Momentul ACUM


Veşti bune pentru Ucraina: un parlamentar cere pedepsirea francmasonilor

La 7 decembrie 2004, Taraş Ciornovîl a propus ca parlamentul Ucrainei (Rada Supremă) să introducă în lege responsabilitatea criminală pentru apartenenţa la francmasonerie.

Parlamentarul este fiul liderului naţionalist Viaceslav Ciornovîl, iar numirea sa ca şi consultant al candidatului prezidenţial Victor Ianukovici a provocat ample critici în cercurile naţionaliste. El a condus campania lui Ianukovici în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Ucraina.

El a propus Parlamentului Ucrainian un document intitulat "Despre amendamentele Codului Penal al Ucrainei", conform căruia, statutul de membru într-o organizatie masonică, sau orice altă organizaţie care presupune ritualuri şi regulamente care se vor respectate mai presus de legile ţării, să fie pedepsit cu închisoare de până la trei ani.

Este de acum cunoscut faptul că, la primirea într-o lojă masonică, se cere candidatului să respecte jurămintele masonice, mai presus de orice lege. Probabil tocmai din această cauză sunt posibile nenumăratele fapte penale de care se fac vinovaţi mulţi francmasoni din posturile de conducere.

De asemenea, el a mai cerut ca membrii organizaţiilor masonice care lucrează în Serviciile Publice din Ucraina să fie pedepsiţi cu închisoare de la trei la şapte ani.

Preşedintele Ucrainei, membrii parlamentului, secretari de stat cu rang ministerial, cadre ale armatei şi ale poliţiei cu grad de general sau mai mare, riscă o pedeapsă de până la zece ani închisoare dacă sunt descoperiţi că sunt membri în oraginaţii francmasonice.

În cazul în care calitatea de membru într-o organizaţie masonică cauzează moarte, sau este o ameninţare la integritatea Ucrainei sau la potenţialul său de apărare, francmasonii pot fi trimişi în închisoare pentru zece până la cincisprezece ani.

În februarie 2004, şeful Partidului Socialist Ucrainian, Aleksander Moroz, a declarat că aproape 300 dintre oficialii cu posturi de conducere din Ucraina sunt membri ai lojei masonice Sf. Stanislaus. De asemenea, alte partide de stânga şi blocul politic de orientare pro-occidental condus de Iulia Timoşenko au cerut guvernului să interzică loja masonică Sf. Stanislaus în Ucraina.

Iulia Timoşenko, care a primit vineri (4 februarie 2005) confirmarea Parlamentului ucrainean în funcţia de premier, a promis că va lupta împotriva grupurilor de interese formate din oameni politici şi afacerişti şi că "va distruge corupţia". "Rusia este principalul nostru partener, dar drumul nostru este către Europa", a precizat ea vineri, promiţând "să creeze o bază pentru integrarea europeană şi să formeze în societate o majoritate pro-europeană". Foarte bună organizatoare, dar considerată o persoană radicală, ea a fost consilierul preşedintelui Viktor Iuşcenko în timpul "revoluţiei portocalii". Timoşenko, în vârstă de 44 de ani, conduce o coaliţie de centru-dreapta care îi poarta numele şi care a câştigat 19 locuri în Parlamentul ucrainean.

Ce se petrece în România

Înainte de anul 2000, au existat voci care ne avertizau despre tendinţa francmasoneriei de a ocupa toate posturile de conducere ale statului român. Nenumăraţi oameni politici s-au dovedit a fi francmasoni cu înalte grade. Victor Babiuc (fost ministru de interne), Adrian Severin (fost ministru de externe), Corneliu Ruse (deputat în trei legislaturi 1990 - 2000 şi care a decedat pe 30 ianuarie 2005 în urma unui accident rutier) sunt doar câteva nume dintr-o lungă listă. Dar poate cel mai celebru este Adrian Năstase care a fost premier în guvernarea PSD (2000 - 2004), şi care este francmason de grad 33.

Vasile Matei (deputat PUNR înainte de 2000) a cerut explicaţii despre compatibilitatea poziţiei înalte în posturi publice şi calitatea de francmason, pentru că apartenenţa la organizaţii masonice internaţionale care au scopuri oculte poate intra în contradicţie cu interesele României. A dat şi un exemplu: Partidul Comunist Român (PCR) a fost interzis în anul 1924 exact din cauza apartenenţei la o organizaţie internaţională, Internaţionala Comunistă, care era de esenţă masonică. Vasile Matei mai preciza că dacă s-ar găsi o soluţie de contestare a lor pe aceste baze, toţi ar trebui să plece. Dacă facem paralela între ceea ce a însemnat masoneria pentru Italia, loja masonică "Propaganga Due" şi ce implicaţii politice a avut activitatea lui Licio Gelli, putem să ne gândim că apartenenţa la loja masonică şi implicarea în activitatea politică executivă în România poate fi foarte periculoasă.

Un document exploziv dezvăluie implicarea unor vârfuri ale francmasonilor în destabilizarea sistemului bancar din România. Directorul SRI şi procurorul general au investigat efectele acţiunii lojilor masonice în bănci. Dacia Felix şi Credit Bank au fost aduse deliberat în prag de faliment prin plasamente dubioase. Vinovaţii au ramas incă nepedepsiţi.

Mircea Gileru este francmason, membru al Atelierului nr. 6 "Simion Barnutiu" din Cluj şi a fost vicepreşedinte al Băncii Dacia Felix între anii 1993 - 1995. În articolul intitulat Scandal financiar am arătat că există un întreg sistem relaţional între francmasoni, care se folosesc de funcţiile lor pentru a manevra sume uriaşe de bani. Creşterea sau falimentul unor bănci româneşti se poate pune în strânsă legatură cu interesele oculte ale lojilor masonice. Un plasament de 476 de miliarde de lei - la nivelul anului 1995 - este o operaţie financiară de mari proporţii. Personajele implicate în adaosul de 12 miliarde la acest plasament - Mircea Gileru, Dragoş Stănescu şi Costel Iancu - sunt, potrivit semnatarului scrisorii (Mircea Gileru), unite prin juramântul masonic care îi obligă să se ajute reciproc în toate ocaziile, şi trecând peste legile ţării.

Iată ce afirmă Sever Mureşan în cartea sa autobiografică "Adevărul şi numai Adevărul despre Sever Mureşan" în legătură cu implicarea francmasoneriei în falimentarea băncilor: "Implicarea masoneriei în traiectoria Băncii Dacia Felix nu este întâmplătoare. Apetitul acestei grupări pentru bănci se manifestă, după indiciile pe care le deţinem până acum, după acelaşi mecanism: falimentarea băncii, aparent prin instaurarea unui conflict intern, apoi recuperarea acesteia. Mecanismul a fost aplicat cu succes [în Italia] în cazul Băncii Ambrosiano (1991), al unor bănci din Bulgaria şi a Băncii Dacia Felix."

O altă personalitate celebră, Mugur Isarescu (guvernatorul Băncii Naţionale a României) este francmason: aparţine unei loji secrete din Bucureşti. Acum devine clar de către cine este condusă politica financiară a României şi de ce suntem obligaţi să asistăm la inflaţia galopantă care ne aruncă în braţele deschise ale băncilor "binevoitoare".

Demn de remarcat este actul oficial prin care masoneria română este recunoscută ca organizaţie de utilitate publică!!! Acest act, publicat în Monitorul Oficial, a apărut în guvernarea PSD, mai exact când postul de premier era ocupat de Adrian Năstase.

Cu ocazia aniversării a 125 de ani de la înfiinţare, sâmbătă 5 februarie 2005, a avut loc o ceremonie la care au fost prezenţi şi Eugen Simion, Constantin Bălăceanu-Stolnici, Mircea Albulescu, Horaţiu Mălăele, Ducu Darie şi Gigi Becali. Simpatizanţi - sau membri? Protejaţi - sau obligaţi?

Şeful francmasoneriei române, Eugen Ovidiu Chirovici (care în guvernarea Năstase a avut un post de conducere în guvern) s-a laudat că în România există 5.000 de masoni, grupaţi în 180 de ateliere. Dintre oficiali au fost văzuţi Costel Iancu (Suprem Mare Comandor al Supremului Consiliu de Grad 33), Ştefan Masu (Înalt Mare Preot al Supremului Capitul al Arcului Regal din Romania), Gheorghe Florea (conducătorul Ritului de sorginte italiană Memphis). De remarcat că Ştefan Masu i-a facut cadou o diplomă masonică jubiliară lui Sorin Roşca Stănescu (directorul cotidianului Ziua) care a preluat de la 1 ianuarie 2005 conducerea ziarului Gardianul. Iată cum francmasoneria a mai acaparat încă un ziar, după ce Ziua şi-a demonstrat obedienţa la organizaţia masonică (vezi articolul Ziua: noapte vopsită). Nu e de mirare că aceste două ziare s-au transformat în organe oficiale (de presă) ale francmasoneriei din România.

Un mesaj din Anglia

Vă oferim mai jos părerea unui român care se află în Marea Britanie. Nu am cenzurat nici măcar expresiile mai puţin "ortodoxe" din vocabularul autorului.

"Locuiesc în UK. După 5 ani şi jumătate pot să spun că masoneria generează corupţie la toate nivelele. Masoneria este omniprezentă în UK de la vest la est, şi de la nord la sud. După cum zvonurile spun, se pare că şi prim-ministrul Tony Blair face parte [din masonerie], domnia sa ocupând logii superioare. Principiul masoneriei este simplu: "scratch my back - I'll scratch yours" (mă scarpini pe spate, te scarpin şi eu). După cum am văzut până şi fotbalistul David Backham (care fiind rudă prin alianţă cu Tony Blair) face parte din acelaşi sistem. Mi-a fost dat să văd cu ochii tot felul de masoni, din toate categoriile sociale, mulţi dintre ei fiind mediocrităţi şi apelând la acest principiu "serviciu contra serviciu" pentru a obţine un servici mai bun. În opinia mea, masoneria nu este altceva decât un proletariat corupt exact ca pe vremea lui împuşcatu'."

"Vă pot spune că în UK mare parte din masoni sunt în poliţie, compania naţională de căi ferate, oameni politici, învăţământ cât şi în companii mici şi mijlocii. În companiile mai mari şi acolo se mai găsesc masoni rătăcitori, dar nu prea mulţi. În UK sloganul vehiculat "equal opportunities" [adică şanse egale pentru toţi] nu este altceva decât praf în ochi. Întotdeauna un mason are prioritate la un servici mai bun chiar dacă este [doar o] mediocritate. Mulţi masoni plasaţi prin tot felul de servicii guvernamentale freacă barbuncu' de neimaginat. Mi-a fost greu să accept că până şi în UK mai există astfel de paraziţi ai societăţii şi care nu sunt altceva decât găuri negre financiare."

În loc de concluzii

Francmasoneria a invadat majoritatea posturilor-cheie (de conducere) din toate societăţile moderne. Fie că e cazul Ucrainei, al Marii Britanii sau al României, francmasoneria s-a răspândit ca un mucegai, şi proliferează datorită mizeriei sociale şi a slabei conştiinţe a marii majorităţi a oamenilor.

Ucraina este pe cale să faca un pas important pentru îndepărtarea acestui mucegai ce a invadat cele mai înalte poziţii de conducere. Oare România se va dovedi cel puţin la fel de vigilentă? Ne vom ridica noi, românii, la înălţimea aşteptărilor momentului? Vom vedea fiecare cu ochii noştri!



Despre autor

Andrei Comanescu este redactor AIM
Free Web Hosting