Anti-cancer cu omega-3 (4)

continuare din partea a treia

Uleiul de peste nu va stopa bolile de inima

Este surprinzator ca se stia inca din 1979 faptul ca dieta influenteaza compozitia de AGE de la nivelul membranei celulare; aceasta descoperire a fost publicata in Cancer Research (1979; 39:1726-32). In 1990, o cercetare spectaculoasa dirijata de William E. Lands a demonstrat ca acea cantitate critica de omega-6 din tesuturi depinde de dieta (Lipids 1990; 25(9): 505 ? 16).

Pentru a fi la curent cu cele mai bune informatii din domeniul cercetarii stiintifice, in anul 2002 am luat parte la prima Conferinta Mondiala cu privire la Acizii Grasi Esentiali, Nutritie si Sanatate ce a avut loc in Shanghai, China.

Acolo am aflat despre o descoperire socanta: uleiul de peste scade imunitatea. Aproape ca am cazut din scaun! Supradoza cu suplimente de ulei de peste poate scadea semnificativ eficienta sistemului imunitar, crescand riscul imbolnavirii de cancer. Societatea Internationala pentru Studiul Acizilor Grasi si a Lipidelor a raportat acest fapt uimitor la congresul de la Tsukba, Japonia din iunie 2000.

Sa nu credeti ca uleiul de peste previne bolile de inima. Nu o face. Cardiovascular Research (2002; 54:183 ? 190) a raportat acest lucru pe baza unui studiu in cadrul caruia atat grupul de persoane care consuma ulei de peste cat si grupul de control prezentau o progresie arterosclerotica asemanatoare sau chiar egala (arterele fiind din ce in ce mai infundate in ciuda consumului de suplimente de ulei de peste).

Uleiul de peste nu a stopat ingrosarea arterelor. Dimpotriva, peretele arterial se ingrosa odata cu ingerarea de ulei de peste! A fost consumata zilnic o cantitate de 1,65 grame ulei de peste ? o cantitate suficient de mare pentru a cauza efecte adverse asupra sistemului imunitar.

Acest rezultat, ce demonstreaza ineficienta uleiului de peste, a fost publicat in 2002. A reusit acest lucru sa opreasca "expertii" din campul nutritional si medical cat si din cadrul guvernului nostru sa declare cat de bun este uleiul de peste? Nu!

Scoala de medicina de la Harvard a fost implicata intr-un studiu publicat in 1995 intitulat "Utilizarea controlata a uleiului de peste pentru regresia arterosclerozei coronariene umane". (Am Coll Cardiol 1996; 25(7): 1492-8).

Doza zilnica a fost de 6 grame de ulei de peste versus 6 grame de ulei de masline in grupul de control. Concluzia: "Tratamentul cu ulei de peste pe o durata de 2 ani nu produce schimbari favorabile majore in diametrul arterelor coronare arterosclerotica". Aceasta inseamna ca infundarea arterelor nu a fost redusa prin consumul de suplimente de ulei de peste.

Acidul arahidonic (AA) derivat din omega-6 previne coagularea sangelui

Dr. Warburg a inteles ca viteza redusa a sangelui permite cancerului sa intre in metastaza. Mai tarziu, alti cercetatori au aratat ca daca se poate opri un cancerul localizat din a intra in metastaza, sansele de a muri de cancer scad de zece ori! Chiar daca ati avea cancer nu ati mai muri din cauza lui. Intre viteza sangelui si vascozitatea sa si raspandirea cancerului exista o legatura directa. Acesta este un fapt surprinzator si destul de rar mentionat care a fost indicat de catre biologul molecular de renume mondial Robert Weinberg.

Ce cauzeaza metastaza? Cheagurile de sange, si acest lucru este de asemenea cunoscut. Ce impiedica sangele de a se "ingrosa" si este de asemenea si anticoagulantul Naturii, prevenind cheagurile de sange? Nu, nu este omega-3, cum vi se spune constant.

Familia Omega-6 este mult mai puternica. Acidul arahidonic (AA) este un derivat critic al omega-6 si o foarte importanta componenta biochimica ce exista in fiecare celula a noastra. Este piatra de temelie a celui mai eficient agent anti-coagulant ("ajuta la fluidizarea sangelui") cunoscut, intitulat prostaciclin. AA inhiba de asemenea lipirea trombocitelor ceea ce-l face "fluidificatorul" natural al sangelui. AA ajuta chiar si la rezolvarea problemelor vasculare ca raspuns la rani.

Victimele atacurilor de cord au niveluri scazute de acizi grasi esentiali, in special de acid arahidonic (AA) derivat din Omega-6, si AEP (acidul eicosapentaenoic) derivat din familia omega-3.

Avem nevoie si de familia omega-3 deoarece AEP este unul dintre cei mai importanti derivati ai sai. Problema este ca suplimentele pe baza de ulei de peste contin o doza mult prea mare.

Ce blocheaza cu adevarat arterele

Contrar celor auzite de decenii, nu grasimile saturate blocheaza arterele si impiedica circulatia sangelui: ci familia omega-6 denaturat.

Un articol important din Lancet (1994; 344:1195-96) a raportat investigarea componentelor din placilor arteriale. Felton si colaboratorii au masurat componentele individuale, si intr-un cheag din artera aorta au fost gasiti peste 10 compusi dar nu si grasime saturata. S-a gasit si ceva colesterol in cheag. Aceasta se explica prin faptul ca colesterolul actioneaza ca un protector vindecator al ranilor arteriale, la fel cum se formeaza o crusta peste ranile exterioare.

Care este elementul predominant intr-un cheag? Probabil ca ati ghicit: uleiurile polinesaturate omega-6 denaturate, acelea care la inceput contin acizi grasi esentiali ce functioneaza normal dar sunt distruse in timpul procesarii comerciale a hranei. Multe analize similare a cheagurilor arteriale ce au dus la obtinerea acelorasi rezultate au fost intreprinse si publicate in jurnale medicale dar se pare ca putini doctori le-au vazut.

Omul obisnuit are putine sanse de a descoperi adevarul. Deci nu este colesterolul cel care blocheaza arterele. Daca aveti o deficienta a AGE, colesterolul actioneaza ca un sistem de "distribuire a otravii".

AGE sunt componentele majore ale colesterolului. Asa cum lucrarea Molecular Biology of the Cell spune foarte clar, (p.481), colesterolul este necesar pentru integritatea structurala a dublului strat lipid, matricea din fiecare din cele 100 de trilioane de membrane celulare ale noastre.

JAMA, (1994; 272:1335- 40) a publicat un articol in care se afirma ca medicamentele care reduc colesterolul nu actioneaza in mod semnificativ pentru prevenirea bolilor cardiace. Motivul? Nu pot reduce suficient cantitatea de omega-6 deteriorat.

Dupa cum s-a mentionat in Current Atherosclerosis Reports (2004; 6:477- 84) acesta este motivul pentru care medicamentele de colesterol nu-si fac treaba59: "LDL" (lipoproteinele de mica densitate) contin pana la 80% lipide (grasimi si uleiuri), incluzand si acizi grasi polinesaturati si colesterol, in principal esteri. Acidul linoleic (LA) unul dintre cei mai des intalniti acizi grasi din LDL..."

Cu aceasta informatie vedem ca ceea ce transporta colesterolul ? AGE denaturati ? reprezinta de fapt problema. Un articol din Human Nutrition: Clinical nutrition (1984; 38C:245-260) demonstreaza inca o data ca familia omega-6 reprezinta majoritatea acizilor grasi din colesterolul LDL si HDL.

Nu mai lasati pe nimeni sa va spuna ca grasimile naturale sunt "rele". O suta de trilioane de celule au nevoie de o multime de grasimi naturale ce contin AGE, in special familia omega-6.

Insa daca doar putin din acest omega-6 este deteriorat, reducandu-i abilitatea de a absorbi oxigen si de a efectua alte functii celulare, acest lucru va actiona ca o cauza directa a cancerului precum si a bolilor cardiace.

Despre autor: Brian Scott Peskin, BSEE, si-a luat licenta in inginerie electrica la Massachusetts Institute of Technology (MIT) in 1979. In 1995 el a pus bazele unei noi stiinte: Ingineria sistemelor vii.

Brian a fost numit profesor adjunct la Texas Southern University in cadrul Departmentului de Farmacie si Medicina in 1998?1999. In cele din urma Brian si-a fondat propria companie, Maximum Efficiency Products, pentru a isi putea astfel publica propriile descoperiri stiintifice si a isi promova suplimentele nutritive unice. In prezent el lucreaza ca cercetator independent.

Acest articol are la baza lucrarea The Hidden Story of Cancer, scrisa de Brian Peskin impreuna cu cercetatorul Amid Habib, MD, FAAP, FACE (Pinnacle Press, 2006). Lucrarea poate fi cumparata de la Pinnacle Press, PO Box 56507, Houston, TX 77256, USA, sau telefonand la 1800 456 9941 (telefon gratuit in America de Nord) sau +1(713) 979 0065.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul: http://www.brianpeskin.com

Articol bazat pe lucrarea scrisa impreuna cu
Amid Habib, MD, FAAP, FACE
The Hidden Story of Cancer
(Pinnacle Press, Houston, USA, 2006)

[Articol extras din Nexus Magazine, Anul II, Numarul 10 (februarie - mai 2007)]



Despre autor

Redactia AIM a preluat acest articol de la Nexus Magazine
Free Web Hosting