în schimb, o relaţie maturizată te ajută să te vezi aşa cum eşti acum. Cu toţii avem o parte din trecut de care nu suntem prea mândri. Trecutul nu poate fi modificat, însa el poate să contribuie la evoluţia noastră, dacă învăţăm din el. Cu toate acestea, relaţiile imature se "împiedică" de greşelile din trecut, şi par să nu vrea deloc să înveţe. Într-un cuplu maturizat, nu numai că fiecare îl acceptă pe celălalt cu tot trecutul lui, ba chiar îl şi ajută să se vindece, să evolueze, privind dincolo de inerentele greşeli şi stângăcii trecute pentru a construi un viitor pe care îl doresc împreună, folosindu-se cu înţelepciune de acţiunile potrivite pe care prezentul le face posibile.

traducere şi adaptare de Marian Apostol după un articol de Lauren Martin (Elite Daily)


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.de.vu/?a=articles&p=967

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

traducere şi adaptare de Marian Apostol după un articol de Lauren Martin (Elite Daily)

Recomandări:

Protejarea adevărului
După statisticile existente, bogăţia a un miliard de oameni din zonele cele mai sărace ale planetei echivalează cu cea acumulată de către o suta dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei.
nota 9.32 din 1547 vizite
Peste 4.000 vizite
Referendum planetar
Extratereştrii există. Toate radarele armatei le-au putut observa navele încă din urmă cu peste trei decenii. Momentul din 1971 este, însă, cel mai cutremurător dintre toate. 35 de obiecte zburătoare neidentificate au apărut pe radarele armatei.
nota 9.33 din 7942 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting