Salut, Guest

roaim.co.nr   |   roaim.de.vu   |   roaim.net.tf Free Domain Name
Active Information Media : Romania » Minciuni despre încălzirea globală (2)

Minciuni despre încălzirea globală (2)

Publicat de: redactia.aim colaborator AIM
Publicat la: 02.06.2009
Citit de: 410 ori
Conţine: 1756 cuvinte
10.00
Apreciază acest articol cu o notă,
în  zona galbenă  de la final.
Noutăţi:
1054
Noul tau Smart TV te spioneaza. Afla cum poti preveni asta.
769
Spionaj in casa ta: o noua tehnologie foloseste sunete inaudibile pentru a transmite informatii despre telefonul, calculatorul, televizorul sau tableta ta!
2915
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (1)
1306
Iluzii anesteziante in care cred romanii, si care blocheaza evolutia si dezvoltarea poporului roman, a societatii romanesti, a Romaniei (2)
863
Originea democratiei: o poveste cu tilc
483
Poluarea electromagnetica dauneaza grav sanatatii
1815
Vladimir Putin - agentul trezirii?
6179
Mega-dezvaluiri de documente si dovezi despre Programele Spatiale Secrete si Extraterestri vor avea loc in 2016?
3080
Se intampla ceva extraordinar in lume
1187
«Eu cuget, deci exist» a fost precedat de «eu cuceresc, deci exist» şi mai ales de «eu extermin, deci exist»
1090
Sfaturi practice pentru a rezista manipularilor
875
Recviem pentru un vis - un rocker despre muzica rock
866
Fungii provoaca Alzheimer - infesteaza creierul
4748
VIDEO: Grupul de studii Keshe Romania
904
Desteapta-te, romane! Pe tine insuti!
1277
Stalin a inviat din morti
1377
Vladimir Putin, catre elita occidentala: Timpul jocului s-a terminat...
2258
Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei
1528
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (prima parte)
1981
Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanităţii (partea a doua)
mai multe noutăţi...
sau Top 100
Comentate recent:




ŞTIRI PE SCURT (selecţie - mai multe în Prima Pagină):

12 ianuarie 2016

Un oras din Italia a inchis reteaua WiFi pentru a nu deteriora sanatatea locuitorilor: Primarul Livio Tola a transmis scolilor din oras ca sa inlocuiasca tehnologia wireless si sa revina la cabluri, dupa ce s-a informat si a aflat ca routerele wireless emit radiatii electromagnetice care sunt daunatoare mai ales copiilor si adolescentilor. "Nu poate fi vorba ca suntem impotriva tehnologiei, masura a fost adoptata pentru a proteja sanatatea", a declarat acesta, adaugand: "Nu putem spune cu certitudine nici ca aceste unde electromagnetice sunt daunatoare pentru copii, si nici ca nu sunt", din lipsa unui consens al expertilor. Citeste continuarea in Prima Pagina.

1 decembrie 2015



THE EXPANSE este un nou serial SF transmis de canalul TV Syfy, despre care Corey Goode spune ca arata uluitor de multe realitati: de la coloniile de sclavi de pe Marte si dispozitivele "glass-pads" (terminale audio-video portabile similare unei simple bucati de plastic plexiglass ce sunt permanent conectate la un depozit informational urias) si pana la diferitele centre de putere grupate in jurul programelor spatiale. Episodul pilot a fost deja difuzat, urmand ca serialul sa continue pe 15 decembrie 2015. Desi, in mod evident ca nu toate aspectele prezentate in serial ar trebui considerate adevarate, pentru cei care au urmarit dezvaluirile pe care Corey Goode le publica inca de anul trecut, serialul este ULUITOR de asemenator cu acestea. Se pot avansa opinii diferite relativ la scopul difuzarii acestui serial acum: de la minimalizarea dezvaluirilor lui Corey care ar putea fi catalogate ulterior ca simple "inspiratii" avand ca sursa acest film, si pana la unul care este mai probabil - filmul ar fi inca un pas pe calea unei dezvaluiri semi-oficiale care va fi doar partiale si atent "administrate" de catre cei aflati "la butoanele" puterii. Urmareste trailer-ul in Prima Pagina.

19 noiembrie 2015

Keshe Foundation Manufacturing Bulgaria a fost inregistrata in Bulgaria si incepe fabricarea unitatilor generatoare Magrav Power, a anuntat azi Mehran Keshe in cadrul seminarului transmis LIVE online pe canalul YouTube al Keshe Foundation SpaceShip Institute. Tot in cadrul acestui seminar, Mehran Keshe a prezentat fiecare dintre cele doua modele de generatoare Magrav Power (unul destinat folosirii casnice, si celalalt destinat folosirii intr-un autovehicul), in cele doua variante (varianta europeana al carui container are culoarea albastra, si varianta americana de culoare alba).

Multe alte ştiri de interes general - în Prima Pagină.


Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=255

[continuare din prima parte]

CORELĂRI ÎNTRE TEMPERATURI ŞI NIVELUL DE CO2 DIN ATMOSFERĂ

Aceste observaţii au fost publicate de Eduardo Ferreyra, preşedintele Fundaţiei Argentiniene pentru o Ştiinţă Ecologică. Site-ul UNEP (Programul Mediului al Naţiunilor Unite) este o sursă excelentă (şi în acelaşi timp un exemplu) de dezinformări care otrăvesc Media. Aici sunt prezentate o serie de "informaţii" cu privire la Încălzirea Globală, iar una din paginile acestui site, ne ilustrează corelările dintre nivele atmosferice ale CO2 şi variaţiile temperaturii, unde se susţine faptul că factorul antropic este responsabil de încălzirea observată în prezent, urgentându-se aplicarea protocolului de la Kyoto.

UNEP ne oferă următorul grafic la care noi am adăugat câteva linii paralele verticale, pentru a evidenţia mai bine anumite aspecte.

Primul lucru care rezultă din grafic este că, de cele mai multe ori, creşterile de temperatură au loc înaintea celor ale concentraţiei de CO2 (dacă vrem să oferim credibilitate acestor grafice). Dar nouă ni se spune că este invers, adică creşterile concentraţiei de CO2 generează, în scurt timp, creşteri ale temperaturii, conform teoriilor IPCC.

Trebuie înţeles faptul că acestea nu sunt noutăţi pentru paleoclimatologi, ci doar pentru publicul care nu e specialist în aceste ştiinţe. Datele pe care vi le prezentăm sunt cele pe care UNEP şi IPCC le menţionează în propriile rapoarte, dar faţă de care avem alte opinii. Pentru a nu se crea confuzii, vom cita propriile lor interpretări, după care vă vom explica ce am înţeles noi, iar dvs. veţi decide mult mai bine care este adevărul.

UNEP: "În ultimii 400.000 ani, clima Terrei a fost instabilă, caracterizată prin variaţii importante ale temperaturii, de la un climat cald până la unul rece glaciar, uneori cu o rapiditate de câteva decenii. Aceste schimbări sugerează faptul că există o mare sensibilitate climatică faţă de influenţe interne sau externe şi răspunsurile climei faţă de acestea. Curbele desenate cu linie albastră ne arată că temperaturile au variat mai puţin abrupt în ultimii 10.000 ani. Bazându-ne pe dovezi insuficiente, este greu de presupus că temperaturile ar fi variat cu mai mult de 1°C/secol în această perioadă."

Comentarii: Dacă temperaturile au variat mai puţin, oare aceasta nu intră în contradicţie cu afirmaţia anterioară, adică clima este sensibilă faţă de influenţe interne şi externe ? Sau pur şi simplu, în ultimii 10.000 ani, această sensibilitate a "scăzut" sau factorii de influenţă au dispărut? Studiile paleoclimatice, realizate de sute cercetători independenţi, au dovedit că temperaturile din perioada încălzirii medievale (anii 1100 d.C.) au fost cu cel puţin 2ºC mai mari decât în prezent.

UNEP: "Conform celor prezentate în acest grafic, există o foarte bună corelaţie între nivelele de CO2 din atmosferă şi variaţiile temperaturii. De aici rezultă un scenariu probabil: emisiile antropogene ar putea aduce clima într-o stare instabilă, specifică unei perioade pre-glaciare. Climatul urmează o evoluţie mai degrabă neliniară, însoţită de schimbări surprinzătoare şi dramatice, atunci când nivelul concentraţiei de CO2 din atmosferă, depăşeşte un anumit prag."

Comentarii: Aceşti indivizi vă vorbesc într-un limbaj plictisitor, de fiecare dată situat în sensurile probabile, posibile, … ar putea fi, …, sugerează că, pentru a continua apoi fraza prin afirmaţii ce par a fi gata dovedite, ce nu mai permit alte discuţii. Graficul prezentat de ei, într-adevăr ne arată o aparentă corelare între temperaturi şi concentraţiile de CO2 cu singura menţiune că, de cele mai multe ori, mai întâi cresc temperaturile şi abia după aceea concentraţiile. Dacă privim cu atenţie graficele de la stânga spre dreapta, atunci putem observa numeroasele "anomalii".

În zona marcată de anii 395.000 î.C – 390.000 î.C., după ce mai întâi temperatura şi concentraţiile de CO2 cu aceeaşi viteză, concentraţia creşte din nou, dar temperatura rămâne continuă să scadă, apoi creşte uşor şi scade din nou şi abia după multe mii de ani, ea continuă să crească, urmărind oarecum concentraţiile de CO2 . În perioada anilor 350.000 î.C., concentraţiile cresc semnificativ, în timp ce temperaturile cresc mult mai puţin. Un alt exemplu se poate observa în sectorul marcat cu litera "D", unde în ciuda faptului că nivelul concentraţiile de CO2 este destul de ridicat, temperaturile au scăzut cu ca. 10ºC, ceea ce este enorm şi contravine oricăror teorii care leagă emisiile de CO2 cu variaţia temperaturii.

Ce poate să explice aceste, mai degrabă, necorelări ale temperaturii cu nivelele de CO2? Singurul răspuns posibil şi de bun simţ este : PREZENŢA UNOR FACTORI NATURALI SUPLIMENTARI. Care ar putea fi aceştia? Activitatea solară, vulcanismul, tectonica, depozitele de hidraţi, etc. Aceasta înseamnă că nu se poate trasa o paralelă perfectă între variaţia temperaturii şi variaţia concentraţiei de CO2 tocmai din cauza intervenţiei semnificative a celorlalţi factori naturali, care se manifestă şi în prezent. Dacă vrem să acordăm credibilitate acurateţii acestui grafic, care aparţine celor ce fac politica ştiinţei schimbărilor climatice, atunci fiind vorba de perioade de mii de ani, marcate de &bdquo anomalii", influenţele factorilor naturali amintiţi, sunt chiar mai mult decât semnificative.

Ele sunt cel puţin la fel de importante. Chiar şi în situaţia în care am considera că aceste grafice au mult prea mică precizie, în ceea ce priveşte traseul liniilor curbe, tot nu se poate exclude neconcordanţa extrem de vizibilă dintre cele două variabile puse în discuţie. Nimeni nu poate pretinde că există suficiente date paleoclimatice, cu o vechime de sute de mii de ani, care să fie suficient de precise, dar nouă ni se "aruncă" un grafic, a cărui precizie nu este comentată, dar a cărui interpretare lasă de dorit. Nu există decât două posibilităţi: dacă graficul e corect, atunci interpretările sunt categoric eronate şi incomplete, iar dacă graficul este eronat, atunci toate interpretările sunt greşite, oricare ar fi acestea.

LEGĂTURI ÎNTRE ACTIVITATEA SOLARĂ ŞI CONCENTRAŢIILE DE CO2

Aici trebuie sesizat cititorii asupra faptului că, autorităţile UNEP şi IPCC, vorbesc aproape în exclusivitate despre legăturile dintre temperaturi şi CO2, dar rareori despre activitatea Soarelui, spunându-ne că aceasta are o acţiune neglijabilă asupra climei, de parcă planeta ar recepţiona căldură din alte surse mult mai importante.

Graficul alăturat reprezintă rezultatul unui studiu efectuat în anul 1995 de astrofizicienii Dr. Willie Soon, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, şi Dr. Sallie Baliunas, de la Mount Wilson Observatory, în California.

Spre deosebire de situaţia anterioară, când oricare din cele două variabile putea prelua pe rând rolul de forţă conducătoare, aici Soarele este cauza şi variaţia temperaturii trebuie să fie efectul parţial al acestei cauze (nu se exclud influenţele celorlalţi factori naturali amintiţi !!), pentru simplul motiv că variaţia climei terestre nu poate induce niciodată influenţe asupra activităţii solare. Dar pentru adepţii politicii IPCC, nimic nu este imposibil, în afară de explicaţiile cauzelor posibile ale iernii geroase din 2003 din întreaga emisferă nordică şi a ninsorii din luna iunie de la Moscova. Anomalii ?. E vorba tot de încălzire globală?

Pentru a afla mai multe să privim şi graficul următor, care prezintă traseul valorii medii globale a temperaturii aerului de la suprafaţă.

UNEP: "Acest grafic prezintă valorile combinate ale temperaturilor aerului de la suprafaţa oceanelor şi pământului din perioada 1861 – 1998, în comparaţie cu valoare amedie din intervalul 1961 – 1990. Se observă o creştere a valorii medii cu ca. 0,3 – 0,6°C începând cu finele sec. 19 şi respectiv 0,2 – 0,3°C, în ultimii 40 ani, ceea ce reprezintă cea mai caldă perioadă, faţă de care avem date reale măsurate cu instrumente. Ultimii ani, au fost cei mai calzi din 1860 până în prezent."

Comentarii: Care este motivul pentru care se alege spre comparaţie, temperatura perioadei anilor 1961 – 1998? Aceea era valoarea "normală" ? Aceea era temperatura cea mai potrivită vieţii umane şi a vieţii în general ?, Dacă este aşa, atunci ce putem spune despre perioada Încălzirii Medievale din intervalul anilor 800 – 1250 ? Scrierile istorice ne arată că agricultura şi comerţul au înflorit, atât în Rusia cât şi în Europa, în ciuda temperaturilor, cu cel puţin 2°C mai ridicate decât acum. Vikingii au colonizat Groenlanda, deoarece nu avea calota de gheaţă atât de extinsă, iar nordul şi nord-estul S.U.A., avea o climă relativ caldă şi temperată. Aceia nu erau ani apocaliptici, ci o perioadă de înflorire a tuturor activităţilor umane. Desigur, manifestările climatice din acea perioadă nu seamănă cu cele din prezent, iar fenomenele extreme nu pot fi neglijate, dar cauzele acestora nu pot fi puse într-o relaţie unică a variaţiei temperaturii cu concentraţia de CO2 din atmosferă.

UNEP: "Încălzirea prezentă este evidentă, atât în ceea ce priveşte temperaturile aerului şi ale apei, dar urbanizarea şi deşertificarea au contribuit într-o mai mică măsură la aceasta. Trebuie menţionat faptul că nu avem o încălzire uniformă, ci simultan avem răciri şi încălziri în diferite zone situate la diferite latitudini. Indicatorii indirecţi ai temperaturii, din miezul calotelor de gheaţă, sprijină ideea încălzirii. Cea mai importantă încălzire este sesizată între latitudinile 40ºN – 70ºN, cu toate că alte zone din nordul Oceanului Atlantic s-au răcit."

Comentarii: Pe lângă faptul că perioada instrumentaţiei meteo de dinaintea anilor 1950 avea erori de 0,5ºC, faţă de care UNEP nu menţionează nimic, IPCC nu ne spune care e motivul răcirii din unele zone nordice, aşa precum nici noi nu putem explica absurdităţile legate de teoria încălzirii sub incidenţa factorului antropic. Scopul nu este altul decât acela de a opri dezvoltarea industrială şi economică a ţărilor în curs de dezvoltare, cât şi a celor sărace.

Cu toate acestea, graficul mai prezintă "anomalii" precum cea din perioada 1947 – 1977, când emisiile antropogene de gaze cu efect de seră au crescut vertiginos, dar nu se poate discuta nimic cu cei care stabilesc politica schimbărilor climatice. De ce au scăzut temperaturile timp de 30 ani, dacă concentraţiile de CO2 au crescut constant ? Această "anomalie" nu a fost explicată de IPCC. A atribui această aşa-zisă anomalie unor factori naturali, pur şi simplu iese din discuţie. Conform IPCC, nu m ai există nici un fel de alţi factori care influenţează clima, decât cei antropici, dacă dvs. vreţi să-I credeţi.

CONCLUZII

Au existat perioade istorice care pot fi puse pe seama legăturilor dintre emisiile de CO2 şi variaţiile temperaturii, respectiv perioade în care aceste legături nu se susţin ci sunt chiar inverse, datorită prezenţei şi altor factori naturali.

Există legături importante între activitatea solară şi variaţia temperaturii.

Scăderea temperaturii în perioada anilor 1947-1977, în raport cu creşterea concentraţiei CO2 demonstrează fără nici o îndoială, prezenţa altor factori climatici cu influenţă globală, care nu numai că au anulat efectul de încălzire datorat CO2 dar au generat chiar un efect suplimentar invers, favorizând scăderea temperaturii, ceea ce înseamnă o influenţă semnificativă, care nu are nici o legătură cu factorul antropic.

Toate aiurelile legate de factorul antropic generator de încălzire globală, se bazează pe un amestec de ambiguităţi, incertitudini şi necunoscute, descoperite în Modelel Generale Circulatorii, elaborate de "experţii" UNEP şi IPCC.

[continuare în partea a treia]



Active Information Media este in curs de modernizare, vizitati-ne la adresa aim.eu5.org

Abonează-te la Buletinul Informativ AIM pentru a fi anunţat imediat ce sunt publicate noi articole, şi nu numai: uneori, Buletinul Informativ AIM conţine informaţii care NU sunt publicate pe site-ul Active Information Media.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=255

• Recomandări

Vezi mai jos şi alte articole recomandate.

Vă rugăm să apreciaţi acest articol cu o notă, în  zona galbenă  de mai jos. Arătaţi-le celorlalţi vizitatori aprecierea dvs. pentru acest articol.




Alege o notă de mai jos:
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidenţa licenţei tip "Creative commons", adică:

• Preluarea materialelor este permisă (chiar şi pe forumuri) dar trebuie să fie însoţită de menţionarea sursei (http://roaim.co.nr);
• Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunţarea şi aprobarea prealabilă a AIM.
• Dacă alteraţi, transformaţi sau reconstruiţi un alt material pe baza informaţiilor furnizate, puteţi distribui munca rezultată doar ?n condiţiile unei licenţe identică cu prezenta.

Despre autor

Redactia AIM a publicat aceasta serie de articole scrise de Cristian Muresan

Recomandări:

Peste 2000 vizite
Adevăratul Eminescu
"Suntem zăpăciţi, nu mai ştim ce voim, ce să facem, ce să primim, ce să respingem, în cine să ne încredem; nu ne mai înţelegem şi nu ne mai auzim unii pe alţii: ne trebuie o idee care să ne limpezească toate capetele şi care să ne împreune pe toti la lucru (...) De aceea alungaţi turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic şi n-au nimic şi vor să trăiasca ca oamenii cei mai bogaţi; ei nu ştiu nimic şi vor să vă înveţe copiii şi n-au destulă minte pentru a se economisi pe sine şi vor să va economisească pe voi toţi." Mihai Eminescu
nota 9.71 din 2154 vizite
Peste 4.000 vizite
Profeţie: Vanga despre misiunea planetară a României
Profeţia a fost ?nregistrată pe bandă de magnetofon. Vanga i-a indicat nepoatei sale, Diana, să dezvăluie această profeţie la data de 24 ianuarie 2005 şi mesajul să ajungă ?n Rom?nia.
nota 9.43 din 7373 vizite


Cele mai comentate articole:

Free Web Hosting