Viata intr-un paradis modern. Satul care a cucerit Europa


Viaţa într-un paradis modern. Satul care a cucerit Europa

La o oră şi jumătate de mers cu trenul de Copenhaga se află unul dintre cele mai vechi sate ecologice din Danemarca. Dyssekilde este compus din 74 de case şi blocuri construite în stil ecologic.



Şapte turbine eoliene alimentează satul cu energie electrică, iar aşezarea beneficiază şi de un sistem-model de reciclare a deşeurilor. Potrivit treehugger.com, în Dyssekilde trăiesc 118 oameni, dintre care 60 sunt copii.

Bazele satului au fost puse la începutul anilor '90, când câţiva pionieri s-au decis să creeze un sat "spiritual şi uman". Pionierii au cerut mai multor municipalităţi să le ofere un spaţiu pentru acest proiect, iar cei din Hundested le-au oferit şase spaţii care ar putea găzdui satul.

Au ales în cele din urmă spaţiul ocupat de o fermă de cartofi şi, încet-încet, a început construcţia de case ecologice. Patru dintre casele din oraş au fost construite din baloţi de paie. Aceste case rezistă şi acum, fără probleme. Alte locuinţe au fost construite din bârne de lemn, cărămizi refolosite sau piatră.



Interesant este că în Dyssekilde nu poţi cumpăra şi teren, ci doar locuinţe. Spaţiile verzi din jurul locuinţelor sunt întreţinute de 6 aşa-numite grupuri de grădinărit. În Dyssekilde poate locui oricine, prin cumpărarea unei proprietăţi sau închirierea ei. Însă, pentru cei care vor să îşi ridice o casă aici, a mai rămas un singur lot dedicat construcţiilor. Atunci când cineva se alătură comunităţii, el plăteşte o taxă unică, care îi este returnată atunci când se decide să plece. Locuitorii satului mai plătesc şi o taxă anuală, bani folosiţi pentru a plăti taxe către statul danez şi pentru întreţinerea locurilor de joacă pentru copii.

Cei mai mulţi dintre copii sunt născuţi acasă, nu la spital. Grădiniţa din sat este finanţată de guvernul danez.



În Dyssekilde, un localnic foloseşte cu circa 40% mai puţină apă decât un danez de rând. Şi asta pentru că, pentru toaletă, maşinile de spălat şi irigarea grădinilor este folosită, în mare parte, doar apă de ploaie. Dacă tot a venit vorba de spălatul hainelor, trebuie menţionat că locuitorii nu au maşini de spălat în locuinţe. Există, în sat, o mică spălătorie, împărţită de localnici.

După ce rezervoarele pentru păstrarea apei de ploaie s-au umplut, apa în surplus este condusă spre un mic iaz din mijlocul oraşului, "unde aduce bucurie broaştelor şi copiilor", după cum se arată pe siteul comunităţii.



În 2007, satul a trecut la încălzirea geotermală, majoritatea locuinţelor folosind acum acest sistem.

Hrana pentru locuitori este asigurată, în mare parte, de o fermă de legume întinsă pe un hectar şi o fermă de păsări.

Cele şapte turbine eoliene produc mai multă electricitate decât necesarul satului, aşa că restul "producţiei" este vândută, banii fiind investiţi în dezvoltarea comunităţii. Când au pus bazele comunităţii, pionierii au convenit că, indiferent ce s-ar întâmpla, jumătate din suprafaţa satului va rămâne neconstruită.



sursa : https://ro.stiri.yahoo.com

Dupa cum ati vazut in exemplul de mai sus, a inceput cristalizarea noii lumi. In nenumarate mesaje channeling si carti se specifica faprul ca lumea 4D si 5D, incet , incet se va separa de cea 3D. Peste tot in lume s-au infiintat deja "comunitatile de lumina" in care oamenii nu mai traiesc dupa regulile acestei societati in pragul colapsului. Asemenea comunitati au aparut in Canada si SUA, in Alaska, Islanda si tarile nordice, in Rusia si chiar la noi in Romania. La noi in tara sunt in dezvoltare in vestul, nordul si centrul tarii. In momentul cand dispozitivele "free energy" vor fi disponibile in masa sau macar in serie mare, cred ca nimic nu-i va mai opri pe oamenii treziti, care vor sa-si traisca viata intr-un mod sanatos, in mijlocul naturii, dupa legile creatiei, sa paraseasca orasele si sa se constituie in aceste microcomunitati autosustenabile.

Cu siguranta si eu voi fi unul dintre acestia. Nimic nu ma tine in actualele orase poluate, murdare, agitate cu lume pestrita care alearga zilnic sa faca bani si sunt total dezorientati fata de "mersul lumii".

Practicand permacultura si producand energia gratuit, individual sau la nivel de microcomunitate oamenii vor deveni cu adevarat independenti sa se organizeze liber si sa traiasca o viata libera in mijlocul naturii. Sa-si educe copiii asa cum vor, fara profesori plictisiti si iresponsabili, fara teste si alte stressuri. Sa li se predea legile care stau la baza creatiei, sa li se faciliteze dezvoltarea aptitudinilor proprii, creativitatea si imaginatia nu memoria. Sa se practice meditatia in grup zilnic si identificarea cu natura, planeta mama. Aceasta va fi noua lume.

Doamne-ajuta sa se manifeste cat mai rapid !

Preluare de la http://burebista2012.blogspot.ro/2014/04/viata-intr-un-paradis-modern-satul-care.html



Despre autor

Preluare de la http://burebista2012.blogspot.ro/2014/04/viata-intr-un-paradis-modern-satul-care.html
Free Web Hosting