Fome de viaţă pe Marte

În cadrul unui experiment de simulare a atmosferei marţiene, s-a dovedit că există microbi care pot trăi în aceste condiţii, transmite BBC. Utilizând o incintă specială, numită Camera Andromeda, Timothy Kral, de la Universitatea din Arkansas, a reprodus condiţiile atmosferice de pe Marte. Ulterior, a introdus aici culturi de microbi care trăiesc pe Pământ. Este vorba despre nişte microorganisme numite metanogene, deoarece, pentru respiraţie, se mulţumesc cu metan, fără a avea nevoie de oxigen. Acestea s-au descurcat bine î;n atmosfera marţiană reprodusă î;n laborator, cercetătorii fiind acum interesaţi să vadă cum se dezvoltă pe termen lung.

Acesta este un articol tipic prin care mass-media corporatistă dezinformează. De mai mult timp se ştie că planeta Marte oferă condiţii foarte bune de viaţă pentru specia umană, chiar aşa cum este ea acum. Misiunea americană care a ajuns pe Marte î;n secolul trecut a confirmat acest lucru, prin exclamaţia "Afară sunt 40 de grade (Celsius - n.n.) şi atmosfera este respirabilă! Nu avem nevoie de costum special! Uraaa!" care î;nsă a fost clasificată «top secret» la vremea respectivă.

Documentarul Alternativa 3 realizat de Anglia Television demonstrează acest lucru cu probe concrete. Ce probleme au urmat pentru acest post de televiziune, după difuzarea filmului, probabil că deja intuiţi. Internetul abundă î;n dezvăluiri cutremurătoare.



Despre autor

Andrei Comanescu este redactor AIM
Free Web Hosting